Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganger
aktív tag
oks alaplapra venti
eleg meleg az a szar.
kb igy van a melegsegi sorrend: memo, meg az alaplapi egy szinten es kb 3/4 a proci ezeknek. most amikor memtest fut a gepen.
(nyulkalok kemelyen a gepbe, csak szet ne basszak vmit)
Amugy a borda a tovenel meleg, de nem elviselhetetlenul, az ujamat nem egeti, de szerintem az alkaromra tennem akkor nem birnam ott tartani huzamosabb ideig. de jo otlet ez a reszeles
Amugy ha nagyon nekiveselkedek akkor tudom mozgatni, kb fel centit amugy fixszen ul -
Ganger
aktív tag
Ugy kepzelem el, hogy az egyikbe lesz a masik, mint a kindertojas.
A folyadekmozgatast a kulsoben valahogy terelolemezekkel meg ''ventikkel''(nem jut eszembe a helyes szo) csinalnam meg elsosorban, de nem tudom pontossan hogy mikepp, ez meg nagyon beta fazis, eloszor meg a masik reszen torom a fejem.
amugy radiator: minap lattam hogy jo par ujabb legkondis, nagyszelloztetos rendszerben radiatorokat alkalmaznak, (nem am azokat a robosztus allatokat)
Hanem pont mint amit barmelyik tuningosnal vizhuteshez meg lehet venni.
a merete is szep kb 25x130 centi, 3-4 centi vastagsággal.
na ezt akarom majd megnezni, hogy mennyiert is dobaljak ezeket, meghogy lehet-e kulon venni alkatreszkent.
Eleg nagy, akar kette is lehet nyomni, nehany hajlitott cso meg odahegesztes aztan van ket radiatorod.
gondolom ez se ket forint, de csak van leselejtezett darab, azt meg mar talan nem nehez megszerezni, masra nem a csovek mar meg is vannak: sok cuccost szedtem ossze igy az evek alatt, eleg sok alkatreszhez jutottam mar igy -
-
Ganger
aktív tag
Hali!
A borda meleg, sot forrosag also hatara
A hutesrol: hat azt szoktam belepakolni rendesen.
Ugyebar most filozok egy ketfazisu folyadekhutesen: Azt akarom kideriteni, hogy egy kisebb radiator kore epitek egy nagyobb hutodobozt, a dobozban meg egy joval nagyobb hofelvetelre kepes folyadekot helyeznek, mit ami a vizhutes radiatorjaban van.
Ez ugyebar jobban elvenne a hot a radiatortol, mint a sima leghutes.
Persze mar most tudok egy rakas problemat amit ki kellene kuszobolni, de szerintem a kozeljovoben ezzel fogok szorakozni.
Szeretnem azt elerni, hogy egy kisebb radiatort igy becsomagolva nagyobb hatasfokra sarkaljam. Bar nem tudom mennyire lesz kivielezheto.
Olyan folyadek kell ami gyorsan nagy mennyisegu hot vesz fel, le de ezt ugyanilyen gyorsan le is adja megfelelo korulmenyek kozott. Szoval ilyen folyadekot gazos talalni, de mar van egy-ket kozelito otletem, csak meg kell nezni a megfelelo irodalmakat.
Lehet mocskos nagy zsakutca az egesz, de egy probat meger.
Szerinted? -
Ganger
aktív tag
Koszi, a proci hoje is zavar, sot az az elso szamu bajom.
De erre is kivancsi voltam. Foleg hogy ajandekba lesz a gep anyamnak meg a hugomnak 240 km-re tolem, es nem szeretnem ha par nap alatt valami okos modon elszallna, foleg mivel semmit sem ertenek sz egeszhez, en meg ugye Pesten rohadok es nem tudok hazafutni minden gond miatt...
Ezert szeretnek mindent megvizslatni.
Amugy az osszes tobbi feszultsegertek normalis. -
Ganger
aktív tag
?
Tudom hogy off, de igazából annyit akarok tudni, hogy ez a többlet károsítja-e a hardvereket?
Irhatnám máshova is, de jó ötleteitek vannak, meg legtöbbször mindig itt vagytok Balinttal egyetemben, valahogy szamit az ember ra, hogy ti bizton valaszoltok a nap folyaman
(na jo nem akartam en segget nyalni, ugyhogy felejtos a fenti par sor, nem elszallni) -
Ganger
aktív tag
behalok hogy egesz majusban szopok a gepekkel
de az a rohej, hogy alig talalok az ismeroseim kozul olyan embert akinek ne szallt volna el vmilyen hardvere majusban.
Ugy latszik megjott a meleg, aztan a gepek meg sorba dobjak be a torolkozot.
ezek a szarok tenyleg osszeeskudtek ellenunk -
Ganger
aktív tag
válasz
Balint133 #636 üzenetére
Koszi!
Es ez biztos megfogja?
60 fok biosban 3000 fordulatszam mellett normalis??
A P4-es prescottom agyonterhelve nem hoz ki magabol ennyit.
A masik ami idegel az az 5 voltos csatin jovo 5.36-os feszultseg, ami 10% azert tobb, nem? vagy nem ervenyes az 5 V ez. Bar ezt furcsalnam
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
Az 5 V feszultsegtobblethez otlet?
Ugye ez nem normalis? -
Ganger
aktív tag
Na ujra itt
Ujabb proci, ujabb problema:
Asrock lap, benne egy 2600 celeron D, mindketto mai vetel.
A problema: a proci hoje emelekedoben 60-63 foknal nyomtam ki, 3000 feletti fordulatszammal. Szepen lassan emeli a homersekletet 2 percenkent 1 fokal, ugy hogy a fordulatszamot is noveli melle.
Ujrapasztazva is ez az eredmeny.
Az elso alkalommal a gyari paszta+huto kombot hasznalva se volt hidegebb a proci 59-60 foknal, igaz akkor nem hagytam olyan sokaig bekapcsolva, mint a masodik alkalommal.
Ugy erzem ez kicsit sok.
ja igen biosban nezve mindezt, rendszert meg nem is telepitettem kapasbol rendszercheck-kel kezdtem
Illetve plusz egy : a tap 5 V helyett a prociban 5.36 volt van, ez korreekt meg, vagy azert ez mar nagy?
Mit csinaljak?
Vigyem vissza a procit, hogy tulsagosan melegszik?
Lehet erre hivatkozni? -
Ganger
aktív tag
Hali!
Az xp sp1-től fagyott a gép nem a procitólAzóta feltoltam mégegyszer, most már jó minden.
A proci sose ment eddig 58 fok fölé, bármit is csináltam vele.
Vízhűtés meg hamar lesz.
Főleg ha djyuri ellátsz még pár tanáccsal akkor hamarabb, mint gondolnám.
Amúgy köszi mindenkinek a hozzászólásokat. -
Ganger
aktív tag
Köszi!
Azóta megszereztem már. Most éppen az xp-t akarom kinyirni.
A service pack kiakasztotta a rendszert, főleg ha a powerstrip is ment melette.
Belassult, megfagyott, ki is irtottam mindkettőt
A proci most is változatlan de maxos, feloras terheleseknel se megy 58-60 fok fölé. -
Ganger
aktív tag
Hali!
Neztem meg tegnap a bordat lent is a proci felett is. Na fent langyos, lent meleg, nem forro, nem az a langyi meleg, de ugy 40-45 fok korulire saccolom.
Kb olyan kellemes meleg, amihez telen odabujik az ember, de nem egeti meg.
Vigan hozzanyulhatok mindenhez, nem sulok meg. (persze csak ésszel)
most alapon 49 fok, ugy hogy feltettem az oldalpanelt
igazabol nem értem. felnyomtam tegnap az xp-t majd restart es a proci meg hidegebb volt a bios szerint mikor elkezdtem.
48-55 fok kozott ugralt egesz este.
Van vmi jobb progi ami xp-ben leolvassa a bios eredmenyeit? csak mert az alaplaphoz mellekelt progi keményen alámér kb. nyolc-tíz fokkal.
Igazából ismerek párat én is, inkább az hogy honnan tudnám leszedni? -
Ganger
aktív tag
igazából qrvára nem szeretném ha tartaná ezt a hőfokot, vizhűtést akarok alapbol, csak kell hozza nemi penz, ami most nincs
procit nem cserelem le hacsak ugy nem dönt hogy most sütőplatni lesz, de akkor kivagom az ablakon az egeszet...
lehet ha hazamegyek melobol, masik pasztaval ujrakenem, de szerintem nem igen fog valtozni.
szarrá kenegetni meg nincs kedvem, se türelmem -
Ganger
aktív tag
hát pont azért upolgattam hogy vki beszóljon atopicba, hogy mit kezdjek az egésszel...
ja amugy vegigolvastam a topicot amig vartam, szoval szerettek beszelni rendesen
amugy asus p4p800e -deluxe
de az erteket egy kicsit soknak tartom.
55 fok amikor szepen elvagyok a bioszban... -
Ganger
aktív tag
Leszedtem, újrakentem, újra becsavartam, ujra 52-53 fok biosban. Felek elinditani vmi komolyabb telepitest, mert nem tudom meddig kuszik fel.
Jo lenne ujra felnyomni az xp-t csak szarok hogy közben behal a gep...
??????? -
Ganger
aktív tag
uppoljunk egy kicsit
''Száll a ház , fűt a táp, ég a proci, vörös fej, haj kihullik... salalalala'' -
Ganger
aktív tag
semmi ötlet?
Mindenki amd-s?
Majd lelocsolom hideg vizzel -
Ganger
aktív tag
up! plíz help me!
-
Ganger
aktív tag
Szóval A prescottom alapjáraton asus lappal 53 fok körül mozog, zalman hűtővel, 2400-as fordulatszámon.
Na ez szerintem nem normális.
Mit tehetnék, mit nézzek meg?
Vagy mégis normális(prescott)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- VoIP telefonálás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest