Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ricsip

addikt

válasz 0519 #48066 üzenetére

Adtam neki egy sudo rpi-update -t, az elszütyögött vagy 1 órát (32 gigás régi Kingston SDkártya van benne, szerintem botrányosan szar írási sebességgel, folyamatosan megakad látszólag tétlen állapotban is az egérkurzor).
    Aztán mikor kész volt, automatikusan megcsinálta az eeprom update-t is. Adtam neki azonnal reboot-ot, aztán az újraindult rendszerben kiadva a sudo rpi-eeprom-update is már azt mutatta h. latest: 2024 nov 11, meg a current is: 2024 nov 11.
    Kicseréltem az sd kártyát az Rpi OS-ről a Libreelec-esre, bebootoltam, és a system info alatt az is Firmware: 2024 nov 11-t ír ki most már.

Az h. az apt update, apt upgrade-all és társai milyen más állapotot eredményeztek volna, nem nagyon bírom megérteni. Jó lenne érteni ehhez a rohadt Debian-hoz is, mert a Rpi doksik helyből azt feltételezik, h. a Debian-t kened-vágod, így főleg csak a Rpi speficikus dolgok vannak elmagyarázva, ami az alap Debian miatt működik úgy, ahogy az meg nem nagyon.

Ha Rpi OS alatt futtatott "sudo rpi-config"-ban a config.txt-t megszerkesztve valamit beállítottam, azt belefordítja a bináris eeprom fájlba és úgy tolja bele a flash-be? Azaz ha cserélek sdkártyát, attól még az Rpi OS-ből felkonfigurált viselkedés érvényes lesz egy másik Libreelec-es sdkártyáról bebootolt rendszerben is?

Új hozzászólás Aktív témák