- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz dipeti #17199 üzenetére
Pedig sokkal jobb kép- és hangminőséget tudnál kicsiholni ugyanabból a filmből.
Tegnap kaptam egy ilyen merevlemezt, a tartója direkt TV hátuljára rögzítéshez van kitalálva. Ez is egy lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
válasz dipeti #17192 üzenetére
Az USB 3.0 port tud több áramot leadni, mint az USB 2.0 port, nem a kábel, a TV-n pedig 2.0-ás USB port van, ami le is adja a szükséges áramerősséget, csak elveszik a kábelben.
Egy szál (toldatlan), a szükségestől nem hosszabb, csak épp elég hosszú, és kellően jó minőségű kábel lenne a megoldás.
Már 2k-ért vehetsz olyan HDD házat, amin szabvány csatlakozó van és megfelel a teljesítménye a TV-hez.Hotfix -> ragasztószalaggal felfogatod a TV hátára a winyót.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
fecus
őstag
válasz dipeti #16887 üzenetére
"Van aki használ USB3-as külső vinyót G30-cal?"
Én igen.
Egy 320GB-os, laptop HDD, külső házban. Kellett neki az Y USB kábel. Ez olyan, hogy a gép felől két USB csati van rajta. Ha két aljzatba dugom, mindkettőből vesz tápot így elegendő áramot kap. És persze kell két szabad USB a TV-n.
Szerencsére az én házamhoz eleve ilyet adtak.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
mp54
senior tag
válasz dipeti #15132 üzenetére
Egyelőre csak gyűjtöm az infót, lásd pld. János666 vagy DM-Fan tanácsait. Én hiszek nekik, szerencsére megengedhetem magamnak, hogy több 10eFt-ot adjak érte, csak szeretném a legokosabban elkölteni a pénzemet...(és illeszkedjék a 50G30 minőségéhez!). Nekem nem gond a használt...Első nagy dilemmám: Új, mindenevőt, hosszú távra VAGY használtat, esetleg nem mindenevőt, és majd később cserélem???
2 TB külső/külső tápos HDD már van. Optikai lejátszó már van.
BÁRKI véleményét szívesen veszem! -
mp54
senior tag
-
bucsher
őstag
válasz dipeti #15096 üzenetére
én is azt vettem, és sokkal jobb, mint a beépített lejátszó (s30)
ezelőtt nem is értettem a 24p hozzászólásokat, hiszen 60Hz-en is folyamatos a film. de így tényleg lényegesen folyamatosabb és mindent lejátszik (99% a beépített lejátszó 40-50%-ához képest), azt a 41mp-enkénti röccenést meg így pár hét alatt még nem sikerült kiszúrnom, pedig nem 1-2 filmet néztem meg
szóval a 24p fontos, ez a 23.976 meg... maximalistáknak
azért legközelebb én is valami komolyat veszek, ha már útban lesz az erősítő is a hangfalakkal de elkezdeni tényleg elég.
a távirányítója pedig tényleg botrányosan szar. de azért működik.In the pipe - five by five!
-
janos666
nagyúr
válasz dipeti #15109 üzenetére
Az említett Egreat Realtek chipsetre épül, szemben a javasolt választék Sigma SoC-ra. A lejátszó topicban és itt is olvashatsz erről, hogy kicsit szaggatva játsza le a mozifilmeket a Realtek, néha eldob egy-egy képkockát.
Olyan TV-n nem érdekes, amin eleve nincs 96Hz mód, de a G30-on van, tehát élvezheted az akadozásmentes 23.976fps BD filmeket, ha nem ezen akarsz spórolni pár ezer forintot azután, hogy vettél egy jó és nem épp a legolcsóbbak közé sorolható TV-t.
Képminsőg tekintetében nem vagyok biztos, mert jelen esetben egy friss Realtek chipset versengne egy öreg Sigma-val, így szerintem kb. egál lehet. (Nem láttam még olyan Egreat-et.) De e tekintetben is jobban bíznék a Sigma-ban és kicsit félnék a Realtek-től.
Ha úgy is akarsz külső HDD házat, akkor a WD-t javaslom, mert a SoC mindkettőben ugyan az, de tekintve hogy ennyire érzékeny vagy az árra, így nem biztatnálak a drágább Popcornra vagy Dune-re, hogy aztán végül a TV lejátszójánál vagy a létező legalapabb Egreat modellnél landolj.
Viszont egy használt WD árát szerintem azért préseld ki magadból!Egyébként az Egreat-nek is vannak Sigma chipsetes lejátszói, csak nem 10k-ért, hanem ... most nem tudom fejből, de talán 30k felett, 50 körül tuti.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dipeti #15096 üzenetére
Pedig hallgass janos666-ra és próbálj meg pár ezrest még hozzácsapni, megéri. De ez a TV tényleg minimum Dune-ért vagy Popcorn-ért kiált. Ha máshogy nem, akkor először csak a lejátszót vedd meg, HDD-t ráérsz később is, addig meg kiszolgálod hálózaton/pendrive-ról.
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dipeti #15081 üzenetére
Szerintem ne is kísérletezz külső HDD-vel USB-n, mert a normális méretűeket úgysem kezeli, ráadásul a beépíett médialejátszó azért sok kompromisszumot kíván meg. Ahogy előttem is javasolták: egy normális médialejátszót vegyél és abba tedd a HDD-t. Egy Dune HD-TV 301, vagy egy Popcorn A-210 a minimum egy ilyen TV-hez, ezek fogadják a első HDD-ket is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz dipeti #15086 üzenetére
épp ezt akartam javasolni, hogy próbáld meg egy pendrive-al, ha nem vagy kényes erre a dologra, jól meglehetsz a beépítettel is. Mer ugye, ha külső lejátszó, akkor meg már sigma design procis legyen, stb..... Sajnos azt nem tudom, hogy a G30 háklis-e a külső vinyókra. Samungomat használom egy 250-es maxell-el, illetve egy 500-as verbatim feliratúval, egyikkel sincs gond, mindkettő 2,5"-es, egy USB csatlakozós, a TV-ből kapja a delejt, nem külsőtápos.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
janos666
nagyúr
válasz dipeti #15081 üzenetére
Mindenképp vegyél, ráadásul ha csak lehet, akkor Sigma chipeset!
Ha olcsón akarod kihozni, akkor keress használtan 2009-es WDTV Live-ot vagy Popcorn-t. -> Ehhez a TV-hez szerintem ennyi a minimum!TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest