- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Oké, lefordítom a tech blablát és beleillesztem a korábbi mondanivalómba.
A HairWorks azért szar mert szarul csinálták meg. => Azért csinálták meg szarul, mert összessen két célja volt:
-(1)hogy egyel több marketing fegyver legyen az nV kezében, egy olyan feature ami nincs még a konkurenciának ezért ha ott esetleg fut akkor az aránytalan teljesítmény veszteség árán.
-(2) A saját régi szériájukon (7XX )szarul fusson ezért a hűséges nV vásárlóknak adjanak okot az upgradre. <= no commentA célok között az nyilván nem szerepelt, hogy egy hosszú távú és fejleszthető funkciót biztosítsanak amire megéri a játékkészítőknek építeni. Nyilván az sem, hogy azoknak akik megveszik a méregdrága felső kategóriát legalább jó legyen.
A fenti kiindulási alappal nehéz a tömegek számára elérhető széles körben támogatott, jól működő funkciót fejleszteni.
Én konkrétan 2015-ben egy GTX 970-et vettem és jó ha kettőször bekapcsoltam a HairWorksot, egyszer Witcher 3-ban, egyszer pedig Tomb Raiderben. Aztán ennyi is volt, mert Witcher3 -ban nem bírta a HairWorksot, Tomb Raiderre meg már nem is emlékszem.
Hát nálam ennyi volt anno HairWorks. Aztán ez volt az egyik fő új feature és marketing fegyvere a 900-as szériának. Meg a GTX 970 3.5GB VRAM-ja.
Aztán a végén az AMD csinált valamit, hogy náluk is meglegyen a funkció, csendben marketing csinnadratta nélkül szabvány lett belőle addig csiszolták, hogy lényegesen jobb lett mindenben mint a HairWorks. Most meg csak működik.
A lényeg, hogy a marketing akkor is kiemelt valami utólag belegondolva elég jelentéktelen de legalább szarul működő featuret (aminek a célja annyi volt hogy mindenkinek keresztbe tegyenek akinek éppen nem ilyen kártyája volt) és aránytalan súllyal tüntették fel, amit persze ittak a reviewerek és adták az ajánlásokat.
Ez most csak egy kiragadott példa volt az ilyen jellegű feature-ök hosszú sorából amibe a mondjuk RTX2000-es széria (RTX 2060 + ray tracing, lol ) ray tracingje is szépen beleilleszkedik...
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Ennek nem sok értelme van. A fejlesztéseknek az a haszna, hogy a vásárlók hajlandóak a végtermékért pénzt adni, és lehetőleg még többet mint előtte (RyZEN 3000 => RyZEN 5000).
Értelmes gyártó nem akar a piacnak (aminek ő is része) "odabaszni" és álltalában a saját prémium vásárlóiknak sem. Ezt az utat senki sem járja sokáig.
Ha most a mély pénztárcával rendelkező Radeon vásárló megveszi az erősen akciós 6900XT-t, akkor nem fog fél év múlva 7900XT-t venni, még akkor sem, ha ez utóbbinak reális lesz az árazása a piacon.
Egy ilyen szituációra a káposzta is maradjon meg és a kecske is lakjon jól megoldás kéne, de az AMD árazásban sosem volt jó. Ami érthetetlen mert +20 éve ott van az nVidia akitől eltanulhatnák.
-
bartos96
tag
És mi van azokkal akik nem reg vettek gepet de nem kell nekik nagy teljesitmenyu vga?
"A gyártók nem fognak egy extra GeForce-ot venni, miután kötelezően kifizették az IGP-t az AMD-nek."
Elore osszerakott gepnel lehet de ha ugy vennem darabokba akkor nem fizettem erte feleslegesen. -
UMbikes
csendes tag
Viszont leakek szerint (moors laws dead) a navi33 csak jövőre jön, a másik 2 navi meg tuti drágább lesz mint a 6900xt jelen áron. Sőt megkockaztatom hogy msrp-jénel is, elvégre az AMD sem jótékonysági szervezet(ryzen 5000 launch óta különösen), és a pofátlanul drága nvidia ellen beküld egy kicsit olcsóbb, de egyenlő / jobb variánst. Fullos navi 31 nem csodálnám ha 1300-1450$-os arcimket kapna.
-
flexxx2
őstag
De gondolom az rx6700 gyártási ktg-je nem nyilvános adat, ott van valami kitalált összeg dollárban?
Viszont ha navi33as 7800/7900-at annyiba fáj legyártani, mint a rx6700-at, akkor talán lesz itt nemulass. Emlékszem amikor az AMD a HD4850/70 párossal hogy megfingatta az nvidiát. Közép-felső kategóriát vettem alsó-közép kat. árban, de jó is volt.
...Aztán az 5850-et még olcsóbban, mert még a 2008as válság is odavert.[ Szerkesztve ]
-
balint0806
csendes tag
Érdekesen hangzik. Találtam egy korábbi infót a Desktop APU-ról és ott még nem volt tervben a "G"-k leváltása a 2023 Q3 előtt és még meg sem volt a neve a váltó prociknak. Remélem tényleg ütősek lesznek az új "G"-k.
https://wccftech.com/amd-ryzen-7000-3d-v-cache-threadripper-7000-ryzen-7000g-apus-desktop-cpu-roadmap-leak/"There is nothing so deceptive as an obvious fact."
-
fatpingvin
addikt
mondjuk ez az utóbbi olyan manőver lenne amit vásárlőként tudnék értékelni, nem hiszem hogy a forgalmazők ezesetben bezúznák a készletet, inkább igyekeznének túladni rajta, már a veszteség mnimalizálásásnak szándékával, ami pedig olcsó kártyákat jelent.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Amd Radeon RX 5700XT Videókártya 6hó jótállással/számlával
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- NVIDIA Quadro P4000 8GB GDDR5 4xDP
- 3 HÓNAPOT MENT! Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC 12GB
- Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest