- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drbubo0017
kezdő
válasz
Szakbarbár #27969 üzenetére
Szia,
Én is csináltam ilyen WIFI-s rádiót 16x2 soros LCD-vel és távirányítóval. Op.rendszernek megteszi a legújabb LITE, ha csak erre használod nem kell hozzá grafikus felület. Lirc segítségével gyakorlatilag bármilyen távirányító működésre bírható amit otthon találsz csak be kell tanítani.
Nyilván kell hozzá egy infra vevő is, de ez filléres dolog és akár régi kütyükből is kiszedhető.Először Volumioval próbálkoztam. Ez gyakorlatilag mindent tud viszont nagy hibája, hogy az online rádiókból nem lehet playlistet létrehozni. Az azt jelenti, hogy távirányítóval vagy esetleg külső gombokkal nem tudsz váltani az állomások között. Viszont ha neked jó a Volumios webes kezelő felület akkor a legkevesebb munka ezzel van. LCD kijelzés vezérlésre az LCDProc használható.
Én végül a fentiek miatt nem a volumiot használtam, mert nekem kényelmetlen volt a webes felülettel bíbelődni. Ha esetleg azóta megoldották a rádiós playlistet akkor viszont erősen javaslom azt használni.
Ja és az RPI3 bőven jó erre a célra.
Sajnos képet nem tudok küldeni, mert időközben szétszedtem a rádiót és KODI irányba mentem el szintén LCD kijelzővel, de tervezem, hogy újra építem.
Ü
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- MILC felhasználók szakmai topikja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Hálózati / IP kamera
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest