Új hozzászólás Aktív témák
-
babakviktor
csendes tag
Sziasztok!
Vettem 25db hengerben Werbatimot DVD-R 16x, made in Taiwan, Médiakódja: MCC 03RG20
és 25db Maxell egybefóliázott alul felül protect disk, DVD-R 16x, made in Taiwan, Médiakódja: RITEKF1A werbatimokat hibátlanul írom. Ez jó jel? Jó minőség szerintetek médiakód alapján?
A maxell-t nem írja . Írás megkezdésekor egy csörgő hang aztán kilöki a lemezt.
A firmware frissítést ne mondjátok mert "még "nincs rá
A meghajtóm:
HL-DT-ST DVDRAM GSA-T40N (DVD+R9:6x, DVD-R9:6x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/16x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)Egy pláne dolog:
Azelőtt úgy egy fél éve vettem 100db-ot a fent említett maxell "szériából" mindet hibátlanul burningeltem egytől egyig és ezeknek is ez a médiakódja mint a most vásároltaknak.hogy lehet az hogy akkor ezeket megírta most meg nem.
Vagy a médiakód nem minden más kompatibilitási dolog van a kettő között?
A meghajtó egy ASUS F5SL notebookban van, szerintetek vigyem vissza gariba?
Novemberig még van rá!
Vagy hülyének fognak nézni ezért.Köszi előre a válaszokat.
-
legenda
válasz babakviktor #4857 üzenetére
a verbatim lemez az igazi minőség, a ritek médiakódos lemezek viszont zsákbamacska, szóval garanciális téren nincs keresnivaló, mutatnak majd neked a szervizben rengeteg - minőségi - lemezt, amt hibátlanul ír adott író!
a ritek f1 alatt több alverzió és alszám létezhet, kérdés, hogy mikor meyiket fogod ki...
régebben sok optikai meghajtó gyártó adott írásos ajánlást, hogy milyen médiakódos lemezeket ajánlanak adott íróhoz, mára már annyira sok médiakód létezik (keresztbe-kassul kereszteztek már mindent), hogy többnyire eltekintenek ettől, mondhatni semmire sincs már garancia, sok lemezt jól ír egy adott író, de néhányat nem - ez van...
nekem az egyik notiban a tiédtől régebbi gsa-t20n író van, és nem találkoztam még olyan ritek (f1) médiakódos lemezzel, amit nem írt volna meg![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kisharo
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a probléma hogy NERO 8-al írtam Verbatim DVD+R Dl DVD-t és alezárás végén azt írta ki hogy: érvénytelen blokk cím.
Az író:HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42L (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Az író ata csatlakozós, amikor írtam akkor rá volt kötve egy belső atás mobil winchester.
Lehet hogy ez lehetett a probléma? Válaszokat köszönöm előre is. -
babakviktor
csendes tag
nekem az egyik notiban a tiédtől régebbi gsa-t20n író van, és nem találkoztam még olyan ritek (f1) médiakódos lemezzel, amit nem írt volna meg!
Na látod ez már nagyon érdekes és egyenesen idegesítő!!!
Mi lehet a különbség a két meghajtóban? (a korán kívül)
Milyen íróprogit használsz? -
legenda
válasz babakviktor #4860 üzenetére
mint írtam, a lemezben lehet eltérés - annak ellenére is, hogy a ritek f1 médiakód azonos!
a te íród újabb, elvileg a firmware is az rajta!
nero 8 alkalmazást használok!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz babakviktor #4863 üzenetére
más típusú íróra kiadott firmware jobb esetben nem megy fel, más esetben hazavágod vele az írót! az újabb nem feltétlenül jelent egyben jobbat is - bár ezt inkább a nero esetében írom! használj minőségibb verbatim, sony...stb lemezt - amit normálisan megír az író -, és nem lesz gond! a ritek médiakódos maxell lemezeket meg hagyd csak rám, nekem azok sem mernek nemet mondani!
[ Szerkesztve ]
-
epoch
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom,hogy fel szeretnék rakni egy másik XP-t a számítógépemre. Elindítottam a telepítést,közben előtte leformáztam a meghajtót és a mappába másoláskor kb 52% nál azt írja ki,hogy nem másolható a p3.sys fájl,és hogy ellenőrizzem,hogy a meghajtóban van a telepítő cd. Próbáltam már 3 XP-vel szintén ez a hiba. Sőt optikai meghajtót is cseréltem és ugyan eddig engedi a telepítést. Hiába nyomom neki az entert nem másolja át újra. Innetől már csak az F3-mal tudok kilépni.
Valakinek esetleg ötlete? -
legenda
tesztel le a memóriákat együtt, és külön - külön is (van olyan, hogy csak együtt hibáznak, külön - külön nem!) memtest86 és/vagy memtest86+ lehetőleg cd/dvd lemezről boot, és úgy fusson a teszt, és ne windows alól!
továbbá lehet, hogy a merevlemezt is érdemes lenne górcső alá vanni![ Szerkesztve ]
-
titus26
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van az ASUS1814BL-es írómmal, hogy windows restart után megír 1 darab lemezt, de utána nem ismeri fel sem azt a lemezt, amit előtte írtam meg, sem bármely más lemezt. Ha újraíndítom a gépet, winxp sp3, akkor megint felismer minden lemezt, egészen addíg, míg nem írok újra lemezt. próbáltam ashampoo burning roomot, nero-t, decryptert, mindíg ugyanaz az eredmény.
Tud valaki segíteni?
-
mattpaksi
tag
Sziasztok
Az a problémám hogy van egy LG dvd íróm és ma beraktam egy cd-t és nem érzékeli hogy bent van
a gépbe rendesen be van kötve, amikor betszem a CD-t villog de nem jelez mást, sajátgépbe van külön lemez neki de nem lehet megnyitni
mit csináljak?A ROCK örök és elpusztíthatatlan!!!
-
flash-
veterán
Miért van az hogy ha imgburn el írok dvdt,akkor utána nem olvassa be a dvd íróm a lemezt,csak többszöri tálca ki-be adásra,resetre,szóval nagy nehezen?
Lehet hogy el van valami állitva az imgburn progiban?
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Egy régebbi Samsung SH-S182M típusu íróm van.
Eddig jól szuperált, - najo, néha magától kiadogatja a tálcát, de ezt már megszoktam -
a minap viszont TV sorozatot 720p HDben pontosabban .mkv formátumban írtam ki.
A lejátszásnál ugrál a video... lehet a lejátszó nembírja, vagy mi lehet a hiba?
VLCvel játszom le, NERO 7.8al írtam, uj FW van a meghajtón. DVDnél, .avi-nál nem csinálja ezt a hibát.Köszi előre is!
-
BigG.(nnnnn)
tag
Hali!
Adott az aláírásomba lévő konfig, bekaplolom, néha kiírja, hogy BOOTMGR hiányzik jobb esetbe elkezd bebootolni.
Bebootol bejön a win7 telepítő nagyjából félóra 1 óra alatt, rámeek h telepítés, újjabb óra...
és itt van a bibi mert 2 hdd-t is rákötök de 1et se érzékel:S:S
nem látja, tehát nem lehet hova feltelepíteni az OS-t...
ez most lehet h az odd hibáj?
vagy valami másé?:S -
Dilikutya
félisten
Bármilyen DVD lemezt próbálok írni, a Nero hibaüzenetet dob, hogy illegális lemez. Eddig két lemezt próbáltam, mindkettőre ezt dobja. Másik íróval, másik gépen gond nélkül írtam már ebből a hengerből.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
flash-
veterán
Igazából ez a hiba nem csak az imgburnnel van hanem neroval is.
Tehát megírok egy dvd-t,aztán hiába teszem be a gépbe beolvasni,nem pörgeti fel a meghajtó.
ugy mutatja hogy üres a lemez.Aztán pár reset,pár idegeskedés,tálca ki-be tolás után van hogy beolvassa.de ez így nem állapot.Mi lehet a baj?
Mit tegyek?
NEC 4550a ATA dvd íróm van (1.09 FW)
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Dilikutya #4876 üzenetére
ha az adatlapodon szereplő - régebbi típusú - íróról van szó, akkor vagy több újabb típusú lemezzel is gondja van - régi az utolsó firmware verzió is, az újabb médiakód nem tetszik neki -, illetve lehet, hogy koszos a lecse, vagy már haldoklik az író! néhány silányabb minőségű lemez esetében is dobhat ilyen hibát! milyen lemezekkel probáltad?
flash-; szoftveres akadás - például az alcohol, a bekapcsolt emulációs daemon tools...stb szeret beakasztani ilyen téren is -, vagy haldokló optikai meghajtó!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
szerintem nincs értelme komolyabb összeget kiadni a tisztításra lemez formájában, elég régi típusú az íród, ha a koszos lencse okozza a problémát, akkor is csak ideiglenesen segítene rajta - amit te is simán kivitelezhetsz 0 ft befektetéssel, az író fedlapját lekapod, és a lencsét megtisztítod -, de szerintem lassan amúgy is eljár az idő az íród felett! 5 - 6 e ft körül már jó írót vehetsz, amivel néhány évig ismét kihúzod!
-
Dilikutya
félisten
Eddig ez volt az első lemezszéria, amivel gondja volt, de szerencsére csak firmware-t kellett frissíteni. Amúgy TDK lemezek, silányat magamnak nem írok, más lemezéből meg nem csinálok ügyet.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Krystal_s
addikt
mostanában minden lemez írás után /lemezellenőrző is be van kapcs./
lefuttatom a nero cd speed test-et, és azt vettem észre ,hogy ha közel annyi adatot írok a lemezre ,mint amekkora a kapacitása pl 700Mb-os cd-nél 670mb-ot vagy sima DVD-nél 3.9gb-ot, akkor a grafikon szép egyenletes, de a végénél nagyon visszaesik...ott az olvasási sebesség elég alacsony. hasonló mint ezen a -> KÉPEN
szó sincs ilyenkor túlírásról, mert mindig kevesebbet írok, mint a max kb 90%-nál csinálja.
ha ugyanezekre a lemezekre írok csak 3/4-ig ,akkor a grafikon tökéletes.
RW CD/DVD lemezeket használok TDK és néha SONY, semmi karc és piszok. újnál is ez van és annál is ,amire már néha írtam.
az író Pioneer /4-5 éves ,de nem nagyon használom, összesen talán 20-30 lemezt írtam vele/szerintetek mennyire reális ,amit a nero grafikonja mutat ? olvastam h nem minden márkát kedvel. és úgy tudom h a PIO írók is kicsit kényesek néha.
megnéztem CD Check progival is és ott végig rendesen olvasta az adatokat. a végén 90%nál egy nagyon kicsit olvasta lassabban. -
Kicsirics77
veterán
válasz Krystal_s #4883 üzenetére
mivel esetlegesen ott helyezkedik el a kivezető szakasz a lemezen így szerintem ez lehet a logikus magyarázat a lasabb olvasásra,de ha hülyeséget mondtam akkor sorry
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Fluff
csendes tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vettem egy LG CH10LS20 BD lejátszó/DVD író combo-t. A Windows XP automatikusan felismerte, telepítette. Restart után kipróbáltam, a meghajtóval meg tudtam nyitni a DVD lemezt Total Commanderen keresztül, vizsont a Blu-Ray lemezt nem. Nem ismeri fel, annyit ír, hogy 'nincs ilyen meghajtó', mintha nem lenne benne lemez. Amikor lejátszóprogrammal próbálom elindítani a BD lemezt, annyit ír, hogy 'cannot find DVD directory'. Power DVD, Media Player Classic és MPC Home Cinema esetében szintén ugyanez történik.Ami a DVD lejátszást illeti az megy, de csak a Media Player Classic-al hibátlanul. Amikor az újabb Media Player Classic Home Cinema-val próbálkoztam, a DVD film képe totálisan zöld színnel jelent meg. A Power DVD-vel pedig nincs hangja a lemeznek, de a kép jó, nem zöld.
Nem jöttem rá mi a gond. Nem megfelelően ismerte fel az XP az eszközt? (eszközkezelőben látszik és működik, ill. próbáltam eltávolítani a rendszerből és újratelepíteni, de látszólag nem segített az sem, pedig hibát nem jelzett semmikor)
Miért nem olvassa be a Blu-Ray lemezeket?
Miért zöld a DVD kép Home Cinema-val és miért nincs hangja a Power DVD-vel?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Fluff
csendes tag
válasz IRON STORM #4886 üzenetére
De egyébként létezik egyéb megoldás az XP alatti BD filmnézésre, vagy mindenképpen oprendszert kell cserélni?
-
Fluff
csendes tag
válasz IRON STORM #4888 üzenetére
Hát ez sajnálattal hallom.
Köszi a segítséget. -
Fluff
csendes tag
Találtam megoldást a Blu-Ray lemezek lejátszására XP alatt: Cyberlink Power DVD 10 Ultra. Telepítettem, elindítottam, és kapásból ment a Blu-Ray. Elvileg a program 9 Ultra verziójával is megy már, de azt nem próbáltam.
...majdnem megijedtem.
(ez a 10 nagyon pöpec progi, best of)
[ Szerkesztve ]
-
zofo
csendes tag
Nekem egy LG GSA-H42L íróval van problémám.
Vettem néhány PHILIPS 8x DVD+RW lemezeket, de azokat nem volt hajlandó írni. Azt hallottam így utólag, hogy a 8x RW lemezeket még csak a nagyon új írók(1 éven belüli kiadásuak) tudják kezelni.
A PROBLÉMA: az hogy amikor első lépésként formatálni akarja az új RW lemezt, a következőket írja ki sorban egymás után:
"Burn process started at 4x (5 540 KB/s)Start formatting disc before burning
Formatting disc failed
Invalid command D:HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42L
Could not perform start of Disc-at-once".
Ezután vettem helyettük PHILIPS 4x DVD+RW lemezeket, mondván hogy azokat már biztos írni fogja, hiszen régebbi PHILIPS 1-4x RW lemezeket már 2 éven keresztül írtam gond nélkül.
Viszont ennél is ugyanazt írja ki, Nem is értem, hogy ezt miért írja ki, hiszen a régebbi +RW-lemezeknél soha nem emlékszem hogy kiírta volna (épp most csekkoltam és a réginél nem is akar formattálni.
Próbáltam NERO-val meg a BurnAware-rel is, az eredmény ugyanaz.
Van valakinek ötlete, hoyg miért van ez, vagy esetleg én mit rontottam el akaratlanul is ?!
Előre is köszönet a véleményekért -
vodika
tag
Üdv!
Nekem is lenne egy kérdésem, hátha van aki tud segiteni...
Van egy elég régi DVD irom NEC ND-3500AG és az utolsó 25-ös Verbatim DVD hengeremig szinte soha nem rontott lemezt, kivéve az én hülyeségeimet...
De az utolsó hengerből kb. 6-8 lemezt elszúrt. Elkezdte az irást majd valahol az elején lefagyott és irási hibára hivatkozva megszakitotta a folyamatot. A progi CDBurnerXP.
Sőt ugyanezt a médiát más géppel megirva olvasni sem tudja vagy minden 20-ból egyszer talán. Sőt olyat is produkált hogy megirta a lemezt, de a saját irását már visszaolvasni nem tudta...
Nem is értem most mi van..? Firmware-t frissitettem de úgy tűnik nem igazán segit. Szétszedni nem akarom csak a végszükség esetén...
Megnézem majd másik lemeztipussal is, de szerintetek ez jó jel arra hogy megdöglik a jószág? Van valami software amit tesztelésre tudok használni?
Ja és még1 vicces dologero CD-DVD Speed proginál ha DVD lemezt akarok tesztelni arra azt irja ki hogy a drive nem támogatja ezt a funkciót...
Most akkor kell egy új iró? Vagy lehet hogy az XP-m lett teleszemetelve?
Előre is köszi!Üdv:
VodikaEzek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
legenda
szerintem nézz új író után!
kimondottan a meghajtó tesztelésére nincs alkalamzás, elég az, ha nem olvas és ír rendesen - utóbbira még lehetne mondani, hogy régi az író/firmware és az újabb szériás lemezekkel/médiakódokkal gondja van, de ha a régebbi lemezekkel is problémája van - azokat sem írja meg rendesen, amiket korábban igen -, és olvasni sem akar már rendesen, akkor megérett a cserére!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
vodika
tag
Szia kali!
Köszi a választ...
Sikerült kérnem egy 25-ös henger TDK!!! lemezt egy havertól, abból irtam meg eddig 3 db-ot gond nélkül.
Az egyik teszt során a Nero CD-DVD speed proginál lettem figyelmes arra, hogy 4x-es DVD irásnál a procim több mint 85%-ban volt terhelve...!!!
Szerintem itt lesz a hiba....
Az iro progi, amit használok "Expert" módban ugyan felajánlja, hogy válasszak irási sebességet de legtöbbször nem igazán foglalkozik az általam választott értékkel.Hiába állitom pl. 2x-re akkor is befejezi a lemezt 16 vagy rosszabb esetben 10 perc alatt...
Na szóval az a gyanúm, hogy bár 4x-esnél soha nem irtam gyorsabban de valszeg a Barton 2500-ös procim nem tudott mit kezdeni valamilyen a háttérben futó alkalmazással és az iróm egyszerűen elveszitette a fonalat és bedölt az irás...
Legalább is remélem hogy ez a hiba...
Na majd meglátjuk...
Köszi még1x!Üdv:
VodikaEzek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
semetka
őstag
Hello nekem van egy NEC 4570-es íróm és azt vettem észre hogy nem hajlandó dupla rétegű lemezről felmásolni amit akarok. Tegyük fel hogy van egy 6 gigás képfájl, elkezdi másolni, másolja is kb 50-60 % ig de utánna megáll és vége. Gondolom mikor a 2. rétegre vált akkor történhet vmi. Ilyenkor mi a teendő? Író csere?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
vodika
tag
válasz IRON STORM #4896 üzenetére
Szia IRON STORM,
Köszi a tippet... Megyek és rákukkantok!
Üdv:
-
wolfman
veterán
Égető a problémám énnekem!
A közeljövőben, de leginkább már holnap szeretnék pár lemezképet kiírni lemezre. Itt is van a probléma, hogy k.rvára nem tudok megírni egy átkozott lemezt sem.
Konfigom a profilomban, Windows 7 64bit-et használok, író egy SAMSUNG SH-S203D.
PowerISO programmal megnyitottam a CD képet, majd belemásoltam meg kimásoltam pár dolgot, utána elmentettem és ki akartam írni, de ekkor elb.szta 80% körül hiba, de a lemezt mintha még írná tovább, villog az író LEDje és hallani hogy forgatja. Gondoltam, hogy töredezett volt a file, hát töredezettségmentesítettem, majd írás, de újra ez történt, két DVD+R DL-em kárbavész.Ezután nem akartam kockáztatni, egy DVD+RW lemezt vettem elő. Erre akárhányszor próbálok írni a lezárásnál mindig hiba lesz, de csak a lezárásnál. Gondoltam a PowerISO a hibás, ezért kipróbáltam a képfile kiírását NERO-val is, de szintúgy hibával a lemez lezárásánál az örök életig írja(talán) tovább, de a hibát már régen kiírta. Ezzel leredukálódott, hogy vagy a meghajtóm a gané vagy a lemez amire írok, esetlegesen a windows keze lehet a dologban.
Ezután egy CD-RW-t raktam be csupa összevissza fájl-al de ezt hibátlanul megírta, ahogyan illik. Egy DVD-R következett egy másik képfájlal. Ezt jól megírta, bár picit mintha lassan olvasnák be a meghajtók, de beolvassák. Gondoltam ezek után csak a lemez lehetett a ludas, és elővettem a harmadik DVD+DL lemezem. Teljesen rendben elkezdte a műveletet. Kimentem 4 percre a szobából, mire visszaértem már 10%-nál hibár írt ki, de az írást folytatta tovább, majd egyszercsak lefagyott a NERO, lemez kivétele után újraéledt.
Mi lehet a baj???? A meghajtóm a ludas vagy windows buzera esetleg más tünet? Sajnos nincs másik író amit kipróbálhatnék a gépben.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
MrBreaker
csendes tag
Sziasztok!
A CD/DVD írómmal van egy komoly problémám. Íráskor a progi szerint minden rendben megy, azonban a cd-kre, dvd-kre gyakorlatilag nem ír fel semmit. Hibát nem jelez a nero, látszólag minden rendben, azonban a cdre, dvdre nem tudom mit tesz, de azt semmi be nem olvassa. Vmi kerül rá, mert utána használhatatlanok a lemezek (val csak megnyitja a lemezeket) :S
Az író típusa: TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D
Egy két és fél éves HP notebookban van.
Várom az ötleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest