Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
"UE506800 led, ha csere akcióban 420 ezer helyett, 280 ezerért megy, felér egy 50st60-al?"
Persze, simán! Szerintem alig várják már az eladók, hogy a legótvarabb vebsopban is 360-ért árult 50F6800-at cserereakcióban hozzád vághassák 280-ért. De mit kell adni cserébe? A családi ezüstöt? Azért a kisbetűst részt is olvasd el!
Egyébként gondolkodás nélkül lecserélném az UE50F6800-ra az ST50-es tévémet, de gondolkodással sohasem.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz liszi70 #44297 üzenetére
Jól van, jól van...
"Aránylag kevés ráhatásom van a pana árképzésére..."
Nagyon sajnálom, hogy ilyen kicsi az érdekérvényesítő képességed, sebaj majd más segít az árképzésben.
"Kérlek ne fenyegess és siettess..."
Pedig hidd el mindent elkövetek, hogy ne tudj másra koncentrálni csak az én kérdéseimre, majd kicsit "belehúzok" hátha akkor jobban figyelsz.
F.K.T.
-
nagyúr
"Augusztus közepéig várható 50st60 árcsökkenés?"
Persze, várható. Augusztus közepe pont egy hónap. Aránylag kevés ráhatásom van a pana árképzésére, de ígérem neked, amit lehet, megteszek. Arra gondoltam, népi kezdeményezést indítok, hogy törvényileg csökkentsék, hatósági árral szabályozzák és minimalizálják a plazmatévé beszerzési költségeit, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból a rezsicsökkentés nagyobb prioritást élvez. De rajta vagyok!
"Az a végső határidő, de ha nem változik akkor valszeg megrendeljük jövő héten."
Kérlek ne fenyegess és siettess, nem tudok ilyen lelki terrorban a feladatra koncentrálni. Hidd el, mindent megteszek!
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
(#44293) liszi70:
UE506800 led, ha csere akcióban 420 ezer helyett, 280 ezerért megy, felér egy 50st60-al? (Lehet, hogy ott ez volt ám felsőkategóriásként, most hogy így nézegetem a neten csak tényleg nem figyeltem mert mindenképpen plazmát szerettünk volna megnézni...)
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
MasterMark
titán
TV2-n jobb alulra néha kijön egy ajánló, amikor elhalványul utána halványan ott marad, majd pár másodperc után hirtelen eltünik.
Egyszer bekapcsolás után a hangerő szabályzó is így csinált, és egy tintahal nyoma is ott maradt a nat geo-n.
Ez tuti nem rendes ghosting, mert hirtelen tűnik el, szóval a kérdés, hogy mi lehet ez?Ja és képarány állítással jön vele, szóval érdekes.
Esetleg magában az adásban lenne így?
De akkor mi volt az a hangerő sávval?[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
nagyúr
"Csak érzékeltetni akartam, hogy plazma kínálat zéró, hozzáértés zéró, de úgy látom, hogy "nem ment át"."
Szerintem neked "nem ment át", hogy poénkodok, természetesen alapvetés számomra is, hogy nincs toshiba plazma és téged egyértelműen átbasztak a "felsőkategóriás ue50f5000 lettévé" dumájával!
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz liszi70 #44291 üzenetére
Húha, lehet rosszul fogalmaztam:
"Azt a toshiba plazmát szívesen megnézném én is, tudsz linket küldeni?"
Az eladó állította, hogy plazmájuk Toshiba van , talán, de megmutatni nem tudta...
"Felső kategóriás, 50"-os LED tv 278 ezerért? Te miről beszélsz? Vagy ők miről beszélnek??? Az a ue50f5000 tudod hol van a felső kategóriától?"
Szintén az eladó állította, hogy ha 50" akarunk plasmából akkor ez a felsőkategóriás led is ugyannyiba kerül...Azonban csak plazma érdekelt ezért nem is nagyon nézegettem a típusát ezért írtam, hogy "ha jól emlékszem"...
Elnézést, ha nem írtam le részletesen.
Csak érzékeltetni akartam, hogy plazma kínálat zéró, hozzáértés zéró, de úgy látom, hogy "nem ment át".
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
nagyúr
Azért nem vagy te könnyű eset!
"Így ott nem tudtam megnézni, mondjuk semmilyen plazmát sem tudtam, csupán egy Toshiba volt..."
Azt a toshiba plazmát szívesen megnézném én is, tudsz linket küldeni?
"Samsung felsókategóriásnak kikiáltott led tv 50" (ue50f5000 ha jól olvastam) (ha jól emlékszem 440 ezer helyett) 278.000.-. Felér egy plazmával?"
Felső kategóriás, 50"-os LED tv 278 ezerért? Te miről beszélsz? Vagy ők miről beszélnek??? Az a ue50f5000 tudod hol van a felső kategóriától?
(#44288) janos666 Bocs, megint elkövettem azt a hibát, hogy az általam még ne olvasott posztok végigolvasása nélkül reagálok. Most látom, hogy már válaszoltál, de az számomra fontos, hogy hasonló a reagálásunk lényege.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
A Toshiba már hosszú évek óta nem gyárt PDP-t.
Nem, és LCD-ből mióta felső kategória az F5000? Alsó-középnek jobb lesz az, de az F5000-res PDP-jük is jobb lesz nála (ezt hidd el akár látatlanban is), még akkor is ha nincs CinemaSmooth (de lehet, hogy van).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
psg5
veterán
Euronics Budaörs eladó tájékoztatás a kérdésre, mely szerint van-e f5000-es Samu plazma: Nincs és nem is lesz, mert Magyarországra nem hozzák be. Így ott nem tudtam megnézni, mondjuk semmilyen plazmát sem tudtam, csupán egy Toshiba volt...
Samsung felsókategóriásnak kikiáltott led tv 50" (ue50f5000 ha jól olvastam) (ha jól emlékszem 440 ezer helyett) 278.000.-. Felér egy plazmával?
F.K.T.
-
Robixman
tag
Erről a Samu F5000-ről volt már valami teszt? Nem nagyon találtam.
Input lag?A gyártó honlapja szerint tartozék a hálókábel, de a csatlakozóknál nincs Ethernet megjelölve???
link -
gaylord
csendes tag
Üdv, meg tudná valaki mondani hogy a feljebb is említett Samu F5000-nek mi az UK vagy USA megfelelője?
-
Khaosz55
addikt
Megtaláltam 300mm.
Megmérem megint a konzolomat lehet 300-as.
-
janos666
nagyúr
válasz junkpod #44245 üzenetére
Minél nagyobbak az al-pixelek (azonos felbontásnál nagyobb a képátló), annál stabilabbak, így ha szeretnék, akkor könnyebben lentebb tekerhetik az inicializálás szintjét. A Samsung-nál ez rendszeresen tapasztalható volt, a Panasonic-nál kevéssé (nem minden évben és nem minden modellnél, pl. volt mikor csak a VT-ket tekerték le koppig, és aztán azok is visszamásztak az üzemidő számláló meghatározott pontjain ugrálva -> apró marketing trükkök...), de a 2012-es modelleken más is tapasztalta már, hogy a 65"-osoknak jobb a feketéje, és úgy tűnik a 2013-asoknál még feltűnőbb lehet majd a dolog.
Amúgy nagyon tetszett liszi-nél a 65ST50. Első gondolatra nem tökéletes az elhelyezés (nem a TV köré épített moziszobáról, hanem egy meglévő családi házban elhelyezett TV-ről beszélünk, így nehéz), mégis teljesen rendben van. Egyáltalán nem "vágja agyon a szobát" (kikapcsolt állapotban sem), bőven elfér benne, és nagy élmény leülni elé. Közel ülve már olyan hatása van, mint egy kisebb vászonnak, de egy vászon nem képes ilyen kontrasztra úgy, ha nincs tökéletes sötétítés a szobában (sötétre festett falakkal, teljes külső fény árnyékolással, stb), és kevés, drága vetítő tudna hasonló képminőséget nyújtani, és ez így elég nagy annak is, aki ágyban fekve szeret TV-t nézni, de nem egy két fal közé beszorított ágyból (én mondjuk mindig ülve nézek mindent, de aki így szereti...)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Khaosz55
addikt
hali,
nem tudja valaki, hogy a 50ST60 esetében a fali konzol tartó furatok milyen távolságban vannak. Jelenleg van egy fali konzolom amiben 200mm-es a távolság.
Nem derül ki nekem mekkora a távolság.
-
janos666
nagyúr
ReClock-al fel tudod gyorsítani 48-ról 50fps-re úgy, hogy még a hangszín sem emelkedik. Bár a bitstream hangról le kell mondanod, így érdemes lehet a LAV Filters-nek bedobni a TMT féle DLL filet, amivel a teljes DTS-HD MA sáv kicsomyagolható LPCM-be, nem csak a DTS mag (a TrueHD nem probléma). MPC-HC + madvr mellett jól megfér. (A madvr külön támogatja a ReClock-ot, ami így nem csak odaerőlteti magát a láncba, mint általában.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Gabor970
addikt
válasz liszi70 #44274 üzenetére
hááát, amit linkeltem az E digital, ami nem az általad linkelt lista legelejének noname webshop kategóriája. Ez már részlet kérdés, ha jól látom 350e alatt a samsung nincs "rendes" boltból.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
StLui
veterán
válasz Gabor970 #44272 üzenetére
Ez jogos részedről, én ezért is tettem offba, mert kíváncsi voltam csak. Csak egy választ olvastam elsőre, és azt hittem nem lehet vetíteni, de utána visszalapoztam és láttam, hogy elöl vetítenek. Plazma erre a célra tuti kilőve, így tényleg csak valami lcd-vel lehet próbálkozni, és drágák a tévék nagy méretben, persze van drágán vetítő is, de van olcsón is.
Ráadásul van tapasztalatuk a vetítővel, lehet pont ezért nem is akarnak azt hátra, na ez érdekelt.
(amúgy nem nagyon szoktam a kérdést firtatni, hacsak nem nagyon értelmetlen)[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Panthera
őstag
válasz liszi70 #44263 üzenetére
A forrás az meg állítólag FHD volt, de elég gusztustalanul nézett ki minden tv-n (a plazmán nem tudom, hogy mennyire volt az, az lcd eléggé elterelte a figyelmem ilyen szempontból). A nagy fényesség és a forrásanyagban található fényeffektek felerősítették a digitális hibákat (máshogy nem tudom leírni, hasonlított a kódolási hibákra).
Ugyanez észrevehető a retekklubnál és társainál (de a normálisabb SD csatornáknál nem), amióta MPEG4 dekódert használok. És ez már egy 55-ös CRT-nél is zavaró. -
nagyúr
-
erdoke
titán
-
nagyúr
válasz Gabor970 #44264 üzenetére
"Már 60"-est is dobott az árgép 400e alatti sávban."
Szerintem sok folyadékkristály lefolyik még addig, amíg azonos ár-méret szintre kerül a plazma és az LCD. Lehet, hogy van egy-két nagyon akciós vagy nagyon outlet ajánlat 400 alatt, de inkább az 500-600 fölötti a jellemzőbb. De igazad van, a tendencia biztosan az árcsökkenés irányába halad.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Locutus #44262 üzenetére
ez a drágább dolog lassan nem biztos, hogy áll. Egyre olcsóbbnak látom az 50" feletti LCD tévéket. Már 60"-est is dobott az árgép 400e alatti sávban. Szóval ha csak a méretet nézzük, akkor ilyen téren az LCD is jó irányban halad.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nagyúr
válasz Panthera #44261 üzenetére
"a képnek érdekes alapszíne volt"
Ki tudja, milyen beállításokkal ment, ez egyáltalán nem mérvadó. Az a baj, a legtöbbször itt és így nézik a vásárlók a plazmákat, naná, hogy a csilivili, rikító lettévé fogja meg őket legtöbb esetben.
"...a feketeszint is elmaradt látványosan a környező lcd tévéktől."
Ja. Az a "feketeszint" az LCD-n a dinamikus kontrasztnak, meg más otthon legelőször kikapcsolandó "képjavítók"-nak köszönhető, de több képhibát okoznak, mint amit "javítanak".
Például feketét lehet, hogy láttál rajtuk, de hogy a fekete részleteit nem nagyon, abban biztos vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz fricc_ #44250 üzenetére
Bár drágább, de állóképekre inkább LCD-t vegyél. Igy hogy prezentáció fog menni rajta, és nem film, nem kell túl okosat se nézned, csak valami belépő szintűt, de nagyot.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
válasz Panthera #44256 üzenetére
"Néztem egy üzletben a samsungok villogását (csak az a márka volt), de én semmit nem vettem észre, pedig lcd tévékkel volt körülvéve."
Pedig elvileg pont a szokásos túlfényesített bolti beállítások esetén vehető leginkább észre, a visszafogott otthonival nem annyira. Úgy látszik nem vagy érzékeny rá, ez jó. (Vagy nem voltak nagy, világos felületek a nézett anyagban. )
[ Szerkesztve ]
-
Sifre
senior tag
Félig-meddig off lesz a következő kérdésem, de hátha másnál is felmerült:
48fps HFR videót hogyan lehet lejátszani kadenciahelyesen? Ugyebár PC-n a következő lehetőségek vannak: 23Hz, 24Hz, 50Hz, 59Hz, 60Hz.
Rá lehet erőltetni a TV-re valahogy a 48Hz-et, vagy majd szabad lesz új készüléket venni, ha elterjed a szabvány? Esetleg valamelyik lejátszóprogramban van olyan lehetőség hogy felgyorsítsa a videót 50fps-re?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz fricc_ #44250 üzenetére
Prezentációkhoz én nem javasolnék plazmát! Ott megvan az esély a tartós képelemekre (pl. a ppt diák sarkában, fejlécében egy-egy logó, cégér, sorminta, vagy szimplán egy Windows panel), szinte garantált a beégés, illetve a plazma olyan előnyeire sincs szükség, mint a jobb színhűség, jobb mozgásmegjelenítés, jobb feketeszint, stb. Erre a célra tipikusan LCD-t kell venni, abból is a adott árból elérhető legnagyobbat, legszerényebb képességekkel.
Get Moded!
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Egy hosszabb terembe a meglévő projektor mellé szeretnék egy plusz TV-s megjelenítőt, hogy a hátul ülők is jól lássák a képet.
Vagyis a TV-n mondhatni 100%-ban valamilyen prezentáció fog futni.
Jelenleg "PC csatlakozón" D-Sub-on keresztül lenne meghajtva, később majd áttérünk a HDMI-re.Az első fő kérdés hogy LED vagy Plazma?
Kell-e félnem a beégéstől, főként ha nem én fogom felügyelni, hanem valami "jó képességű" aki vagy oda figyel vagy nem...A vezérkar részéről annyi az óhaj, hogy lehetőleg minél nagyobb legyen :-) kb. 400-450 ft lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
-
Panthera
őstag
Honnan érdemesebb vásárolni a szállítás és a garancia tekintetében? Panashop (2 + 1 év Video-Part garancia) vagy hipermarket (itt is van +1 év, de rá kell fizetni hozzá)?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz junkpod #44245 üzenetére
"Gondolom ez azért van mert azonos pixel szám mellett a kalibráló eszköz mintavetelezo optikaja egységnyi felületére kevesebb aktív fényt kibocsato pixel jut."
Szerintem nem erről van szó, de amit ezzel kapcsolatban mondott János, sajnos nem tudom idézni. Majd elmondja, ha kedve van hozzá!
"Tényleg az elemi pixelek nagysága azonos egy 42 és egy 65 colos készülékben?"
Természetesen nem, egy kisebb képátlójú készülékben kisebb pixelek vannak.
-
junkpod
veterán
-
nagyúr
"mennyi volt a 65ST50-ed János által a mai napon mért feketeszintje? hány óra után kalibráltattad?"
Eszemben sem volt egyébként, de ha már megkérdezted, akkor elmondom!
533 óra volt a készülékben, és 0.006 a feketeszintje, ami a sok világos teszt-tartalom hatására max 0,007-re kúszott fel, János elmondása szerint a gázzal teli kapillárisok folyamatos, világos teszt-képtartalommal terhelése miatt. Normál nézett anyag esetén ott van az 0,006 környékén.
Mi ebből a tanulság? A nagyobb képernyő-méret, képminőség javulással is jár, legalábbis ebben a fontos, kontrasztot meghatározó tényezőben.
Ezt tudtam hogy így van a Samsung esetén, ahol szintén jobb értékeket mértek tavaly a 60" körüli méretben, mint a kisebbekben. (De ennek lehet hogy annyi idén, a pentile mátrix 60" fölötti bevezetése után.)BBéci és János 42"-os ST60-at mértek, annak 0,009 volt a feketeszintje. Kíváncsi vagyok, 65"-os méretben jobb lesz-e az idei ST60 ebből a szempontból, mint a tavalyi ST50. Egyelőre nem találkoztam erre vonatkozó teszt-adattal, de nem tartom valószínűnek.
(Jönnek mingyá' a "mi értelme van ennek, hiszen Aranka néninek a 7. emelet 5-ből, ez marhára nem számít" okoskodások, már alig várom! )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"A szűrővel a tv teljesíti egy crt szintjét vagy attól előrébb van?"
Tükröződés szempontjából? Ha erre gondolsz akkor jócskán túlteljesíti, mert a CRT-n nem volt szűrő. Ha nem is sima üveglap volt, de majdnem.
Viszont kisebb volt, így a zavaró, tükröződő felület is kevesebb volt, ezáltal nem okozott panaszt. A mai, "böszmenagy" tévék és a nagyobb felbontásnak betudható egyre kisebb nézési távnak köszönhetően más a helyzet tükröződés szempontjából is. -
nagyúr
válasz adamssss #44227 üzenetére
"Tv-zésre, illetve blu-ray-ek, és dvd-k nézésre használnánk."
...nappali (nincs sötétítve)"A DVD és BluRay nézésre a besötétíthetetlen nappaliban ne nappal, világosban kerüljön sor, hanem sötétben, akkor is ha LCD, akkor is, ha plazma lesz a kiválasztott.
A tévézés alkalmával a mai plazmák is tudnak már olyan fényerőt biztosítani, ami simán elég, akár még sok is, az öko használatával. (Persze ennek van némi fogyasztás többlete, de a jobb képminőséget nem adják ingyen. De ha hozzászámolod az LCD drágább alapárát, a különbözetből sok évig tévézel a fényes nappalidban, és folyamatosan természetesebb képet nézel.)
Tény, hogy a plazma előnyei leginkább a mozizás vagy tudatos tévézés esetén jön ki, háttértévére kár plazmát választani.
Félreértés ne essék, a legnagyobb képi élményt LCD-n is a visszafogott, neadjisten kalibrált értékek adják, aminek köze nincs a sajnos szokásos, túlfényesített, túlszaturált beállításokhoz. Tehát tény, hogy az LCD-t feljebb lehet tekerni fényerőben, kérdés, hogy minek! A kalibrált LCD fényereje sem különbözik a plazma kalibrált és megfelelő fényerejétől. Azt az esztétikai élményt az ellenségemnek sem kívánom, mint a fényes nappali igényeire feltolt, túlzó fényerejű LCD-kép.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kérdezzétek már meg, mennyi volt a 65ST50-em, János által a mai napon mért feketeszintje?
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz adamssss #44234 üzenetére
szerintem a Sony minden terméke marketing eszközökkel van a magas árkategóriában tartva, nem a minőségük alapján, gyakorlatilag ők a legdrágább kommersz
Alapvetően a kérdés feltevés volt hibás, ne szorulj be két típusba ha majd 200k-t akarsz elkölteni. Döntsd el milyen szempontok fontosak neked egy TV-vel kapcsolatban, mire fogod használni, milyen körülmények között, ezeket írd le és itt megkapod erre a legjobban illő PLAZMA TV ajánlást. (ez a mostani piaci viszonyok között Samu vagy Pana lesz, de leginkább Pana
Majd a javaslatok alapján menj el és nézd meg személyesen egy arra ALKALMAS helyen és utána rendeld meg a legolcsóbb forrásból.
Ja és szánj rá időt, akár fél évet is, az idő=pénz itt fokozottan igaz[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
nagyúr
-
junkpod
veterán
válasz janos666 #44154 üzenetére
Letöltöttem, S30 lejátsza de szaggat a hang és a kép is ugrál rendesen, sok ez neki
Viszont videonál beállítottam a 4.1-et (egyelőre még AVIDEMUX progival) és továbbra sem játsza a ez a fránya tv...
General
Unique ID : 110859266325931329810840474705235287141 (0x5366B7D2F9E71C74CA6C795CE1481C65)
Complete name : D:\private\video\teszt level4.1.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 24.4 MiB
Duration : 40s 166ms
Overall bit rate : 5 106 Kbps
Writing application : Lavf54.29.104
Writing library : Lavf54.29.104Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 40s 167ms
Bit rate : 4 877 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 30.000 fps
Bits/(Pixel*Frame) : 0.176
Stream size : 23.3 MiB (96%)
Default : Yes
Forced : NoAudio
ID : 2
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Codec ID : A_MPEG/L3
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 40s 166ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 1 channel
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 628 KiB (3%)
Writing library : LAME3.99.5
Default : Yes
Forced : Nomit csinálok rosszul?
Box's don't touch!
-
nagyúr
válasz adamssss #44222 üzenetére
"Tudom, hogy jó topikba írok, de kérnék egy objektív (nem plazmapárti) véleményt. Képminőség szempontjából melyik a jobb?
Sony LCD - Samu plazma"Egyértelműen a samu plazma a jobb. Mondjuk nagyban megkönnyítené a válaszadást a felhasználási paramétereid ismertetése számunkra, de nincs az a középkategóriás plazma, amit lecserélnék egy csúcsszuper, felsőkategóriás LCD-re. (Amit te linkeltél, az max középkategóriás LCD.)
(Ez egy "objektív, nem plazmapárti vélemény", hanem a szerintem jobb felé, jószándékkal terelő vélemény. Plazmám és LCD-m is volt egy pár.)
[ Szerkesztve ]
-
Tudom, hogy jó topikba írok, de kérnék egy objektív (nem plazmapárti) véleményt. Képminőség szempontjából melyik a jobb?
Sony LCD - Samu plazmaKöszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
StLui
veterán
Igen, pont néztem, hogy nincs igazán alternatíva, lehet ezért lyukadtam ln is oda pár hónapja, hogy sajnáltam az 520-at a 65st50-ért, pedig barátomat rábeszéltem és gyönyörű, de nekem most sok, így vettem egy 55D6000-es lcd-t 200-ért, játszani elvagyunk azzal is, mozizáshoz meg valamikor veszek egy benq 1070-et
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Mankó
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Jones12 #44215 üzenetére
Plazmás topikban kérdezősködsz LCD tévéről???
Bár egy LG plazmánál talán még az is jobb.(#44218) Mankó
Hol láttál 55 colos GT60-at?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mankó
veterán
Én is valami hasonló dilemmában vagyok, mert kellene az 55ös méret, s a Sony 55HX750-nak még jó a képminősége is a hasonszőrű LCD-khez képest.
De húzok a plazmákhoz is, de 350-es határig nem tudok épkézláb modellt találni 55-60 méretben a Sonyval ellentétben.
ST60 is drága, de persze jobban tetszene a GT60, de annak elképzelhetetlen magasságokban az ára, főleg 55ösben.Max plafon ár 400k, 55 col vagy nagyobb. 3d kell. Ti mit tanácsoltok HX750, vagy van jobb plazma ajánlatotok?
-
Jones12
csendes tag
Sziasztok!
E két készülék közül, Ti melyiket preferáljátok?
55HX750 vs 60PA6500
Az LG esetében is érvényesül a jobb képminőség, vagy Panasonic kell, hogy megugorja a Sonyt?
Ezekre lenne lehetőségem, kérlek, ne ajánljatok más típusokat.Köszönöm,
Jones -
DM-Fan
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #44213 üzenetére
"Ahogy akkor, is most is gond volt a Youtube-bal a frissítés után (hiába, én szoktam onnét nézni érdekességeket). Egyszerűen hang nélkül szinte képkockánként lépkedve játssza le a filmet."
Furcsa, én semmi ilyesmit nem tapasztalok, ez volt az első, amit megnéztem a firmware és az NMT-applikációk frissítése után. A 03-04-120807-21-POP-411-000 firmware-ről váltottam, tehát az ezt megelőző legfrissebbről. Gond nélkül felment a mostani és rögtön jó lett minden, még gyári reset nélkül is. Fagyni egyáltalán nem fagyott, talán egyszer indult újra, miután már vagy 2,5 órája molyoltam a jukebox-szal és a poszterezéssel, de ez meg nem csoda.
"Különösen a zenei rész (a képek scannelését már rég letiltottam): nehézkes, ha elkezdek lejátszani egy zenét, akkor nem folytatja az album következő dalával (hiába Play-jel kezdem, hiába működik így a sima fájlböngészőben)."
Én zenelejátszásra abszolút nem is használom a jukebox felületet, mivel többnyire akkor a TV-t sem kapcsolom be, így iPad-ről vagy iPhone-ról vezérlem, mikor melyik van kéznél. Ott meg kvázi azt kapod, amit a fájlkezelőtől: lehetőség van enter-rel és play-jel is indítani attól függően, hogy csak egy dalt, vagy folyamatában többet akarsz hallgatni, tehát ugyanúgy működik a dolog, mint a Popcorn saját fájlkezelőjében. Amúgy nálam a Popcorn használatának döntő hányadát a zenehallgatás teszi ki, így a fentiek okán én kvázi igen keveset is találkozok a jukebox-felülettel.
"Az előadók szerinti listázásnál nem listázza az összeset, mindig csak azt a részt, amit kiválasztok a baloldali ABC-s listából."
Igen, ezt már az előző jukebox-felületnél is kapitális baromságnak tartottam, most sem javították ki. Nem értem, miért nem lehet az összes előadót kilistázni és mondjuk mindegyikhez berakni egy bandafotót vagy logót, aztán belépve már láthatóak lennének a cover art-ok.
"A bootképernyő nem tetszik, mert nem fekete, hanem szürke a háttere. Úgy néz ki, mintha túlhúztam volna a kontrasztot."
Na, ez annyira nem hatott meg, pláne, hogy kb. maximum 10 másodpercig látszik csak.
"Az ipados dologhoz annyit, hogy nálam a Jukebox-nál kiírja az ipados program elérésére szolgáló QR-kódot. Szerintem ez nem véletlen - talán majd egy új verzió az appból..."
Beolvastam a FAQ-ban levő QR-kódot iPhone-nal, ide visz: www.popcornhour.com/nmjnavigator, amely oldal már nem is létezik és átlinkelték a www.cloudmedia.com-ra. Szóval szerintem annyi az egész, hogy a FAQ-t nem módosították és minden gép ugyanazt kapja (így az A-400 is - ahol működik a program), de ettől még ezen szériákat nem támogatja az applikáció, amelyből csak egy van és szerintem a későbbi verziók sem fogják kezelni a régebbi eszközöket.
Szóval ezért is írtam magam is, hogy nem lett hibátlan, de ami fejlődött, az pozitív, ez a flash-alapú jukebox egyértelműen jobb, mint a korábbi, még ha maradtak is benne hiányosságok, logikátlanságok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz DM-Fan #44157 üzenetére
Időközben felraktam én is, és végigjártam a tavalyi kanosszát. Ahogy akkor, is most is gond volt a Youtube-bal a frissítés után (hiába, én szoktam onnét nézni érdekességeket). Egyszerűen hang nélkül szinte képkockánként lépkedve játssza le a filmet. Nem hálózati probléma, mert közben látszik, hogy szépen előretölt. Tehát, újra firmware recovery, majd egy 2011-es verzió, majd a legutóbbi felrakása. Mindegyik előtt gyári reset. Első körben 5 perc alatt, még a beállítások elvégzésekor lefagy az egész. Újabb kör, melynek végén jó lett (legalábbis annak tűnik). Hála égnek a dns-sel nem volt gond.
A Jukebox számomra még mindig nem az igaz. Különösen a zenei rész (a képek scannelését már rég letiltottam): nehézkes, ha elkezdek lejátszani egy zenét, akkor nem folytatja az album következő dalával (hiába Play-jel kezdem, hiába működik így a sima fájlböngészőben). Külön kell magára az albumra Play-t nyomni, vagy a számokat egyesével a lejátszási listába rakosgatni. Az előadók szerinti listázásnál nem listázza az összeset, mindig csak azt a részt, amit kiválasztok a baloldali ABC-s listából. Egy előadó albumjait az album címe szerint rendez csak, megjelenési év szerint nem. Alap lejátszáskor nem látszik, hogy ép mit játszik, nem működik az előre-hátra ugrás, a beletekerés, stb. Ahhoz át kell lépnem a lejátszó felületre. Stb, stb.
Így a filmes részt sem használom, bár átnéztem és tényleg sokat fejlődött (magyar nyelvű keresés, menedzselés). Hiába a filmnézés a fő funkciója a Jukeboxnak.
A bootképernyő nem tetszik, mert nem fekete, hanem szürke a háttere. Úgy néz ki, mintha túlhúztam volna a kontrasztot.
Az ipados dologhoz annyit, hogy nálam a Jukebox-nál kiírja az ipados program elérésére szolgáló QR-kódot. Szerintem ez nem véletlen - talán majd egy új verzió az appból...
Más módosítás tényleg csak egy-két dolog volt:
- Added Mature Content Apps Option under Setup
- Added Access-Control-Allow in Davidbox-Api
- Fixed Youtube issue (csak tudnám mire gondolnak)
- Updated German Translation[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nagyúr
"a szűrő......teljesen nem, de azért nagy hatásfokkal segít csökkenteni a tükröződést?"
Egyértelműen kevésbé látom magam, vagy a szemben lévő könyvespolcot a képernyőn. Ennek a különbségnek a százalékos arányát még saccolni sem tudom.
"...igen nagy a felár egy szűrős tv-nél, vagy mivel magasabb kategória, ezért nem csak a szűrő nyomja fel az árát?"
Természetesen nem csak a szűrő megléte az oka a magasabb kategória felárának.
Mint ahogy nem vennék légkondi nélküli autót, nem vennék most már szűrő nélküli plazmát sem. (Csak ha majd nem lesz pénzem légkondis autóra vagy szűrős plazmára!) Megismertem az előnyeiket, és nehezen mondanék le róla.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #18538752 #44202 üzenetére
Nagyon egyén-, beállítás-, és használati körülmény-függő ez a vibrálás-érzékelés. Én érzékeny vagyok rá, de itthoni körülmények és normális beállítások esetén szinte érzékelhetetlen. Akkor látom periférikus látásban a világos, nagy felületek vibrálását, amikor világosban tévézünk, és az öko felnyomja a fényerőt-kontrasztot. De ilyen alkalomból aránylag kevés van nálunk, szeretjük behúzni a függönyt tévézéshez. Sötétben-félhomályban, öko által szabályzott fényerőnél jelentéktelenné törpül a mértéke Panasonic plazmán is. Hogy annak mi az oka, hogy a panák állítólag jobban villognak nem tudom, de szembe jutott, hogy talán a jobb kontraszt is közrejátszhat. (De persze csak hangosan gondolkozom.)
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Bizony megéri a szűrő. Fényes nappal nézhető képet varázsol a nézhetetlenből, este meg tökéletest a jobb kontraszt miatt. De a szűrős tévék egyben magasabb kategóriások is.
A vibrálás legjobban világos színű állóképnél észrevehető.
Filmezés alatt még sosem vettem észre, hozzá teszem nem is figyeltem rá direkt (mert minek)[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
psg5
veterán
válasz liszi70 #44198 üzenetére
"Mindamellett azt se gondoljuk, hogy a szűrő megléte teljesen megszünteti a tükröződést. Csökkenti az biztos, de ami a legfontosabb, az a kontraszt-javító hatása."
...teljesen nem, de azért nagy hatásfokkal segít csökkenteni a tükröződést? Már csak azért mert igen nagy a felár egy szűrős tv-nél, vagy mivel magasabb kategória, ezért nem csak a szűrő nyomja fel az árát?(#44203) Dorian:
A vibrálás mikor észrevehető leginkább?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
törölt tag
Sziasztok!
Plazma TVknél van ügye ez a jelenség hogy a kép kicsit vibrál, amit a világosabb jeleneteknél lehet jobban észrevenni, mondjuk hogy ez mennyire észlelhető az sokmindentől függ. Nekem eddig Samsung plazmák voltak és annál tudom hogy mennyire vibrál a kép, de most új TV vásárlás előtt állok és lehet hogy megpróbálkozom a Panasonic valamelyik készülékével.
A kérdésem hogy a két gyártó plazmái között ilyen képvibrálás terén van valamennyi észrevehető különbség? Egyszóval elmondható hogy a két gyártó közül valamelyiknek a plazmái jobban vibrálnak, mint a másiké? Számomra azért fontos ez, mert a plazmáknál talán ez az egy dolog az ami zavar.Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Delta Force (2024)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik