- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
peestee83
aktív tag
válasz
megyjooo72 #724 üzenetére
Más fajta rendszert? Mire gondolsz pontosan?
Ha most 4.1 van, próbáld meg a downgrade-et, hátha 4.0 alatt nem fog összeomlani. Ha úgy jó, akkor megpróbálhatod esetleg visszarakni rá a 4.1-et, de ha a 4.0 is jó, maradhat azon is.
Végső soron visszaviheted az üzletbe, még garanciásnak kell lennie.... -
peestee83
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #722 üzenetére
Összekötöd a tabot a számítógéppel, és felmásolod a fájlokat, amik a zip-ben vannak az SD kártyára - belső tároló nem jó.
Fontos, hogy ha frissítesz, minden adat eltűnik majd a tabról, érdemes előtte biztonsági mentést csinálni, ha vannak személyes adatok.
Hogy biztos jó legyen, én csináltam frissítés előtt egy gyári beállítások viszaállítását is a tabon, minden adatot - személyeseket is - töröltem.
Ha megvan, kikapcsolod a tabot, majd a hangerő le gomb+ bekapcsoló gombbal indítod el - ekkor már ne legyen a számítógéphez kötve - és megcsinálja a frissítést.
De a zip fájlban egy dokumentumban is le van írva@megyjooo72: hard reset sem segít? Ha visszaállítod teljes gyári alapra a gépet? Ilyen problémával még senki nem jelentezett (ha jól emlékszem)
-
-
peestee83
aktív tag
Tegnap megtörtént a váltás... Eddig minden jó, mennek azok a programok, amiket eddig nem tudtam használni (Chrome, Hangouts). Majd hamarosan komolyabban tesztelem, remélem ez már jó lesz
-
peestee83
aktív tag
válasz
keep2000 #577 üzenetére
A frissítésnél is érdemes legyalulni mindent, hogy ne akadjon később, és ne legyenek problémák. Nézz vissza, aki ICS-ről ment JB-re, és nem gyalult, annak rosszabb lett utána.
Az eddigi tapasztalatokból kiindulva már tudom, mit csinálok meló után
Akkor a Chrome megy? Hangouts? -
peestee83
aktív tag
-
peestee83
aktív tag
-
peestee83
aktív tag
Prestigio tabletekről itt érdemes technikai adatokat keresni. Nem egyszer találkoztam nem valós adatokkal egyes honlapokon, a gyártókéban bízom. Kivéve persze az akku élettartama részt
-
peestee83
aktív tag
válasz
Attila xy #497 üzenetére
Én is visszatértem tegnap az ICS-hez :-)
Én már felhőbe mentek minden személyes adatot - el ne vesszenek. Annyi, hogy regisztrálsz a neked tetsző szolgáltatás. Google drive-nál meg ha van gmail fiók, nem is kell. Az asztali géphez is lehet kliensprogramot telepíteni, ami megkönnyíti a használatot. És androidra is elérhetőek playből. Így bármelyik eszközön elérheted őket. Nem bonyolult a használatuk, leírnak mindent lépésről lépésre :-) -
peestee83
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #495 üzenetére
Én sem értem, hogy 4.1 alatt miért nem megy ennyi minden....
-
peestee83
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #493 üzenetére
Lehet... bár nekem a Google Chrome is hiányzik...
Úgyhogy egyre nagyobb a késztetés az ICS iránt -
peestee83
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #491 üzenetére
Én most gondolkodom, hogy visszarakom az ICS-t... mintha gyorsabban merülne a tab.... de még a végső döntés nem született meg. Addig lehet én is újra rakom a skypeot
-
peestee83
aktív tag
válasz
Delerium #489 üzenetére
Nem szokták bejelenteni a frissítést, ők is majd egyszer csak megkapják (ha lesz). És akkor kirakják. E tekintetben érdemes néha felnézni az oldalukra, hogy melyik az utolsó firmware a gépnél.
@Attila xy: a tárhelyhez visszatérve: a Google bejelentette, hogy a Drive tárhelyét 15 Gb-ra növelik az 5 GB-ról: link
-
peestee83
aktív tag
Az UltraDuo-ban van hátlapi kamera is, ez a legfőbb különbség. Pár apró eltérés még van. Javaslom, inkább a gyártó honlapján nézz szét a termékekkel kapcsolatban. Az utolsó, amit néztél, az a "sima" UltraDuo, a másik már a kettes széria MultiPad 2 UltraDuo 8.0.
A gyártó honlapja: link@Sweet Lou 6: nekem is szokott szórakozni a skype. Van, amikor hívnak, és nem tudom felvenni. De akkor csak vissza kell hívnom, és rendben megy minden. Nem tudom, hogy ez a 4.1 "hibája", vagy a programé....
-
peestee83
aktív tag
-
peestee83
aktív tag
válasz
Attila xy #476 üzenetére
Akkor lehet én emlékszem rosszul, és nem végleges....
A Drive 5 GB ingyen tárhelyet ad, a fájlméret korlátlan, de bizonyos megkötések vannak, például exe állomány nem tölthető fel rá, mert veszélyes. Itt van beállítás, hogy offline módban is elérd a dolgokat - még nem próbáltam.
De én többet is használok, jól jön az ingyen tárhely.
A felhő alapú tárolásnál - letöltésnél - módosításnál alapkövetelmény az online elérés. -
peestee83
aktív tag
válasz
Attila xy #474 üzenetére
Melyikre gondolsz?
A SugarSync? Nem, az örök - ha jól tudom (vagy amíg be nem csődöl a cég)...
De van bőven választék:
- Dropbox
- Box
- SkyDrive
- GoogleDrive
És ezek ugye csak a nagyobbak.
Ha a SugarSync-re gondolsz, akkor az nem rossz, tetszik, hogy PC-n nagyon gyorsan szinkronizálja az adatokat, de a többi eszközön isBár jobban használom a Box-ot, mert anno a SONY telefonnal 50 GB tárhelyet adtak, ami azért nem kevés
-
peestee83
aktív tag
válasz
Attila xy #466 üzenetére
Nem kell félni a frissítédtől, nem ördöngősség. Korábban már én is írtam ide a frissítés menetét, de a hivatalos oldalon is fent van,könnxű megcsinálni :-). Én Operát használok, meg vagyok elégedve vele - bár Chromenak jobban örülnék, de nem megy vele. Ha küldesz egy linket, honnan néznél filmeket, megpróbálhatok segíteni, hogy hogx lehet megoldani.
-
-
peestee83
aktív tag
válasz
Attila xy #458 üzenetére
Nekem az alap lejátszó is mindent visz, amit eddig próbáltam. Tanácsot ebben nem tudok adni, milyen lejátszót tölts le - mindenkinek más a favorit
Csak net előfizetéshez nem tudok ötletet adni, nem ismerem őket. A lényeg, hogy előtte nézd meg, milyen USB-s modemet támogat a tab: link Ezekkel biztos működik a 3G@snorbis2:azokat kezeli, amik nem igényelnek külső áramforrást.... De a puding próbája az evés. Le kell tesztelni. Fagyást még nem tapasztaltam, típushibáról sem tudok. Ami érdekesség: Google Chrome nem kompatibilis vele
(eddig)
-
peestee83
aktív tag
válasz
snorbis2 #455 üzenetére
Az üzemidővel semmi baj nincs. Használattól függően nagy mértékben változik, nekem olyan 4-6-8 órát megy, attól függően, hogy mire használom. Játékokból nincs nagy tapasztalatom, nem szoktam. De filmnézéssel, internetezéssel sokáig bírja
@Attila xy: mihez kellene a net? az nagyban befolyásolja, hogy mekkora csomagra van szükséged. Szolgáltatók honlapján nézz szét szerintem első körben
-
peestee83
aktív tag
válasz
ATM_automata #431 üzenetére
Figyelj oda, te már a friss - kettes - szériát írtad
Ott is lehetnek eltérések... Amúgy nem rossz a frissített, új széria. Pár ezerrel több, de azt a kis pluszt megéri... -
peestee83
aktív tag
válasz
ATM_automata #427 üzenetére
Szerintem a Prestigio jó választás. Ár - érték (minőség) tekintetében nem sokan vehetik fel a versenyt vele.
A 3G-ről nem tudok nyilatkozni, még nem sok embernek lehet ilyen tabja - esetleg küélföldi fórumokon?
Egy USB - OTG kábellel szinte bármilyen billentyűzet társítható hozzá...
Nekem ProDuom van, az is tud néha melegedni, úgyhogy szerintem nem fog fázni a kezed itt sem -
peestee83
aktív tag
válasz
v.tamas79 #420 üzenetére
A frissítést úgy tudod megoldani. Fentebb is megtalálod, még a leírás menetét is
- ITT olvashatod
Régebben olvastam valahol, hogy magát az apk fájlt is le lehet tölteni PC-re a Play-ből, de már nem tudom, hogy hol olvastam... Utána kereshetsz.
Jól mondták az e-digitalban, valóban tudja a 3G-t, és netezni is lehet vele. A kompatibilis stickek listája: itt -
peestee83
aktív tag
válasz
Attila xy #409 üzenetére
A honlapról le kell tölteni az ICS file-t (vagy én is felraktam, innen)
Összekötöd a tabot a számítógéppel, és felmásolod a fájlokat, amike a zip-ben vannak az SD kártyára - belső tároló nem jó.
Fontos, hogy ha frissítesz, minden adat eltűnik majd a tabról, érdemes előtte biztonsági mentést csinálni, ha vannak személyes adatok.
Hogy biztos jó legyen, én csináltam frissítés előtt egy gyári beállítások viszaállítását is a tabon, minden adatot - személyeseket is - töröltem.
Ha megvan, kikapcsolod a tabot, majd a hangerő le gomb+ bekapcsoló gombbal indítod el - ekkor már ne legyen a számítógéphez kötve - és megcsinálja a frissítést.De a zip fájlban egy dokumentumban is le van írva
-
peestee83
aktív tag
válasz
Attila xy #407 üzenetére
Elméletileg a 4.1-es frissítés gyorsaságot hoz a tabnak, meg egy -két apróságot. Nem nagyon veszel észre változást rajta. A részletes leírást itt találod az android fejlődéséről: link
Filmek letöltését neked kell megoldani, tppeket nem adhatok...
Ajánlatos egy SD kártya a tabhoz, annak a mérete határozza meg, mennyi fér rá filmből (és a film mérete, természetesen).A rootolással teljes hozzáférésed lesz a géphez, olyan dolgokat lehet vele elérni, amiket alapból nem enged a tab. Például custom rom telepítése, és egyéb nyalánkságok - de átlagfelhasználónak nem biztos, hogy szüksége van erre.) Cikk a rootról: link
Megbízható hely, ahonnan alkalmazás tölthető le? Play. Szokták frissíteni a programokat, emiatt nem kell aggódni. Ha máshonnan szerzed be a dolgokat, nagyobb az esély a kártevőkre.
Delerium: mennyire vált el? Ha nem csak egy kis illesztési gond van, ajánlatos visszavinni a boltba, hogy garanciálisan csinálják meg. Nem érdemes hagyni, hogy jó az még, úgysem lesz semmi. Ha nem fizikai sérülésből származik (feszegetés, leejtés), akkor kötelesek megcsinálni neked.
-
peestee83
aktív tag
válasz
ASerfozo #363 üzenetére
Szerintem megéri.
A "sima" ultra duohoz képest vannak változások - van, amit nem értek. 5 MP kamera helyett 2 MP (bár nálam nem szempont - tabbal nem fotózok), valamint a 4100-as akku (szemben a 6000-el)
De az IPS panel, és a 4 magos video (2 magos az elődben).Nekem Pro Duo van, de tökéletes meg vagyok vele elégedve. Megtetszett a Prestigio márka.
-
peestee83
aktív tag
válasz
DanDevil #359 üzenetére
Szerintem teljesen megéri az árát (a 16:10-es 8"-as tablet nekem kicsinek tűnik). A 4:3-on jól lehet netezni, filmet nézni is tökéletes. Tény, hogy nem IPS panel, de attól még jó.
Hogy megéri-e azt a +5K-t, azt neked kell eldöntened (nekem megérte)Vagy esetleg megvárod a frissített termékek eljövetelét - akkor ezek ára is esik, illetve azoké sem lesz túl magas.
A wifi nagyon jó, erős jele van, és a JB óta a hibát is javították - előtte alvó módból visszakapcsolva nem találta a routert, újra kellett a wifit kapcsolni. -
peestee83
aktív tag
-
peestee83
aktív tag
És egy gyors körkérdés:
Milyen böngészőt használtok a tabon? Nekem a Chrome állandóan összeomlik... és JB alatt nem is telepíthető most -
peestee83
aktív tag
válasz
Delerium #322 üzenetére
Igen, úgy látszik valami beakadhatott a dolgokba. A Play nekem is eléggé lecsökkenti az appokat. De ami volt, megvan minden szerencsére.... Ha valakinek kell valami (nekem a facebookot sem engedte volna Playről), az jelentkezzen, ha tudok, segítek szívesen
@ Delerium: ment PM.....
-
peestee83
aktív tag
Most láttam e remek hírt... Kezdek is neki.... Backup megvan....hadd szóljon
-
-
peestee83
aktív tag
-
peestee83
aktív tag
válasz
keep2000 #277 üzenetére
És őszintén megvallva, ez nem tetszik nekem
Fordíthatnának a vevőkre annyi energiát, hogy értelmes, netalántán pontos adatokkal megspékelt választ adnak... hogy pl.: " Kedves ..... A termék frissítése Q2-re várható 2020-ban" vagy mit tudom én. Ez elvárható lenne 2013-ban -
peestee83
aktív tag
válasz
Tekergek #275 üzenetére
Ha jól tudom Nokia töltőkkel kompatibilis.
De egy próbát ez is megér, 250 Ft nem nagy összeg....Más:
Rákérdeztem Prestigioéknál, hogy JB mikor érkezik meg nekünk. A válasz (sajnos) semmitmondó volt:
Figyeld honlapunkat (fb oldalunkat) ott tájékoztatunk a frissítésekről.... Tehát pontos dátum még mindig nincs -
peestee83
aktív tag
válasz
tranetattoo #263 üzenetére
6.500 FT egy védőfóliáért? Na ez kicsit meredek ár.....
-
peestee83
aktív tag
Nem sok különbség van a kettő között. Ultra Duo "mellett" szól:
- hátoldali 5 MP-es kamera (szerintem nem nagyon van rá szükség - érdekes lehet tabbal fotózni- itt nincs
- 16 GB tárhely - itt 8 GB
- 6000 mAh akkumlátor - itt 4.700 mAh (ez tényleg jobb, és kellhet is)A többi specifikáció megegyezik
(Nekem) a plusz akksi nem éri meg a több pénzt, így is elmegy 6-8 órát netezés mellett kényelmesen
Ha jól emlékszem (valahol mintha olvastam volna) hogy jönnek a frissített modellek ezekből a tabokból. Azt még érdemes lehet megvárni, úgy emlékszem jó áron ígérték őket - bár mire ideérnek.... ki tudja
-
peestee83
aktív tag
válasz
cassius.clay #209 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor nincs.
A legtöbb tabletbe nem raknak (persze vannak kivételek). -
peestee83
aktív tag
Letölthető az új firmware
"Firmware updates for PMP5880D: PMP5880D (Android 4.1 - Patch Update from 1.0.2) 1.0.3 13-12-2012"Délután megy is fel
-
peestee83
aktív tag
válasz
Tündérke0330 #142 üzenetére
A wifi szerintem nagyon jó,messzebbről is erősen veszi a jelet. Annyi a hiba, hogy ha kikapcsol a képernyő,hajlamos lecsatlakozni róla.
Betekintési szöget nem tudok :-) -
peestee83
aktív tag
Kimaradt, hogy a google címtárban található kontaktokkal való szöveges üzenetváltásra gondoltam
-
peestee83
aktív tag
Most már mint új tulaj tennék fel egy kérdést nektek:
A telefonomon a Talk-ot használom a csevegéshez. De a tabon nincs rajta (letölteni sem tudom - egyszerűen nem találom). Ti mit használtok chatre?
Amúgy minden mással meg vagyok elégedve, egyedül ez "nem megy" most.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest