Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomzi1

tag

Sziasztok!
    Nekem is megérkezett tegnap a kicsike :) Nem vagyok nagy linux guru (egyelőre), úgyhogy szükségem lesz a segítségetekre is :)
    Első gond, hogy nem megy egyszerre a bill és az egér debian alatt (mindkettő usbs, vezetékes). Utánaolvasva látszik, hogy másnak is van ilyen gondja, de általában a wifi+egér+bill hármas nem megy együtt. Állítólag már rajta vannak a probléma megoldásán.

Elsődleges célom a raspi-vel, egy headless 0-24 torrent kliens, külső merevlemezzel.
    Ezen az oldalon van jó leírás ssh-ra és távoli elérésre, ezek kiválóan működnek.

Samba-t ez alapján tettem fel, ez is megy gond nélkül.

Torrentnek transmission-daemont szerettem volna feltenni, amit a windowsos gépemről a remote-gui-val akartam vezérelni. Sikerült feltennem, de sajnos csak 15-20 mpercig megy, aztán kernel-panic-kal elszáll. Második próbálkozásként rtorrent+rtgui-t próbáltam feltenni ez alapján, de már az apache sem indul el. Ezt írja: apache2: bad group name www-data
    Action 'restart' failed.
    The Apache error log may have more information.
    Az error log teljesen üres. Ha van ötletetek, vagy valakinek sikerült összeraknia egy torrent klienst szóljon :)

Új hozzászólás Aktív témák