Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Hamár van így w10 es később újra telepíteném lelehet tölteni mindig ,esetleg lemezre kiírni ? Ennek mi a folyamata ?
-
icp1970
senior tag
Szipmatikus hozzáállás már reggeltem is.
-
SaGaIn
senior tag
Ezt mondom én is, hogy tőlünk nyugatabbra már eleve os-el veszik a gépet de ott benne is van valamennyire az árban. Nálunk meg azért még nem ennyire egyszerű. Ha én is félhavi fizetésért kapnék is egy jó felső-közép kategóriás gépet os-el akkor nem is rugóznék ezen ennyit. De mondjuk arrafele az Áfa sem 27%...
Komolyan én vagyok a birka amúgy, hogy ebben az országban bodogulni szeretnék...
De nyugi "nyereséges lesz az olimpia" Bruhaha... bár inkább sírni kéne...
-
Воланд
titán
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Dr. Akula #125 üzenetére
Szerintem csak akkor tűnik majd el az illegális másolatok használata ha ingyen adják minden egyéni nem termelő tevékenységet folytató usernek. A home verziót adhatnák ingyen vagy olcsóbban. Sajnos nekem a dobozos 30 ezres ára marha sok. Tudom aki euróban keres Ausztriában annak ez a pénz nem számít annyira. De itt Magyarhonban sokaknak még csak 3 ezer forint sem marad hóvégén nem hogy 30. Tudom ez őket nem érdekli, de nem azért lopja el a magyar, mert el akarja, hanem ha az a választási lehetősége, hogy a kenyeret lopja 100 napon keresztül a péktől vagy Windowst a Microsoftól akkor az utóbbit választja. Nem véletlenül.
Mellesleg egy 7éves gépre oem-et tenni hülyeség mert apránként fejleszt magyar nem egybe vesz gépet mint a külföldi.
-
coolpet
senior tag
Igen de ha en utanna akarok belevenni a gepbe valamit, akkor lehetseges az inkompatibilitas.
Az meg egy eleg genya dolog lenne, hogy ha valamiert fizettem, az az enyem. Ha kell vissza tudjak terni ra.
Egy kicsit zavaros meg ez a liszensz szerzodes, es amilyen jonak mutatja magat a valosagban megsem az.Nem lehet tudni hogy az OEM Win10 Pro X64 mennyi korul fog mozogni? A Retail 50-ezres ara egy kicsit magas a penztarcamnak.
-
Воланд
titán
válasz
tibcsi0407 #112 üzenetére
w8 upgrade eseteben volt mire kulcsot adni, mert azt valamilyen formaban meg kellett venni. w10 eseteben pedig meg az ms fiok hasznalata sem lesz kotelezo, tehat meg emailben sem tudsz kodot kapni.
-
coolpet
senior tag
En pedig ugy gondolom, hogy a win10-hez hozzalovik a win8 kulcsat, es mind a 2 rendszert tudod telepiteni ha akarod, de egyidoben csak egyiket.
Ez lenne a logikus, nem az hogy elveszik a win8 kulcsod.
Egyebkent meg ha van windows live accountod, akkor hozza is tudja adni es jo8. -
sb
veterán
Nem akartam kifejteni teljesen mert itt félig off, de nem erre gondoltam. Ezen gyárilag 2-3 recovery partíció van, a normál 500MB-os mellett többek között a 20GB-ossal, tele. Tehát nem a normál recovery partícióról beszélünk. Nem néztem, nem próbáltam még, de gyanítom egy komplett "előtelepített" win8 lehet rajta a Samsungos bloatware-ekkel telerakva... ahogy a laptop érkezett.
Eddig nem mertem ezt legyalulni mert nem értek hozzá (és nem is érdekelt
) mivel aktiválódik a win egy újratelepítésnél. Eldobni nem akartam.
Most viszont ha win10-re lesz frissítve akkor:
- Annak semmi értelme, hogy megmaradjon a 20GB recovery a win8+bloatware felállásban. Resintallnál úgysem szívnám végig, hogy win8+bloatware, majd win10 upgrade. Ráadásul a bloatware-ek önmagukban is szarok. Jobb lenne nélkülük.
- Arra nem látok esélyt, hogy egy "Samsungos" gyári win10+bloatware recovery lesz belőle... mert miért és hogy lenne?Ez egy spéci partíció lehet.
Szóval innentől viszont erősen törlendő lenne. Feltéve ha nem fog többé hiányozni az aktiváláshoz sem. Akkor a laptop is ugyanúgy lenne kezelve mint a desktop gépeim: usb img-ből tiszta win10 reinstallok, ha szükséges majd aktiválás.
Csak utóbbi az asztalikon loaderrel megy, itt a laptopon meg nyilván a jogtisztaságot nem dobnám el.
Kérdés, hogy a recovery (alaprendszer) törléssel ezt megteszem-e.(És persze se időm se kedvem ezzel foglalkozni, megnézni rendesen mi ez, mi-hogy működik.
Gondoltam hátha van pont ilyen jellegű tapasztalata valakinek.)
-
-
CsKdL
csendes tag
-
Duck663
őstag
válasz
szabonagyur #92 üzenetére
Nem működik. "No device drivers were found..." 6 db HDD és SSD van a gépben a Win7 gond nélkül lát mindent és települ. Valakinek valami ötlet?
-
coolpet
senior tag
Akkor muszaly lesz felhasznalnom az OEM kulcsomat.
Egyebkent az MS software recovery oldalon azt mondja a kulcsra, hogy vegyem fel a kapcsolatot a gyartoval, es nem enged hozza letolteni ISO-t. Csakhogy a lemezen ami a pakkban van 32 bites windows van, es nekem 64 bites kell a 8GB ram miatt. Valahonnan kellene szereznem egy 64 bites 7 SP1 Pro isot, es az OEM kulcsal felrakni.
5let?
-
coolpet
senior tag
Kellene valami graf hogy a frissites mirol hogyan zajlik es mi a jogszeru hasznalat, valamint clean install hogy mukodik.
Mert nekem meg mindig nem tiszta.
Bennevagyok az insiderben, de eddig csak VM-ben teszteltem neha neha.
Van egy eredeti OEM dobozos win7 SP1 pro 32-em, ami meg nincs feltelepitve.Hogy jarok jobban?
1: felteszem cleanbe az insider prewiewet 29-e elott, es varok, mig frissul a rendszer, majd dvd imagebol az insider accountommal kulcs es minden mas nelkul felrakom az RTM verziot es jo8.
2: Hagyom a mostani rendszert (loaderrel aktivalt win7 SP1 Ultimate up-to-date), es megvarom mig letolti a win10-et, majd clean install. (mondjuk ezt nem ertem hogy mi alapjan tennem fel DVD-rol hiszen a kulcs kamu)
3. Felrakom az OEM-et, majd win10 update, es akkor ugyanazzal a Win7-es OEM kulcsal tudok majd clean installt ujrarakni?Az OEM kulcsot nem akarom addig felhasznalni, amig nem vagyok biztos az alaplap stabilitasaban, mostanaban csinal a gep fura dolgokat, habar a rendszer is 5 eves rajta. Viszont ezt a lapot mar nem lehet kapni, es akkor bukom a liszenszet.
Akkor most 1,2 vagy 3?
-
Воланд
titán
"•Do you want to continue as a Windows Insider and keep getting preview builds after 7/29?
•Or do you want to upgrade your Genuine Windows 7 or Windows 8.1 system that has been getting Windows 10 Insider Preview builds to the 7/29 release and stop being an Insider?“I want to continue as a Windows Insider!” If you want to continue as a Windows Insider past 7/29 there is nothing you need to do. You’re already opted in and receiving builds in the Fast or Slow ring depending upon your selection. This is prerelease software and is activated with a prerelease key. Each individual build will expire after a time, but you’ll continue to receive new builds so by the time an older prerelease build expires you’ll have received a new one. Since we’re continuing the Windows Insider Program you’ll be able to continue receiving builds and those builds will continue to be activated under the terms of the Windows Insider Program. We provide ISOs for these builds for recovery from any significant problems, but they are still pre-release software. As part of the program we’ll upgrade Insiders to what is for all intents and purposes the same build as what other customers will get on 7/29, but that will be just another build for Insiders, and those who stay in the program will simply get the next build after as well.
“I want to opt out of the Windows Insider Program on 7/29.” If you decide to opt-out of the program and upgrade to the 7/29 build you will be subject to exactly the same terms and conditions that govern the offer* that was extended to all Genuine Windows 7 and 8.1 customers. This is not a path to attain a license for Windows XP or Windows Vista systems. If your system upgraded from a Genuine Windows 7 or Windows 8.1 license it will remain activated, but if not, you will be required to roll back to your previous OS version or acquire a new Windows 10 license. If you do not roll back or acquire a new license the build will eventually expire.
" [link] -
-
-
Duck663
őstag
válasz
szabonagyur #92 üzenetére
Megnézem majd, köszi. Akkor nem lehet már a telepítőből formázni?
-
Azért én erre felkapnám a fejem. Évek óta veszem itt a méregdrága windowsokat erre most az is kap valamit aki soha nem vette meg? Költői, eddig érdekelt. GMA4500M támogatásnál kezd érdekelni a win10.
-
-
Dr. Akula
félisten
Magyarul: otthonra tökéletes, cégnél meg lécci ne már.
-
Duck663
őstag
Valaki nem tudja esetleg, hogy ez a Win10 10130-as verzió mi a manóért nem lát egy szem merevlemezt sem?!
-
Naughty9011
tag
Szija. Ugyanez volt a problema nallam is , csak toshiba szarokkal volt tele a laptop , es akarhanyszor raktam alaphelyzetbe az egesz rendszert ugyanugy visszarakta azt a sok szemetet, (egyszer raktam ujra, de feltetelezem masodjara is ugyanez tortent volna...) szoval a megoldas egy teljesen uj win usbrol vagy dvd, aztan ugy particionalod , ahogyan csak akarod es megszabadulsz az OEM sz*rsagoktol.
-
KaLeun
senior tag
válasz
szabonagyur #86 üzenetére
Valóban igazad van. De akkor az önkéntes rendőrökkel mi lenne? Hisz nem tudnának hozzászólásokat gyűjteni.
-
janos1988
addikt
Ingyen Windows nincs, max. ha warezolsz. Téma örökre zárható.
-
shiftac
aktív tag
Fölrakok egy Win8.1-et, beaktiválom Skype-al, frissítek Win10-re és ingyen, "legális" kulccsal fogom használni
-
alfa20
senior tag
Első körben lehet érdemes lenne egy partíció mentés a 20GB-ről így később vissza állítható.
Másik megoldás: pl AIDA64-el kinyered az regisztrációs kódot és később ezzel vissza tudod tenni a 8.1-et, viszont itt arra kell figyelni, hogy ugyan olyan windows-t tudsz csak feltenni (Core, Home, Pro.).
harmadik: elméletileg a BIOS tárolja a kód-ot, így elég csak ugyan azt a win verziót feltenni és beaktiválja magát."A kérdés, hogy ha win10 lesz a gépen akkor hogyan lehetne ezt a partíciót lecserélni"
két lehetőséget tudok elképzelni:
1. frissítéskor cseréli a recovery partíciót, törli ami benne van és felülírja a sajátjával, ami nem szerencsés mert eredetileg csak 500 MB lenne nem 20 GB.
2. érintetlenül hagyja és lecsippent magának 500 MB-t recovery-nek.Szerintem egyik eset, sem szerencsés.
Így egy tiszta telepítést javasolnék frissítés után.A W10 regisztrációval kapcsolatban rengeteg a kérdés és még több a találgatás, de elvileg ha egyszer jogtiszta Windows-ról frissítesz, akkor utána tiszta telepítést is tudsz majd és automatikusan be fogja magát aktiválni. a hogyanok és mikéntek még nem tisztázódtak.
-
Eléggé el van terjedve, nem hiszem, hogy rászorulnának a piachódításra - ill nemigazán van kitől piacot hódítani... MAC-ről csak azért nem fog vki áttérni, mert egy licensszel kevesebbet kell perkálni PC platformon. Aki meg ingyen/extraolcsón akarta, eddig is sokféle "mód" volt a beszerzésre legális és illegális egyaránt.
-
Eclips21
őstag
Miert nem ingyen adja a nepnek? A cegeknek meg fizetosen. Aztan lenne itt terjedesi sebesseg.
-
-
sb
veterán
Nem erre gondoltam.
A Samsung laptopon van egy 20GB-os recovery partíció. Vélhetően azon van vmi gyári win8.1. Tehát ha beszarik onnan vissza lehet állítani.
Feltételezem, mert nem néztem, nem érdekelt annyira.A kérdés, hogy ha win10 lesz a gépen akkor hogyan lehetne ezt a partíciót lecserélni (bár szó szerinti csere: tehát win10 recovery lehet, hogy nem kéne, megoldom magam általában a folyamatos rendszer backupot). Vagy felszabadítani legalább.
A felszabadítás persze már kapcsolódik ahhoz amit írtál: Ha legyalulom akkor az eredeti "fizikai" win-em eltűnik, tehát valahogy az aktivációnak/kulcsnak kell megmaradnia csak (az install részt meg onnantól nekem kell biztosítani nyilván).
Ezzel se foglalkoztam soha tehát végül is ez is kérdés. Egyébként meg a jelenleg is rajta futó win8.1-es rendszeren csak offline user van. Online MS fiók jelenleg sincs. Lehet, hogy kéne? Vagy hw/bios alapján megy/mehet a "kulcsolás" most és később is?
-
vhunor
őstag
A cím alapvetően hűen tükrözi a véleményünket a témában - ezzel egyébként a magyar Microsoft teljesen tisztában van, a háttérbeszélgetéseken rendre szóba jött és jön a téma.
woland_2k: azért egy twitter-bejegyzésben utalni egy ilyen fontos kitételre, minimum megkérdőjelezhető gyakorlat - mint persze egyébként sok más ebben az egész kampányban. Mellesleg RTM telepítése után opt-outolhatsz az Insider programból, akkor mi történik jogi oldalon?
-
JoeYi
őstag
tesztelési cél:
kedd: megnézem hogy ma is elindul-e. Elindult. Lássuk megy-e egész nap
szerda: megnézem hogy ma is elindul-e. Elindult. Lássuk megy-e egész nap
csütörtök: megnézem hogy ma is elindul-e. Elindult. Lássuk megy-e egész nap
péntek: megnézem ho...
.
.
. -
vicze
félisten
A szomszéd oldalon írták le megfelelően: "Továbbra is káosz a Windows 10 kommunikációja"
Az a baj, hogy bármennyire is IT bulvár címszavak sajnos igaz, totál káosz az egész. A Mobil-tól az IoT-ig, az ingyenességen keresztül, gyakorlatilag épkézláb kommunikáció még nem volt 1x se... -
vicze
félisten
"or device in Windows Store" Ezt a részt nem igazán értem.
Mi az eszköz a Windows Store-ban?
Egy OEM kulcs-nál tök rendben van, de egy normál dobozos miért konvertálódna OEM OS-é?Illetve az le van valahol írva, hogy az Insider key az OEM kulcsnak felel meg?
"hat az a vm"
Akarod mondani, a VM-em és annak HW kulcsai lesznek az accountomhozkötve, mert az tök jó mert végtelen példányom van belőle. -
csabi0805
senior tag
Mit lehet csinálni azzal,hogy ne figyeljen mindent a gépemen.
Ami levan írva az elég dúrva.Emailektől kezdve mindent figyelnek. -
Воланд
titán
"But what if you want to do a “real” clean install?
Microsoft tells me that it will be possible to do so. And that a key part of this process is that it will save a product key tied to the previously upgraded PC or device in Windows Store. This is how Windows 10 will later know that the install is allowed: It’s “one of the benefits of the new delivery system,” a Microsoft representative told me.
" [link]persze ez meg mindig nem oldja meg azt a kerdest, hogy ha en augusztusban felteszem a retail win8-amra a w10-et, akkor ket ev mulva honnan fogja tudni egy uj gepen, hogy en ingyenesen frissithetek...
"Nekem VM-ben volt végig, na akkor ilyenkor mi az "on that PC"? "
hat az a vm.
-
MongolZ
addikt
válasz
longshadow #68 üzenetére
Jajjdejó, akkor nem jönnek majd az exploitokra a foltok!
Egy nullkilométeres os-nél letiltani a frissítéseket... kb. mintha kivasalnám a heréimet.Mellesleg jónéhány program igényli azt a beállítást, különben fel sem települ.
-
vhunor
őstag
"tevedes. az igy megszerzett windows 10-re az rtm utan is az insider program felhasznalasi feltetelei fognak vonatkozni."
Ezt azért nagyon expliciten le kellett volna írni, még az eredeti, módosítatlan bejegyzésben is. A Microsoft látványosan kerüli a licenc szó használatát, miközben az activation meg a genuine (Gabe twitterén) szerepel. Ez olyan, mint negyed éve a kalózpéldányok frissítése sztori. Az angol free upgrade implikálta a piacfehérítést, amit számos ésszerű indokkal is alá lehetett volna támasztani.
Úgyis erre fog kifutni az egész Windows-sztori, mert operációs rendszerért fizetni otthoni felhasználók nem fognak, kivéve áttételesen, az OEM gyártókon keresztül – az pedig aprópénz. Az otthoni Windows-piacban régóta nincs pénz, csak az átmenetet a Microsoft nagyon rosszul kezeli kommunikációs szempontból.
A nehezebb utat választották, és azóta megy a játék a szavakkal, a jogászkodás, aztán ha nem jön be, jön a magyarázkodás és a visszakozás. Pedig a cég pont most éli azt az időszakát, amikor egyébként folyamatosan rácáfol a hosszú évek alatt felépített negatív imázsra: elképesztő ütemben tolják a jó fejlesztéseket (engem elsősorban a vállalati és üzleti megoldások érdekelnek), jó embereket raktak jó helyre, végre tényleg meghallgatják a tesztelői visszajelzéseket.
-
longshadow
csendes tag
A liszensz nem a hardverhez lesz kötve okoskák hanem az MS accounthoz amivel bejelentkeztek.
Ha clean installt csináltok később egy lewarezolt verzióval és utána bejelentkeztek az insiderbe beregelt windows fiókotokkal akkor ugyanolyan státuszba kerültök mintha az insider preview-t frissítettétek volna fel. A trükk annyi hogy akinek insider accountja van annak van egy olyan opció a vezérlőpultban hogy engedélyezem hogy a MS kísérleti funkciókat teszteljen a gépemen. Ezt kell letiltani ha nem akarjátok az új fícsöröket megkapni.
Ezt a "csak a clean install a tiszta telepítés" hülyeséget meg tessék már elfelejteni. Teljes resettel (frissítéskor is választható) ugyanolyan szűz rendszert kaptok mintha lemezről tettétek volna fel. Annyi hogy készül egy recovery a windows. Old mappába ami ha nem kell nyugodtan törölhető.
-
Воланд
titán
-
Uzi74
senior tag
Virtuális gép (pl VMWARE) oprendszerének próbálta valaki telepíteni?
-
Jack@l
veterán
-
vicze
félisten
válasz
#10691584 #52 üzenetére
Engem ugyan nem érdekel, de MS az égvilágon semmilyen gátat nem fog szabni semmilyen telepítésének, egyszerűen nincs értelme és nem érdekük.
Akkor mi van ha gépet cserélsz? Semmi újratelepíted, a licence nem a géphez, hanem a MSA-hoz van kötve Insider esetében. 5-7éves gépek vannak otthon, és köszönik jól vannak.Van aki még ritkábban cserél.
-
alfa20
senior tag
"Laptopon első installként az eredeti win8.1-re gondolom simán felmehet az üres win10 update, akár üresen is."
Igen
"De mi a helyzet a későbbi reinstalloknál. Soha nem csináltam még ilyet, de a laptop tele van recovery partíciókkal az eredeti winnel (és Samsungos sz*rokkal együtt). Ezt le lehet valahogy fizikailag cserélni? Vagy átlépni a felesleges win8.1 installt később?"rengetegen kérdezik pl. én is helyesbítettem egy kérdezőt, ugyan más szemszögből, de a lényegi kérdés nem változott.
szóval:
ha egyszer frissítettél W7/W8.1-ről W10-re, akkor később ugyan arra a gépre (alaplapra!) annyiszor telepíted újra amennyiszer akarod (viszont W8-tól nagyon jó a op. javító/helyreállító rendszer így nem is kell újra tisztán telepíteni, kivéve ha nagy a baj, HDD csere, vírus...), arra kell csak figyelni, hogy a MS fiókoddal kell belépni, mert az fogja aktiválni (mármint amelyikről frissítettél W10-re!).ezzel kapcsolatban több kérdés is fel merül, de egyenlőre nincs rá válasz... várunk
szerk.:
Ha viszont W8-ra akarsz vissza térni és nincs meg a 'windows.old' mappa, akkor a W7/W8.1-et vissza tudod telepíteni, az eredeti kóddal, max. telefonon kell aktiválni. -
törölt tag
Bici, nekem a Xear3D virtuális 7.1 (HRTF) hez kellett CMI driver, föltettem hozzá egy Vistásat oszt kezicsókolom, működik
(annyi, hogy kikapcsoltam az aláírás ellenőrzőt, amikor telepítettem)
(#49) vicze1: Mondjuk úgy: ezt benézted, de legalább a magas lóról rápirítós feelinged megvolt ideiglenesen
Azt így vágod mi az az "OEM licensz"
Ha gépet, vagy akár alaplapot/főbb komponenst cserélsz, ugrott a win10-ed és veheted megfele, vagy warezolhatsz- Nem tudom azon az alapon, hogy örök isnideres Win10-ük legyen, hányan fogják 4-5 évig tartogatni a jelenlegi gépeiket..
-
csabi0805
senior tag
Akkor most ha nekem majd frissíteni fogja magát a nem legális 8.1-em akkor gyakorlatilag én illegálisan fogm használni otthol a gépemen,de használni fogom tudni minden gondd nélkül.
-
MongolZ
addikt
Tehát ha nekem most megvan a Win10 Insider Preview, akkor azt a következő X évben akárhova telepítgetem, legális tesztállomást kapok?
-
vicze
félisten
-
sb
veterán
Köszi.
Gyk akkor ez így egy plussz frissítési körrel (win10 prev -> win10) utána használható akárhány akármilyen újratelepítéssel az ismert korlátozásokkal: tesztre legális, minden másra nem. De ez otthoni használatban elmegy.Jack@l, win10 prev-ről volt szó, nem win7/8-ról.
Itt kicsit off kérdés, de akkor már felteszem:Laptopon első installként az eredeti win8.1-re gondolom simán felmehet az üres win10 update, akár üresen is.
De mi a helyzet a későbbi reinstalloknál. Soha nem csináltam még ilyet, de a laptop tele van recovery partíciókkal az eredeti winnel (és Samsungos sz*rokkal együtt). Ezt le lehet valahogy fizikailag cserélni? Vagy átlépni a felesleges win8.1 installt később? -
Chrys_
addikt
Kitalálhat az MS akármilyen programot, az otthoni Windows verziók jelentős hányada akkor is warez marad. Mennyivel egyszerűbb leszedni valahonnan a rendes kiadást és 2-3 klikkeléssel "hivatalossá tenni", mint valami más verziót stb. installálni aztán még upgrade-t végig csinálni. Eszembe nem jutna régi verzióról újra frissíteni a rendszert.
-
"Értem én, hogy ezt nem mondhatják ki, de ettől még nagyon is ez lesz a valóság."
- Akár ki is mondhatnák, az ő termékük, ha bizonyos célokra/bizonyos körülmények teljesülése mellett ingyen akarják adni, akkor teljes joggal megtehetik - itt annyi a feltétel,hogy nem lehetsz profi céges felhasználó, aki termelésre használja a rendszert, ill adatokat kell megosztanod a M$-tal. Az insider program helyett ennek akár egy SKU-t is kitalálhattak volna...
-
vicze
félisten
Akárhogy is nézem az egész arra fut ki, hogy kb. minden Win10 szabadon használható/aktiválható lesz és vagy legálisan teszed vagy nem, ami kb. senkit se fog érdekelni, csak használják minél többen.
Meg ha megmarad az Insider akkor ott lesz a idők végezetéig a lehetőség, hogy felrakj teljesen legálisan a legújabb Windows-t tök ingyen minden következmény nélkül.
Értem én, hogy ezt nem mondhatják ki, de ettől még nagyon is ez lesz a valóság.
-
DithenS
senior tag
-
Воланд
titán
enterprise valtozatot nem lehet veglegesre frissiteni.
"If you are running the Enterprise edition of the Windows 10 Insider Preview, to upgrade to the final release of Windows 10 Enterprise you will need to download and activate it from Volume Licensing Service Center. As a reminder, the Enterprise edition of the Windows 10 Insider Preview is not eligible for the free upgrade offer and can be upgraded to the final release of Windows 10 through an active Software Assurance agreement." [link]
-
Воланд
titán
"As long as you are running an Insider Preview build and connected with the MSA you used to register, you will receive the Windows 10 final release build. Once you have successfully installed this build, you will also be able to clean install on that PC from final media if you want to start over fresh." [link]
szoval egyszer mindenkeppen frissiteni kell, hogy az ms fiokban eltarolja a szukseges adatokat.
"Több adatot gyűjt. (ez korlátozható valahogy?)"
valamennyire korlatozhato, valamelyik topicban irtak mar, hogy hogyan lehet kikapcsolni az adatgyujto eszkozt.
-
Gilberto
aktív tag
Nem igazán értem én ezt. Pl. vegyük az én esetemet. Mennyiség kulcsos Win 8.1-em van, telefonon keresztül aktiválva a Microsoftnál. Enterprise változat. Nálam pl. meg se jelent a kis progi, hogy frissíthetem a 8.1-et 10-re. Miért?
-
sb
veterán
Nem kell, de lehet tiszta telepítést csinálni az insiderről frissített véglegest újrahúzva?
Értem, hogy van reset, de nem sokszor láttam azonos végeredményt két különböző megoldásból (frissítés v. tiszta install)Akkor ha jól gondolom összefoglalva
- Az insiderről véglegesített Win10 nem fog nyavalyogni aktiválásra.
- Cserébe csak tesztelési célokra legális.
- Több adatot gyűjt. (ez korlátozható valahogy?) -
Воланд
titán
az elmult par nap utan ez az, ami nekem se tiszta. megteheti azt, hogy ms fiokhoz koti az aktivaciot, viszont ezzel az a gond, hogy en eladhatom az oem rendszerrel rendelkezo gepemet, eladhatom a dobozos windows-om, viszont az ms fiokomtol nyilvan nem fogok megvalni. es sehol nincs szo rola, hogy kotelezove tennek az ms fiok hasznalatat, hogy legalabb valami alapjan kulcsot adjanak a usernek.
-
tibcsi0407
félisten
Szerintem ez probléma, mert ha megdöglik az OS úgy, hogy el sem jutok a refreshig, akkor mi történik? Csak van valamilyen kulcs, ami aktiválja a rendszert. Lehet ugyanazt a kulcsot lehet majd oda használni, amivel a 8.1 van aktiválva? Vagy MS fiókhoz köti, hogy jogosult vagyok, mert 1 éven belül upgradeltem?
-
alfa20
senior tag
""Vagy, ha upgradelek 10-re és később valamiért tiszta telepítés kell mondjuk az 1 év lejárta után, akkor milyen kulccsal aktiválom a Windowst?"
egy ev lejarta utan sem kell tiszta telepitest csinalni. amugy meg ott a reset meg a refresh a settings-ben."
szerintem itt páran arra gondolnak, hogy teszem azt win8.1-ről frissít W10-re, majd 1,5 év után behal az SSD. és pl. nincs biztonsági mentés másik meghajtón, mert mezei user és még sose hallott róla, akkor az uj meghajtóra ugye tiszta telepítéssel kerül fel a op., és itt mi alapján aktiválnak?
Mivel tudom, hogy erre is ismered a választ, enged meg, hogy át passzoljam a válaszadás jogát, csupán azért mert jobban megtudtad fogalmazni, másik topikban, és ha esetleg közben változott, ne írjak nagy hülyeséget
köszi!
-
Воланд
titán
válasz
Naughty9011 #25 üzenetére
-
Воланд
titán
válasz
tibcsi0407 #20 üzenetére
"Ha van 8.1-em és tiszta telepítéssel akarok 10-est telepíteni, akkor a 8.1 kulccsal kell aktiválni?"
nem lehet mas os-hez tartozo kulccsal aktivalni a rendszert. frissites soran ki lehet valasztani, hogy ne tartson meg semmit az elozo rendszerbol.
"Vagy, ha upgradelek 10-re és később valamiért tiszta telepítés kell mondjuk az 1 év lejárta után, akkor milyen kulccsal aktiválom a Windowst?"
egy ev lejarta utan sem kell tiszta telepitest csinalni. amugy meg ott a reset meg a refresh a settings-ben.
jelenleg szo nincs arrol, hogy barmilyen formaban kapnanak kulcsot azok, akik frissitenek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kiegészítettem a hírt a változásokkal.
-
törölt tag
Szerintem fontos megjegyezni, hogy microsoft fiókkal (outlook/windowslive/hotmail stb) "érdemes" csatlakozni az insider-hez, ha valóban ingyen akarja kapni valaki júli29 után is, plusz azt,. hogy a kapott licence OEM, vagyis főbb gépelem, pl. alaplap cserével érvényét veszti.
-
-
No, én is kipróbltam ezt a win10 telepítő ellenőrzőt.
4+3 hardverem nem felel meg a win10-nek (kormány, rajztábla, USB DAC és USB-s "gamer" billentyűzet), illetve van három eszköz, amit szerintem tuti hibásan gondol inkompatibilisnek: TP-Link router, monitorba épített USB 3.0 elosztó és rádugott Androidos telefon.
Egyelőre nem erőltetem. -
tibcsi0407
félisten
Ha van 8.1-em és tiszta telepítéssel akarok 10-est telepíteni, akkor a 8.1 kulccsal kell aktiválni? Vagy, ha upgradelek 10-re és később valamiért tiszta telepítés kell mondjuk az 1 év lejárta után, akkor milyen kulccsal aktiválom a Windowst? Ugyanaz marad a kulcs, vagy egy regisztráció után a Microsoft új kulcsot küld, mint a kedvezményes Win 7-Win8 upgrade idején?
Erről nincs infod? -
-
Воланд
titán
válasz
Naughty9011 #17 üzenetére
ingyen kulcsa senkinek sem lesz. ingyen frissites lesz eredeti windows 7-et, vagy windows 8-at hasznaloknak. laptop eseteben meg a bios-ban van a kulcs. tele van a net olyan programokkal, amik ezt ki tudjak olvasni.
-
Naughty9011
tag
En mar hasznaltam a Win 10 TP-et , es az insiderbe is be vagyok jelentkezve, de most 8.1et hasznalok, igy lesz ingyen kulcsom? Masik az, hogy vettem egy laptopot nemetorszagban eredeti 8.1el, de felhuztam ra egy tiszta 8.1et , mert tele volt szemetelve a laptop es hiaba raktam alaphelyzetbe a wint, mindig vissza rakta a sok sz*rt. Az a kerdesem , hogy igy van e valahol valami kulcsom az ereteti 8.1hez? vagy elvesztettem es nincs lehetosegem bizonyitani , hogy nekem eredeti volt rajta?
-
Egyébként meg szép és jó az ingyenes Windows 10 átállás, meg hogy a GWX-tukmáló előtte megnézi, hogy felrakható-e a 10-es az aktuális gépemre.
Csak épp meghajtókkal leszek meglőve, hiszen van, amit már Windows 7 alatt sem volt egyszerű ügy működésre bírni.
Vagy a páréves laptopomhoz a neves gyártó már nem fog kiadni 10-es meghajtókat (mint ahogy a video meghajtóból sem, de azt szerencsére fel tudom rakni az AMD csomagjából). -
Ren Hoek
veterán
Ez engem is érdekelne, mert nagy kavarc az egész...
Nekem van egy legális dreamsparkos Win 8.1-em product key-el. Akkor mi éri meg jobban? Fogok egy Insideres Win10-et és "legalizálom" tehát kapok egy másik legális Win 10-et. Vagy a 8.1-ről frissítek.
Főként azért, mert most jó a rendszer, és nem akarom elcseszni. Win 10 és Win 8.1 között mi a különbség játékok kompatibilitásának szempontjából? (DX12 most nem érdekel még) Előfordulhat olyan, hogy valami nem működik, ami 8.1-en ment?
Ezért tartok egy Win 7-et is, mert vannak olyan dolgok, amik nem mennek 8.1-en is... de 3 rendszer már kicsit sok lenne(#16) joghurt Laptop az egy külön téma sajnos... Nekem az eléggé új és modern HP Probook 450 G1-re is szenvedés volt felrakni pár drivert. Pl Radeon HD 8750-hez csak egyféle HP-s catalyst jó. Semmi mással nem látja jól.
-
Воланд
titán
tobb adatot gyujt a felhasznalorol, eles kornyezetben nem lehet hasznalni, csak tesztelesi celokra. de itt a teljes szoveg-
-
Orf3usz
tag
Ehhez telepíteni kell a preview-t, vagy elég belépni a programba? Per pillanat nincs lehetőségem kipróbálni.
-
Plebi
senior tag
Nem kell ráfrissítened, megteheted a frissítésnél, hogy a jelenlegi rendszerből nem tartasz meg semmit.
Én eddig úgy tudtam, hogy az 1 éves perióduson belül ingyenes a windows 10 utána meg kell venni a licencet? Rosszul tudom, vagy aki 1 éven belül frissít win 7, 8.1-ről (eredeti), annak van egy ingyenes windows 10-e, "örökre"?
-
Ha valami ingyen van, te magad vagy az áru.
-
szpal17
őstag
Ezek szerint, akkor csak a legfontosabb infok voltak rosszak.
Első olvasásra pont az újratelepíthetőség hiánya, ami kicsit furán hatott, de akkor ez így simán vállalható. Főleg ha legális...vagy nem...vagy mégse..vagy mégis.Ez viszont jó szöveg a microsoft-tól: ,,A fentiekből bizonyára egyértelmű, hogy csakis tapasztalt felhasználóknak ajánljuk a próbaverziót. Ha tehát úgy gondolja, hogy a BIOS valamilyen új, növényi eredetű üzemanyag, akkor az Insider Preview nem Önnek való.,,
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sose szerettem ezt a rendszerre ráfrissítős dolgot. Tiszta telepítés, az kell nekem, még ha az nincs is ingyen.
-
qad
senior tag
Elvileg, ez is illegális, legalábbis a legújabb állás szerint. Link[link]
-
Воланд
titán
"Az így kapott licenc hivatalos"
tevedes. az igy megszerzett windows 10-re az rtm utan is az insider program felhasznalasi feltetelei fognak vonatkozni.
"Ez annyit jelent, hogy ha újra szeretnénk telepíteni a Windows 10-et, akkor az eredeti Windows 7 és 8.1 licenc birtokában megtehető, de Windows 10 Insider Preview esetében már nem."
szinten tevedes. azzal az msa-val, amivel a felhasznalo az insider programba regisztralt ujratelepitheti ugyan azon a gepen a rendszert.
-
zzola
titán
Mi történt, hogy a MS hirtelen ilyen nagylelkű lett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Insider Preview kiadást telepítő felhasználók is frissíthetnek végleges Windows 10-re.
- Bestbuy játékok
- Yettel topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Androidos fejegységek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei G8 - próbálja figyelni a nagyokat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest