- Socket AM4
- Gaming notebook topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Dehogynem ér, hasznos információval gazdagodtam. Csak épp szeretek több forrásból tájékozódni, és ha a források ellentmondanak(mint pl itt te és janos666), ráadásul annyira nem értek a témához, akkor ez lesz: csöppet összezavarodok és nem tudom, kinek higyjek.
Nem vagyok vájtfülű(-szemű), de azért az eddig látott monitorokon a 6 bit+FRC igencsak piszkálta a szemem, mindenáron el akarom kerülni.Ebben lehet, hogy nem értünk egyet, de szvsz a 100e alatti IPS vagy xVA paneles monitor a 30-40e-s TN-ekhez képest azért legalább is közelíti a prémium kategóriát.
Itt vidéken azért lényegesen szűkebb a választék, Aqua-ba is hiába megyek, nem tudom megnézni, mert bármelyik csak rendelésre van...
-
ddekany
veterán
"Az IPS-eknél fordítva van a nyitott-zárt állapot, mint TN-eknél, és ez a kékes-sárgás dolog sincs."
Az alatt, hogy fordítva van, azt érted, hogy az egyik feszültség alatt takar, a másik meg akkor áttetsző? Mert az a tárgyalt témában nyilván mindegy. Az, hogy van-e sárgulás IPS-en... VA-n és TN-en biztosan van rengeteg monitor ahol van, elég furcsa, ha IPS-nél soha sincs. Csak persze, mint te is írtad, az a gond, hogy ha túl magas kontraszt, akkor a világosaknál már nem marad tartalék a színhőmérséklet szabályozásra. Lényegében ezt is írtam le fentebb. Gondolom profibb modelleknél eme szó szerinti parasztvakítást nem engedik meg maguknak. Lehet csak azért nem divat IPS esetén, nem azért mert ott eredendően nincs ilyen.
"Nem is értem, miért lehet egyátalán 100% fölé tolni, nem éppen egy "hülyebiztos" megoldás, ahogy mondani szokás."
Itt olyan értelemben nem 100% fölötti kontrasztól volt szó, hogy még megvan 256 fokozat. Csak persze a végére fokozatosan besárgul... Ha letekerem a kontrasztot ezeken a monitorokon, csodák-csodája nincs sárgulás. Szóval elég egyértelmű, hogy mi folyik itt, csak azt nem értem a háttér világítás színhőmérséklete miért nem egyezik az elérni kívánttal.
De amúgy vannak rondán 100% fölötti kontrasztos alapértelmezésű monitorok... gondolom hogy legyűrje a kirakatban a többi monitort. De ptt legalább le lehet venni a kontrasztot (bár átlag felh. nem sűrűn fogja). De két notebook-nál is megtapasztaltam az utóbbi hónapokban, hogy mindig 100% kontraszt felett működik a kijelző (azaz sok világos szürke árnyalat ki van már teljesen akadva fehérbe). És, notebook-on ált. csak fényerőt lehet állítani (kontrasztot, színhőmérséklet állítás ugye minek is...
), ami viszont csak a háttér világítás tekeri. Kínomban ezeket videókártya szinten leszabályozom... veszítenek néhány fokozatot, de hát már inkább az mint ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera 5 zoommal,120 Hz ProMotion,100%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő