-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
lehet csak álmos vagyok, de 50 dolcsi miért áfa mentes? 22 euro alatt áfamentes. Felette 10 euro adóig nem kell megfizetni, ami azt jelenti, hogy 37 euro értékig nem kell adót fizetni. Ez most csak google-val váltva úgy sacc 43 dolcsi.
Egyébként a határ alatti esetben az, hogy felszámolják-e az ügyintézés díjt, attól függhet, hogy hogyan zárják le az ügyet. Ha adómentesként, akkor nincs ügyintézési díj. Ha szívatni akarja magát a vámtiszt, akkor viszont megállapítja az áfát, s lekönyveli mint bevételt, majd lekönyveli az elengedését, gondolom sok bürokrácia a semmiért. Ellenben úgy elvileg felszámolhatnák szállítók a díjat érte. Csak halkan mondom, hogy a navos levélben külön kihangsúlyozták a 10 eurós adó elengedés kapcsán, hogy attól még felszámolhatnak a bonyolító szállítmányozók ezért díjat. Szóval a vámtisztek gyakorlatának köszönhetjük szerintem, hogy a posta nem számítja fel a saját sarcát, mivel mentesnek pecsételik, nem pedig hivatalból törlik. Futárcégeknél már nem biztos, hogy ilyen jó fejek, mert ott korábban is igyekeztek megragadni minden lehetőséget a díjszedésre.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
leírtam már a választ [link]
Ha adómentesnek nyilvánítják, akkor nem kell ráfizetni ügyintézési díjat. De ha hivatalból törléssel csinálják, ami azt jelenti, hogy megállapítanak adót, majd törlik azt, akkor kell fizetni díjat a postának. Mivel a vámtiszt sem akarja szopatni magát a bürokráciával ezért jellemzően adómentes pecsétet nyom rá. De ez nem jelenti azt, hogy ez garantált.
Ha jól értettem, akkor a magánszemélytől vásárlás kategóriába esnél. Hát arra még nem láttam példát, mivel jellemzően alapból cégtől vásárlásként kezelik a rendeléseket. Valamivel bizonyítani kéne, hogy magánszemélytől jött. Akkor, ha elfogadják, úgy megeshet az, hogy a 45 euro határ alá jön ki az érték (de a szállítást is számold hozzá). Akkor valóban előfordulhat, hogy adómentesen jön és a pecséttől függ, hogy kell-e fizetni vagy sem a posta felé.
A dupla adóztatás kapcsán: eu-n kívüli rendelésnél nem igazán számít, hogy mi mindent tartalmaz az ár. A küldő ország adóhatóságánál megjelnhetsz megfelelő nyomtatvánnyal és igazolással, hogy tőlük visszaigényeld a külföldi adót. Ahogyan például ezt teszik sokan külföldről ide járók is, hogy magyar boltban vásárolnak elektronikát, kérnek hozzá ürlapot, amit a határon lepecsételtetnek a vámosokkal, hogy kivitték, majd a papírt visszahozzák és a bolt visszatéríti az áfát. Más kérdés, hogy kinn viszont be kéne fizetni az adót, amit elfelejtenek. Néha sorban állnak az ilyen papírokkal a boltban.
Ha dupla adózást akarsz látni, akkor nézd meg, hogyan számítják vámhatár felett. Az áfa alapja olyankor az ár + vám, tehát az adó után is felszámolják a forgalmi adót. A lényeg, hogy nem ismered a törvényeket Ja és áfa sincs minden országban. A szállítás kapcsán pedig a külföldről igénybevett szolgáltatásért is szednek itthon adót. Szóval sajnálom, de nem kapsz megnyugtató megerősítést a szabálytalanságok szabályosságára, amiket megírtál
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Azt hiszem a használt vs új és más speciális esetek kezelése kapcsán talán az lehet a megoldás, hogy van ez az egyszerűsített eljárás, amikor minimális igazolásokkal minimális mennyiségben be lehet hozni dolgokat, de így egy kalap alá is vannak véve. Aztán vannak a nagy tételbeli dolgok, amikor mindenféle igazolást be kell szerezni, s akkor tételenként különböző módon kezelhetik, de az inkább kereskedelmi importnál lehet.
Szóval az egyszerűség van amikor jó és olcsó, de van amikor pont az a kedvezőtlen (ahogy a te esetedben). Sajnos nem lehet mindenki számára kedvező megoldást kitalálni. Nameg az államnak sem érdeke, hogy mindenki külföldről és nem ide adózva vásároljon.
De ez lehet nem teljesen pontos, ahogy fogalmaztam, mert a kereskedelmi importnak nem olvastam annyira utána.
Előre is köszi, ha megosztod a tapasztalatodat
[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
------
-
dchard
veterán
Rákerestem a másik topikban, és megkaptam a választ: egyszerűen eltűnnek a csomagok. Amennyire megfigyeltem, alapvetően elektronkai eszközök (telefonok, okos órák stb.) tűntek el, méghozzá pont azután, hogy átadták őket a magyar postának. Szerencsére az én csomagom nem olyasmi, amit egy postai szarka könnyen pénzzé tud tenni, szóval még reménykedem, hogy csak összevárják a csomagokat és nincs tele a konténer. Kivárom az egy hetet, aztán telefonálok.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
Természetesen ma sem hozták ki, de legalább hamar kiderült a trükk:
Ugye pénteken is, ma is az volt hogy este 6-ig hozzák ki. Az, hogy 17:09-kor már vissza-scannelték a raktárba az is sokat elárul: simán kiscannelik a csomagot, mintha aznap kihoznák, aztán visszarakják, hogy úgy tűnjön: történt valami vele. Ma fel is hívtam az ügyfélszolit, hogy mi a tököm ez, aztán mondta a csaj hogy ráír a futárra, hogy holnap mostmár tényleg hozzák is ki, ne csak úgy tegyenek.
A jelenlegi helyzetben sok mindent el tudok fogadni, de ezt az átb@szós magatartást nem. És persze se a honlapjukon, se az IVR-ben sem trackingen nem közölnek semmit, hogy torlódnak a csomagok, vagy akármi, hanem szopatják a saját ügyfélszolgálatukat feleslegesen...
Tehát aki azt látja, hogy a Fedex-es csomagja már másodjára került "A Fedex járműre" de a kézbesítés nem történik meg, az telefonáljon.
-
hzsolee
őstag
-
azbest
félisten
válasz dchard #10672 üzenetére
Igen, nekem is cseh alis rendelés volt. Az ali 4PX_DHL_EU1 fajtának írja. Németeknél Feucht-on át, aztán itthon Europa+ csomagként hozta ki a csomagos postás.
Egészen pontosan 1én hagyta el Feucht-ot, 5én jelent meg itthon a Kicserélőben és 7én kézbesítették.Bár volt utána egy Cainaio warehouse shippinges jelzésű is, az is Feucht-on át és Európa+ csomagként jött. Egy kicsit még jobb időt is futott ahogy most nézem, mert 10én hagyta el, 13án jelent meg postánál és 14én kézbesítették.
Lehet véletlen, de mindkettő a Feucht elhagyás utáni hétfőn jött.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz dchard #11104 üzenetére
Hogy válaszoljak a saját kérdésemre: igen, Feucht-ból hétfőn kora reggel, 7 óra körül indul a Posta szállítmánya, hetente egyszer. A hétfő hajnal 01:30-kor beérkezett csomagomat szerencsére még elhozták (Európa+), amit kedden késő délután scanneltek le Magyarországon. Hátha segít valakinek.
-
azbest
félisten
válasz dchard #11126 üzenetére
nameg ugye erre alapból valsz csak az utcanévhez lehet próbálni behekkelni. Van amelyik cég ráteszi a telefonszámot, bár az alinál áltlaban le van vágva az országkód előle.
Persze ha a webshop az új módi miatt más adatok rányomtatását is megköveteli a partnerektől, akkor elvileg akár alapból rá is kerülhet (az ioss szám is kell rá, ha van, amit ők adnak).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xbox Series X|S
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- OpenWRT topic
- Fujifilm X
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- PlayStation 5
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- Keresek-Hegel H390
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest