- Philips LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3DMark 11 eredmények
- 3D nyomtatás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Home/Nest
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Márton #40536 üzenetére
Persze, szinte mindennel működik, ha Tasmota van rajta.
Onnan kezdve akár saját appot is írhatsz rá MQTT parancsokkal. Nálam ez a terv. Van már két Pi Zero W-m (egyik itthon, másik anyáméknál), ezek a saját smarthome projektem hubjai.
Egyelőre még a Sonoff motyókon nincs fenn a Tasmota, még csak a Google Home és Samsung Smart Things appokkal vezérlem, de ez csak addig, míg a saját leprogramozott vezérlést megírom.
Én most a Zerok által vezérelt csengőt tervezek, de még nem találtam hozzá meg mindent, sőt, valójában még semmitDe amúgy nem kell sajátot se írni, elég a Home Assistant is egy csomó mindenre.
Hogy miért saját? Mert én nem beállított időpontok alapján, hanem élethelyzetek alapján akarom vezérelni. Ha besötétedik (weather api alapján), akkor kapcsoljon fel a kültéri lámpa és gördüljön le a redőny. Ha hazaérek (pl. wifire felcsatlakozik az órám vagy a telefonom), akkor kapcsoljon be a belső világítás a lakásban, stb.
Jók ezek a hangvezérléses dolgok, de ezek max marketingre jók. Nem valós élethelyzetre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- Microsoft Edge
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Asztalos klub
- Milyen videókártyát?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robotporszívók
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- ÚJ Gamer PC - R5 5500, RTX 3060Ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest