Új hozzászólás Aktív témák

• envagyok

veterán

Gondoltam kipróbálom a Volumio-t mert sokan mondták hogy dedikált lejátszóval sokkal jobb hangminőség érhető el, mint pl. az openeleccel.
    Egyelőre a Hdmi kimenetet használtam, nem vettem sem usb sem i2 dacot.
    Azt vettem észre hogy nagyon szép teret varázsolt, de a magas hangok enyhén, de hallhatóan torzak voltak. A források nas-ról flac állományok voltak.
    Nem konzerv zene, hanem Sarah brightman, Enya, queen, David bowie 44,48,88 khz-esek.
    Az erősítők/hangfalak egy alap Onkyo (ht-r548) dali zensor 3 hangfallal, és egy felső kategóriás Onkyo TX-NR3008 Dali zensor 7 hangfallal.
    A lejátszók:
    Rasp pi 1,2 openeleccel és volumio-val, Sony bdp-s5100 bd lejátszó, wetek play openeleccel, Onkyo tx-nr3008 beépített lejátszója, és belink mxq openeleccel.
    A legrosszabbnak a Sony lejátszó tűnt, a pik volumioval nagyon szép teret adtak, de torzan. Openeleccel nagyon szépen szóltak, a wetek sem volt rossz, a belinket csak az olcsó erősítővel próbáltam, azzal talán azért volt fatyolosabb.
    A pik volumioval mindkét erősítővel torzak voltak.
    Videón szerintem a szoftver kiforratlansága miatt a pi, és a pi2, és a belink szerepelt a legjobban, a wetek a fentiek miatt alig észrevehető mikroakadásokat produkált. A Sony csak 60hz-en játszott mindent, így az csak blu-ray lemezekre jó (azt jól játszotta)
    Kepminosegben más különbséget nem láttam.

Szóval openeleccel nagyon jók a pi-k, mindkettő.
    Hétköznapi használatban szinte észrevehetetlen a különbség (pi1 tuningolva).

Érdemes rendelni i2 dacot, vagy esetleg usb-set?
    Azzal nem lesz torz a hang?
    Valakinek esetleg lennének tapasztalatai?

Új hozzászólás Aktív témák