- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- UHD filmek lejátszása
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- Nem viszi sehova a Raptor Lake-et az Intel
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Modding és elektronikai kérdések
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Helló,
Design pattern, tervezési kérdéseim lennének. Én full kezdő vagyok benne, csak most bontogatom a szárnyaimat.
1. Van egy alkalmazás ami 2 fő projektre van osztva. Az egyik projekt a motor, ami csinál valami a fájl tartalmával, ez egy console application is lehet. A másik egy GUI-s alkalmazás, amely egy GUI-t biztosit, hogy a user ezen kattintgasson és lássa az eredményeket amiket a motor generál.
Na most a motorban van néhány Model osztály (MVC-ben a Model-nek felel meg), mondjuk legyen Task, nos nekem a GUI-n én ennek hoztam létre egy "wrapper" osztályt, mivel a GUI-s UI controloknak kell, hogy ezzel és azzal legyen kiegészitve az osztály, amelnyek az állapotát változtatják később.Erre van valami design pattern, vagy tervezési minta, hogy hogyan érdemes ezt a két model-t "összekapcsolni"? Arra gondolok, hogy simán meglehetne azt csinálni, hogy a Motor Model osztályá-ból csinálok egy származtatott osztályt a GUI-ban, és ezt használom a GUI-s alkalmazás többi rétegében is, na de ezzel az a bajom, hogy akkor a GUI-s alkalmazás rétegében mindenhol megjelenik a Motor-nak a függősége (az importja, hogy onnan importálja a Model-t), én ezért hoztam létre egy teljesen új Model osztályt a GUI-nál, (és amúgy is plusz dolgokat kell beleraknom), mert akkor igy a Motor-nak a függőségei csak egy rétegben egy bizonyos osztályokban van a jelen.
2. Nem tudom, hogy Factory method-ot esetleg Decorator pattern-t érdemes-e használni az alábbira:
Van egy beépitett ListView, amire én létrehoztam egy osztályt, ami azt biztositja, hogy ez a ListView egyfajta Checkbox Listview legyen, az elemei checkboxok. Illetve ebből van egy leszármaztatott osztály: Disable Checkbox Listview, ami lehetővé teszi, hogy inicializáláskor, egyes checkboxok disabled-ök legyenek. Ezenfelül megvan fejelve azzal, hogy mindkét osztálynak át lehet passzolni callback function-öket (lambda kifejezést, amelyet lefutatt). Nem tudom, hogy most erre egy Factory vagy egy Decorator pattern lenne-e a jó. Egyelőre jó, ahogy van, de valószinűleg lesz még egy-két ilyen checkbox lista variáns. Nekem elsőre a decorator tetszett, mert az valahogy jobban illeszkedik az öröklődés jellegéhez, de talán a factory lenne a kézenfekvőbb, hogy éppen melyik listview-ot gyártsa le.3. Context Pattern helyett van más alternativa? Kellene egy olyan objektum, ami az alkalmazás életciklusa alatt él, és olyan mint a Web-es környezetben ismert Session, ahova adaokat lehet bepakolni, amit az összes réteg elér.
A segitséget előre köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Filmgyűjtés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- EA Sports WRC '23
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tesla topik
- Bestbuy játékok
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 / GTX 960/12 Gb Ram (Erősebb, mint a 1050 Ti!)
- Eladó AKG Ara, dupla kapszulás mikrofon! Bontatlan, garanciás! Több darab is elérhető!
- Logitech Superstrike x2
- D-link 16 és 24 portos, sima és POE, gigabites managelhető switchek
- Gigabyte H510M PRO-E alaplap + Intel Core i5 10400F CPU (+ram, táp, vga igény szerint)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- Apple iPhone 17 Pro 512GB & 1TB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest