- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
- Ez a pehelysúlyú egér talán még egy jeti kezébe is passzol
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tavaszi szél új iPadeket áraszt?
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Helló,
Design pattern, tervezési kérdéseim lennének. Én full kezdő vagyok benne, csak most bontogatom a szárnyaimat.
1. Van egy alkalmazás ami 2 fő projektre van osztva. Az egyik projekt a motor, ami csinál valami a fájl tartalmával, ez egy console application is lehet. A másik egy GUI-s alkalmazás, amely egy GUI-t biztosit, hogy a user ezen kattintgasson és lássa az eredményeket amiket a motor generál.
Na most a motorban van néhány Model osztály (MVC-ben a Model-nek felel meg), mondjuk legyen Task, nos nekem a GUI-n én ennek hoztam létre egy "wrapper" osztályt, mivel a GUI-s UI controloknak kell, hogy ezzel és azzal legyen kiegészitve az osztály, amelnyek az állapotát változtatják később.Erre van valami design pattern, vagy tervezési minta, hogy hogyan érdemes ezt a két model-t "összekapcsolni"? Arra gondolok, hogy simán meglehetne azt csinálni, hogy a Motor Model osztályá-ból csinálok egy származtatott osztályt a GUI-ban, és ezt használom a GUI-s alkalmazás többi rétegében is, na de ezzel az a bajom, hogy akkor a GUI-s alkalmazás rétegében mindenhol megjelenik a Motor-nak a függősége (az importja, hogy onnan importálja a Model-t), én ezért hoztam létre egy teljesen új Model osztályt a GUI-nál, (és amúgy is plusz dolgokat kell beleraknom), mert akkor igy a Motor-nak a függőségei csak egy rétegben egy bizonyos osztályokban van a jelen.
2. Nem tudom, hogy Factory method-ot esetleg Decorator pattern-t érdemes-e használni az alábbira:
Van egy beépitett ListView, amire én létrehoztam egy osztályt, ami azt biztositja, hogy ez a ListView egyfajta Checkbox Listview legyen, az elemei checkboxok. Illetve ebből van egy leszármaztatott osztály: Disable Checkbox Listview, ami lehetővé teszi, hogy inicializáláskor, egyes checkboxok disabled-ök legyenek. Ezenfelül megvan fejelve azzal, hogy mindkét osztálynak át lehet passzolni callback function-öket (lambda kifejezést, amelyet lefutatt). Nem tudom, hogy most erre egy Factory vagy egy Decorator pattern lenne-e a jó. Egyelőre jó, ahogy van, de valószinűleg lesz még egy-két ilyen checkbox lista variáns. Nekem elsőre a decorator tetszett, mert az valahogy jobban illeszkedik az öröklődés jellegéhez, de talán a factory lenne a kézenfekvőbb, hogy éppen melyik listview-ot gyártsa le.3. Context Pattern helyett van más alternativa? Kellene egy olyan objektum, ami az alkalmazás életciklusa alatt él, és olyan mint a Web-es környezetben ismert Session, ahova adaokat lehet bepakolni, amit az összes réteg elér.
A segitséget előre köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- Netflix
- További aktív témák...
- Inspiron 14 Plus 7441 14" QHD+ IPS érintő Snapdragon X1P-64-100 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HARMAN KARDON AVR 132 házimozi erősítő
- HORI Force Feedback Truck Control System (HRPC0400)
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER OPTIMUM PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD ASUS GTX 1660 S 6GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest