- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Egérpad topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- ASUS Vivobook Snapdragonnal: talán egy új korszak kezdete!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Gondoltam kipróbálom a Volumio-t mert sokan mondták hogy dedikált lejátszóval sokkal jobb hangminőség érhető el, mint pl. az openeleccel.
Egyelőre a Hdmi kimenetet használtam, nem vettem sem usb sem i2 dacot.
Azt vettem észre hogy nagyon szép teret varázsolt, de a magas hangok enyhén, de hallhatóan torzak voltak. A források nas-ról flac állományok voltak.
Nem konzerv zene, hanem Sarah brightman, Enya, queen, David bowie 44,48,88 khz-esek.
Az erősítők/hangfalak egy alap Onkyo (ht-r548) dali zensor 3 hangfallal, és egy felső kategóriás Onkyo TX-NR3008 Dali zensor 7 hangfallal.
A lejátszók:
Rasp pi 1,2 openeleccel és volumio-val, Sony bdp-s5100 bd lejátszó, wetek play openeleccel, Onkyo tx-nr3008 beépített lejátszója, és belink mxq openeleccel.
A legrosszabbnak a Sony lejátszó tűnt, a pik volumioval nagyon szép teret adtak, de torzan. Openeleccel nagyon szépen szóltak, a wetek sem volt rossz, a belinket csak az olcsó erősítővel próbáltam, azzal talán azért volt fatyolosabb.
A pik volumioval mindkét erősítővel torzak voltak.
Videón szerintem a szoftver kiforratlansága miatt a pi, és a pi2, és a belink szerepelt a legjobban, a wetek a fentiek miatt alig észrevehető mikroakadásokat produkált. A Sony csak 60hz-en játszott mindent, így az csak blu-ray lemezekre jó (azt jól játszotta)
Kepminosegben más különbséget nem láttam.Szóval openeleccel nagyon jók a pi-k, mindkettő.
Hétköznapi használatban szinte észrevehetetlen a különbség (pi1 tuningolva).Érdemes rendelni i2 dacot, vagy esetleg usb-set?
Azzal nem lesz torz a hang?
Valakinek esetleg lennének tapasztalatai?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- z97 - 4790k - 8x4 GB ddr3 2400
- FHD CORE I5 8500 GAMER OPTIMUM PC 16Gb RAM 512GB SSD SAPPHIRE NITRO AMD RX 580 8GB DDR5 1ÉV GAR!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest