-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
Ne használd azt a töltőt. Hasonló egy dolláros töltővel mértem a feszültséget és pillanatok alatt megszalad 7 volt fölé, mielőtt kikapcsoltam. Nem tud 1A-t és mivel nem is stabilizált, így csúnyán el tud mászni a felszültség. Használj rendesebb töltőt, az a kacat lehet 500mA-t sem tud leadni stabilan.
Ha szerencséd van, akkor nem tette tönkre a pi-t.
(#8906) bambano: az usb-s töltől 5.2V környékét szokták leadni teheletlenül. A jobbak valamennyire tartják is az 5V-ot. Egyébként a teljesen feltöltött lithium akku 4.2V környékén van. Ja és nincsen eredeti málna táp, mivel az alapítvány nem árul kiegészítőket. Az hogy pakkban milyen töltő kerül mellé, az attól függ, hogy melyik cégtől veszed meg. A régebbi sorozatú pi-knél elég sok feszültség esett a tápáramkörön, lehet ezért preferálták az 5V-nál többet adókat. A B+ azt hiszem már nem ilyen. Az ideális táp a mérési pontokon kereken 5V.
-
tvamos
nagyúr
Nekem 800mA-es Nokia toltorol vigan megy. (Valojaban, ha nem kotok ra USB eszkozoket, a notebookom USB-jerol is megy, szoktam soros SSH-n keresztul maceralni. Mondjuk HDMI-t meg nem latott...)
(#8906) bambano válasza Warter (#8905) üzenetére
Az USB mobil toltok valojaban tapegysegek, olyan feszultseget adnak ki, ami rajuk van irva. 5V, vagy 5.25V. Valojaban ezek nem is toltok, mert sosem kotunk rajuk akumlatort tolto elektronika nelkul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged