- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feketegergo
tag
Képea a Rasberry Py (B model) egyszerre több USB webkamerát használni?
Csak a géz és villanyórát szeretném nézetni vele, szóval elég ha 5 percenként készül egy felvétel.
-
feketegergo
tag
Milyen hőmérsékletre szabad felmelegednie a raspberri pi-nek?
Nekem 65 fok fölé melegszik mind a CPU minda GPU, amíg XBMC-vel 720p-s filmet nézek. Ez normális?
Ha az asztali pc-mben melegszenek ennyire a dolgok, akkor már baj van, de az azért más hardver. -
-
feketegergo
tag
Szeretnék Órát csinálni a Raspberry Pi-ből. Tudnátok megfelelő kijelzőt javasolni?
Olyan kéne amit 3-4 méterről le tudok olvasni éjszaka is, de nem világítja be az egész szobát.(Természetesen lenne nem csak órának számom. Az azért "ágyúval verébre" szituáció lenne, de ha már egész napos működésre szánom, jó lenne, ha ezt a funkciót is átvenné.)
-
feketegergo
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni Raspberry Pi-t de nincs tapasztalatom. Pár kérdésben tudnátok segíteni?Hány amperes tápot érdemes vásárolni a Raspberry Pi B modellhez?
(Olvastam a specifikációban 700 mA-t de nem tudom, hogy ez maximális, vagy átlag fogyasztás)Hány amper kell akkor, ha egy saját táp nélküli USB-s merevlemezt is szeretnék rádugni?
Jól értettem, az jó megoldás, ha veszek egy aktív táppal ellátott USB HUB-ot, és azt kétszeresen is becsatlakoztatom a RasPI-be, egyszer a tápcsatlakozóba, egyszer meg az egyik usb csatlakozót is eloszthatom vele?
(Ez nekem kissé vadnak tűnik.)Érdemes hűtőbordákat rendelni rá?
Többet is szeretnék rendelni, több embernek különböző célokra: van ahol videó lejátszásra kell, van ahol torrent kliensnek + samba + ftp szervernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Opel topik
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Eredeti játékok OFF topik
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC , i9 9900 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged