- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RAM topik
- Tápos kibeszélő offtopik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Végleg leszámol a Mac Próval az Apple
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanis_G
újonc
Sziasztok!
Szeretném kérni az alábbi témában a segítségeteket.
SIEMENS S7-1211C (6ES7211-1AD30-0XB0) típusú CPU-val lehetséges-e egy olyan FESTO szelepszigetet összekötni, mely CPX-FB36 kommunikációs modullal rendelkezik? Az adott modul Ethernet/IP és Modbus TCP protokolt támogat.
Az adott CPU az adatlapja alapján 1db RJ45-ös portal rendelkezik, mely PROFINET-t alapú.
A CPU a TCP/IP kommunikációt támogatja, a MODBUS-t nem.
A FESTO honlapjáról bizonyos EDS kiterjesztésü állományokat lehet letölteni az adott modulhoz. Ezeket az állományokat a SIEMENS TIA portálba nem tudom betölteni. Elvileg ugyanaz a funkciója mint a GSD/ GSDML állományoknak. Ethernet/IP alapú kommunikációs perifériával rendelkezö PLC-khez jó, pl. ROCKWELL. A további elérhetö mintaprojektekhez a FESTO vagy a SIEMENS oldalán mind Profinet alapú beállitásokat mutat be.
Létrehoztam egy mintaprojektet, ahol próbáltam a fizikai beállitásokat tesztelni. Eljutottam odáig, hogy a FESTO CPX modul fizikailag rajta van a hálózaton. Külsö PING-re válaszol is és a FESTO Tool programmal is lehet konfigurálni a modult. Viszont a TIA V17-ben nem látszódik az elérhetö résztvevök listájában, csak a CPU. A FESTO modul a ledek alapján kommunikációs hibát érzékel, egyébként minden státusz rendben van és az FMT szoftver is azt mondja, hogy hiba nélküli állapotban van a modul…. csupán nem tudom elérni a CPU-ból.
Találkozott-e valaki hasonló feladattal, problémával?
Lehetséges a 2 modul között TSEND/TRCV modulok használatával müködést beállítani?
Vagy mindenféleképpen valamilyen Profinet / Ethernet/IP Gateway szükséges?
Válaszokat elöre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Crimson Desert
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- RAM topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256 2028.09.03-ig garancia
- iPad Pro M1 11 512GB wifi + Magic Keyboard + Apple Pencil
- 3TB Seagate Barracuda 3,5-es HDD-k
- Ryzen 7 5800X / AIO / NITRO+ RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GEN5!!! 14/12GB/s 2TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest