- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
válasz
toth_janika #29306 üzenetére
5-10 éve még nem volt igazán stabil az NTFS írás linux alól, lehet ez ma már nincs, de én nem tesztelnék fontos adatokat így
Akkor már olyan nas legyen, ami raid1, raid5-öt tud, az egy jóval biztonságosabb dolog. (és emellé is külön backup kellene
)
Nekem várakozáson felül teljesít a PI3, tényleg a két korlát ami - egyelőre nekem nem - zavaró, a 10Mbyte/sec másolás/letöltés, és a max FullHD tartalom lejátszása kodival.
Nekem egyelőre túlélt 1 év alatt 4 áramszünetet is a PI3, az oprendszere, az adatok, minden, pedig fut rajta influxdb adatbázis is.
-
vadkörte
addikt
válasz
toth_janika #29306 üzenetére
RPi3-hoz lehet kicsit kevés lesz az a 2A-es mobiltöltő. Az ajánlott maximális feszültség/áramerősség érték Pi3 esetén 2,5A/5,1V (a minimum 1,25A/5V) Okozhatott a nem megfelelő tápellátás - pláne, hogy nem akív HUB-ról megy a HDD - is hibát.
Aktív HUB nélkül el sem indult sem az azóta jobblétre szenderült 160GB-os Hitachi, sem az 1TB-os Seagate 2,5"-os HDD-m (ez van most a "NAS"-ban) a 2A-es Huawei mobiltöltőről. Még az LE is dobálta a villámot. Már egy e-Bay-es noname 2,5A-es táp is megoldotta a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BMW topik
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honda topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest