Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lord Dragon

senior tag

válasz brd #9946 üzenetére

Miért, ha belehajtana egy kamion a házadba, akkor hogyan néznél? Talán körbe kellett volna építeni betonfallal? :D Ugyan már...

Annyi az egész, hogy időnként figyelni kell mindennek az állapotát és kész. Mitől halna meg bármi is úgy, hogy semmi előjele nincs? :) Nem kell ennyire fosni, hanem használni kell. A legfontosabb adataim, amiknek semmiképpen sem kéne elveszniük, azok nem RAID0-n vannak hanem egy külön vinyón, meg a windows is egy külön SSD-n van. De minden más 4db RAID0 tömbön van. Ezek olyanok, hogy szar lenne ha elveszne, de nem lenne lehetetlen visszaszerezni, ha mégis. Most azért mert van rá esély, hogy 10 évente egyszer félresül valami, attól most nem fogom 10 éven át a körmömet rágni, hogy mikor üthet be a szar... inkább használom és élvezem az előnyeit. :) Eddig kb 17 éve van számítógépem. Ez alatt már jó pár vinyóm meghibásodott az évek folyamán és rendszer összeomlásom is volt már nem egy. Mégis a 17 év alatt eddig összesen 1x volt adatvesztésem: Akkor amikor kölcsönadtam egy barátomnak az egyik olyan vinyómat, amin voltak saját adatok is, ő meg leejtette a betonra és onnantól nem indult el....

Én megértem, hogy benne van a pakliban, hogy történik valami, de annyira ritkán fordul elő, ha az ember odafigyel kicsit, hogy emiatt nem fogok ezen görcsölni... ennyi a véleményem erről. :)

Egy csomóan túlaggódják ezt az egészet....

Új hozzászólás Aktív témák