- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Úgy látom, se a CB cikket se azt nem olvastad figyelmesen amit én írtam. Továbbra is 4K játékban levő teljesítmény-különbség a mérvadó 6700XT mellett.
Az nekem nem ér 25 ezrest, különösen hogy itt az aprón pl. nem 65e-ért, hanem 75-80e-ért van az 5600X használtan is. Az nem 25e, hanem 35-40e difi.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
joysefke
veterán
használtan ~65-ért fogsz kapni 5600X-et. Ha 40-ért elmegy a 3600, akkor ez egy minőségi csere volt 25-ért. Azt hogy újonnan vegyél azt nem ajánlottam.
Esetleg ha valami tuti dealt meg lehetne csípni használtan... de akor is majd' dupla árért kapni 3-5% teljesítményt... és jövőállóságban se veri a 3600-at igazán.
Nagyon simán veri a 3600-at, nem 3-5% van köztük. Főleg nem minimum FPS-ben.
Egyébként 3600-am volt az 5600X előtt, bár akkoriban nem játszottam. A 3600-at is szerettem és elégedett voltam vele, de az 5600X más kategória[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Néztem, 4K-ban átlag 3% a különbség, de FHD-ban is 20% alatt marad... egy RTX3080 használatával.
Az nem "lényegesen jobb", az arra elég, hogy ha megjelenése után lement volna 65e alá, akkor talán vettem volna egyet(akkor még egész jó áron mentek a 3600-ak is), de nem igazán ment.
Így majd 2,5 évvel később meg alig van bolt ahol 100e alá benéz az 5600X ára, miközben a 3600-ért már alig adnak 40 ezrest... kösz, de kösz nem.
Esetleg ha valami tuti dealt meg lehetne csípni használtan... de akor is majd' dupla árért kapni 3-5% teljesítményt... és jövőállóságban se veri a 3600-at igazán.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
joysefke
veterán
AMD Ryzen 7 5700X und Ryzen 5 5500 im Test: Benchmarks in Anwendungen und Spielen - ComputerBase
itt tudsz játszani a grafikonokkal. 5600X lényegesn jobb a 3600-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
"Az újabb steppinges 5600 / 5600X, akár használtan?"
Az játékban sem hoz elég teljesítményt ahhoz hogy megérje, többségében 10% alatti a különbség alacsony felbontáson is, én meg többségében 4K-ban játszok. Mire olyan VGA-m lesz amivel nem leszek GPU-limites, kelleni fog a legalább 8 mag...
Tanuláshoz(VM-eket futtatni) meg minél több mag annál jobb, ott az órajel kevesebbet számít.CB-t próbáltam auto-translate-tel, de szörnyű volt, annyit majdhogynem a grafikonokból is ki lehetne mazsolázni, nem egyszerű olvasmány. De lehet hogy csak azt nem bírom megszokni ahogy prezentálják az eredményeiket...
Amúgy meg lehet hogy az LTT-nek az előadásmódja néha irritáló, de a szakmai színvonal azért mögé van rakva, különösen mióta elkezdték megcsinálni a tesztlaborjukat.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HairWorks az szimplán félre lett tervezve. Ennyi. Nem kell bele többet látni. Itt most sokan a tesszellációból indulnak ki, de itt valójában isoline tesszellációról van szó, ami egy speciális forma. Ez egyszerűen nem jól működik a GPU-kon. Nem csak az egyes GPU-kon, hanem az összesen rossz, mert a raszterizálását négyes pixelblokkokon zajlik, tehát egy kis szakasz feldolgozása 12-szeres haszontalan munkát von maga után. Konkrétabban leírva, már pusztán az isoline tesszelláció megléte miatt biztos, hogy a kapcsolódó munka 1/12-ed része hasznos csak, a többi felesleges, de el kell végezni. Talán volt az NV-nél valami terv arra, hogy áttérnek majd a per pixel raszterizálásra, de valószínűleg nem sikerült, így minden rendszert buktak, amit arra terveztek, hogy majd később jól fog működni.
Az még az NV szintjén is túl nagy luxus, hogy félretervezel valamit teljesen úgy, hogy tudod soha az életben nem fog jól skálázódni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
joysefke
veterán
Oké, lefordítom a tech blablát és beleillesztem a korábbi mondanivalómba.
A HairWorks azért szar mert szarul csinálták meg. => Azért csinálták meg szarul, mert összessen két célja volt:
-(1)hogy egyel több marketing fegyver legyen az nV kezében, egy olyan feature ami nincs még a konkurenciának ezért ha ott esetleg fut akkor az aránytalan teljesítmény veszteség árán.
-(2) A saját régi szériájukon (7XX )szarul fusson ezért a hűséges nV vásárlóknak adjanak okot az upgradre. <= no commentA célok között az nyilván nem szerepelt, hogy egy hosszú távú és fejleszthető funkciót biztosítsanak amire megéri a játékkészítőknek építeni. Nyilván az sem, hogy azoknak akik megveszik a méregdrága felső kategóriát legalább jó legyen.
A fenti kiindulási alappal nehéz a tömegek számára elérhető széles körben támogatott, jól működő funkciót fejleszteni.
Én konkrétan 2015-ben egy GTX 970-et vettem és jó ha kettőször bekapcsoltam a HairWorksot, egyszer Witcher 3-ban, egyszer pedig Tomb Raiderben. Aztán ennyi is volt, mert Witcher3 -ban nem bírta a HairWorksot, Tomb Raiderre meg már nem is emlékszem.
Hát nálam ennyi volt anno HairWorks. Aztán ez volt az egyik fő új feature és marketing fegyvere a 900-as szériának. Meg a GTX 970 3.5GB VRAM-ja.
Aztán a végén az AMD csinált valamit, hogy náluk is meglegyen a funkció, csendben marketing csinnadratta nélkül szabvány lett belőle addig csiszolták, hogy lényegesen jobb lett mindenben mint a HairWorks. Most meg csak működik.
A lényeg, hogy a marketing akkor is kiemelt valami utólag belegondolva elég jelentéktelen de legalább szarul működő featuret (aminek a célja annyi volt hogy mindenkinek keresztbe tegyenek akinek éppen nem ilyen kártyája volt) és aránytalan súllyal tüntették fel, amit persze ittak a reviewerek és adták az ajánlásokat.
Ez most csak egy kiragadott példa volt az ilyen jellegű feature-ök hosszú sorából amibe a mondjuk RTX2000-es széria (RTX 2060 + ray tracing, lol ) ray tracingje is szépen beleilleszkedik...
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
#50-t kiegészíteném azzal, hogy én azért nem írnám le ennyire a marketing BS-ben az AMD-t sem. Emlékezzünk csak az RX 6400 és 6500XT marketingjére. "Azért kicsi és puha, hogy ne fájjon." érvelés a maga módján zseniális akkor is, ha az értelmesebbje fogja a fejét.
Igazából nem is oly soká elkezdi érezni az összes gyártó/forgalmazó, hogy árcsökkentés nélkül nem fogják tudni kiszórni a raktárkészleteket. Igazából az a kérdés, hogy ekkor mi fog történni? Csökkentik az árakat arra a szintre, ahol az emberek a recesszió közepette is már megveszik, vagy a tengerbe szórják őket? Esetleg felgyullad a nagyraktár a biztosítási pénzért...
Az AMD jelenlegi termékfejlesztési/üzleti stratégiáját sem tartom elhibázottnak. Üzleti szempontból igen megfontoltan lépkednek. A fejlesztéseknél mindig meg kell határozni a prioritásokat. A teszteket elnézve a ZEN4 magoknál nem a desktop elsőség volt az első hanem az energiahatékonyság. Elsődleges szempont lehetett, hogy az aktuális mobil frontot ledózerolják az alacsony fogyasztás mellett kapott brutál teljesítménnyel. Másodlagos szempont, hogy ne kelljen ipari folyadékhűtőt telepíteni a procihoz (a brutál teljesítményt be lehessen építeni laptopokba brutál hűtő nélkül is) ami lényegében visszautal az elsődleges célra.
Üzleti szempontból is a "kevesebb több" elvet képviselik, vagyis annyit gyártanak, hogy mindent eladjanak. A versenytársak nem kényszerítik árharcra őket. És a recesszió miatt visszautalnék a 2-3 évvel ezelőtti beszélgetésekre, ahol hátrány volt a saját gyár hiánya. A jelenlegi gazdasági környezetben viszont megint előny, ha nem kell kihasználatlan gyártókapacitásokat eltartani.[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Hairworksnek olyan jelentős koncepcióbeli gondjai voltak, hogy az nem tette lehetővé a továbbfejlesztését. Ezzel az első verziónál megakadt az egész.
Régebben, még amikor ez elkezdődött, akkor írtunk róla, hogy mik a problémák: [link]
A Hairworksöt lényegében teljesen kivégezte az isoline tesszelláció. Egyszerűen a hardverek hatékonysága ebben az eljárásban alig-alig nő, tehát a Hairworks számításának nagy részét kitevő eljárás az új generációs VGA-kkal gyakorlatilag egyáltalán nem gyorsul. Ez egy skálázási probléma, vagyis hiába rakod a rendszer alá a generációnként 60-70%-kal gyorsabb GPU-kat, kvázi semmit sem javul a kód futtatási teljesítménye, és ha nem javul ez, akkor nem tudsz javítani a szimuláción sem, mert továbbra is kevés időbüdzsé van erre.
A TressFX azért éli már az ötödik generációs változatát, mert az skálázható, hiszen nem használ isoline tesszellációt. Tehát minden egyes új generációs VGA-val gyorsul a kód futtatási teljesítménye, ami fejlesztésekre ad lehetőséget.
Önmagában a TressFX-et egyébként már nem sokan igénylik, mert vannak bizonyos olyan specifikus részei, amelyek nem túl kedvezők bizonyos motoroknak, de magát az eljárást átveszik, és saját rendszert csinálnak belőle. Ez nagyrészt a TressFX kódja, amiből jellemzően kiműtik az SDF-et. És így használják amúgy egy csomóan, főleg Sony és Square Enix stúdiók. A Square Enix ugye el is nevezte a saját verzióját PureHairnek. A Sonynál nincs saját neve, de például a Horizon címekben a haj és a szűr az TressFX alapú.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
DanielLong
senior tag
Jó lenne ez a teszt, de ők meg nem írják le, hogy pontosan milyen RAM-mal ment a mérés és mellette a régi Ryzen 5x00 szériát csak DDR4-3200 beállításokkal hajtották... Persze a 7x00 és Core 13x00 meg fullos DDR5-tel futott. Ha az 5x00 csak single rank modulokat kapott, akkor egy jó 3600MHz dual rank szett még 5-10%-ot hozott volna tempóban.
Hogy legyen ON is : Én a 3060Ti vs 6700XT esetben az előbbi mellett döntöttem, mivel a tuning számomra mérföldekkel egyszerűbb az Nvidián. (AMD 6800XT esetben ha rossz volt valamelyik fesz vagy freki, akkor kifagyott az egész gép és kezdhettem elölről, nekem arra nem volt időm, AMD is berakhatott volna egy sima TDP csúszkát...). Másik probléma a coil whine, amit a 6800 szériánál én is tapasztaltam és még rosszabb volt, mint a 3080Ti esetén.
-
joysefke
veterán
A Ryzen 5 3500-amat pedig addig nem cserélem, amíg nem lesz nála érezhetően(min. 40-50%-kal) gyorsabb proci 100W TDP és 100e Ft alatt...
Az újabb steppinges 5600 / 5600X, akár használtan?
Érdekesek az eredmények a computerbase-en, én nem nagyon olvasom őket, mert az alap
németem is klasszisokkal gyengébb az angolomnál, a szaknyelvi meg még annál is inkább...
Én inkább az LTT/HUB/GN hármas véleményére adokLTT-n kívül mindet el szoktam olvasni, szerintem messze a CB a legjobb, legalaposabb. Érdemes lehet megnézni gépi fordítással.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz paprobert #62 üzenetére
"Tekintve, hogy erős CPU limitnél meg tudja menteni a játékok sebességét (pl. Flight Simulator), a DLSS3 lemásolására SOS szüksége lenne az AMD-nek is. Remélem hogy dolgoznak rajta."
A Flight Sim-ben nem azért jó, mert erős CPU limit van, hanem mert baromi kicsik a framek közti különbségek(lassúak a mozgások) és nem is nagyon érzékeny az input lagra.
Az artifactokat látva pedig kösz, de én inkább nem várok semmi hasonlóra az AMD-től...Teszem hozzá, én a DLSS1/DLSS2 és FSR1/FSR2-t valamint az RSR/NIS-t se tudom értékelni. Sőt a post-proc AA-t is rühellem, nekem legyen csak szép éles a képem, nincs szükségem az artifact-okra meg az elmosódásra, és egyelőre az RT-re sem. Amit kell azt az én 6700XT-m natív felbontáson is elegendő sebességgel futtatja, ha időbel az új játékokban ez változna, hát inkább másból veszek vissza.
Pénzt nem adok azért, hogy lerontsák a látványom, az egyszer biztos; ha adok, akkor majd azért, hogy sebességromlás nélkül menjenek az új játékok/effektek natív felbontáson.De ez az én perferenciám, másnak meg más. Azért azt ne várjátok, hogy örüljek annak, hogy az a nagy fejlesztés hogy még egy módszerrel lehet butítani a grafikát...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz flashpointer #1 üzenetére
Valahogy errefelé (UK) nagyon nem akarnak esni a Radeonok árai (nyilván a gyenge font nem segít, de azért az euró sem tündököl a dollárral szemben) A 6800 XT egy árban van az RTX 3080-nal, annyiért meg nyilván nem kell senkinek. A 6950 XT-k lassan elfogynak, de 6900 XT-ből is apadnak már a készletek gazdagon és ami van, az is a 12 gigás 3080-nal van egy árban (szintén nem tűnik egy jó boltnak). A sima RX 6800 olyan, mint Columbo felesége, mindenki hallott róla, de senki nem látta kábé a bemutatása óta. Van egy-két darab itt-ott, de még inflációval és keresztárfolyammal korrigálva is MSRP felett adják (értsd: 3070 Ti-t kapsz annyiért, aminél szerintem amúgy jobb kártya).
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
"olvasd el a hozzászólás egyel korábbi mondatát."
Jogos, ott a pont, mentségemre legyen szólva hogy kicsit kutyafuttában fórumoztam, mert közben félszáz szervert patcheltem és adódtak apróbb komplikációk...
Amúgy a 6950XT raszterben se gyakran gyorsabb egy 3090Ti-nál, akkor is inkább csak alacsonyabb felbontásban... és hát ezeket nem FHD-ra szokás venni. De ha egy 3060Ti és egy 6700XT közt kell választani, akkor az utóbbi a nyerő nálam, hiába lassabb ha bekapcsolom az RT-t, a 3070 pedig jóval drágább nála, és alig gyorsabb.Érdekesek az eredmények a computerbase-en, én nem nagyon olvasom őket, mert az alap németem is klasszisokkal gyengébb az angolomnál, a szaknyelvi meg még annál is inkább...
Én inkább az LTT/HUB/GN hármas véleményére adok, és ott bizony a CB-nél jobban leszerepeltek a 7000-es AMD-k, bár kétségkívül a 13900K-7950X összevetésben a legkisebb a különbség, de a 700-as és még inkább a 600-as szinten az Intel láthatóan erősebb, bár botrányosan sokat fogyaszt, viszont a fogyasztás beli különbségek is egyre csökkennek a 13900K szintje alatt és szinte elfogynak mire a 7600X-12600K összevetéshez érünk.Lehet csűrni-csavarni, de ebben a generációban az Intel jobb procikat csinált, és azokhoz vannak elérhető(bb) árú lapok is, sőt DDR4-es lapok is(az más kérdés hogy aki olyat vesz az is megfizeti a váltás árát, csak kicsit később, és addig észrevehető mértékű teljesítménytől esik el).
Alapvetően egyetértünk(igen, per pillanat én is pont letojom az RT-t), de azért ne húzzuk már a fejünkbe a piros sapkát annyira, hogy ne lássuk, ha a kékek adott esetben jobban teljesítenek.
A zöldeket az utolsó generációban beértük, csak sok(15-20%) extra fogyasztással bírtak egy picit jobbak lenni és az áraik is magasabbak voltak, különösen a felső végeken.
Várom az AMD-t, mit gurít az RX7000-es szériával, de alig hiszem, hogy a 6700XT-met ebben a körben lecserélem(az 5700XT-t is csak azért cseréltem le mert véletlenül egyszer nekem is hasznot hajtott a bányászat és alig 15e ráfizetéssel megvolt a csere a mostanira).A Ryzen 5 3500-amat pedig addig nem cserélem, amíg nem lesz nála érezhetően(min. 40-50%-kal) gyorsabb proci 100W TDP és 100e Ft alatt... emészthető árú alaplapban és RAM-mal... van egy olyan tippem hogy ez vagy egy használt 5700X/5800X/5800X3D lesz, vagy majd egy 8600/9600... és alighanem az se mostanság...
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz paprobert #62 üzenetére
DLSS3:
Igen van olyan szituáció amikor hasznos, de összességében nagyon limitált azon együttállások száma amikor hozzátesz és nem elvesz.
20 éven keresztül az ment, hogy minnél részletesebb élesebb, textúrák, jobb élsimítás voltak a mérce, erre jön egy bazári gimmick és most ez lesz a szint?
https://youtu.be/GkUAGMYg5Lw?t=777
egyszerre felskálázás, életlenebb kép, artifactok azért hogy legyen egy látszólagosan magasabb fps?
Értem én hogy van haszna a DLSS3-nak, de a helyén kéne ezt is kezelni. Szvsz egy lábjegyzet kéne legyen, hogy ez is van.
nV részéről az egyetlen célja, hogy legyen valami gyártófüggő technika amit még nem tud a konkurens és ennek segítségével valahogyan náluk legyen a hosszabb grafikon.Hairworks 2
Tényleg Hairworks, hova lett?
-
paprobert
őstag
Oké, átjött a mondanivalód a múlttal kapcsolatban, igazából egyet is értek vele.
"Hogy mi a megoldás azt nem tudom, de biztosan nem egyetlen varázslatos amerikai filmes dolog, hanem kitartó hosszú munka eredménye ami megdolgozza a piacot és bedarálja az agyakat (ami miatt a piac olyan amilyen)."
Az agyak bedarálásához kelleni fog a nagyon jó termék. Nem 70%-os RT-lemaradásos termék, nem megjelenéstől számítva fél évig feketeképernyőző termék (RX5000 széria), hanem messze a leggyorsabb, univerzálisan gyors, atomstabil driveres, csendes, jól marketingelt termék kell.
Ezek nélkül nem fog menni, mert az általad korábban írt okok hatnak az agyakra."Objektíven tekintve a szituációra a RT-nek kis kiegészítő jelentősége kellett volna és még mindig kéne legyen és nem ennek kellene lenni a hatalmas nagy megkülönböztető featurnek."
Az NV tényleg nagyobbra fújta a rélytrélyszing jelentőségét, mint ami valójában, de nem lehet letagadni, hogy van hozzáadott értéke a sugárkövetésnek. Abban a néhány címben, amelyben tényleg nagyon jó, ott besza-behu jellegű érzése van az embernek.
Eddig meg lehetett lenni nélküle, (ahogyan az ultra grafika bekapcsolása nélkül is lehet játszani) de ahogy halad előre az idő, egyre inkább homokba dugott fej érzetem támad az RT ellen érveléssel kapcsolatban. Mert igazából az AMD is RT-gel képzeli el a jövőt (sőt, még az Intel is ), csak egyelőre ez "így sikerült" az AMD-nek. Nem büszkék rá, de nem is lehetnek büszkék rá.#57 Kansas
"Nincs ott. Csak azoknak akik megeszik a marketing-bullshitet."
Marketing-munícióként gondoltam rá. Gyönyörűen lehet prezentálni már most is a + 80% képkockaszámot. Gondolj bele, technikailag nincs akadálya két köztes képkocka beszúrásának, azaz lehet hogy a mostani 180%-ból lesz 260%, vagy akár még több is a jövőben. Az úgy már egy nagyon hosszú oszlop lesz ."A legtöbb usernek haszontalan az egész."
Limitált, hogy hol működik jól a DLSS3, de a teljesítményspektrum közepén igenis van értelme. Egy "egész jó" futtatásból "nagyon jó"-t csinál. Azaz ez inkább egy prémium funkció.
Tekintve, hogy erős CPU limitnél meg tudja menteni a játékok sebességét (pl. Flight Simulator), a DLSS3 lemásolására SOS szüksége lenne az AMD-nek is. Remélem hogy dolgoznak rajta.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
joysefke
veterán
Több szálon is lassabbak, és nem is picit(főleg ha produktivitásról van szó), amíg nincs full kiterhelve a CPU, hogy kijöjjön az E-magok hátránya. És jelentősen drágábbak némelyik procik a hasonló teljesítményű Inteleknél, van hogy 100 dodó a diffi..
Core i9-13900K, i7-13700K & i5-13600K: Gaming-Könige im Test: Benchmarks in Apps - ComputerBase
Itt vannak többszálas tesztek. 7950X > 13900K, 7900X > 12700K.
Mindezt némileg alacsonyabb fogyasztás mellett. A tetején nincsen jelentős árkülönbség. A 13600K tényleg jó áron van. Vásárláskor mindegyik mindig "aktuális áron" van.Az AM5 launch pedig nem kicsit van elcseszve.
Kicsit elcseszték, de nem nagyon.Ha fordítva lenne ez a szituáció, akkor nem egy sommás véleménnyel lenne a sajtó részéről elintézve, hogy drágább/lassabb, ami ugye így nem igaz.
"top nV (RT6950XT) gyorsabb mint az AMD (3090Ti)"
olvasd el a hozzászólás egyel korábbi mondatát. Ez pont a képzeletbeli fordított helyzetről szól.
===
@Abu85kérlek bocsájtsd meg, hogy nem fél lábon állva várom meg, míg a megfelelő algoritmus megérkezik ami majd a 2060-ból RT -re használható kártyát varázsol. Félek hogy addigra az én 6700XT-m is csak porfogó lesz, az aktuális közép kategória pedig keresztbe lenyeli 3090Ti-t (is).
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GeForce RTX 2060-ból is lehet jó RT kártya, csak megfelelő algoritmus kell hozzá. Például GI-ra ez: [link] - hamarosan majd bemutatja az AMD a konkrét FidelityFX effektet rá. Kb. háromszor-ötször gyorsabb ez az algoritmus az eddigi RTGI eljárásoknál, miközben az eredmény lényegében ugyanaz.
Ezek az új algoritmusok egy GeForce RTX 2060-ból is használható RT kártyát faragnak, hiszen a rendszert vissza lehet majd skálázni, nem kötelező ám annyira elborult beállítással használni, ami a papíron van feltüntetve. Szóval aki anno az RT-ért vett 2060-at, nem csinált akkora butaságot, csak a szoftver még nem nőtt fel hozzá, de láthatóan sokszoros gyorsulásokat biztosító algoritmusok jönnek. Ez amúgy várható volt, a brute force jó a kezdetekben, de aztán előjön az ész, és jobb kódokat lehet írni.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
"Ebből az árnyalt képből lett az, hogy => "cserébe drágábbak és lassabbak""
Több szálon is lassabbak, és nem is picit(főleg ha produktivitásról van szó), amíg nincs full kiterhelve a CPU, hogy kijöjjön az E-magok hátránya. És jelentősen drágábbak némelyik procik a hasonló teljesítményű Inteleknél, van hogy 100 dodó a diffi...
Az AM5 launch pedig nem kicsit van elcseszve. Pont úgy, ahogy az 500-as chipsetek launch-a is el volt, csak ott a 400-as lapokba is belementek a procik...
Új foglalatnál kellenek a középkat/budget alaplapok, anélkül platform szinten nagyon rossz lesz az ár/teljesítmény arány csúcskategória alatt."top nV (RT6950XT) gyorsabb mint az AMD (3090Ti)"
He? Egész biztos vagyok benne, hogy te is tudod, nem ez a gyártó-termék párosítás...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz paprobert #55 üzenetére
"Tegyük hozzá, erre az esetre a DLSS3 ott van muníciónak a zöldeknél."
Nincs ott. Csak azoknak akik megeszik a marketing-bullshitet. Ezzel szemben az van, hogy igazából akkor jó a DLSS3 ha natívban is volt elég fps, különben nem is javít annyit meg az inputlagot is növeli. A legtöbb usernek haszontalan az egész.
-
joysefke
veterán
válasz paprobert #55 üzenetére
Az utóbbi időben a jó termék garantálta azt, hogy az adott cég széterőszakolhassa a vásárlók pénztárcáját. Core vs FX, Pascal vs Vega. Sokkal jobbak voltak a domináns cégek termékei.
Amiről beszélsz az az út vége volt, a nagy bukás.
Még közvetlenül az út vége előtt volt pld a Phenom 955 vs Core i5 750/i7 860, GPU oldalon pedig a Tahiti vs Kepler (7970 vs 680). A nagy bukás előtt közvetlenül is elég versenyképes volt az AMD.A probléma ott van, hogy amikor az AMD jobb (HD 4xxx, HD 5xxx), abból alig alig tud hasznot hajtani amikor viszont ugyanannyival rosszabb mint a konkurencia, akkor szabadeséssel csökken a profitja és részesedése.
Az Athlon64/HD4000 után és a nagy bukás előtt még sok szoros csata volt. Az hogy az AMD nem tudta kihozni a termékeiből azt a pénzügyi eredményt ami a konkurenciához mért technikai tudásuk alapján bennük volt vezetett el oda, hogy kiürült a kassza és nem tudták finanszírozni a termék és gyártás fejlesztést folyamatos csúszásba kerültek és végül ezek eredménye lett a nagy bukás (FX8150/Vega).
Ha pl. Lisa kihúzna egy RTX4090*2 kártyát a kalapból, az tökéletes terepet nyújtana ahhoz a stratégiához, amit te javasolsz az AMD számára
Én csak annyit javasolok, hogy ne csináljanak egyértelmű butaságokat. Hogy mi a megoldás azt nem tudom, de biztosan nem egyetlen varázslatos amerikai filmes dolog, hanem kitartó hosszú munka eredménye ami megdolgozza a piacot és bedarálja az agyakat (ami miatt a piac olyan amilyen).
(Tegyük hozzá, erre az esetre a DLSS3 ott van muníciónak a zöldeknél. Ami nagyobb gond, hogy az AMD sugárkövetésbeli lemaradása azt okozza, hogy alig-alig összehasonlíthatóak a termékek)
Egy RTX4090*1.1, 100 dollárral olcsóbban nem fog érdekelni senkit, ha a modern RT-s játékokban még mindig generációs lesz a lemaradás, mert effektíve nem versenytársai egymásnak.Itt van az egyik probléma elásva.
Sokan azt hiszik, hogy a marketinget hülyék csinálják hülyéknek és hogy mivel ők nem azok, ezért nem hat rájuk. A marketing egyik eszköze, hogy kiemelje a termék bizonyos előnyös képességeit és azokhoz egy esetleges mérlegelés esetén minnél nagyobb, akár aránytalan súlyt rendeljen.Itt egy példa:
Az nV ray tracing a 2000-es szériával mutatkozott be 2060-tól felfelé. Aztán jött a 3000 szériával majd a 4000-essel.A 3000-es széria teteje (ami sokkal erősebb mint a 2000-es dereka) képes arra, hogy némi korlátozott ray tracinget jelenítsen meg az aktuális játékokban aktuális felbontáson és értelmezhető képkockasebességgel és így az a végeredmény, hogy a kimerevített kép talán egy hangyafaroknyival hihetőbb mint raszterrel. Valahol meg nem (Metro Exodus enhanced ahol a RT verzióban sötétben is világos van).
Akik anno 2060-at vettek (nyilván jó sokan) kb soha semmire nem tudták az RT képességet használni, annyira erőtlen hozzá a kártya. De jó sokan megvették mondjuk a 1660Ti helyett, mert ugye a 2060 a ray tracing miatt jövőbiztos volt. //
Most hogy kijött a 4090 ami RT-ben agyonveri a 3090-et mennyi RT-t fognak vajon látni a jövőben a jövőbiztos RTX3060/3070 tulajok, akik mondjuk 3060 at vettek a sokkal erősebb 6700XT vagy 3070-et a 6800XT helyett?
Mert ha most objektíven szarul (túl nagy perf hit a látványbeli pluszhoz képest) fut az RT a 3000-es széria derekán, akkor majd a 4090-re szabott RT játékok fognak rajtuk jól futni?
Objektíven tekintve a szituációra a RT-nek kis kiegészítő jelentősége kellett volna és még mindig kéne legyen és nem ennek kellene lenni a hatalmas nagy megkülönböztető featurnek.
Ezzel szemben kb minden AMD vs nV review-ban elhangzik, hogy miért is kell a reszterben lassabb drágább és többet fogyasztó közép kategóriás nV-t venni az ellene pozícionált AMD helyett. Hát azért mert Ray Tracing !!!!
folytathatnám, de szerintem érted.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
"Jó termék nem elég."
Az utóbbi időben a jó termék garantálta azt, hogy az adott cég széterőszakolhassa a vásárlók pénztárcáját. Core vs FX, Pascal vs Vega. Sokkal jobbak voltak a domináns cégek termékei.
Ha pl. Lisa kihúzna egy RTX4090*2 kártyát a kalapból, az tökéletes terepet nyújtana ahhoz a stratégiához, amit te javasolsz az AMD számára.
(Tegyük hozzá, erre az esetre a DLSS3 ott van muníciónak a zöldeknél. Ami nagyobb gond, hogy az AMD sugárkövetésbeli lemaradása azt okozza, hogy alig-alig összehasonlíthatóak a termékek)Egy RTX4090*1.1, 100 dollárral olcsóbban nem fog érdekelni senkit, ha a modern RT-s játékokban még mindig generációs lesz a lemaradás, mert effektíve nem versenytársai egymásnak.
Szóval visszatérve, ahhoz hogy az általad elvárt, vasmarkos AMD árazás átmenjen, mindenképp kelleni fog egy nagyon-nagyon jó termék.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
+1
Mondom ezt úgy, hogy kb 25 éve van saját gépem (plusz a családban is mindig az van mindenkinek, amit én veszek), és idén először raktam össze piros alapon rendszert (családban mindjárt kettőt is). VGA azért más kérdés, ott valahogy soha nem volt preferenciám, kb egyenlő arányban voltak nv/ati (naja, az a lánykori név…) kártyáim.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
joysefke
veterán
Bár a Zen4 vs. Raptor Lake viszonylatban mintha megint a kékeknek állna a zászló... az AMD kicsit elcseszte az AM5 launch-ot is, és a procijaik se fogyasztanak/fűtenek annyival kevesebbet az Inteleknél, mint a Zen3 vs Alder Lake viszonylatban, cserébe drágábbak és lassabbak..
"és a procijaik se fogyasztanak/fűtenek annyival kevesebbet az Inteleknél, mint a Zen3 vs Alder Lake viszonylatban, cserébe drágábbak és lassabbak..."
Alapvetően a marketingjük és a piaci beágyazottságuk a szar. Mutatja ez a fenti mondat is ímit írtál. Valójában egy szálon és játékokban picit lassabbak. Több szálon a csúcson picit gyorsabbak. Fogyasztás/teljesítmény pedig jobb. Ebből az árnyalt képből lett az, hogy => "cserébe drágábbak és lassabbak"...
Egy nVidia esetében az ilyen termékleosztás már nyerő kártya lenne, még az intel is tudna valamit kezdeni ezekkel a lapokkal, az AMD viszont egyelőre még nem.
====
Remélem az RX7000-széria nem fog így járni az új NVidiákhoz képest, jó lenne, ha folytatódna a verseny...
Jó termék nem elég. ha az nV kijött volna anno az RX6000 zöld változatával, az AMD meg rá az RTX 3000 piros változatával, akkor is az nV-nél lenne a piaci részesedés és a nagy profit, a reviewerek egyetértenének benne, hogy a top nV (RT6950XT) gyorsabb mint az AMD (3090Ti), az ray tracing pedig egy érdekes újdonság, de még nem jött el az ideje, a DLSS-nek sok értelme nincsen, de akinek erre lenne szüksége, annak ott az FSR, na meg ugye az nV (RT6950XT) driverei jobbak, mert nVidia
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Kb. csak néhány százalék van az azonos teljesítményű procik között, így ha a CPU árazás hasonló, akkor maga a platform költség, de leginkább a vásárló irányulsága dönti el, mit fog venni. Ha valakinél kizárólagosság van, akkor azt a terméket veszi mindenáron, amit kedvenc gyártója kínál. Ha észérvek alapján vásárol, akkor a legjobb ajánlatot választja. Ha meg fogalmatlan, akkor a bolti eladó által ajánlott Intel-NV terméket vásárolja.
#tarcsad
-
Kansas
addikt
Igen, sokan azt várják tőlük, hogy non-stop árversennyel piaci részesedést szerezzenek akkor is ha az nekik nem éri meg. Csak épp több mint 10 évig csinálták ezt(kb. Zen2-vel és GCN5-tel bezárólag) és nem jött be, sőt kontraproduktív lett mert sokan elkönyvelték őket a budget vacak gyártónak és épp azért nem tőlük vettek, mert nekik a "prémium" kellett, amit ebben a viszonylatban az Intel és NV oldalon reméltek megtalálni.
Így most nagyjából a Zen3 és az RDNA megjelenése óta az AMD kevésbé áraz agresszíven, amivel ugyan nem nyer piacot, de nem is tűnik úgy, mintha veszítene... nyilván ehhez az is kellett, hogy a termékeik versenyképesebbek legyenek, mint korábban.
Bár a Zen4 vs. Raptor Lake viszonylatban mintha megint a kékeknek állna a zászló... az AMD kicsit elcseszte az AM5 launch-ot is, és a procijaik se fogyasztanak/fűtenek annyival kevesebbet az Inteleknél, mint a Zen3 vs Alder Lake viszonylatban, cserébe drágábbak és lassabbak...
Remélem az RX7000-széria nem fog így járni az új NVidiákhoz képest, jó lenne, ha folytatódna a verseny...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Yutani
nagyúr
Világos, köszi. Viszont az AMD az elmúlt 2 évben már úgy áraz, hogy nekik legyen, úgyis elvisznek mindent. Nem is akar nagyobb piaci részesedést talán, mert úgysem tudja elcsábítani a meggyőződéses Intel és NV vásárlókat. Az a kevés AMD fan és ingázó eltartja őket.
#tarcsad
-
joysefke
veterán
Amit írtam azt az AMD szemszögéből írtam. Olcsón elkótyavetyélni a legversenyképesebb termékeiket az az AMD nézőpontjából nem egyenlő a jó árazással.
Mindenért megkapni azt az árat amennyit a piac megcélzott szegmense még éppen hajlandó kifizetni lenne hosszú távon a nyerő stratégia.
A HD4xxx 5xxx generációk alacsony árazása semmilyen kézzelfogható előnyt nem hozott, mert profit az nem volt cserében amikor az nV csak egy kicsit követelt kevésbé irreális árat már pattantak vissza a korábban "megszerzett" ügyfelek az nV-hez önigazolásként pedig szar a driver mendemondák fabrikálódtak.
(Értelmes cégnek háta közepére nem kell az ilyen ügyfél. Olyan kell a sokat fizet és lojális)Az nVidia tökéletesre csiszolta a saját szempontjukból jó árazást, még a szemetet is eladják drágán a vevőikről az utolsó bőrt is lehúzzák. Csalnak, hazudnak, megfélemlítenek és lefizetnek erőfölénnyel tólják le a vacak gyártófüggő "szabványaikat" a piacon.
Nem azt mondom, hogy az AMD-nek ezt le kéne másolnia (mert nem tudnák), de reálisabban kéne a piaci környezetet szemlélniük. Ha beüt és jó lesz az RX7000, akkor most kell ebből profitálni, mert lehet hogy a következő generációkban nem lesz ilyen lehetőségük
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz flashpointer #44 üzenetére
Jogos a felvetés. Az igényeimhez igazodva a legjobb perf/$ terméket keresem, ami sok esetben az AMD-tól származott. Volt NV és Intel is közben. Azt is meg kell említeni, hogy a használt piacon szoktám általában vásárolni, ahol kifejezetten jó az AMD perf/$ aránya, mivel alulértékelt (persze nem mindig és nem mindent termék) az Intellel és Nvidiával szemben.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
-
fatal`
titán
Nem nagyon bánnám, ha az új sorozattal megismétlődne a HD48xx korszak
De ez gondolom nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Nem, nem szűnt meg, soha nem is létezett... és soha nem is fog létezni, abszolút értéken legalább is egész biztosan nem.
Soha senki nem mondta, nem is mondhatta, hogy amennyiért 2010-ben vagy 2015-ben(vagy bármelyik időpontban) adtak egy VGA-t, annyiértt fogják adni mindig is. Teszkós fehér kenyér se szűnt meg, csak most annyiért kapni, mint egy éve a prémium kenyereket.
Hogy mennyit ér, az más kérdés... kinek-mennyit. Amíg ezeken az árakon is viszi a nép addig bizony ennyit. Sajnos.
Ha neked személy szerint nem ér meg ennyit, akkor ne fizess érte ennyit, ot van a használt piac, ahol 1-2 év csúszással normális(abb) árakon megkapni a VGA-kat(már mikor nincs kriptolufi), kis mázlival még gariidőn belül.
Én az autókkal vagyok így: nem ér nekem annyit az autó, mint funkció, hogy egy új kocsi árát odaadjam érte, sem is volt, és esélyesen soha nem is lesz újonnan autóm, mert amennyit nekem megér, annyiért nem fogják soha adni.[ Szerkesztve ]
-
bartos96
tag
Amúgy ezekkel a gtx 1650-60 akkal meg rx 6400-6500 akkal mi lesz? Mert ennyiert a kutyanak nem kell.
-
Kansas
addikt
"az AMD árazásban sosem volt jó. Ami érthetetlen mert +20 éve ott van az nVidia akitől eltanulhatnák."
-
joysefke
veterán
Ennek nem sok értelme van. A fejlesztéseknek az a haszna, hogy a vásárlók hajlandóak a végtermékért pénzt adni, és lehetőleg még többet mint előtte (RyZEN 3000 => RyZEN 5000).
Értelmes gyártó nem akar a piacnak (aminek ő is része) "odabaszni" és álltalában a saját prémium vásárlóiknak sem. Ezt az utat senki sem járja sokáig.
Ha most a mély pénztárcával rendelkező Radeon vásárló megveszi az erősen akciós 6900XT-t, akkor nem fog fél év múlva 7900XT-t venni, még akkor sem, ha ez utóbbinak reális lesz az árazása a piacon.
Egy ilyen szituációra a káposzta is maradjon meg és a kecske is lakjon jól megoldás kéne, de az AMD árazásban sosem volt jó. Ami érthetetlen mert +20 éve ott van az nVidia akitől eltanulhatnák.
-
paprobert
őstag
"miert nem lehet olyan aru kartyat csinalni mint regen az 50 es nvidia kartyak"
Mert nekik már nem elég annyi pénz, mint 5 éve. Ennyi változott.Nem a pofád lett nagyobb, hanem a zsömle lett kisebb, és még az is dupla-tripla áron van piacra dobva. Hogy miért?
Csak.[ Szerkesztve ]
-
-
bartos96
tag
És mi van azokkal akik nem reg vettek gepet de nem kell nekik nagy teljesitmenyu vga?
"A gyártók nem fognak egy extra GeForce-ot venni, miután kötelezően kifizették az IGP-t az AMD-nek."
Elore osszerakott gepnel lehet de ha ugy vennem darabokba akkor nem fizettem erte feleslegesen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Annyira nem nagy emelkedés, ha megnézed, hogy mit tud ma a Rembrandt. Az már közel van az RX 6400-hoz, és a Rembrandtnál a Dragon Range három és félszer nagyobb számítási teljesítményre képes IGP-t tartalmaz. Plusz több infó is jön, hogy az asztali konfiguráció esetében az IGP órajelét be tudják állítani 4 GHz-re. A mobil verzió csak 3 GHz-en megy.
Lehetne csak, az AMD ezt a szintet inkább már IGP-vel fedné le, az NVIDIA pedig pont ezért nem is fejleszt ide semmit, mert IGP ellen esélytelenek. A gyártók nem fognak egy extra GeForce-ot venni, miután kötelezően kifizették az IGP-t az AMD-nek.
[ Szerkesztve ]
-
bartos96
tag
válasz Petykemano #18 üzenetére
Ja csak így full hd ra nem marad semmi nekem pl egy 1650s vagy 6500 xt is eleg lenne de nem fogok erte ennyit adni ezeknek a realis uj ara nagyon max 50 ezer ehhez kepest 90-100 ba kapni.
-
1dude
senior tag
A Dragon Range milyen GPU teljesitmény szintjére jön?
-
UMbikes
csendes tag
Viszont leakek szerint (moors laws dead) a navi33 csak jövőre jön, a másik 2 navi meg tuti drágább lesz mint a 6900xt jelen áron. Sőt megkockaztatom hogy msrp-jénel is, elvégre az AMD sem jótékonysági szervezet(ryzen 5000 launch óta különösen), és a pofátlanul drága nvidia ellen beküld egy kicsit olcsóbb, de egyenlő / jobb variánst. Fullos navi 31 nem csodálnám ha 1300-1450$-os arcimket kapna.
-
ScomComputer
veterán
-
flexxx2
őstag
De gondolom az rx6700 gyártási ktg-je nem nyilvános adat, ott van valami kitalált összeg dollárban?
Viszont ha navi33as 7800/7900-at annyiba fáj legyártani, mint a rx6700-at, akkor talán lesz itt nemulass. Emlékszem amikor az AMD a HD4850/70 párossal hogy megfingatta az nvidiát. Közép-felső kategóriát vettem alsó-közép kat. árban, de jó is volt.
...Aztán az 5850-et még olcsóbban, mert még a 2008as válság is odavert.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz AxBattler #14 üzenetére
Hát ha jól értem, akkor arról van szó, hogy a $300 körüli árcédulával rendelkezők ára nem változik, maradnak, amíg a készlet tart. Mindenesetre minden, ami új, ezeknél már gyorsabb és ennek megfelelően árban is ezek fölé for érkezni. Legfeljebb nem annyival drágábban , mint a Navi21 volt, de nem baj, mert olcsóbban is gyártható.
Szerintem a gyártók azt gondolják, hogy ma már az $500 a mainstream, ami régen a $200-300 között volt. Bárkiért, aki ez alatt fizetőképes, azért nem érdemes lehajolni dGPU-val.
Egyébként nem volna baj, ha hasonló áron kompakt APU-val szolgálnák ki, de egy $300-400-ért kapható APU grafikus teljesítménye még azért jócskán elmarad.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Annyi adat van, hogy a Navi 33 az kb. olyan gyors, mint a Navi 21, miközben a Navi 33-ra épülő VGA gyártása kb. akkora költség, mint a Radeon RX 6700-é. Ez viszont nem jelenti azt, hogy olcsó lesz, csak nagyobb rajta a haszna az AMD-nek és a gyártóknak, ezért inkább a Navi 33 gyártásához ragaszkodnának, mint a Navi 21-hez.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
az új sorozat legkisebb Radeonjait lényegesen olcsóbban lehet gyártani, mint az aktuális széria leggyorsabbjait, miközben teljesítményben alig van köztük különbség.
Ez most pletyka vagy konkrét számok is vannak (addig nekem pletyka amíg nincs leírva hogy pl 50%al olcsóbb)?
-
félisten
A $300 alatti szegmens árcéduláját is igazán megvághatnák...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
flashpointer
őstag
válasz Hellwhatever #3 üzenetére
naja de ki tudja mit hoz a 12-e, 4080 12 gb- t vartam de az ugye sztorno.
-
Csajto
csendes tag
válasz DanielLong #2 üzenetére
Nekem kínáltak eladásra egy éves 6800xt-t 190e-ért. Reális lehet a 220-250 egy új darabért a karácsonyi szezon után.
-
balint0806
csendes tag
Érdekesen hangzik. Találtam egy korábbi infót a Desktop APU-ról és ott még nem volt tervben a "G"-k leváltása a 2023 Q3 előtt és még meg sem volt a neve a váltó prociknak. Remélem tényleg ütősek lesznek az új "G"-k.
https://wccftech.com/amd-ryzen-7000-3d-v-cache-threadripper-7000-ryzen-7000g-apus-desktop-cpu-roadmap-leak/"There is nothing so deceptive as an obvious fact."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz balint0806 #9 üzenetére
Úgy, hogy rárakhatók a Socket AM5-ös tokozásra.
-
balint0806
csendes tag
A Dragon Range az nem egy erősebb mobil/gamer notebook APU terv volt? Hogy kerülnek bele azok majd desktopokba?
"There is nothing so deceptive as an obvious fact."
-
fatpingvin
addikt
mondjuk ez az utóbbi olyan manőver lenne amit vásárlőként tudnék értékelni, nem hiszem hogy a forgalmazők ezesetben bezúznák a készletet, inkább igyekeznének túladni rajta, már a veszteség mnimalizálásásnak szándékával, ami pedig olcsó kártyákat jelent.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz fatpingvin #5 üzenetére
Állítólag az van, hogy a Navi 33 kb. olyan gyors, mint a Navi 21, de csak kb. annyiba kerül gyártani, mint a Radeon RX 6700-at. Ezért akarják, hogy ebből legyenek készletek, mert ugyanolyan áron több nagyságrenddel nagyobb a haszon rajta. Meg stratégiailag is hasznos gondolom, hogy ha nagyon akarnak, akkor oda is tudnak baszni vele a piacnak, értéktelenítve az összes beragadt gyorsabb prev-gen VGA-t.
[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
remélem marad néhány olcsó darab a 7000-es széria bejelentése után, akkor lehet behúzom a kosárba. most 3060-am van de lehet nvidia-t kicsit pihentetem, mert 40-es sorozat árazása tragédia és nem is vagyok márka fanatikus, volt már AMD kártyám korábban. Ha értelmes árazás lesz AMD növelhetné a részesedését.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
fatpingvin
addikt
mondjuk én annyira nem értem ezt a manővert, ha most kézivezérléssel letolják az árakat, csak hogy kimenjenek a készletek, a roadmapet viszont nem változtatják, akkor annyit sikerült elérni hogy a következő generációs kártyák fognak a raktárban büdösödni, mert aki highend kártyát akart venni de még "billegett", az az előző körben bevásárolt, innentől kezdve meg egy időre megszűnik vásárlóerőnek lenni.
aztán persze lehet hogy csak én nem értem vagy értem félre.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Gibo
senior tag
válasz DanielLong #2 üzenetére
igen, engem is ez érdekelne leginkább, hogy teljesítményben a 7700 / 7800 milyen lesz a 6900XT-hez képest...na meg az áruk
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Hellwhatever
aktív tag
Annyiért mondjuk best buy, én már 380.000 Ft körül is elgondolkodtam rajta, annyiért itthon is ki lehet fogni.
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
DanielLong
senior tag
Már csak azt mondja meg valaki, hogy mennyi lesz az alja és érdemesebb-e mondjuk egy 6800XT-t venni az új széria helyett...
-
flashpointer
őstag
tegnap pl mar 660euroert is volt 6900 xt, hat innen fuj a szel.