- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Tök egyszerű Windows-beli batch programozáshoz kérnék segítséget, itt valaki biztos tudja a választ.
Az Apache-szolgáltatást szeretném elindítani batch programból, ezzel a paranccsal:
net start Apache2.2
Ha admin-jogom van, ez működik is.De admin-jogok nélkül indítva a cmd-t nem megy, kiírja, hogy "Access is denied", ez nem is baj, ezt szereteném megfelelően kezelni.
Egész pontosan így néz ki a válaszüzenet:
System error 5 has occurred.
Access is denied.Na, én azt szeretném elérni, hogy ha ezt írja ki, akkor annak megfelelő válaszüzenetet is írjon ki az adott felhasználónak, pl.: "Nincs admin-jogod.", vagy hasonló.
A sima 'find' paranccsal próbálkoztam, de nem működött úgy, ahogy szerettem volna. Valószínű, hogy az "Access is denied" sztring némi késleltetéssel érkezik, nem rögtön, vagy a franc tudja, de mindenesetre a find nem találja meg a sztringet még akkor sem, ha pont ez a fenti a kiírt üzenet.Így próbálkoztam:
@echo off
set keresendo=Access is denied
echo Ezt keressuk: "%keresendo%"
rem set errorlevel =
net start Apache2.2 | find /i "%keresendo%" > nul
echo hibaszint: "%ERRORLEVEL%"
if %ERRORLEVEL% EQU 0 goto megtalalta
if %ERRORLEVEL% EQU 1 goto nincs_ilyen
if %ERRORLEVEL% EQU 2 goto para
:megtalalta
echo OK, megtalaltam
echo Nincs jogod elinditani a szolgaltatast.
goto end
:nincs_ilyen
echo Nincs meg a keresett sztring.
echo Elvileg nincs jogosultsaghoz kotheto problema.
goto end
:para
echo Valami nem OK...
goto end
:end
echo -- VEGE --
pauseTehát itt admin-jogok nélkül elindítva a cmd-t azt kéne kiírnia, hogy "Nincs jogod elinditani a szolgaltatast.".
A find ilyenkor beállít egy errorlevelt, és amennyiben nem talált semmit, 1-esre állítja a hibaszintet, különben pedig 0-ra, ha megtalálta a keresett sztringet.
(A set errorlevel = sort csak kipróbáltam, mert olvastam már olyan hibáról valahol, aminek ez volt a megoldása, de mivel kommentezve van, ez most mellékes.)Ez a kód működik sima azonnali kiíratásnál, mert kipróbáltam ugyanezt egy másik saját batch-programban keresgélve a fentihez hasonló módon. A másik batch-programnak csak annyi a dolga, hogy kiírja a fenti "Access is denied" részt is tartalmazó sorokat, így:
@echo off
echo.
echo System error 5 has occurred.
echo.
echo Access is denied. blabla
echo.Na, ezt elmentettem "accesskiir.bat" néven, és kipróbáltam ezt az előző find parancsot, és ez jól MŰKÖDÖTT:
accesskiir.bat | find /i "%keresendo%" > nul
A 0-s hibaszintet állította be, helyesen, tehát megtalálta, amit kerestem.
Ha az "Access" szócskát mondjuk kivettem a fentiből, akkor már az 1-es hibaszintet állította be, tehát nem találta meg. Épp ez lenne az elvárt működés.Miért nem működik ugyanez a korábbira, ha esetleg némileg késleltetve van a keresett sztring, mint a szolgáltatás elindításánál?
Hogyan kellene megoldani?Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest