- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrbbt2
csendes tag
Minden mostani és jövőbeli plazma Tv tulajdonosnak és rajongónak boldog karácsonyi ünnepeket!
Treffen sich 2 Fische im Ozean. Sagt der Eine: "Hi" Fragt der Andere: "Wo?!?!?"
-
wrbbt2
csendes tag
válasz pataslogeza #85659 üzenetére
Hát igen , így múlik el a világ dicsősége.....
-
wrbbt2
csendes tag
válasz dobcsi #85660 üzenetére
Szia!
Ha ennyi pénzért ( 150-200 eur ) . hozzá tudsz jutni egy jó állapotú LX5090-eshez , ne habozz sokat , vedd meg - Az enyémet 450.- eur -ért vettem , kb egy éve , szuper kép ,hang , nem bántam meg , tökéletesen működik.Treffen sich 2 Fische im Ozean. Sagt der Eine: "Hi" Fragt der Andere: "Wo?!?!?"
-
wrbbt2
csendes tag
válasz DM-Fan #84342 üzenetére
Szia , jelentkezett egy vevő a fent említett plazmára ( bár úgy hirdettem hogy nem postázom ) , el kéne küldenem ( jófogás futárral ) elég messze , betudnám jól csomagolni , de elég nagy aggályom van a felől , hogy épségben odaérne ... , beszéltem az itteni futárral ( normális srác , régebben sok cuccot vitt tőlem ) , ő azt mondta , hogy amíg ő viszi a tv-t , addig garantálja , hogy óvatosan , állítva , nem dobálva szállítja , de amint beért a központi raktárba , onnantól bármi megtörténhet. ( ezért inkább úgy döntöttem , hogy nem rizikózom , nem küldöm el ) . de ha már szóba került , hagy kérdezzem meg ,- hátha mást is érdekel - , mennyire vészes a plazma tv szállítása ? , tényleg abszolút tilos fektetve szállítani ? , esetleg valakinek van valami tapasztalata a különböző ( MPL , GLS ,stb ) szállító cégekkel kapcsolatban ?
-
wrbbt2
csendes tag
válasz DM-Fan #84311 üzenetére
Ok , köszi megnéztem , ezek szerint 5965 az üzemóra , a másik szám ( 5117 ) meg a bekapcsolások száma lehet ?
Mivel soha nem volt plazma TV-m , ezt a Pana-t ( pár hete ) ,gyorsan a tervezett KRP vásárlás előtt vettem , hogy mégis kipróbáljam , hogy milyen a plazmák képe , mivel sikerült a Pio-t ( igaz KRP helyett "csak" LX5090-et ) , beszereznem , így ez eladóvá vált . Tudnátok esetleg segíteni mennyi lenne a reális eladási ára ? ( első tulajtól vettem , gyári táv , számla stb , nálam pár órát ment , + a gyerek x-boxozott még pár órát vele ) .
-
-
wrbbt2
csendes tag
ez még pont beférne a nappalimba :
[link]Treffen sich 2 Fische im Ozean. Sagt der Eine: "Hi" Fragt der Andere: "Wo?!?!?"
-
wrbbt2
csendes tag
válasz atom18 #84209 üzenetére
Mielőtt megvettem a plazmát , nagyon sok (új) tv-t megnéztem , a terv az volt ,hogy vagy veszek egy használt egykori "csúcsplazmát" (krp600,vtw60) vagy veszek egy vadiúj tv-t . A legjobb új tv aminek (nekem legalábbis ) tetszett a képe ,egy 65"-os Sony volt ( sajnos a pontos tipusszámra már nem emlékszem ) , hosszabbított garival , akcióban volt valami 1200-1300 eur.- . Ennél több pénzt egy 65vt60-se adnék ki amúgy . De ha veszek egy új Sonyt - ami azért jó pár évig müködőképes - akkor soha az életbe nem lesz plazmám- ettől az élménytől meg nem akartam megfosztani magam . Új tv-t meg bármikor vehetek , de használt plazmát a németeknél csak addig a pár hónapig , amig még itt kint vagyok . Mo-ról már biztos nem autóznék ki egy használt tv-ért. Nem bántam meg a plazmát , tényleg szuper képe van , de mindent mérlegelve lehet , hogy az ismerősöd helyébe én is megvárnám az újabb modelleket , kigondolnám pontosan milyet is akarok , aztán a pénzzel a zsebemben nézegetném az akciókat , és ha lenne valami super leárazás ,lecsapnék rá . ( nem tudom merre laksz , de ha határ közelben , akkor a külföldi akciókat is érdemes figyelni. ( legyen valami haszna is , ha már beléptünk ebbe az EU-nal nevezett rabszolgatartó - gyarmat birodalomba )
[ Szerkesztve ]
-
wrbbt2
csendes tag
válasz atom18 #84194 üzenetére
Nehéz korrekt tanácsot adni - azon kivül : " hogyha rám hallgatsz , akkor azt csinálsz amit akarsz ! " , ez ( 160 e.) elég jó ajánlatnak tűnik , de tényleg az a kérdés , miért akar váltani , jobb kép miatt ? , vagy csak hogy új , garis tv-je legyen ? , vagy fontosak neki az újabb tv-k nyújtotta szolgáltatások ? . ( ha az utóbbiak fontosak , lehet hogy váltanék , amúgy nem igazán ) . ... Na ezzel is ki lettél segítve ...
-
wrbbt2
csendes tag
válasz csucsu54 #84191 üzenetére
A németországi és ausztriai vásárlás inkább a kint élőknek-dolgozóknak v. a nyugati-határszélen lakóknak reális alternativa , a nagy távolság megeszi az olcsóbb vételáron elért nyereséget , de ezt mindenkinek maga kell eldönteni , mekkora energiát( és pénzt) szán a szállításra . vagy össze kell kötni valami (kamu)kirándulással - így beadva az asszonynak , miért is van felkötve a kocsi után az utánfutó - , ausztriában nagyon szép helyek vannak amúgy . ( szebb mint a német ... )
-
wrbbt2
csendes tag
-
wrbbt2
csendes tag
Egy év alatt nem 10-20 ezret esnek az árak . Meg egyáltalán mihez képest esnek ennyit az árak ? A túlárazott , ennyiért eladhatatlan , hirdetési árakhoz képest vagy a valódi , tényleges léttrejött adásvételi árakhoz képest ? . egy hete vettem az LX5090-t 450.- eur-ért , ma van fenn egy hirdetés(szintén első tulajtól) : , 250.- eurért . ( persze ez is a világvégén .. ) Ha tényleg elakarnám esetleg adni a tv-met ( Mo.-n ) , ( amit eszem ágában sincs ) , kapnék érte talán 100.000- ft . Persze hirdethetném 200.-ért hónapokig , de akkor ez nem eladási szándék , hanem csak a szórakozásnak egy bizonyos fajtája ... .
-
wrbbt2
csendes tag
válasz atom18 #84165 üzenetére
Azért arra is kell gondolni , hogy a "csúcsplazmákat" kivéve ( krp600 , 65vt60, .stb...) a használt plazmák ára folyamatosan megy lejjebb , egyre nehezebb eladni és egyre nyomottabb áron tud majd tőle megszabadulni . Lehet hogy most eltudná adni x forintért , fél év - egy év múlva már csak több tízezerrel kevesebbért . Ha meg esetleg pár év múlva lesz elérhető áron olyan tv , amelyik majd felveszi a versenyt a volt plazmákkal ( mondjuk erre nem sok esély van ) , na akkor a plazmák ára szabadesésben fog a nulla felé tartani.. .
-
wrbbt2
csendes tag
válasz Pazolini #84129 üzenetére
Persze , nem titok , eleve úgy hirdettem , hogy max 500.- eur tudok adni egy ilyen tv-ért , a tv árában ( 450.- eur .- ) már e-mail-ben megegyeztünk , nem is alkudoztam , főleg hogy láttam milyen top állapotú , még a távirányítókat is befóliázva használták , hogy ne piszkolódjanak ( ha nagyon erősködök , szerintem 400 - 420.- ért odaadták volna ) , de ekkor került szóba a lejátszó , még volt nálam pluszba 400.- eur ,azt tudtam az lx91-ért felajánlani , amit egy kis rábeszélésre ( baseball ütő és kalasnyikov ) elfogadtak . Szóval így 850.- eur volt komplett , blu-rayből nem akartam ilyen drágát - ( az lx71-sekre licitálgattam , azok olyan 100.- eur körül mennek ) , de mindegy , nem üzletelni vettem , hanem magamnak , hosszabb távra , nekem így ennyit megért . Persze most gondolkodhatok , egy hozzájuk , - minőségben ,tudásban ,design-ban - passzoló erősítőn . Ja , Erdingben ( müncheni reptér közelében ) volt a cucc , tőlem kb 40 km .
[ Szerkesztve ]
-
wrbbt2
csendes tag
válasz hunspikey #84109 üzenetére
Én már átálltam a sötét oldalra . Pár napja boldog tulajdonosa vagyok az első plazmámnak ( és blu-ray lejátszónak ) : Pioneer , LX5090 tv és LX91 lejátszó . Meguntam , hogy folyamatosan lecsúszok a jobb ajánlatokról ( az elején csak KRP-ket kutattam ) ,és feladtam egy hirdetést , tipus megjelölésekkel , hogy plazmát keresek , erre jelentkeztek . Egy kedves , idős házaspártól vettem a készülékeket , - szerintem korrekt áron - , karc , pixelhiba,beégés mentes , alig használt, tényleg szinte új , letakarva állt a hálószobában . A lejátszó csak szóba került a házimozizás kapcsán , de amikor megláttam ( és megemeltem ) , meg kellett szereznem . Az eladó is nagyon szerette a plazma tv-ket , így a plazma fórumon az elmúlt két hétben megszerzett és rám ragadt tudásmorzsákat megcsillogtatva sikerült jó benyomást keltve - alkudnom egy "keveset" . Hétvégén viszem haza Mo-ra a készülékeket , úgy volt , hogy egy hétig a kocsiban pihen , de nem tudtam megállni , tegnap beüzemeltem . Gyönyörű kép , dvd-vel is , blu-ray-el szinte tökéletes . ... úgy érzem helyesen döntöttem , hogy plazmát vettem led helyett ( legalábbis az első javításig , - ez vicc akart lenni )
-
wrbbt2
csendes tag
válasz gboszi #84088 üzenetére
Mivel feltett szándékom ( volt ) , hogy még a hazautazás előtt veszek egy plasmát , 3 hete folyamatosan figyelem a hirdetéseket , és amelyik tv-t normális áron hirdettek , és legalább 50"-os v.nagyobb volt , - főleg az újabb Panákat , - elég gyorsan gazdára találtak .
-
wrbbt2
csendes tag
-
wrbbt2
csendes tag
válasz lacos001 #84102 üzenetére
Tőlem csak 837 km , szerintem a kb 10% alku teljesen normális és belefér , én is itt élek több éve - ismerem a "szokásokat" - én meg úgy látom , hogy ugyanúgy alkudoznak mint máshol, bármit adtam el ( nem kevés dolog volt ) szinte mindenki alkudozott ,talán 1-2 volt aki nem , ( és főleg e-mailben voltak nagyon pofátlan ajánlatok ) .
-
wrbbt2
csendes tag
válasz DM-Fan #83993 üzenetére
Délután bementünk egy itteni MM-be , volt ott egy komoly érdeklődő , az eladó több TV-t bekapcsolt , átkötött neki , Blu-Ray-ről tv adásra , stb , ( rendelt is valamit a végén ) , szóval a képminőség elég kiábrándító volt , - ja 4000.- euros OLED-ekről van szó ,- a sportközvetítésnek jó képe volt , de egy régebbi filmsorozat talán ? - képe elég gyatra volt , váltottunk pár szót az eladóval , azt mondja : mindenki bejön TV-ket nézegetni , aztán elmegy és otthon megrendeli az interneten ...LOL... ( Jah , 20-30 %-kal olcsóbban , tettem hozzá magamban .. ) , amit már messziről kinéztem , hogy elég jó képe van , egy 65"-os 4K , Sony volt : 5000 EUR !?! , az átszámolva 1,5 milla legalább .( mivel siettünk , a pontos tipusokra nem emlékszem ) . Nem akarok senkit megbántani , de szerintem aki ma kiad pl 1,5 millát egy TV-ért , az vagy nagyon hülye v. nagyon gazdag . ( vagy mindkettő ?? ) .Szóval engem az OLED nem vett le annyira a lábamról , tehát summa summárum maradt az , hogy egy top állapotú , egykori csúcs plazmát kell beszerezni , korrekt eladótól , és bevállalva a rizikót , reménykedni nem romlik el . A másik megoldás , hogy mindig várni a jobb technológiára , halasztani a TV vételt , és leélni az életet TV nézés nélkül ... ...
-
wrbbt2
csendes tag
válasz tutitibi #83995 üzenetére
Pár hete csak a KURO-kat hajtom ( vagy a hajtókat KUROm ? ), na-ja , komplikált ez a plazmavétel , ( de a hazai árakat nem annyira ismerem ) , amit szeretnék venni ( Pio-ba )az az utolsó generációs , KRP-500A , KRP600A , LX5090 , LX6090 . : Az árak érdekesek , a volt NDK fele haladva egyre olcsóbb minden, pl LX5090H itt ( München ) 750.- , ott van már 320.- -ért , KRP 500A itt 550.- , ott 380.- . Pana-ban a GT/VT60 sorozatot keresek , de érdekes itt a környéken nem nagyon van.. ( Ja ,volt egy KRP 600A ,Blu-ray lejátszóval együtt 599.- -ért , fentebb raktam fel egy képernyőmentést róla )
[ Szerkesztve ]
-
wrbbt2
csendes tag
Na ja , de ott a hirdetésben , hogy : Versand nach: Nur Abholung , azaz el kell(ene) menni érte . Ez tőlem (München ) kb 400 km , Sprinter bérlés : 80 eur + üa 80 eur + .... mondjuk Bp-hez közelebb van , csak 1,5 óra - repülővel - , de akkor hazafele össze kell hajtogatnod a plazmát ,
-
wrbbt2
csendes tag
válasz DM-Fan #83986 üzenetére
Sok mindenben igazad van , de lássuk be , a plazma tv egy különleges jószág , amire nem teljesen érvényesek a klasszikus kereslet-kínálat szabályai . Én úgy látom , hogy teljesen megmerevedtek a frontok , kialakult az állóháború , az eladók nem engednek - az egykor hatalmas pénzért ( újkori ár ) megvett tv - árából , viszont a vevők sem akarnak irreálisan sok pénzt kiadni egy garancia nélküli , drágán ( vagy egyáltalán nem ) javítható tv-ért . Túl nagy a különbség a vételi és eladási ajánlatok között , .Aztán valamelyik eladó megunja , hogy hónapokig csak hirdet , esetleg gyorsan szüksége van pénzre , lejjebb viszi az árat , : létre jön az adásvétel . A másik oldal : a vevő(jelölt) , megunja a hetekig tartó hirdetés vadászatot , végre élvezni szeretné egy (csúcs)plazma tv gyönyörű képét , és megadja a magas árat .: létre jön az adásvétel . És ezek az egyedi esetek továbbra is csak fenntartják és erősítik ezt az "állóháborút" . Te " könnyen beszélsz " , mert neked már van egy csúcs plazmád , aminek élvezed a hasznát , - ha nekem lenne én se sokat tépelődnék , hanem megtartanám , amíg bírja - , de a helyes kérdés az , hogyha esetleg javíthatatlanul elromlana , vagy ne adj isten pl.megsérülne/ellopnák a 65VT60-T , vennél-e utána egy több éves , garancia nélküli készüléket több százezer forintért ?? .
-
wrbbt2
csendes tag
" Nem tudom mennyiért árulják kint a használt plazmákat, dobhatnál néhány linket, tényleg érdekel."
Az árak nagyon szórtak , van aki eladni akar , van aki csak hirdetni .. . A Panákat eddig nem nagyon néztem , Pioneert szerettem volna mindenképp venni , A KRP-600A : - hirdetnek párat 2000.- eur felett is( a kutya se fogja megvenni ), az átlag 1000 + pár száz eur , ezek is elég rég fenn vannak , de néha ki lehet fogni nagyon jó árakat . A legjobb épp tegnapelőtt este volt : KRP-600A fali konzol , tartóláb , oldalhangfalak , első tulajtól + ajándék Bluray Player ( Pio LX-55 ) : 599.- EUR . Reggelre már nem volt fennt a hirdetés . Nekem azt irta még aznap este , hogy eladta , de lehet , hog ycsak rájött , hogy alulárazta .[ Szerkesztve ]
-
wrbbt2
csendes tag
Ezen még van garancia 2018-ig a hirdetés szerint , gondolom ennyi pénzért a raklapot is hozzáadják ...
http://www.ebay.de/itm/Panasonic-Smart-Viera-TX-P50VTW60-50-Zoll-3D-1080p-Plasma-Garantie-bis-Jan-2018-
-
wrbbt2
csendes tag
-
wrbbt2
csendes tag
válasz Pazolini #83826 üzenetére
Hogyha ez eladó, és a szerviz szerint csak túlmelegedés és simán javítható , egyből adódik a kérdés , hogy akkor miért nem javítatja meg ? ( ilyet - persze hibátlant - szeretnék én is venni , v.KRP-500 -at , ezért figyelgetem az árakat , most volt fenn (ebay.de) , egy KRP-600 - as , hibátlan , 10.000 üzemórával , 999.- eurért - nem vitte el senki .( tőlem -bayern - túl messze volt ). Szerintem egy hibás , 8 éves plazmáért ( mégha KRP is ) sok a 200 .
-
wrbbt2
csendes tag
válasz kokobe #83820 üzenetére
Ok, ez rendben van , kivánom , hogy müködjön rendben még évekig , de mit csinálsz , ha ne adj isten pár óra múlva besz@rik a készülék , és a szerelő közli hogy 150.000.- ft a javítás ? kifizeted , remélve , hogy több baja nem lesz ? vagy kuka és buktál ennyit ? , egy új ( vagy 8 hónapos ) készüléket gariban kicserélnek v.javítanak , még elnézést is kérnek , egy használt plazmával csak a sz@pi van . Nem akarok kötözködni , nekem is sokkal szimpatikusabb a plazma , de ....
-
wrbbt2
csendes tag
válasz pataslogeza #83800 üzenetére
" Egy 8 eves plazmat megvenni tobb szazezer ft-ert, nem egy jo otlet szerintem." Szerintem se , de 400.- eur az nem több százezer forint ( bár lehet hogy hamarosan annyi lesz ) , hanem a mai árfolyamon is kb 124.000.- ft ( ez még belefér az esetleges buktába ) , de nem vitatkozom , egy használt plazmáért , mégha Pioneer Kuro is , én is soknak tartom .A Magyarországi nevetséges eladási árak meg egyenesen a vicc kategóriába sorolhatók , de szerintem ezek nem is a valódi piaci árakat , hanem az eladók valóságtól elrugaszkodott , irreális (vágy)álmait tükrözik .
-
wrbbt2
csendes tag
Valóban , ha már használt TV ,és plazma kizárólag Pioneer vagy Pana jöhet szóba , abból is az egykori csúcsmodellek ( ha már bukunk bukjunk nagyot :-) ) ,A végső cél : KRP-600A v Pana ZT60/VT 60 65 zollos .
-
wrbbt2
csendes tag
válasz pataslogeza #83792 üzenetére
Ez igaz , használt cuccot venni mindig rizikós , de plazma esetén nincs is nagyon más lehetőség ( bár most van fenn az ebay.de - n egy Panasonic ZT60 " újként " hirdetve , 3699.- eur-ért ) . Közben KRP 500,600 ügyben kutattam egy kicsit , beszéltem a forgalmazóval , az öket kiszolgáló szervízzel , akik megadták egy annak idején náluk dolgozó szerelő ( már nyugdíjas - na ja nem mai TV-k ezek ) számát , aki ezeket javítgatta , Ő elmondta , hogy sok hibás készülék nem volt , - de ez valszeg betudható annak is , hogy keveset is adtak el újkorában - , egy másik szervízben , mondtak körülbeli árakat is , sajnos ha egy ilyen TV-nek (nagyobb) baja van , a javítási költség könnyen elérheti a (használt) vételárat is . Egyébként a ( KURO ) TV-k minőségéről , képéről csak jót mondtak .
-
wrbbt2
csendes tag
Sziasztok
Új vagyok még a topicban , most regisztráltam , a segítségeteket szeretném kérni . Mivel hamarosan költözünk haza , elkezdtem egy házimozi rendszert összeállítani , gyakorlatilag a TV-n kivül kész van . ( sokáig szemezgettem a projektorral , de különböző okok miatt lemondtam róla ) . 50-60 zoll-os méretben gondolkodom , eredetileg csak újat szerettem volna venni ( és a szállítási nehézségek miatt - Mo.-n ) , de mivel a rendszert szinte csak film nézésre és esténként-éjjelente használnám , felmerült a plazma vétele az LCD helyett . Nekem amúgy is jobban tetszik a plazma képe , mostanában nagyon sok TV-t megnéztem , 4K , UHD , Curved , stb , de valahogy - bár ez teljesen szubjektív - a régi plazmák képe valahogy jobban bejön . A kinézett tipusból - Pioneer KURO KRP 600A - sajnos a környékünkön nem nagyon találtam ( amúgy 1000.- eur körül vannak ) , viszont a kisebből - Pioneer KRP 500A- hirdetnek párat a közelben . ( Amit megnézek a szomszéd faluban , a napokban , keveset használt , - bár a telefonba a hölgy a pontos üzemórát nem tudta megmondani - , első tulajok , másodkészülék volt a hálószobában , stb .... Persze ezt a megtekintésig - kipróbálásig fenntartással kezelem , de a németek általában korrektek a termék leírásában ) Az árat a telefonban 400 - 450 EUR.- -ig sikerült lealkudnom , ez szerintem elfogadható . Amiben a segítségeteket kérem , hogy ez a készülék - bármennyire is csúcs volt újkorában - , egy használt , közel 10 éves TV , bármikor elromolhat , és ha ez megtörténik , megtudják-e itthon javítani ? , van-e hozzá még alkatrész ? , értenek-e a javításhoz ? , és ha javítható milyen áron ? megfizethető ? vagy kuka , és jobban jártam volna egy új ( garanciás ) LCD-vel ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen digitális videókamerát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Facebook és Messenger
- UHD filmek lejátszása
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest