Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Házibarkácsolók segítségét kérném. Számomra a dobozolás volt mindég a legnagyobb gond. Pl. most találtam egy rossz router házat, aminek a belét kidobtam, és Pi megy a helyére.
A terv kb így néz ki:
A Pi a "WAN" lyukon néz ki, a relék pedig a "LAN" portokon.A Pi rögzítő lyukait bejelöltem, a dobozt alján, ki is kilyukasztottam a megfelelő helyeken, és itt picit elakadtam. A doksi szerint ezek a rögzítő lyukak 2.75mm-esek. Arra gondoltam, hogy egy ilyen 2.5mm-es készlettel rögzítem a Pi-t, és a relét is. Járható út, vagy van másik jobb megoldás? A micro USB-t is kivezeesem a házra? Hogyan? Valaki készített már hasonló "átalakítást"?
Az előlapi LED-eket felhasználnám a táp, és a relék állapotának jelzésére. A Pi IO lába elviselik ha a relé modullal párhuzamosan 1-1 LED-et is rákötök, vagy inkább tegyek be egy egy tranzisztort, biztos ami biztos?
Új hozzászólás Aktív témák
- 3DMark 11 eredmények
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gumi és felni topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Steam topic
- Le Mans Ultimate
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo M92p Desktop (ThinkCentre) - Type 3209
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Gamer PC Vízhűtés, Ryzen 9 5950x, RX 6750XT, 32GB RAM, 1 TB SSD RGB
- Silent / Gamer PC Ryzen 7 2700x, GTX 1660, 32GB RAM, 1 TB SSD
- ASUS ROG Swift OLED PG34WCDM /34",Curved 800R, 240Hz,G-Sync/ garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- Használt Radiolink AT10 II távirányító készlet / 12 hónap működési jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 1TB SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann