Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tknof1871

őstag

Üdv!
    Windows 10 home 64 bit alatt a Microsoft Tárolóhely alkalmazásával(?) kétutas tükrözéssel használok 2 darab Toshiba 3TB DT01ACA300-t. Teljesen újak voltak, direkt erre vettem őket. A D partícióm ilyen szoftveres RAID 1 lesz 2 új HDD-vel. Most az egyik hamarosan tönkremegy. A kondíciója már csak 20%.
    Mivel kellene leváltani ezt a rossz kondíciójú HDD-t? Konkrétabban. Olyan HDD-vel aminek:
    A gyártója ugyanaz? Kapacitás nyilván legyen ugyanaz 3000 GB. Fordulatszáma legyen ugyanaz, 7200 rpm? Cache mérete legyen ugyanaz 64 MB? Maximális adatátviteli sebesség legyen ugyanaz?
    Ezeknek a feltételeknek a Toshiba P300 3.5 3TB 7200rpm 64MB SATA3 (HDWD130UZSVA) felel meg, 39 000 HUF.

Kicsit rosszul érintett, hogy a Milyen belső merevlemezt vegyek topikban ezt írták:
    A Toshiba HDWD130UZSVA CMR-es, az jó, ha azt szeretnél. A P300 szériából jellemzően a HDWD2xxxx jelzésűek már SMR-esek, szóval arra figyelj vásárláskor, hogy tuti azt kapd, amit írnak is az oldalon (nem csak elírta valaki).
    Ebben a pillanatban még nem tudom mi ez a CMR SMR. Azt tudom, a két 3 TB-os HDD-mből az egyik hamarosan tönkremegy, a másik meg valamiért teljesen hibátlan. Nem egyszerű.

A cserének hogy kell kinéznie ha már meglesz a megfelelő HDD? Az új HDD-t beteszem a PC-be, nem megyek a lemezkezelőbe formatálni, hanem a Tárolóhelyek kezelésénél hozzáadom és már 3 darab 3 TB-os HDD lesz a D partíció, aztán a rossz állapotban lévő HDD-t a Windows Tárolóhelyek kezelő felületén kiveszem a 3 darab HDD-ből álló D partícióból, PC kikapcs, rossz HDD kivesz és megy a polcra?

Új hozzászólás Aktív témák