Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Androidos tablet topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onishi
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani azt WinCC Flex-ben, hogy amikor a plc kikapcsol (megszűnik a kommunikáció), akkor a PC is kikapcsoljon. Nem tudom milyen eseményhez rendelni.
Amiket próbáltam:
1.) Amikor megy a plc van egy bit ami mindig aktív. Gondoltam, ha kikapcsol a plc, akkor false lesz, így ahhoz a tag-hez rendeltem change value eseményként a stopruntime-ot. Nem működik. Próbáltam integerrel, úgy sem jó.
2.)Próbáltam scriptet írni, amit percenként meghív a runtime, és figyelem ennek a bitnek (vagy integernek, mert próbáltam azzal is) az állapotát/értékét, de úgy tűnik, a kommunikáció eltűnte után megtartja a legutóbbi értéket, legalábbis a script lefutása szerint.Ha lehetne detektálni, a "####" szimbólumokat, az is jó lehetne, bár nekem nem sikerült.
Vagy gondolkodtam még a Symbolic I/O filed objektum által megjelenített karakterek figyelésével is. Ugyanis csináltam egy Text Listet arra a bitre, 1 és default értékekre. És úgy átvált a szöveg, ha kikapcsolom a plc-t.Hogyan lehetne ezt megoldani? Már egy ideje kínlódom vele.
Köszi a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest