- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Micro Four Thirds
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Dehogynem ér, hasznos információval gazdagodtam. Csak épp szeretek több forrásból tájékozódni, és ha a források ellentmondanak(mint pl itt te és janos666), ráadásul annyira nem értek a témához, akkor ez lesz: csöppet összezavarodok és nem tudom, kinek higyjek.
Nem vagyok vájtfülű(-szemű), de azért az eddig látott monitorokon a 6 bit+FRC igencsak piszkálta a szemem, mindenáron el akarom kerülni.Ebben lehet, hogy nem értünk egyet, de szvsz a 100e alatti IPS vagy xVA paneles monitor a 30-40e-s TN-ekhez képest azért legalább is közelíti a prémium kategóriát.
Itt vidéken azért lényegesen szűkebb a választék, Aqua-ba is hiába megyek, nem tudom megnézni, mert bármelyik csak rendelésre van...
-
Kansas
addikt
Lecsekkoltam a TFT Centralon, a HP-ban szerintük LM215WF2-SLB1-van, amire a panelkereső szintén 6 bit+FRC-t ír, szóval akkor kb mindegy, azt hiszem, az ár fog dönteni.
Azért lassan már elfelejthetnék a gyártók azt a francos FRC-t, mindenki élete könnyebb lenne... TN panelen még hagyján, az egyértelműen a budget kategória, de prémium kategóriás paneleknél inkább hanyagolják - pont az egyik olyan dolgot befolyásolja, ami miatt az ember hajlandó kiadni az extra ezreseket...
-
Kansas
addikt
Szia,
No most akkor az a Dell az 6 vagy 8 bites? A te két írásod alapján a képátlón kívül túl sokban nem különbözik a HP-tól... az a ~10e csak a HP neve, vagy valamivel tényleg jobb is(feltéve persze ha a színfeldolgozás a Dell-en is 8 bit)?
A TFT CENTRAL is ezt a 6 bit + A-FRC-t mondja róla...
-
Kansas
addikt
Nem, középszürke körüli. Mivel még nemigen birizgáltam a monitor beállításait, és teljesen új monitorról van szó, gondolom az összes beállítás gyári default.
Mindegy, annyira elég, hogy dolgozzak rajta, RDP-nek nem számít.
No meg annyira, hogy soha ne akarjak TN paneles monitort venni.Az előbbi tanácsok alapján azt hiszem a HP ZR22W és a DELL U2311H közül lesz valamelyik a befutó...mivel szeretem a kis dot pitch-et, és nem annyira a 6-bitet, egyelőre inkább a HP felé hajlok, de addig(nyár eleje) még van idő, ez változhat.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
-
Kansas
addikt
Nálunk azt hiszem, ilyen van: Lenovo ThinkVision L2440P
Hogy hol láttam? Pl egyszer a neten találtam egy olyan képet(nem töltöttem le, szóval csak gondolom, hogy jpeg, esetleg png formátumú lehetett), amin egy szürkés színű gömb volt, ami az árnyékok miatt elég szép színátmenetet kellett volna adjon. Adott is, a céges notin(ThinkPad T410), de a mellette álló monitorra áthúzva az átmenet igen csúnyán sávosodott.
Azt hiszem, ennél jobban sajnos nem tudom elmondani,
A HP-ról ahol találtam valamit, ott natív 8 bitesnek tűnik, de ennél konkrétabbat nem tudok.
Egyébként rendszergazda vagyok, szóval a munkámban semmi jelentősége a színeknek, de csak ott használok relatíve új TN-es monitort. Nálam Samu 770p van, őseimnél meg NEC 1970NXp, mindkettő PVA.
-
Kansas
addikt
Köszi az infót.
Annyi kérdésem lenne még, hogy az #51-ben azt írtad, hogy 6 bit + A-FRC
Tehát ez az FRC nem ugyanolyan, mint ami a TN-ekban működik? Ott ugyanis engem eléggé zavarnak a csúf színátmenetek(legalábbis a munkahelyemen a 24"-es Lenovókon, de lehet hogy az a különösen gagyi). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Wii U
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netfone
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Micro Four Thirds
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER SMART ! AKCIÓ!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest