Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz alfa20 #83 üzenetére

Nem akartam kifejteni teljesen mert itt félig off, de nem erre gondoltam. Ezen gyárilag 2-3 recovery partíció van, a normál 500MB-os mellett többek között a 20GB-ossal, tele. Tehát nem a normál recovery partícióról beszélünk. Nem néztem, nem próbáltam még, de gyanítom egy komplett "előtelepített" win8 lehet rajta a Samsungos bloatware-ekkel telerakva... ahogy a laptop érkezett.

Eddig nem mertem ezt legyalulni mert nem értek hozzá (és nem is érdekelt :D ) mivel aktiválódik a win egy újratelepítésnél. Eldobni nem akartam.

Most viszont ha win10-re lesz frissítve akkor:
    - Annak semmi értelme, hogy megmaradjon a 20GB recovery a win8+bloatware felállásban. Resintallnál úgysem szívnám végig, hogy win8+bloatware, majd win10 upgrade. Ráadásul a bloatware-ek önmagukban is szarok. Jobb lenne nélkülük.
    - Arra nem látok esélyt, hogy egy "Samsungos" gyári win10+bloatware recovery lesz belőle... mert miért és hogy lenne? :) Ez egy spéci partíció lehet.

Szóval innentől viszont erősen törlendő lenne. Feltéve ha nem fog többé hiányozni az aktiváláshoz sem. Akkor a laptop is ugyanúgy lenne kezelve mint a desktop gépeim: usb img-ből tiszta win10 reinstallok, ha szükséges majd aktiválás.
    Csak utóbbi az asztalikon loaderrel megy, itt a laptopon meg nyilván a jogtisztaságot nem dobnám el.
    Kérdés, hogy a recovery (alaprendszer) törléssel ezt megteszem-e.

(És persze se időm se kedvem ezzel foglalkozni, megnézni rendesen mi ez, mi-hogy működik. :DDD Gondoltam hátha van pont ilyen jellegű tapasztalata valakinek.)

Új hozzászólás Aktív témák