-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
sad_Vamp
üzenetére
A config.txt dolgot nem arra értettem, hogy a másik bemenetre dugod be, hanem más van a konfig fájlban.
hdmi_drive=1 Normal DVI mode (No sound) <==
hdmi_drive=2 Normal HDMI mode (Sound will be sent if supported and enabled)
leírás [link]Talán ezért működhetet pidorával.. de lehet más oka is. Pl, ha az overscan értéke pont az, mint amennyit a tévé belenagyított - persze ilyenkor hiába teljesen képernyős, a szövegeknél látszik, hogy homályos. A lényeg, hogy elvileg megoldódott. Azért a doksiban írtak segítettem első sorban, mert nekem nincs kéznél egy samu tv-monitor sem. Egyszer munkahelyen volt hasonló kaland pécére kötött példánnyal. Az overscan hdmi problémákat meg radeon videokártyán tanultam ki

A pi nem tud hardveresen kikapcsolni. Talán létezik hozzá vagy készíthető hozzá olyan külső cumó, amivel kikapcsolható és bekapcsolható. De gyárilag nem tudja ezt. Mintha lett volna róla szó (atx pi?) nemrég itt a topicban.
Attól hogy rákötsz egy adatkábelt még nem csinál ilyet. Ha visszatápol valami a kábelen át, akkor lehet hogy áramingadozás van és az újraindulásként jelentkezik. Ha a kábelen van valami zárlat, akkor az is okozhat problémát. Nincs védelem a gpio lábakon, megsülhet zárlatkor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több fény kell, hogy a OnePlus 15T vonzóbb legyen
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Call of Duty: Black Ops 7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini M4 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Erős Gamer PC i7-9700K RTX 3060 12GB 16GB Trident Z 850W Gold NZXT H510 Flow
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Corsair Water RGB PC - Aorus Z390, i9 9900k, 32Gb RGB PRO, 2080 Super, 1Tb M2, WiFi - Windows 11
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! HP EliteBook 855 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- 16 GB (2x8 GB) ADVANTECH 3200 MHz
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann