Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kispx
    addikt

Egy 32 bites oprendszer csak 4 Gb memóriát tud megcímezni. Link
    Swapfilet meg felesleges ramdiszkre rakni, mert ha van elegendő memória gépben akkor az oprendszer semmit sem fog kiswappolni, így akár a swap file-t nagy memória esetén akár ki is lehet kapcsolni. De ekkor csak a fizikai memória mennyiségű memóriát tudunk biztosítani a programoknak. Virtuálisat nem.

Még ehhez annyit, hogy amit itt leírtál, kb egy kicsit is IT érdeklődő első gimis is tudja... tán magamba kell szálljak ha ekkora lámának nézek ki a beírásaim alapján, hogy ezt magyarázgatod nekem mint egy hülyegyereknek... :Y

Node mind1 a lényeg, hogy én egyáltalán nem erről írtam.
    32 bites oprendszerrel, 8+ giga ramos hardver konfigon is képes egy ramdiszk alkalmazás az oprendszer által allokált 3,2 gigán túli memóriát MINDET felhasználni ramdiszknek, arra meg ráirányíthatod a swap file-t, ha tetszik fullba is (bár sztem felesleges)... ergo gyakorlatilag így csinálhatsz 32 bites oprendszerrel is 8-, de akár több giga műveleti memóriát, ha úgy tartja úri kedved...
    Már csak azért is csodálkozom hogy ezt nem tudod - legalábbis a beírásodból az jött le - mert pár napja ezt itt kitárgyaltuk... (én spec nem tudtam, de én csak hobbi júzer vagyok...)

Azért magyaráztam el, mert hozzászólásod alapján keverted a fogalmakat.

Az igaz, hogy 3,4GB memórián túli részt speciális megoldásokkal odalehet adni ramdisknek. (Egy bizonyoson határig, és akár ramdisk nélkül is) De értelmesen nem valószínű, hogy fel lehet hasznáni. Bármi amit feltudnák hozni példának, azzal simán rálehet kontrázni, hogy akkor használj 64 bites rendszert és más beállítássokkal hatékonyabban meglehet oldani.

Új hozzászólás Aktív témák