- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amazon Kindle
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz szazbolha #88886 üzenetére
"Ennek mint régi Pana plazmásnak inkább érzelmi vagy vizuális, a képminőségben is érzékelhető jelentősége van?"
Oled-szinten kizárólag érzelmi jelentősége van, a plazmás múlt velejáróra.
Egyébként nem fogsz rosszul járni egyikkel sem, mindegyik jó.
Meg kell nézni őket és választani.Én szívesen vennék Panát is, LG-t is, Philipset is... tökmindegy.
Egyedül a SONY-t nem venném meg most a droid miatt, az szánalmasan gyenge rendszer.
Panában egyelőre nincs 77-es, ezért ha lesz váltás 65-ösről akkor csak azok jöhetnek szóba ahol van. -
julius75
aktív tag
Volt 50gt-m, nagyon szerettük. Innen a topikból vette meg egy srác, remélem ők is elégedettek vele.....
DE....vettünk helyette egy oledet....igen, lg-t nem panasonicot. Azt kell mondjam, szép volt jó volt a plazma, de ma már van jobb. Nem kicsit jobb, sokkal jobb. Szóval vegyél nyugodtan oledet, akár lg-t is, akár olcsóbbat is, nem fogod megbánni.
A magic remote szintén egy másik világ, össze sem lehet hasonlítani a hagyományos megoldással.Tudom, van itt olyan aki a fent leírtakkal nagyon nem ért egyet, de kérem ne kezdjünk flamelni.
Én teljesen elfogadom, ha valaki megrögzött plazma párti, de akkor tessék elfogadni azt is, ha esetleg más mást gondol erről a valamikor fantasztikus technológiáról. -
salapp
addikt
GZ950 van, out of the box, minimális állítgatás, leül, élvez.
Mondjuk engem a szuper SDR kép, a régebbi anyagok jó felskálázása érdekelt elsősorban.
Ezekben a Pana kiváló.
LG-t max 200-ért vennék és eldobható tárgyként tekintenék rá.
OLED topikban persze majd azt mondják neked C9 tulajok (?), hogy "de hát LG panel van a Panában is" illetve "hangyaf@sznyi a különbség", vagy ezek variációit.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz szazbolha #88884 üzenetére
Akinek sajátja, mi magunk beszéljük le az eladásról, annak általában családban, ismerősnél köt ki. A maradék, ami piacon megjelenik, külföldi lomtalanításból gyöngyösi és egyéb VII. kerületi nepperek által kínált, esetenként érdi mókoló brigád által több tévéből összebarkácsolt, de minden esetben túlárazott, a minimum 7 éves korára tekintettel.
Egy 55GZ950-nel kifutó árán boldog leszel, minimális kompromisszumok árán, ha nem játszol. /Bár mondjuk egy ilyen oled minden plazmát lelép a mozgás kivételével, mondjuk a legtöbb plazma 50Hz adás recegős megjelenítése sem leányálom)
Ha játszol, és Telekomos vagy, akkor valami nullathm 22 havi részletes LG oled is megfelelhet.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
oil120
senior tag
válasz szazbolha #88427 üzenetére
Én vásároltam pár éve egy új 50ST60-at ebay-en Németországból, 42 GT60-at váltott, de csak rövid ideig volt meg, mert az asszonynak olyan kellet amely HDD-re is tud rögzíteni, ezért vettem egy 50STW60-at. Most nyáron pedig egy kevés üzemórás 50GT60-at. Megjelenítésre nem látok a kettő között különbséget.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szazbolha #88416 üzenetére
Sajnos ezek a dolgok már eléggé kikoptak és ráadásul ahogy teltek az évtizedek, úgy lettek egyre gyérebb minőségűek a műsoros szalagok - azt mondják, az '50-es/'60-es évekbeli szalagoknak nincs párja, még a '70-es évekbeliek elmentek, de aztán...
Nincsenek is nagyon illúzióim, hogy sűrűn ilyen szalagokra bukkanok, így leginkább saját magamnak válogatok a kedvencekből összeállítást, csakis azért, hogy átélhessem a szalagozás élményét. Lenyűgöz, ahogy ezek a gépek működtek, hihetetlen mechanikai és elektronikai megoldásokkal operáltak, nagyon értettek a tervezéshez az akkori emberek, sajnálom, hogy ezek a dolgok kikoptak és már nem részük a mai életnek. Persze, nyilván elképesztő technológiák léptek a helyükbe, félelmetes, hogy a teljes zenei könyvtárad ott lehet a zsebedben a mobilodon, de ettől függetlenül én szeretném megőrizni az analóg-éra ezen gyöngyszemeit is.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz szazbolha #88407 üzenetére
Mivel minden más forrás digitális (még az LP-k jelentős többsége is, legalábbis a 90-es évek elejétől, kivétel az alacsony szériás lemezek, de ott is van bőven digitális módosítás). Persze egy komolyabb DSD 128 vagy akár 512-es streamről már senki a világon meg nem mondja, hogy nem analóg, így arról már át lehet rá játszani (bár csak rontani tud rajta, de van akinek ez a lényeg, legalábbis 38cm/s alatt mindenképp).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szazbolha #88319 üzenetére
Az X50 a 2012. évi belépő HD-Ready modell volt, az X jelenti a HD-Ready-t, az utána levő 50 a modellévet (10=2009, 20=2010, 30=2011, 40=nem volt ilyen, a 4-es (shi) a japánok számára balszerencsét/halált is jelent, ezért átugrották, 50=2012, 60=2013 - utolsó plazma modellév). A B jelölés a végén annyit takar, hogy Nagy-Britanniába szánt modell, aminek okán a tunerben lehet eltérés. Az X előtti 50 a méretet jelöli colban, az előtte levő P betű meg a plazmára utal.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz szazbolha #88316 üzenetére
Sajnos nem tudok ilyet... én most ezt figyelem éppen. Lehet lecserélném rá az 55-öst...
De elég gyér a felhozatal ebay-en, vagy kikoptak vagy nem adják el a tulajok a plazmákat. A régebbi szériák jelen vannak, az újak nem igazán.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
hsrasus
aktív tag
válasz szazbolha #88316 üzenetére
Én már 3 hónapja keresek egy P42GT60-at. Nekem már az 50-es méret pont nem jó, nem fér el, és emiatt sokba kerülő átalakításokat kellene eszközölnöm, amihez annyira nincs kedvem. Sajnos 42-esben pedig már nincs VT az utolsó sorozatból, így azt az egy szem modellt hajszolom eddig sajnos sikertelenül.
Láttam, h idén kijön 48"-os OLED, kíváncsi vagyok a méreteire, mert bevallom kezdem elveszteni a reményt, h lesz GT60-am és ha az méretben megfelel, akkor lehet a mellett döntök, persze, csak ha addig nem találok. Pedig nagyon szeretnék egy 42 colos GT60-at. -
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
válasz szazbolha #88294 üzenetére
GT/VT60-as szériát keresd. Ezeknek van a legjobb képminőségük plazmában (illetve ami még jobb - és egyben a legutolsó -, az az ZT széria, de az fehér holló, és iszonyú drága).
Én mondjuk nem próbáltam végig a teljes skálát, de volt 50X10Y - ismerősömnél még mai napig megy -, illetve van 50G30, 55VT65 és 65VT65. Minden egyes lépés hatalmas ugrás volt képminőségben. Az x65-ösök ugyanazok mint a 60-asok, csak UK verziók.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Márk
senior tag
válasz szazbolha #88294 üzenetére
Én úgy teljes egészében hanyagolnám az 50-es szériát, ugyanis 60-as széria annyival jobb kontrasztban (sokkal alacsonyabb a fekete fényerőssége, durván a fele az 50-es szériáénak), hogy megéri türelmesnek lenni.
Tessék ráhajtani egy GT60/VT60-ra.
Nehéz feladat, de nem megoldhatatlan. Türelmesnek kell lenni, naponta nézegetni a Hardveraprót, hátha valaki feldob egyet.
Én a fateromnak november elején tudtam lőni egy 55VT60-at szerintem korrekt áron. Hétfőn rakták fel, péntek délelőtt mondta rá az áment a fater, délután lebeszéltem a tulajjal a részleteket, szombat délelőtt meg mentem érte Kecskemétről Nyíregyházára. Oda-vissza cirka 600 km volt, de megérte.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
janos666
nagyúr
válasz szazbolha #88288 üzenetére
A szám fontosabb, mint a betű. Az jelöli az évjáratot, és az utolsó években elég sokat ugrált felfelé a minőség: 30-ról 50-re (a 40 kimaradt) jobb lett a kontraszt, árnyalatfelbontás, és mozgás is, 50-ről 60-ra ezek mind tovább javultak (a kontraszt még markánsan, a többi már csak kicsit) és jelentősen nőtt a maximális fényerő is (ami rosszul sötétíthető nappaliba lehet érdekes nappal, sötétbe elég a <60-as sorozat fénye is). Az "okos" rész is sokkal jobb 30 felett (30-on még/már nincs olyan, hogy Youtube vagy Netflix), bár csodát ne várj tőle (olvass vissza, épp nemrég volt ez téma). A betű jelöli a kategóriát az adott évből (U,S,G,V), de az utolsó három évben szinte mindig az évjárat nyer (bár a legszélső U <> V összehasonlítás már neccess, de pl. inkább ST50, mint VT30, a GT60 pedig szó nélkül jobb, mint a VT50, de az UT60 már nem biztos).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
KTTech
veterán
válasz szazbolha #88285 üzenetére
Amikor ezt a TVt gyártották az Atmos még tervben se volt. A beépített lejátszót kb. helyből el kell felejteni. A Digivel viszont működni fog.
Nekem van G30-om (ugyanaz mint a GW) és VT65-öm, nem egy liga a kettő. Ha lehetőséged van rá, nézegess későbbi modelleket.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest