- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP notebook topic
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
martonx #7156 üzenetére
(Bocs, dolgozom, ezért tart sokáig a válaszolás...)
Amikor én a BASIC-re gondoltam az előbb, én arra a változatra gondoltam, amikor sorfolytonosan (számozottan) írod a programkódot, aztán GOTO/GOSUB ugrások kibogozhatatlan tengerével éred el amit szeretnél. Vagy ha ez már nincs, mert vannak deklarált szubrutinok, akkor sincs igazán semmi ami arra késztetne, hogy legalább tagold a kódot...
Jó, igazából kevés nyelv teszi ezt. Egy rémkép él bennem egy indiai eredetű Java kódról, amiben négy egymásba ágyazott while(true) ciklus között ugrál continue/break kombinációkkal és lokális változókkal <- ez az ami a BASIC-hez társult a fejemben.
A Visual Basic.NET nyilván más tészta, de akkor meg már foglalkozhatna alapból C#-pal az ember
-
doc
nagyúr
válasz
martonx #7156 üzenetére
Nem a szintakszisrol van szo (bar en szemely szerint sikitofraszt kapok a BASIC szintaktikajatol, szinte fizikai fajdalmat okoz az olvasasa), hanem a gondolkodasmodrol. Ha korulnezel, ma mar csak elvetve talalni a strukturalis fejlesztesre alapozo, vagy azt tamogato nyelvet. Mindenhol az OOP szemlelet megy, es ez nem veletlen. Annak aki megszokta a strukturalis programozast, nagyon mas az OOP, es azert tobbnyire izzadni kell hogy az ember igazan a 'magaenak erezze'. Mig ha valaki OOP-vel ismerkedik mar a legelejen, viszonylag konnyen el tudja sajatitani, mert eleg jol passzol a normalis, mindennapi gondolkodasmodhoz.
Persze ez mind nagyon eros leegyszerusitese a problemanak, de remelem sikerult nagyjabol megertetni hogy mire gondolokJim Tonic: en is C64 es C+4 basickel kezdtem
Szerettem is, bar mikor eloszor kezdtem Pascalozni, ledobbentem hogy ez mekkora hatalmas csoda, kinyilt elottem a vilag
Ahhoz kepest a Pascal->C vagy a C->C++ mar nem volt ekkora valtas.
Sot, talan meg a Perl megismerese is csak majdnem
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- sziku69: Szólánc.
- Disney+
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3228
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest