-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
robogos10 #10198 üzenetére
Végső esetben próbáld ki ezt: Plop boot manager
-
robogos10
senior tag
nos vissza tettem a gyári 1402 biost q8300 procit és ugyan az a bibi usb ről nem akar telepiteni
3 pendrivot is próbáltam 3 telepitőt ki lehet jelenteni hogy kuka az alaplap? -
-
robogos10
senior tag
válasz
Laraxior #10185 üzenetére
Szia én épp egy ugyan ilyen lappal szenvedek....
Nekem xeon proci van benne de amit találtam biost valamiért nem stabilEsetleg tudsz valami megoldást hogy honnan lehetne szedni másikat?
Alaplap neve Asus Striker II Extreme
CPU típusa QuadCore Intel Xeon X5450, 3000 MHz (9 x 333)
1402 bios van rajta Innen
-
Speed®
titán
válasz
DJGABI #10184 üzenetére
A 2500K@4.5 v. a 2600@4 konkrétan simán "nextgen", a 7600/7700 tempója megvan velük. Én is 2600at hajtok 4Gn, mindenre is elég, simán mehetne mellé 1060/6G, ha nem lenne a jelenlegi piaci helyzet. GeneZ lappal 16G/1866C9 lappal és hűtővel együtt 80k van benne..a duplája lenne egy értelmesebb Rizsa setup minimum :S
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10187 üzenetére
Majd megolvasom, szükség lehet rá.
4*2 GB nincs belőle ?
4 GB ram kevés, az max tesztelni elég, játékra kevés.
Megkeresem a 800-as ramjaim végét is, lehet hogy elviszik az 1000-et.... 1 pár Geil + 1 pár G.Skill.
Sajna, azok is csak 1 GB-os modulok, ezért is sajnálom hogy elbuktam a P5Q3-at..... ahhoz van 4*2 GB DDR3 1600-as G.Skill-em.
Ha össze tudom rendesen kalapálni, akkor az X38-as P5E3 Deluxe + X3330 megy pihenni a dobozba.
Mondjuk, van egy 2*2 GB-os 800-as Kingmax KIT-em, megnézem azzal is mit birnak.
-
Laraxior
titán
válasz
jokeph #10186 üzenetére
Feljebb majd kelleni fognak a GTL Ref feszek, azoknak olvass utána, ha nem akarsz auton tuningolni.
1.4V-ig elmehetsz vele ha tudod hűteni, vagy feljebb is.Tudok adni 1200-es G.Skill ramot, ha nagyon kell, 2x2GB. Bár nem tudom, hogy mennyiért viszik el innen postán.
Akkor megveszem a 4x2GB Blade-t. -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #10185 üzenetére
Az úgy rendben van.
Az ASUS P5Q-n nekem is a 2. kiadású BIOS volt (7 van összesen
), szerencsére volt kéznél a P5N32-SLI-ben egy Q6600, igy nem volt akadálya a BIOS frissitésnek.
#10183-as HSZ-emben: szerinted mennyi lehet a vége ?
a Vcore CPU-Z alapján 1,344 V 3,8 GHZ-nél, IBT, Linx teszteket még nem futattam, Aida összes tesztje, CPU-Z benc és stressz, Passmark 9.0 is lefutott.
-
Laraxior
titán
Beröffentettem a Striker 2 Extreme-t, kivágtam belőle a Q6700-et, és belekerült a Q9650. Erre aszongya az alaplap, hogy unknown CPU
De a BIOSban a tweaknél azért ott van, hogy upgrade to QX9770.Röke 9 bios szerepel az ASUS honlapján, azóta a bios óta ami az alaplapon is van. Asszem nem egy széthajtott alaplapról beszélünk... ~20k-ért.
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #10182 üzenetére
Úgy legyen.
Prescott-kazánhoz mérten kiválóak a hőértékek.
A Xeon-al lesz kb. a 2/3-a, csúcsban, vagy még annyi sem.
Idővel sajna én is gyengén állok.
Tegnap megvallattam finoman a P5Q + X3360 párost, a P45 úgy tűnik, tényleg jó tuningpotenciállal rendelkezik.
Pár gombnyomásból megvolt a 2,83@3,8 GHZ, ehhez elég volt pár beállitást megejteni a tuning részen, meg engedélyeztem az LLC-t, biztos ami biztos (Az X38-as lapon is kellett magasabb stabil órajelhez), a 800-as ramjaim már igy 900-on járnak, nem tudom meddig birják majd.
Jó lenne legalább 1000-es, de inkább 1200-as ramok.
-
xeon forever
addikt
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
firstman3333 #10172 üzenetére
Én kaptam ismerőstöl 3 gépet,ilyen abit nf7,meg 478- as stb-k ddr 256/512 mb rammal.Nyirkos pince sarkában voltak vagy 5 évig,és ugye nem mai csirkék
Összeraktam mindeggyik hiba nélkűl ment,csak az a fránya sebesség...
Amúgy nekem is kb 10 éves a lapom gigabyte p35, kutya baja.De hogy meddig?Ki tudja. Remêlem egy 2-3 évet még elmegy,mert teljesítményre a mai napig jó nekem.
-
reelc
veterán
válasz
firstman3333 #10177 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Nézegettem a lehetőségeket.
Ha a DDR2 memóriát cserélnem kell, a 2x2GB-ról váltanék a 2x4GB-ra. Ez DDR3 esetén sem lenne gazdaságos, ill. instant zsákutca az esetleges későbbi fejlesztéseknél.
Eddig úgy látom, hogy kb. 80-85e körül egy újabb konfigba beruházva 2-3 év garanciákkal járnék a legjobban.Csak nagyjából megnéztem a használt árakat: i5 3470+alaplap+2x4GB DDR3=50e körülre jönne ki első ránézésre, nem a legdrágább cuccokkal, és garancia nélkül. Persze a mostani cuccom is elmenne valamennyiért, ebből lejönne egy kevés.
Maradok az új cuccoknál, majd összetúlórázom az árát.
Egy ideig még nyúzom a mostani konfigot.Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
-
Speed®
titán
válasz
firstman3333 #10177 üzenetére
1156 fronton az i5-7x0 procik unbuffered ECCvel nagyon olcsón tudnak OCval alap 1155 tempót hozni, adott esetben ez sem rossz móka, de ritka az értelmes lap sajnos. Viszont ha valaki Xeont akar, pl. itt is jó móka egy X3450 4G körül, csak erős lap, hűtő és standard RAM kell mellé..kb. ezzel tovább is lehet lépni 1155re, mert az ár/érték elcsúszik. Ott viszont vesz az ember egy 2500K/2600 procit, 4.5/4GHz kényelmesen megvan egy valamire való P67/Z68 lapban és a tempó itt már "nextgen".
-
firstman3333
tag
Kis költségvetéssel szerintem is az 1155 lehet a legjobb választás. Az 1156,illetve 1366 platformokat szerintem érdemes átlépni,fogyasztásban és teljesítményben sem igazán éri meg ezekre váltani 775-ről. Az 1155 még rejt magában lehetőségeket,persze ez sem lesz örök életű megoldás.
-
reelc
veterán
válasz
Speed® #10174 üzenetére
Köszi.
Nem, nem vesződnék javíttatással, az biztos. Annyit nem ér.
Milyen alternatívák? Jöhet nyugodtan PMben is, nem áll szándékomban offolni. Én is kutakodom pár napja, majd mérlegelem a dolgokat ár/teljesítmény tekintetében.A lényeg az, hogy ez a Xeonos dolog remek lehetőség volt, nagyban hozzásegített, hogy a DDR2-es korszakban ragadjak, ne váltsak a DDR3-ba. De tudom semmi sem tart örökké. A DDR4-nek valószínűleg megfogom adni magam
most olvastam további drágulás várható ebben a félévben.
Amúgy azért VGA és monitor cserém is volt úgy 2 éve.
De a gép lelkét adó alaplap-processzor-memória szentháromság a korosabb. -
reelc
veterán
válasz
firstman3333 #10172 üzenetére
Köszi a választ.
Igen, írtam is, hogy nem lehet megjósolni.
A most meg nem mondom hány éves tápom tavaly halt meg, a kondenzátorok mondták fel a szolgálatot. Nehezen derítettem ki, hogy ez állt a fagyások hátterében. Tápcsere óta semmi probléma. -
firstman3333
tag
Szerintem ezt nem lehet megjósolni. Nekem egy E5450 van a gépemben ami @3,8-on megy napi szinten. Ezt használjuk fő gépnek,napi több órát üzemel. Az alaplap egy ga-ep45 ud3r,ez sem mai darab,előtte egy ep45 ds3l tette a dolgát,és az is megvan a mai napig. Egy 9600gt-t használtam még nemrégen is,az asszem 2007-ben készült. Tuning nélkül,megfelelő hűtés mellet szerintem bőven bírhatnak 10-15 évet,vagy lehet még többet is. Egy idő után természetesen az elektronikai alkatrészek is szépen elfáradnak,ennek az idejét viszont nem lehet megjósolni. Biztos vannak még a mai napig működő s478-as gépek is.
-
reelc
veterán
Sziasztok!
Amim van:
ASUS P5K-VM
Intel Xeon E5440 @ 2.83GHz
2x2GB DDR2 RAM
Hagyományos HDD-t használok.
Windows 7-tel tökéletesen elvagyok. A konfig futtatja a számomra szükséges játékokat.10 éves az alaplap, kb. 2 éve vettem a procit és a RAM-ot (C2Duot és kevesebb RAMot váltottam le), annak hatására, hogy belefutottam a topik indító cikkbe, amit ezúton is köszönök.
Nem tuningolok, sosem érdekelt.Ez a fő gépem, napi szinten használom elég sokat lassan 8 éve (volt kb. 2 év kihagyásom, akkor notebookom volt).
Nemrég elkapott a bizonytalanság: mennyi lehet egy alaplap élettartama? Ok, tudom, bármi bármikor behalhat, és nem lehet megjósolni.Csak kíváncsiságból kérdem: nektek az LGA775-ös gép fő gép, megy mindennap, vagy csak másodlagosnak lett összerakva valamilyen céllal?
Az a helyzet, hogy ha behalna, egy újabb, és erősebb konfig kb. 90e körülbe fájna nekem, nem utolsósorban az igen drága DDR4-es memóriák miatt. Ehhez nem sok kedvem van.
Előre is köszi a válaszokat!
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #10165 üzenetére
Nekem tetszik, kiváló értékek.
Teljes befejezés mikor várható ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10162 üzenetére
Lom az van nálam is bőven, a garázs olyan folyamatosan atomvillanás utáni állapotokat idéz.
Úgy néz ki, talán meglesz a hiba forrása a P5Q + X5450 párosnál.....
Az biztos, hogy nem táp probléma.
Az alaplapot is kizártam.
Viszont, előkerestem azt a BIOS-t, amit az összefoglalóban lévő orosz oldalról szedtem le, megfelelő progival belenéztem és felsejlett a megoldás, hogy miért instabil az X5450-el a lap, a Q6600-al megf semmi gond, még fel is rámtottam 3,3 GHZ-re, akkor is stabil.
Utánnanéztem a CPUID-nek, és az X5450 hez 3 is van, a steppingeknek megfelelően, de ebbe a BIOS-ban csak egy volt, szerintem nem a számomra megfelelő steppinghez tartozó, azért is csak lebutitva volt hajlandó menni.
Az X3360-é benn se volt, mint ahogy az X5482-é sem.
Balrog fórumtárs még úgy 200 HSZ-el előrébb ellinkelte nekem, amit ő használ, azt is leszedtem, belenéztem, és úgy néz ki benne van az összes X-es XEON mikrókodja.
Próbaképpen BIOS flash a Q6600-al, majd Q6600 ki, X3360 be, BIOS reset, és tá-dámm, működik, indul a W10 HDD-ről és SSD-ről is. Ekkor már 23 óra magassága volt, majd ma visszahajtom bele az X5450-et és az X5482-őt is.
-
Laraxior
titán
Mennyire csúcsram az OCZ Blade széria 1200MHz-es ramja?
Találtam 4x2GB-ot.
Eléggé gondolkozom a megvételén. Azt tudom, hogy Micron D9GKX, csak, hogy mennyire megy még feljebb. -
xeon forever
addikt
válasz
dovahkiin04 #10164 üzenetére
Prototípus... Most hogy túl vagyok a hőmérséklet teszteken: Alaplap 29 fokos. Cpu 23-66 között (idle-full)
-
dovahkiin04
csendes tag
válasz
xeon forever #10160 üzenetére
az a fa gépház faszán néz ki
jó választás volt a bútorlapbár lehetne vékonyabb is
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
xeon forever #10160 üzenetére
Nekem is tervben van egy fából,de majd ha lesz pénzem bele egy konfigra.
-
jokeph
nagyúr
Itt a pont.
Sajnos, ez túl egyszerű is lett volna.
A hibajelenség ugyanaz, a combos táppal is.
Visszaraktam a Q6600-at, feltoltam 3,3 GHZ-re, azt vidáman masiroz mindegyik táppal.
Ötlet ?
"kireszeltem" az X5482-őt, az csak matricázva jött, szerintem az orosz oldalas BIOS, amit felraktam (2209-es ver, utolsó gyári BIOS moddolása) nem tartalmazza, ugyanúgy ahogy az X3360-at sem ezekkel csak ki-be kapcsolgat.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #10158 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10158 üzenetére
Jó lesz ez.
Látom, szép kis őskövület S478-as konfig a lakója, de már nem sokáig.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
jokeph #10130 üzenetére
Elkezdtem a faragást
Azóta már megvan az alaplap fölötti oldallap,meg a táp melletti lemez is fen van.Pár nap múlva folytatom az utcsó oldalával,meg az alján a lemezzel.Kicsit nagyobbra hagytam,hogy rendes táp,és vga is beférjen.Azon a 2-3 cm en már nem szórakozok,így könnyebb a bővithetőség.Menet közben még rakok majd képet a kis xeon multimédiásról
-
dovahkiin04
csendes tag
Az MSI P45-ök mennyire jók tuningra?
-
envagyok
veterán
válasz
dovahkiin04 #10154 üzenetére
Azért a 'normális' ddr3 sem olcsó.
Ugyanahhoz a sebességhez jó időzítésű minimum 1333-as ram kell.
Mondjuk 4GHz-nél az is lassú volt, így lecseréltem 1600-asra.
Az tudja kb az 1066-os ddr2-ők tempóját -
dovahkiin04
csendes tag
Ha minden jól megy akkor ebben a hónapban be tudok ruházni egy p45-ös lapra meg talán ramokra is, nálam az elsődleges szempont a jó tuningpotenciál. Ti milyen lapot illetve ramokat ajánlanátok? (Jelenleg a DDR3-ban több fantáziát látok, mert olcsóbb, mint tudjuk a DDR2-t aranyban mérik..
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
dovahkiin04 #10151 üzenetére
Egyszerre csak az egyik eszköz van fent.
Azért, ez már igencsak kicentizett dolog, ha egy SSD áramfelvétele nem fér bele.
Oszt még tuning nem is volt.
Kifejezetten az a gyanúm támadt, hogy véresen kevés az a táp (műszerrel anno mértem, 70% körüli hatásfokkal birt).
Sebaj, délután kideritem.
-
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
dovahkiin04 #10147 üzenetére
Megpróbálom akkor anélkül, meg ha nem vezet eredményre akkor a Corsair VX 450 táppal is.
Bár ezt a tápot a toldóval használtam más gépekhez, ott nem volt gond. Igaz azokban C2DE8500, Xeon E3120, Athlon II X3 455 volt, tuningolva. Azért ezek jóval szerényebb étvágyúak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Speed® #10143 üzenetére
Nincs másik lapom, ami hozzávaló.
Az X38-asba meg nem okés.
Viszont van másik tápom, kiveszem az X38-as mellől próbára a Corsair VX 450-et, az elég erős táp. Hibaszűrésnek jó lesz.
Ha akkor se lesz ok, még ott van az X5482, ki reszelem, azt megnézem azzal.
A teljesség kedvéért:
Amig nem vettem vissza az órajelet, addig se a meglévő W10 nem bootolt be, "beragadt" félúton, illetve új W10 telepitése sem ment, az is "beragadt" még az elején.
-
jokeph
nagyúr
Háát, érdekes eredményre jutottam.
Nem kellett újra telepiteni a W10-et.
Lebutitottam az X5450-et az alap 3 GHZ-ről fix 1,6 GHZ-re, és már indult is a rendszer, SSD-ről és HDD-ről is.
Ennyire gyenge lenne a MiCase 450-es tápom ?
Igaz, a segédtápja 4 pines eredetileg, van rajta egy 4 to 8 pin EATX átalakitó, lehet hogy ezért nem ad elég kraftot, vagy alapból is kevés.
Viszont a 2,4@3,3-ra húzott Q6600-al nem volt ilyen gondja.
Vélemények ?
-
yoeuromail
tag
válasz
kenand #10136 üzenetére
áh g-s chipsetek fúj nekem is voltak g31 g41 semmit nem lehet velük kezdeni ha lehet akkor kerülni kell és inkább egy P35 P45 alaplappal tiszteljük meg a procinkat hagy érezze jól magát.
Volt mind2-ő nem rosszak de x38 és 48-al rekordokat is kitudtam hozni az e8400-ből de oda kellet jobb ram is már
-
Laraxior
titán
P45-UD3 alaplap az aprón, egy 8asért.
Gyakorlatilag UD3P, ha teszünk bordát a vrm-ekre.
Ennyiért azért jó vétel.
De van jóféle MSi P45 is. -
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10138 üzenetére
Az is tuning.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10133 üzenetére
Nálam most egy Asus P5Q + eon X5450 van a boncasztalon.
4*1 GB DDR2 800-as rammal, 1 pár GEIL, 1 pár G.Skill.
Meghajtom, kiváncsi vagyok mit lehet belőle kihozni, kár hogy a lap DDR2-es.
Ha ok, kireszelem az X5482-őt, azt az is megy bele.
-
válasz
Black&White #10135 üzenetére
Igen az már tuning
Van egy MSI G31 barebone gépünk, ott a 4 magos xeon van benn, FSB emelésre nem is lenne lehetőség.
Beleerőltettem egy 4850-et (Mobil 4850, nem kell neki plusz tápcsati), így egyszerűbb játékokkal is elmegyDe megfelelő lapban én mérsékelt + tuningot még szoktam adni (400-as FSB-t minimum, azt még 99%-ban normál Vcore mellett is megy). Ezért is érdemes p35/p45-ös lapot beszerezni.400-as FSB a RAM-oknak még nem is tuning.
Döntően áttértünk már 1366-ra, a több RAM, olcsó proci és szintén remek tuning potenciál miatt. -
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10132 üzenetére
Jól is teszed.
A G31-es IGP-je nem egy erőművész.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
BlackPriest #10131 üzenetére
Én is pont egy gt430- at néztem bele.
Akkor bírja,köszi
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
jokeph #10130 üzenetére
Igen,maradok a xeon vonalon,azt már ismerem mire elég
Volt e8400- em 2×2 gb rammal,egy ilyen g31- es lapban,simán ment az 1080p youtube 1440×900- ban
Amúgy elég ha hd ben bírja,nem lesz fhd az már biztos. De ha bedurranok veszek egy gt1030- at azt jóvan
Azt az integráltat elfelejtem örökre.
Még eggyeztetek a hegesztő oktatóval,egy suliban,oda járok helyetesíteni,de jóban vagyok vele,egy két varratot csak meg csinál nekem.
Ha kész,természetessen megosztom itt is,na meg tuti írok logoutra.Köszi skacok.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Pécsi gyerek #10129 üzenetére
Nekem egy L5408 megy egy G31-es lapban (2.66-ra húzva), van egy gt430 mellette és egy 250W-os tfx táp hajtja gond nélkül (+ssd + 2,5-ös vinyó)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10129 üzenetére
Ebből lesz a multimédiás konfig, a gigabyte cuccos helyett ?
Jó lesz ez.
Egy erősebb C2D 3,0 GHZ körül határeset 1080p-re.
Képek legyenek ám, hátha más is kedvet kap a faragáshoz.
-
Pécsi gyerek
addikt
Üdv,jön lassan ez a lap apához
[link] 2×2 gb 800 mhz-es rammal lesz betuszkolva egy egyedi kis házikóba,amit én gyártok ha sikerűl
Kb ilyen kis fekvőház szerű házikó lesz,pici 250-300 watt körüli táppal meghajtva.Ezért arra gondoltam,hogy L-es xeont rakok bele,az csak 50 wattos.L es xeon megy ebben a lapban?Van egy ilyen lapom már E 5450- el,azt tudom hogy jó bele.Plusz egy L es xeon ,alaplap, memória,1 db vinyó,2 db ventit elbír egy 250/300 wattos táp?Elképzelhető,hogy később kap egy low profile kis fogyasztású kártyát is,kb 50/75 watt max.
-
Alpi.
addikt
válasz
yoeuromail #10124 üzenetére
775-nél erősen limitáló tényező az fsb (vagyis a platform felépítés) ram sávszéleknél.
1156 és 1366 már nagy ugrás ott már egészen közel lehet kerülni egy-egy értékkel (és nagyon optimális setuppal) az elméleti maximum átviteli sávszélhez. Sandy bridge újabb ugrást hozott, ott azt lehet mondani, közel megvalósítja az elméleti max-ot. Azóta van az, hogy a sávszél értékek az ilyen szintetikus tesztekben kizárólag a ram órajeltől függnek. Az időzítésekkel nem lehet nagyságrendi változást elérni. (értelmes beállításokat feltételezve, mert elrontani azért el lehet itt is.) Egyedüli kivétel a latency, ott jelentős változásokat okozhatunk az időzítésekkel és a bőségesen rendelkezésre álló sávszélesség miatt, nagyon sokszor pont ennek a csökkentett késésnek lesz érezhető pozitiv eredménye valós helyzetekben. -
válasz
Black&White #10120 üzenetére
Nagy tuningot nem várj a G41-től, sajna FSB-t alig lehet emelni.
P35/P45 jobb választás a tuninghoz... -
lamiki
senior tag
válasz
Black&White #10122 üzenetére
Csak ne a belinkelt legdrágábbat vedd meg, ami ráadásul csak matricázott. Ugyan ott kapsz 2-3 euroval olcsóbban forrasztott átalakítóst is, vagy pl. az E5440-es 1/3-dal olcsóbb, és csak 166 Mhz-el lassabb.
-
lamiki
senior tag
válasz
Black&White #10120 üzenetére
Az nem jó hozzá. Ez kell neked. Tudod még 2*4GB-ra is bővíteni a memóriát.
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Egy irodai gépre tervezünk egy kis tuningot:
-Asrock G41M-VS3 rev2.0
-2*2GB 1333MHz DDR3
-Celeron E3400
a főbb alkotóelemek.Szeretnénk egy kis gyorsaságot pluszban, így kap egy SSD-t, illetve egy e0-ás 5450 van tervben.
Frissített BIOS-t itt találtam: LINK
Viszont annyi gondom van ezzel, hogy nem látok rev2.0-re utaló dolgot, ettől függetlenül flashelhető szerintetek?
Gondolom táp ügyben nem nagyon kell nézelődni, 65W-ról 80W-ra ugrunk, ez szerintem bele kell férjen. -
jokeph
nagyúr
Valahogy éreztem.
Bár nem értem, Socket P -s (mobil platform S479) Core 2 Duo T8100 procis asztali konfigon telepitett W10 simán ment az AM2+ -os AMD Athlon II X3 455 CPU-s konfigon, utána S775-ös platformon Xeon E3120-as CPU-val, majd AM3+ -os AMD FX platformon is, majd pedig azóta is az aláirásomban lévő retro S775-ös konfigon megy X3330-as XEON CPU-val.
Köszönöm.
-
jokeph
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Érdekes problémába futottam bele...
Meglévő W10 x64 PRO SSD-n (120 GB Kingston Hyper Fury X S-ATA III.) és W10 x64 Enterprise N HDD-n (80 GB Samsung S-ATA II.) másik konfigba áthelyezve eddig mindig elindult, összeszedte a hardvereket, és felállt a rendszer.
A tünet a következő:
Asus P5Q lapban Core 2 Q6600 -al mindkét háttértárról a 2209-es legutolsó XEON moddolt BIOS felrakása után tökéletesen indult a W10.
Beleraktam egy Xeon X5450-et, előtte BIOS reset természetesen, indult is a lap, rendesen, BIOS-ban pár dolgot belőttem.
Viszont a W10 egyik háttértárról sem volt hajlandó betölteni, csak a betöltés közepéig jut, mennek körbe-körbe a kis pöttyök és innen nem lép tovább...
A S-ATA controller compatible/IDE módban volt/van.
Akárhogyan állogatom, akkor sem változik semmi, nem hiszem hogy ez a gondja (meg hát a Q6600-al ment).
Elképzelhető, hogy a moddolt S771-es Xeon X5450 miatt újra kell tennem a W10-et ?
Előre is köszönöm.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Laraxior #10080 üzenetére
Asus-ok között is van pl ez a P45-ös:
P5QC
P5Q_Deluxe
P5N73CM (NVIDIA GeForce 7100)
100% High-quality Japan-made Conductive Polymer Capacitors!
(VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C) -
robogos10
senior tag
válasz
Thunderace #10102 üzenetére
1 apró rövid le írást tudnál adni hogy csináljam? kb 4 éve csináltam de már nem igazán emlékszem rá hogyan is kell
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #10046 üzenetére
Azok a Giga P35-ösök csoda kis cuccok ! Egész olcsón meg lehet őket már venni néha-néha és 3-4 változtatott értékkel a bios-ba olyan tuningokat lehet kihozni, hogy elképesztő !
@ dovahkiin04 : jól megválasztott típusú 2x4-el semmivel nem leszel hátrébb egy 2x2-vel elért szinthez képest !
-
Alpi.
addikt
válasz
envagyok #10056 üzenetére
X48-asok jóval ritkábbak, viszont ott a 2x16xpcie (ami vitatható előrelépés ugyan), általánosságban erősebb ram kezelés és magas tuning potenciál. P45-ösöknél viszont sokkal nagyobb a választék és a komolyabb, "csúcs-típusok" szinte semmiben sem maradnalk el X-es testvéreiktől, nem beszélve a jobb 45nm-es quad procikkal való működésről. (X48-asoknak nem a 4 magos vonal az erősségük, nekik a Wolfdale-ekkel mutatott végtelen fsb képesség jutott) Különösen ha sikerül egy Gigabyte Ud3-as lapot megcsípni, akkor még inkább erős lehet a 4 magos procikkal mutatott tuning potenciál.
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #10075 üzenetére
Grat a laphoz ! Jó ideig használtam egyet anno, elő is jöttek a szép emlékek !
Nforce 790i mindenképp megéri, hogy egy kis időt rászánjunk szerintem. Nem sok hiányzott, hogy igen komoly kihívója legyen a top Intel chipseteknek. Nem volt rossz az irány csak még egy picit kellett volna finomítgatni. Picit a hardveren és észveszejtően sokat a supporton, mert az mindent toronymagasan alulmúlt...
A ram kezelés kifejezetten erős oldaluk. Igaz egy kis gyakorlást kíván, de utána komoly ellenfele lesz az X48-asok magasabb fsb-s és / vagy magasabb ram órajeles eredményeinek is !
[Maxxmem read bandwith versengés] -
robogos10
senior tag
válasz
Thunderace #10102 üzenetére
Köszönöm szépen
Ha most megcsinálom a bios frissítést és a mikrokódot de a procit csak holnap teszem, bele attól még tudom használni a jelenlegi procimmal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest