- Alamuszi AI: növekszik az utasításoknak ellenszegülő modellek száma
- Felfüggesztette egyes memóriakártyáinak forgalmazását a Sony
- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Felfüggesztette egyes memóriakártyáinak forgalmazását a Sony
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagy méretű táblagép érkezett a Vivotól
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KB.Pifu
tag
Sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni, szeretnék egyszerű kis programot írni Omron plc-re, leginkább a For/next és paraméterátadás gyakorlása lenne a cél.
Kész a program, (bemásolni sajnos nem tudom) a lényeg, hogy kiválasztja a legnagyobb számot az adott memória területről (MAX, de most csak gyakorlunk!), a hurkon belül minden körben csökkentem eggyel a hurokszámot (COLL utasítás számára ez lesz az offset) és azzal a számmal a COLL utasítással veszem az adott értéket és számolok vele, elve szerint nagyon hasonló (ugyanaz?) Szirty oldalán található indirekt címzéses dologhoz. Működik.
De ha ebből szeretnék FuncionBlockot csinálni, akkor hogy adható meg a COLL utasítás számára a Source Base Adress? Bemeneti változónak nem adhatok Int-t és word-t mert ezek nem memóriaterületre címre mutatnak, próbáltam szögletes zárójelezni, de meghaladja a tudományt.
Bocs ha bután kérdezek, nem foglalkozok ezzel sajnos túl sokat és beszélgetni sincs kivel róla.
üdv
Pifu
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Gamer PC Intel Core I5 9400F/16GB DDR4/Nvidia 1050 4 GB/256 GB NVME/ 500 GB HDD 6 hó garancia
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest