Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drbubo0017
kezdő
válasz
Szakbarbár #27969 üzenetére
Szia,
Én is csináltam ilyen WIFI-s rádiót 16x2 soros LCD-vel és távirányítóval. Op.rendszernek megteszi a legújabb LITE, ha csak erre használod nem kell hozzá grafikus felület. Lirc segítségével gyakorlatilag bármilyen távirányító működésre bírható amit otthon találsz csak be kell tanítani.
Nyilván kell hozzá egy infra vevő is, de ez filléres dolog és akár régi kütyükből is kiszedhető.Először Volumioval próbálkoztam. Ez gyakorlatilag mindent tud viszont nagy hibája, hogy az online rádiókból nem lehet playlistet létrehozni. Az azt jelenti, hogy távirányítóval vagy esetleg külső gombokkal nem tudsz váltani az állomások között. Viszont ha neked jó a Volumios webes kezelő felület akkor a legkevesebb munka ezzel van. LCD kijelzés vezérlésre az LCDProc használható.
Én végül a fentiek miatt nem a volumiot használtam, mert nekem kényelmetlen volt a webes felülettel bíbelődni. Ha esetleg azóta megoldották a rádiós playlistet akkor viszont erősen javaslom azt használni.
Ja és az RPI3 bőven jó erre a célra.
Sajnos képet nem tudok küldeni, mert időközben szétszedtem a rádiót és KODI irányba mentem el szintén LCD kijelzővel, de tervezem, hogy újra építem.
Ü
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Intel i3-10100F + RX 5500 XT 4GB + kingston hyperx fury 32gb 2x16gb + B460M-DS3H Félkonfig eladó
- Gamer PC i5 10th /ROG STRIX GTX 1070 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest