- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok, nemrég bíztak meg egy cég informatikai rendszerének üzemben tartásával, miután átmustráltam az egészt, felfigyeltem két szerverre, raid0-ba kötött merevlemezekkel.
Olyan kérdésem volna, hogy:
- mi a különbség a szoftveres raid0 és hardveres raid0 között melyiknek mi az előnye/hátránya, egyáltalán miért nem hardveresen megy ez az egész dolog
- ha pl beüt a crash az egyik lemezen erről valami információnk lesz-e
- ha kihalt az egyik vinyó és veszek egy ugyanolyan kapacitásút a helyére akkor az adatok átmentése automatikusan megtörténik, vagy erről a rendszergarázdának magának kell gondoskodnia?Mekkora annak az esélye, hogy mindkét vinyó közel azonos futamidő után adja be a kulcsot és nem lesznek többé meg a vállalat szempontjából kritikus fontosságú adatok? Jelenleg kb 3-3,5évesek azok a meghajtók amik a gépekben találhatóak. 24/7-ben körülbelül mekkora az élettartama ezeknek a lemezeknek?(természetesen nem méregdrága SCSI lemezeket vásároltak, hagyományos samsung 7200-as vinyók) Az egyik server egyik lemeze már kb 2-3 secenként kattogó hangokat produkál magából, szabályos időközönként...
Amennyiben a lemezről ghostot készítek és azt rendszerhiba után töltöm vissza akkor, raid0 miatt elvileg mindkét lemezre vissza is töltődik igaz?
Sry raidben nem vagyok túlzottan otthon, remélem azért annyira nem voltam kiakasztó (:
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- Trollok komolyan
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest