- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Aktív témák
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #217 üzenetére
Kérlek: Mesélj mit tettél a környezetedben akárkiért ? Ha ennyire odavagy a kínai nép elnyomása miatt melyik tiltakozó szervezet tagja vagy? Vagy csak az megy hogy Tarzanként verjük a mellkasunkat a fórum topikjában?
Halkan jegyzem meg, neked igazából semmi közöd hozzá, hogy ki mit tesz bárkiért. Illetve azt sem értem, egész pontosan milyen jogon vonod te kérdőre az embereket a topikban?
Illetve érdekes hogy csak a kínai elnyomottak érdekelnek pedig rengeteg országban van elnyomás.
Tehát a más országokban folyó elnyomás legalizálja szerinted pl. az ujgurok elleni népirtást?
Nem igazán értem, miért gondolod azt, hogy a relativizálás az egy legit érvelési módszer, dehát ki vagyok én, hogy a szemedre vessem a hibáidat.A britek a politikai-gazdasági nyomás miatt engedtek az amcsiknak. Semmi köze nincs a kínai néphez. Pont nem érdekli őket, bármennyire szeretnétek ide keverni.
Nem tudom mennyire követed a híreket, de Kína konkrétan annektálta Hong Kongot, amire válaszul a britek rögtön útlevelet ajánlottak az ottani lakosságnak, illetve nem sokkal később bejelentették, hogy kitessékelik a Huaweit a szigetországból. Persze ez nem azt jelenti, hogy az egyik következne a másikból, de azért van némi összefüggés szerintem.
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #220 üzenetére
Hát olvass vissza, és tiszta lesz
De mert jó szívem van: elkezdődött a szokásos "Huawei=Kína", majd erre jött a "Kína nem is annyira rossz, bezzeg az USA" érvelés, amire válaszul ment a "de Kína egy diktatúra bazmeg, hát nézd már meg mit csinálnak a saját népükkel", majd jött a "de bezzeg az USA 70 évvel ezelőtt", majd jöttél te. Ez a tl:dr kb
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #217 üzenetére
Nyugodjál le, attól megnyugszol.
Senki nem mondta, hogy a a kínai nép elnyomása miatt bannolták az angolok a Huaweit, ne képzelődj.
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #214 üzenetére
Az apád bűne a te bűnöd is?
A múltat a jelennel hasonlítani nem csak marhaság, de képmutató relativizalas is.
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #214 üzenetére
A te logikád alapján akkor senki se merészelje kritizálni Kínát, mert minden állam követett el atrocitásokat a múltban civil lakosság ellen is.
Engem érdekel a kínaiak élete, hogy téged nem, az már a te problémád.
-
válasz
7Heads Drago #170 üzenetére
Azok esetén akikkel bármilyen kommunikációs vonalon találkozunk számomra igen.
Nem azokat minősítem csak így, akik velem azonos véleményen vannak, mert úgy sejtem inkább erre céloztál... -
hallador
addikt
válasz
7Heads Drago #110 üzenetére
Semmi extra van egy egy telefon, tegyük fel egy Redmi 9 és a miui cuccokat leszedtem ADB/Fastboot-al a helyére jellemzően semmi, vagy csak az kellett ami eredetileg is ott volt. Pl google ébresztő. Ha simán megnézed egy network snifferrel, akkor kb amin nincs miui az ha nem használod a telefont az az alapállapotban van, akkor ritkában forgalmaz, ha fenn vannak a miui-s cuccok, akkor pedig kb 5 sec-enként pofázik valamit.
pl: How to uninstall apps on Xiaomi devices without root
Félre ne értsd egyik sem jobb a másiknál, de ez azért nekem is meredek volt
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #131 üzenetére
Te mondod, hogy senki se tudja, meg hogy felesleges találgatni, majd kijelented, hogy "ez ugyanaz a kategória mint más, már kivont egészségkárosító termékek". lol, simán csak lol
Konteó topik nem itt van. Ott folytasd sztem ezt a vonalat.
-
válasz
7Heads Drago #126 üzenetére
Mert a hüvelyről szól a topik
vagy mi...
Amúgy igen... a "minden a profit" és a "gyors meggazdagodás" érdekében beáldozták a hosszú távú fejlődésüket. Nem csak az amerikaiak... európa is. Ennyi eszük van a politikusoknakpapolnak itt a környezetvédelemről, meg a többi dologról, amire igazából magasról szarnak bele, de kínából hozatják az fém-késztermék tetemes részét, engedik, hogy megvegyék az összes nagy múltú céget, amiből kiveszik a know-how-t, aztán siránkoznak, ha kicsordul a szar a biliből.
Csak abba nem gondol bele a sok intelligens, hogy ugyan miből fog a paraszt vásárolni, ha nincs pénze? -
dabadab
titán
válasz
7Heads Drago #120 üzenetére
Szerinted mi a különbség a 3G meg az 5G között, ami miatt feltételezhető, hogy az utóbbi másfajta kockázatot jelent?
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #122 üzenetére
Ez egy elterjedt kifejezés. Guglizz rá. Semmi személyeskedés nincs benne.
-
válasz
7Heads Drago #108 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy azért nem, mert a kínai kormány nyomja a hüvelyt meg kb az összes többit mint süket a csengőt... Mondom, nem hülyék a kínaiak, csak teljesen más szabályrendszer szerint játszanak.
Nem kell messze menni, elég csak megnézni a who-s igazgató - Etiópia - olajkitermelés összefüggéseket. Meg úgy állecuzámmen Afrika-Kínát.
(#111) 7Heads Drago
Egy büdös szóval nem mondtam ilyet soha. -
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #118 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon. Azt kellene bizonyítani, hogy káros. Nincs erre semmilyen bizonyíték. Ennyi.
-
dabadab
titán
válasz
7Heads Drago #118 üzenetére
Tök jó, hogy folyamatosan jobban tudod
Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy ha több évtizednyi kutatás után nem sikerült összefüggést találni az nem-ionizáló sugárzás meg különböző megbetegedések között, akkor ez vajon mit valószínűsít.
-
dabadab
titán
válasz
7Heads Drago #116 üzenetére
Akkor linkelj már nekem egy 5G-ről szóló tanulmányt ami a várható egészségügyi hatásokról szól. Mivel tudtommal nincs ilyen
Akkor elég rosszul tudod. Eleve az 5G az nem valami mágikus újdonság, hanem tök könzöséges elektromágneses sugárzás, olyan, amit már évtizedek óta komolyan vizsgálnak és ennek ellenére nem sikerült megmutatni, hogy annak lenne bármi káros hatása.
Persze te laikusként értesz hozzá.
Nem én értek hozzá laikusként, hanem érdeklődő laikusként elolvastam a vonatkozó tanulmányokat, amikről itt van egy egész jó összefoglaló: [link] (Az American Cancer Society rendes tudományban utazik, három peer-reviewed journalt publikálnak, elég jó impact factorokkal - szóval nem egy Dívány.)
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #112 üzenetére
El ne felejtsd felvenni az alufólia sisakot
Es nem bárki csak Kína ne. Simán Kína ne, ez ennyirol szól és nem többről.
-
dabadab
titán
válasz
7Heads Drago #112 üzenetére
Ez egy nagyon ostoba cikk, kb. azon a szinte, hogy a mikró megmérgezi a vizet.
Aktív témák
Hirdetés
ph A brit távközlési vállalatok 2021-től nem vásárolhatnak a kínai Huawei technológiai óriáscégtől berendezéseket a nagy-britanniai 5G mobilhálózat kiépítéséhez.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Gitáros topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest