Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali moseras!
"Van egy SysLibFile.Lib, benne open(), close(), seek(), delete(), meg minden egyéb FUNCTION-ban."
Jut eszembe: Omron CS1G-nél használtam ilyet. Ott van file szintű hozzáférés és éppen logra használtam.
Valószínű, hogy ott minden írás ténylegesen a flash-re ment. Tehát hosszú távon tönkreteszi. De ha nem ms-enként kell bele írni, akkor 10 év is eltelhet mire probléma jelentkezik. Az említett gép minden munkafolyamat közben méréseket végzett és ezek eredményeit írta ki CSV file-ba CompactFlash kártyára. 10-20 mp-enként írt egy-egy adatcsomagot. Kb 8 éve megy, amennyire tudom nem kellett még CF kártyát cserélni (nem is lenne egyszerű, mert néhány MB-os a mérete).Nyilván egy 2GB-os flash memóriát nem tud 512k RAM-ban tárolni, hogy ne a flasht cseszegesse íráskor.
De azt megteheti, hogy úgy működik mint a write cache memória: Olvasni a flash-ről olvas (vagy a RAM-ból ha változott már) de írni a RAM-ba ír. Így a RAM csak a változásokat tartalmazza, nem az egész filerendszert. Ha meg nagyon nagy mennyiségű adatot ír, akkor úgy sincs mit tenni, ki kell írni üzem közben is néha."Hopp, itt egy kérdésem lenne: van olyan speciális pufferes modul bármilyen PLC-hez, ami annyit pufferel, hogy 2-3 SMS-t is el tudjon küldeni ilyenkor ?"
Ezt így konkrétan nem tudom, de könnyen megoldható a dolog egy aksival. :]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4405, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 32GB 1TB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S 512GB! Számla + Garancia.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest