Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kansas

addikt

válasz joysefke #77 üzenetére

Úgy látom, se a CB cikket se azt nem olvastad figyelmesen amit én írtam. Továbbra is 4K játékban levő teljesítmény-különbség a mérvadó 6700XT mellett.
    Az nekem nem ér 25 ezrest, különösen hogy itt az aprón pl. nem 65e-ért, hanem 75-80e-ért van az 5600X használtan is. Az nem 25e, hanem 35-40e difi.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

• Kansas

addikt

válasz joysefke #75 üzenetére

Néztem, 4K-ban átlag 3% a különbség, de FHD-ban is 20% alatt marad... egy RTX3080 használatával.
    Az nem "lényegesen jobb", az arra elég, hogy ha megjelenése után lement volna 65e alá, akkor talán vettem volna egyet(akkor még egész jó áron mentek a 3600-ak is), de nem igazán ment.
    Így majd 2,5 évvel később meg alig van bolt ahol 100e alá benéz az 5600X ára, miközben a 3600-ért már alig adnak 40 ezrest... kösz, de kösz nem.
    Esetleg ha valami tuti dealt meg lehetne csípni használtan... de akor is majd' dupla árért kapni 3-5% teljesítményt... és jövőállóságban se veri a 3600-at igazán.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

• Kansas

addikt

válasz joysefke #67 üzenetére

"Az újabb steppinges 5600 / 5600X, akár használtan?"
    Az játékban sem hoz elég teljesítményt ahhoz hogy megérje, többségében 10% alatti a különbség alacsony felbontáson is, én meg többségében 4K-ban játszok. Mire olyan VGA-m lesz amivel nem leszek GPU-limites, kelleni fog a legalább 8 mag...
    Tanuláshoz(VM-eket futtatni) meg minél több mag annál jobb, ott az órajel kevesebbet számít.

CB-t próbáltam auto-translate-tel, de szörnyű volt, annyit majdhogynem a grafikonokból is ki lehetne mazsolázni, nem egyszerű olvasmány. De lehet hogy csak azt nem bírom megszokni ahogy prezentálják az eredményeiket...
    Amúgy meg lehet hogy az LTT-nek az előadásmódja néha irritáló, de a szakmai színvonal azért mögé van rakva, különösen mióta elkezdték megcsinálni a tesztlaborjukat.

• Kansas

addikt

válasz paprobert #62 üzenetére

"Tekintve, hogy erős CPU limitnél meg tudja menteni a játékok sebességét (pl. Flight Simulator), a DLSS3 lemásolására SOS szüksége lenne az AMD-nek is. Remélem hogy dolgoznak rajta."
    A Flight Sim-ben nem azért jó, mert erős CPU limit van, hanem mert baromi kicsik a framek közti különbségek(lassúak a mozgások) és nem is nagyon érzékeny az input lagra.
    Az artifactokat látva pedig kösz, de én inkább nem várok semmi hasonlóra az AMD-től...

Teszem hozzá, én a DLSS1/DLSS2 és FSR1/FSR2-t valamint az RSR/NIS-t se tudom értékelni. Sőt a post-proc AA-t is rühellem, nekem legyen csak szép éles a képem, nincs szükségem az artifact-okra meg az elmosódásra, és egyelőre az RT-re sem. Amit kell azt az én 6700XT-m natív felbontáson is elegendő sebességgel futtatja, ha időbel az új játékokban ez változna, hát inkább másból veszek vissza.
    Pénzt nem adok azért, hogy lerontsák a látványom, az egyszer biztos; ha adok, akkor majd azért, hogy sebességromlás nélkül menjenek az új játékok/effektek natív felbontáson.

De ez az én perferenciám, másnak meg más. Azért azt ne várjátok, hogy örüljek annak, hogy az a nagy fejlesztés hogy még egy módszerrel lehet butítani a grafikát...

• Kansas

addikt

válasz joysefke #60 üzenetére

"olvasd el a hozzászólás egyel korábbi mondatát."
    Jogos, ott a pont, mentségemre legyen szólva hogy kicsit kutyafuttában fórumoztam, mert közben félszáz szervert patcheltem és adódtak apróbb komplikációk... :B
    Amúgy a 6950XT raszterben se gyakran gyorsabb egy 3090Ti-nál, akkor is inkább csak alacsonyabb felbontásban... és hát ezeket nem FHD-ra szokás venni. De ha egy 3060Ti és egy 6700XT közt kell választani, akkor az utóbbi a nyerő nálam, hiába lassabb ha bekapcsolom az RT-t, a 3070 pedig jóval drágább nála, és alig gyorsabb.

Érdekesek az eredmények a computerbase-en, én nem nagyon olvasom őket, mert az alap németem is klasszisokkal gyengébb az angolomnál, a szaknyelvi meg még annál is inkább...
    Én inkább az LTT/HUB/GN hármas véleményére adok, és ott bizony a CB-nél jobban leszerepeltek a 7000-es AMD-k, bár kétségkívül a 13900K-7950X összevetésben a legkisebb a különbség, de a 700-as és még inkább a 600-as szinten az Intel láthatóan erősebb, bár botrányosan sokat fogyaszt, viszont a fogyasztás beli különbségek is egyre csökkennek a 13900K szintje alatt és szinte elfogynak mire a 7600X-12600K összevetéshez érünk.

Lehet csűrni-csavarni, de ebben a generációban az Intel jobb procikat csinált, és azokhoz vannak elérhető(bb) árú lapok is, sőt DDR4-es lapok is(az más kérdés hogy aki olyat vesz az is megfizeti a váltás árát, csak kicsit később, és addig észrevehető mértékű teljesítménytől esik el).

Alapvetően egyetértünk(igen, per pillanat én is pont letojom az RT-t), de azért ne húzzuk már a fejünkbe a piros sapkát annyira, hogy ne lássuk, ha a kékek adott esetben jobban teljesítenek.
    A zöldeket az utolsó generációban beértük, csak sok(15-20%) extra fogyasztással bírtak egy picit jobbak lenni és az áraik is magasabbak voltak, különösen a felső végeken.
    Várom az AMD-t, mit gurít az RX7000-es szériával, de alig hiszem, hogy a 6700XT-met ebben a körben lecserélem(az 5700XT-t is csak azért cseréltem le mert véletlenül egyszer nekem is hasznot hajtott a bányászat és alig 15e ráfizetéssel megvolt a csere a mostanira).

A Ryzen 5 3500-amat pedig addig nem cserélem, amíg nem lesz nála érezhetően(min. 40-50%-kal) gyorsabb proci 100W TDP és 100e Ft alatt... emészthető árú alaplapban és RAM-mal... van egy olyan tippem hogy ez vagy egy használt 5700X/5800X/5800X3D lesz, vagy majd egy 8600/9600... és alighanem az se mostanság...

[ Szerkesztve ]

• Kansas

addikt

válasz joysefke #50 üzenetére

"Ebből az árnyalt képből lett az, hogy => "cserébe drágábbak és lassabbak""

Több szálon is lassabbak, és nem is picit(főleg ha produktivitásról van szó), amíg nincs full kiterhelve a CPU, hogy kijöjjön az E-magok hátránya. És jelentősen drágábbak némelyik procik a hasonló teljesítményű Inteleknél, van hogy 100 dodó a diffi...

Az AM5 launch pedig nem kicsit van elcseszve. Pont úgy, ahogy az 500-as chipsetek launch-a is el volt, csak ott a 400-as lapokba is belementek a procik...
    Új foglalatnál kellenek a középkat/budget alaplapok, anélkül platform szinten nagyon rossz lesz az ár/teljesítmény arány csúcskategória alatt.

"top nV (RT6950XT) gyorsabb mint az AMD (3090Ti)"
    He? Egész biztos vagyok benne, hogy te is tudod, nem ez a gyártó-termék párosítás...

• Kansas

addikt

válasz paprobert #55 üzenetére

"Tegyük hozzá, erre az esetre a DLSS3 ott van muníciónak a zöldeknél."

Nincs ott. Csak azoknak akik megeszik a marketing-bullshitet. Ezzel szemben az van, hogy igazából akkor jó a DLSS3 ha natívban is volt elég fps, különben nem is javít annyit meg az inputlagot is növeli. A legtöbb usernek haszontalan az egész.

• Kansas

addikt

válasz Yutani #47 üzenetére

Igen, sokan azt várják tőlük, hogy non-stop árversennyel piaci részesedést szerezzenek akkor is ha az nekik nem éri meg. Csak épp több mint 10 évig csinálták ezt(kb. Zen2-vel és GCN5-tel bezárólag) és nem jött be, sőt kontraproduktív lett mert sokan elkönyvelték őket a budget vacak gyártónak és épp azért nem tőlük vettek, mert nekik a "prémium" kellett, amit ebben a viszonylatban az Intel és NV oldalon reméltek megtalálni.
    Így most nagyjából a Zen3 és az RDNA megjelenése óta az AMD kevésbé áraz agresszíven, amivel ugyan nem nyer piacot, de nem is tűnik úgy, mintha veszítene... nyilván ehhez az is kellett, hogy a termékeik versenyképesebbek legyenek, mint korábban.
    Bár a Zen4 vs. Raptor Lake viszonylatban mintha megint a kékeknek állna a zászló... az AMD kicsit elcseszte az AM5 launch-ot is, és a procijaik se fogyasztanak/fűtenek annyival kevesebbet az Inteleknél, mint a Zen3 vs Alder Lake viszonylatban, cserébe drágábbak és lassabbak...
    Remélem az RX7000-széria nem fog így járni az új NVidiákhoz képest, jó lenne, ha folytatódna a verseny...

• Kansas

addikt

válasz Terek #39 üzenetére

Nem, nem szűnt meg, soha nem is létezett... és soha nem is fog létezni, abszolút értéken legalább is egész biztosan nem.
    Soha senki nem mondta, nem is mondhatta, hogy amennyiért 2010-ben vagy 2015-ben(vagy bármelyik időpontban) adtak egy VGA-t, annyiértt fogják adni mindig is. Teszkós fehér kenyér se szűnt meg, csak most annyiért kapni, mint egy éve a prémium kenyereket.
    Hogy mennyit ér, az más kérdés... kinek-mennyit. Amíg ezeken az árakon is viszi a nép addig bizony ennyit. Sajnos.
    Ha neked személy szerint nem ér meg ennyit, akkor ne fizess érte ennyit, ot van a használt piac, ahol 1-2 év csúszással normális(abb) árakon megkapni a VGA-kat(már mikor nincs kriptolufi), kis mázlival még gariidőn belül.
    Én az autókkal vagyok így: nem ér nekem annyit az autó, mint funkció, hogy egy új kocsi árát odaadjam érte, sem is volt, és esélyesen soha nem is lesz újonnan autóm, mert amennyit nekem megér, annyiért nem fogják soha adni.

[ Szerkesztve ]

• Kansas

addikt

válasz joysefke #34 üzenetére

"az AMD árazásban sosem volt jó. Ami érthetetlen mert +20 éve ott van az nVidia akitől eltanulhatnák."

Új hozzászólás Aktív témák