- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vkp
aktív tag
válasz
Brandynew #21135 üzenetére
"csináltam egy szolgáltatást, ami induláskor dvb-c módra állítja át a tunert, még mielőtt a tvheadend indulna
itt a script [link]
/usr/bin/dvb-fe-tool -a 0 -d DVBC/ANNEX_A
A -a 0 azt mondja meg melyik tunert állítjuk, ezt a scriptben neked kell megfelelő számúra átírni. A 0 az első, a /dev/dvb/ -ben látod mik vannak.
Ja és ha több tunered is van, akkor lehet változik a sorrendjük indulásonként.
Egy /etc/modprobe.d/options-dvb.conf (nem a neve hanem a helye a lényeg) fájba megadhatod, hogy az 0ás legyen mindig:
options dvb_usb_cxusb adapter_nr=0
A dvb-tools csomagban van ez a segérdprogi amit hív (dvb-fe-tool ), azt telepíteni kell hozzá.
/etc/init.d/tvheadend fájlban kell módosítás, a Required-Start: részhez hozzá kell adni a dvbc-switch -et (ez a neve a másik scriptnek)
ja és persze
sudo update-rc.d dvbc-switch defaults
sudo update-rc.d tvheadend defaults
parancsokkal frissíteni kell a rendszer indulását is a scriptek módosítása után, hogy hasson is.
Ez ubuntu/debian/raspbian renszereken valsz gond nélkül megy. Ha valami újabb vagy más fajta rendszer van, akkor ott lehet kicsit máshogy kell. A lényeg, hogy a tvheadend indulása előtt át kell kapcsolni C módra a tunert."(azbest üzenete)
-
-
válasz
Brandynew #21121 üzenetére
DVB-C kell neked, nem DVB-T
Parancssorban nekem ez hozta a csatornákat, ilyenkor a tvheadendből ki kell lépni:
sudo service tvheadend stop
w_scan -fc -cHU -x > channels.conf
sudo service tvheadend startSikeres keresés esetén a channels.conf-ból ki tudod lesni egy működő mux frekvenciáját, azt megadni a tvheadend-ben a megfelelő paraméterekkel, majd ha minden jól megy, a tvheadend megtalálja a többit.
Úgy tudom UPC-nél a legtöbb adó kódolt.
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #20935 üzenetére
Ez most jónak tűnik, múltkor még
source version 4.1-2040~g9364230
volt, de most
source version 4.1Én most egy teljesen új telepítést csináltam, mert sérült volt a rendszer az utóbbi időben történt áramszünetek miatt. A friss rendszerben 4.4-es kernel van már, egy-két dolog változott, de a tvheadendet nem érinti.
A watchdog moduljának neve változott, de bekerült dto layoutba is és végül onnan aktiváltam. Bár még nem biztos, hogy tényleg működik.
szerk, próbálhatod eltávolítani a buildhez szükséges csomagokat és utána újratelepíteni. Talán segít ha azok sérültek meg. apt-get purge. De érdemes előtte backupot csinálni.
Ha tuningolsz, akkor állítsd vissza normális sebességre mert lehet, hogy hibázik.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #20912 üzenetére
Nocsak, éppen tegnap adtak ki v4.1-est, előtte még nem volt ilyen, hanem a fejlesztés alatti ág volt az.
Előbb próbáltam buildelni és mintha valami függőség hiányozna. Szóval, ha meg is volt már nálad a verzió, akkor lehet sikertelen lett a build, csak nem olvastad el mit írt
De lehet, hogy csak nálam van kicsit megvorulva valami a rendszeren. Kapott pár áramszünetet, szóval lehet kéne már egy friss telepítés
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #17123 üzenetére
publikus ip cím és port átirányítás kell hozzá a routereden. Ha dinamikus ip-t osztanak, akkor valami dyn dns szolgáltatós regisztráció sem árt, hogy elérd.
Nameg erős jelszavazás a tvheadendben és a raspi felhasználónál is, különben a fél világ a te tévédet próbálja nézni hamarosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged