Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali moseras!
"Van egy SysLibFile.Lib, benne open(), close(), seek(), delete(), meg minden egyéb FUNCTION-ban."
Jut eszembe: Omron CS1G-nél használtam ilyet. Ott van file szintű hozzáférés és éppen logra használtam.
Valószínű, hogy ott minden írás ténylegesen a flash-re ment. Tehát hosszú távon tönkreteszi. De ha nem ms-enként kell bele írni, akkor 10 év is eltelhet mire probléma jelentkezik. Az említett gép minden munkafolyamat közben méréseket végzett és ezek eredményeit írta ki CSV file-ba CompactFlash kártyára. 10-20 mp-enként írt egy-egy adatcsomagot. Kb 8 éve megy, amennyire tudom nem kellett még CF kártyát cserélni (nem is lenne egyszerű, mert néhány MB-os a mérete).Nyilván egy 2GB-os flash memóriát nem tud 512k RAM-ban tárolni, hogy ne a flasht cseszegesse íráskor.
De azt megteheti, hogy úgy működik mint a write cache memória: Olvasni a flash-ről olvas (vagy a RAM-ból ha változott már) de írni a RAM-ba ír. Így a RAM csak a változásokat tartalmazza, nem az egész filerendszert. Ha meg nagyon nagy mennyiségű adatot ír, akkor úgy sincs mit tenni, ki kell írni üzem közben is néha."Hopp, itt egy kérdésem lenne: van olyan speciális pufferes modul bármilyen PLC-hez, ami annyit pufferel, hogy 2-3 SMS-t is el tudjon küldeni ilyenkor ?"
Ezt így konkrétan nem tudom, de könnyen megoldható a dolog egy aksival. :]
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkoholista nevelde
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 11. nap: SKALD: Against the Black Priory
- PlayStation 5
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fujifilm X
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest