Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz peti_s #81900 üzenetére

Tudom, mindkét márka ritkaság. Előbbiből sincs sok a nagyvilágban és kapós a használt (főleg a jó árú), utóbbi pedig koránál fogva is kihalóban van már.

Ha "mániákus" vagy, akkor irracionálisnak tűnő árakat is megérhet a 9G-s Kuro, mert egyszerűen nem kapsz ma attól jobb FullHD TV-t emberi áron (kontraszt tekintetében nyer az OLED, de az sem olcsó, vehetsz az árukból két egyforma használt LX5090H-t és még marad vissza pár évnyi villanyszámla-különbözetre is, sőt az LG OLED-nél még a mozgáskezelés is gyenge egyelőre).

A 8G-t már rég nem szoktam ajánlani, mert azt majdnem minden tekintetben megeszik reggelire (még kontrasztban is, nem csak színkezelésben) az utolsó Panasonic-ok (az 50 és 60 mindenképp). Azok durván a használt 20-as Panasonic-ok szintjén vannak (és a 20-as panákról itt meg kell jegyezni, hogy az üzemórával együtt durván romlott a kontrasztarányuk, arányaikban jobban, mint a Kuro-ké, ezért azok sem ajánlottak már). Sőt, aki ennyire régi és olcsó TV-t keres, annak már talán számít az is, hogy a Kuro-k nem csak kóstolgatják, hanem isszák az áramot, nem "sötétzöldek".

De a későbbi hozzászólásod, hogy mennyiért veszed azt az 5080-at, megnyugtató. Ha megnyered a lutrit és hibátlanul üzemel még pár évig, akkor jó vétel. Hasonló minőségű, szintén nem mai gyermek Panasonic-ot sem kapnál olcsóbban, vagy valószínűleg hasonló áron sem (az 50G30 talán már jobb készülék, de annak a használt árából is vehetnél két ilyet és inkább vennék Pio 5080-at, mint pl. Pana 50S20-at).
    Ha belebotlottam volna olyan hirdetésbe, akkor nemrég olyat vettem volna egy rokonnak használt Samsung 51F5500 helyett (bár nekem nagyon rosszak az alkudozási tapasztalataim, ha 90-ért kiírva, akkor inkább ignorálom, nem állok neki alkudni, hogy aztán én érezzem magam szarul, ha megsértődnek -> hah, emiatt van LX5090H-m és nem KRP-500-am, pedig mint később megtudtam pont annyiért kelt el egy KRP, amennyit szántam volna rá, csak engem elhajtottak azzal az ajánlattal...).

---

Amúgy ha érdekelnek valakit az öreg Kuro-ok, akkor van ControlCAL Professional license-em 9G Kuro-kra (ki tudom nyitni az ISF-Day/Night/Auto módokat a 10 pontos szürke-skála finomhangolással együtt, illetve meg lehet próbálni picit csökkenteni a "fekete vörösödést", ha van ilyen).
    Ebben még az az érdekes, hogy 10000 üzemóráig van behangolva a gyári kalibráció automata öregedés-kompenzálása, így a felett még inkább megérheti ránézni...

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

• Pazolini

senior tag

válasz peti_s #81900 üzenetére

Ez engem is nagyon érdekelne. Esetemben egy 600a megér-e 850-et oldalhangszórókkal és szállítással együtt, az a kérdés. :U :F

Új hozzászólás Aktív témák