- Hobby elektronika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Házi erősítő építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vargalex #2755 üzenetére
Mondjuk én vidéki vagyok, tehát nekem már a kiszállítás sem ingyenes, vagyis számomra már magasabb lenne az ár.
Az érvek-ellenérvek elhangzottak, nyilván a kérdés az, hogy kinek mi a fontos, akinek az RCA kell, a minimális méret és hőtermelés, a GPIO és jól boldogul a Linux-al, annak tökéletes az Rpi is.
Akinek több/gyorsabb USB és/vagy SATA kell, VGA kimenet, Win támogatás, egyszerű és könnyű használat, annak inkább válasszon egy Brazos vagy Atom rendszer.
Nem vitatom el az Rpi érdemeit, de a roppant olcsóság és a használhatóság terén én személy szerint úgy látom, hogy azért kihívásokkal küszködik a málna. Nagyszerű eszköz azoknak, akik imádnak buherálni, hiszen tényleg kismillió dologra lehet felhasználni, és az ilyen eszközökhöz képest szép méretű és termékeny community áll mögötte.
Másfelől viszont az átlag egyorrú felhasználó azt tapasztalja, hogy azért annyira nem olcsó, mert ehhez is kell külön táp, szükség lehet aktív USB hubra, kell SD kártya és SD kártyaolvasó, lehet, hogy spéci kábel kell (pl. HDMI -> DVI-D), miközben nem lehet (az olcsóbb monitorokra jellemző) VGA bemenetes eszközöket használni hozzá, ráadásul a teljesítménye gyenge, az USB és hálózati sebessége is szerény, továbbá a használatához bizony bele kell mélyedni a Linux rejtelmeibe.
Új hozzászólás Aktív témák
- FHD CORE I5 8500 GAMER OPTIMUM PC 16Gb RAM 512GB SSD SAPPHIRE NITRO AMD RX 580 8GB DDR5 1ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- z97 - 4790k - 8x4 GB ddr3 2400
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest