- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Nekem is van hdmi-vga átalakítóm. Olyan is, ami csak a hdmi-ről nyerte a tápját gyárilag, de a jobbaknak külön táp bemenete is van.
Nekem a régebbi pi-kkel van tapasztalatom. Azoknál meg lehet sütni a hdmi kimenetet, ha nincs külön tápja, cefetül melegszik az egyik alkatrész és másoknál le is égett, ezért megmoddoltam hogy legyen tápja az első átalakítónak is. Persze ezzel nem érdemes barkácsolni, amikor olcsó a gyárilag jófajta is kínából. Az egyik usb kimenetére is lehet kötni, a lényeg, hogy ne a hdmi-t terhelje. Nem tudom a B+ esetén megerősítették-e a szabványon (50mA) felüli terhelés elviselésére a hdmi portot.
Egy voltmérő sem hátrány a pi mellé. Nekem is lerántotta táp nélkül használva az átalakító a feszültséget instabil szintre, amikor gyengébb tápot kötöttem a pire. Az átalakító állítülag 200-300mA körül fogyaszt.
Ja és amikor a pi-ben leesett a feszültség 4.4V körülire, akkor a hdmi átalakító képe is ki-ki kapcsolódott, mert túl alacsony volt neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple asztali gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Metal topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest