Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz Kansas #80 üzenetére

Amit én eddig néztem (5-6db), az biztos, hogy natív 3x8 bit paneles volt. (Mindig is zavart TN-nél ez az FRC-zés, rögtön kiszúrom.) Viszont, az LM230WF2 típusú panelből, ami a monitorban van, 3 féle is van, -SLA1/-SLB1/-SLC1, csak az első natív 3x8 bites. [link] Nem kizárt, hogy nem mindegyikbe ugyanazt az altípust teszik, bár nem hinném.

Maga a színfeldolgozás és effektív megjelenítés amúgy 3x10 bites. (Különben jól látható banding jelenne meg a 3x8 bites forrásképen, pl. gradienseken, amint állítunk valamit a monitoron, a háttérvilágítás kivételével.)

A TFT Centralon is tudnak néha hülyeségeket írni... (Adott esetben csak találgatnak, pedig csak rá kellene nézni a képre, egyes szerzők alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, stb.)

Ebben az esetben a HP talán egy kicsivel minőségibb kivitelű, plusz alapból is drágább márka.

(#85) janos666: Na igen, a CIE diagramot sem tökéletesen határozza meg (bár ez a megjelenő képre már nincs hatással).

• ddekany

veterán

válasz Kansas #62 üzenetére

"Pl egyszer a neten találtam egy olyan képet(nem töltöttem le, szóval csak gondolom, hogy jpeg, esetleg png formátumú lehetett), amin egy szürkés színű gömb volt, ami az árnyékok miatt elég szép színátmenetet kellett volna adjon. Adott is, a céges notin(ThinkPad T410), de a mellette álló monitorra áthúzva az átmenet igen csúnyán sávosodott."

Előfordulhat, hogy a sávosodó rész jó sötét volt, majdnem fekete? Mert máskülönben ilyennek nem kéne lennie utóbbi évek TN-jén... esetleg ha rondán el van állítva a monitor attól, amire gyárilag kitalálták.

• ddekany

veterán

válasz Kansas #59 üzenetére

"6 bit + A-FRC
    Tehát ez az FRC nem ugyanolyan, mint ami a TN-ekban működik?"

Feltéve hogy az A-FRC u.a. mint amit Hi-FRC-nek szoktak hívni... olyat alkalmaznak TN-nél is. Elve nehezen tudok olyan FRC megoldást elképzelni, aminek nem mindegy, hogy IPS, xVA vagy TN a monitor.

"Ott ugyanis engem eléggé zavarnak a csúf színátmenetek"

Ezt konkrétan min látod, meg hogyan néz ki? Amúgy láttam 6 bit + Hi-FRC-s (-nek mondott...) modern TN-eket, és valóban sokkal kevesebb sávosodás volt rajtuk grádienseken mint a régebben szokványos 6 bit + FRC-seken (ideérve a MVA-s FSC P19-2-met is). Viszont ezt a különbséget mindennapos használatban nem sűrűn fogod észrevenni. Szóval jó hogy van Hi-FRC, de ha a munkád miatt nem kell sokszor grádiensekkel szőröznöd, tök mindegy az egész. (Ha meg igen, akkor mondom hogy amit láttam Hi-FRC-t, a nagyon sötét színeknél kezdett kicsit pepitának tűnni. Tehát pl. mintha minden 2. sor minden 2. pixele kicsit világosabb lenne. Ez sejtésem szerint a Hi-FRC algoritmusból adódik. Azaz mégis csak a valódi 8 bit + FRC az igazi...)

• janos666

nagyúr

válasz Kansas #55 üzenetére

Nem láttam még ilyet előben, de a tesztek alapján én inkább az U2311H-t választanám a precízebb sRGB gamutja miatt. (És az biztos, hogy megy 72hz-en is, a HP-ről nem tudom, és nem láttam a fóumos "over 60Hz" listán.) Még olcsóbb is most, hogy egymásra akciózgatni hexaa és az oázis...
    (És bár ez kaotikus, de erre S-IPS-t írnak, ami régebbi, mint az e-IPS...)

Új hozzászólás Aktív témák