Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Igaz a Hita HDD-n nincs SATA / SATA 2 jumper.
A Hitachi feature tool nevű progival lehet állítani a HDD összes paraméterét.
Abban kéne megnézni mik is vannak a HDD-re beállítva. Lehet a visszafele kompatibilitás miatt a gyári beállítás SATA mód, nem SATA 2. Ezzel a progival nézd meg a valóságot.
Az Intel oldalról pegid szedd le a legfrissebb Chipset drivert azzal tuti mennie kell.
Nekem a Jmicron vezérlőn volt ilyen korlát régebbi driverrel. Olvasási sebesség Max 60 Mb/s volt. Amióta az új driver fent van azóta a HDD-m végre teljes sebességen üzemel. Most már 100 Mb/s sebességgel is tud olvasni.
A drivert a most fentévő rendszereden is tudod frissíten, nem kell reinstall.
BIOS-ban nem kell semmi mást beállítani, azon kívül amit eddig tettél.A RAID 0 majdnem annyira biztonságos, mintha csak 1 HDD van. Otthoni használatra nem sok kockázatot rejt. Max Újratelepítesz, ha szétesik a RAID 0. Bár ilyet én még az elmúlt 5 év óta amióta használom nem tapasztaltam. Már 1 éves lesz a WIN 7 telepítésem RAID0-án és nincs vele gond, Előtte WIN Vista futott 2 évi, hiba mentesen.
Természetesen én nem tuningolok semmilyen alkatrészt. Nem emelek feszültséget.Ha az adatbiztonság is lényeg, akkor úgysem csak azon az 1 HDD-n fogsz fontos adatot tárolni. Akkor kiírod CD-re ami kell. USB kulcsra Stb Stb. Több másolat nagyobb biztonság. És természetesen nem egy helyen kell ezeket fizikailag sem tárolni. (Tűz, földrengés)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Blu-ray lejátszók
- World of Tanks - MMO
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- No Rest for the Wicked
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó jó állapotú, megbízható 256GB-os NVMe SSD-k (Samsung, Intel, stb...)
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- WD Red SN700 NVMe SSD, 1TB
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- Samsung Evo 970 Plus 500GB Nvme SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4360, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest