Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Mire van szükségem: WiFi Bridge, Access Point, Range Extender, Mesh?
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathcsaba
csendes tag
Szia!
Köszönöm a választ. Én azért olvasgattam mindenféle anyagokat, de ezek alapján sem volt teljesen egyértelmű a működés. Olvastam a te PID-es dolgaidat, azonban a példát még nem tudtam beizzítani. Gondoltam a hiányosságaim feltárására is jó ez a fórum.

1.
I_ITL_ON:=TRUEPéldául ennek a működése sem volt teljesen világos, de a példaprogramban benne volt.

Most már kicsit tisztább.2.
CYCLE :=T#10S
Szintén a példa hozta. Igazából az OB35-be tettem a PID-et. A S7 help az OB35-re 100ms intervallumot ír. Akkor a CYLE is 100ms kell legyen? Legalábbis így értem.3.
PVPER_ON:=TRUE
...
a PIW 256-ban 0-100 tartományban kell tartani az értéket.A hivatkozott doksiban a következő szerepel:
The process variable can be input in the peripheral (I/O) or floating-point
format. The CRP_IN function converts the PV_PER peripheral value to a
floating-point format of -100 to +100 % according to the following formula:Output of CRP_IN = PV_PER *(100/27648)
The PV_NORM function normalizes the output of CRP_IN according to the following formula:
Output of PV_NORM = (output of CRP_IN) * PV_FAC + PV_OFF
PV_FAC has a default of 1 and PV_OFF a default of 0.Nekem ebből az jön le, hogy a %-ra alakítás miatt a PIW 256 nem kell, hogy 0 és 100 között legyen. Mert PIW 256 = 0 -> 0% és PIW 256 = 27648 -> 100%.
Nálam ez úgy műkidik, hogy SP_INT = 6% és ha PIW 256 = 1659, akkor LMN = 0. És számításaim szerint 1659 a teljes bemeneti jeltartomány 6%-a.
Vagy megint hülye vagyok?Az ábra jó, de sajnos a leírás közel sem olyan jó, mint a te kis PID-es programocskádban. Azonban azt még nem tudtam beizzítani ProTool és Step7 (full) hiányában.
Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Arch Linux
- Mikrotik routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest