- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
válasz maxpayne #92237 üzenetére
Fotók alapján nem bánt vele kesztyűs kézzel
Senki se fogja meg venni ennyiért szerintem, jó ha 30-at ad érte valaki így ebben az állapotban de még lehet annyit se, főleg hogy ez még 8. generációs kuro, bár egész szép feketéket el lehet vele érni külföldi fórumokon alapján.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz KTTech #92157 üzenetére
Az alábbi forrást találtam ezzel kapcsolatban, ez alapján "ha" hiteles, a kuro 500m-nek (101FD ugyanaz csak az amerikai változata) volt a legmélyebb feketéje 0.0005-el (ami állítólag 9.5 generációsnak számított)
Majd a 9. generációs kurok kb fej fej mellett a Zt60-al, 0.001-el.
[ Szerkesztve ]
We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz KTTech #92129 üzenetére
Szép az utolsó percekben biztos nagy harc lesz érte.
Hogy jön haza egy ilyen monstrum Angliából?
Többször szerettem volna már venni tv-t pl Ausztria vagy Németországból, de nem tudom van e olyan csomagküldő szolgálat ami be vállal ilyen jellegű készülékek szállítását.[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Köszönöm
Wao ez is szépen be van állítva, az én feketém sokkal rosszabb volt ettől, mostmár ilyesmi mint a tiéd. Bár hozzá teszem egy 60-as se lesz olyan mély fekete szerintem mint ez az 5090 vagy mint egy krp 500-as. De valóban szembetűnő a különbség visszaállítás után.[Bbéci] nekem megmaradtak a korábban beállított értékek, de ahogy Mastermark is írja, nem árt újra kalibrálni
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy érdekességet megosztani veletek, főleg a Kuro tulajokkal.
A 60'-as átmérőjű 9. generációs tv-ket nem igazán lehetett "resetelni" visszaállítani gyári állapotba.
Aki meg tette, az utána nem kapott tiszta képet vagy csak nagyon nehezen, sok sok sz*pás, és beállítás után lehetett újra helyreállítani (hogy tiszta legyen a fehér, ne legyenek pöttyök vagy fel fel ugró képhiba a feketében stb).És hogy miért kell visszaállítani gyári helyzetbe?
Nem vagyok nagy technikai guru, csak a fórumok alapján informálódok én is, de a lényeg hogy ahogy "öregszik" a tv különböző algoritmusok dolgoznak benne melyek érzékelik hogy hány órát ment már az adott készülék és folyamatosan állítja magának a belső értékeket. Illetve a fekete egyre inkább szürkés lesz idővel, a fehér pedig sárgás, esetleg "grízesebb" mint volt, jah és a Pioneer kuro tv-k hajlamosak a red tinting-re azaz a pirosas árnyalatra a feketében.
Gyári helyzetbe állítással úgymond átverjük a készüléket, mert törlődik az impulzus számláló "pulse counter" és vissza lehet állítani szinte az eredeti minőségű képre. De persze mivel már nem új, hiszen magát a fizikai alkatrészek ettől nem újulnak meg nem indulhatunk ki a gyári értékekből. Na ez a piszok nehéz, megtalálni azokat az értékeket amiken végül kvázi hibamentes, vagy a lehető legkevesebb képi hibával kell együttélni gyári visszaállítás után.Hétvégén vettem egy nagy levegőt, és úgy voltam vele megcsinálom, max dobhatom ki a kukába a tv-t ha elb*szom
Már előljáróban annyit hogy némi áldozattal jár, a megemelkedett fekete miatt, hogy ne legyen black crush, a brightness-t meg kell emelni +3 vagy +5 értékkel. Ezzel nincs is semmigond hiszen a legtöbb módban ezt szabadon lehet állítani, azonban akinek van optimum és dynamic beállítás, ezeken nem lehet, ezért ez a két mód sajnos sötétebb lesz mint előtte.
Mondjuk én egyébként is az ISF beállításokkal használom.A lényeg hogy sikerült és valami elképesztő lett az eredmény, eddig is elégedett voltam azzal a minőséggel amit kaptam, de most hogy visszajöttek az igazi mély feketék, hát valami áll leejtős az eredmény (számomra). Sajnos a képek nem adják vissza teljesen, talán a sima fekete háttér azért jól szemlélteti a különbségeket, ráadásul a mátrix zöld filtere miatt nem is a legjobb, bár itt úgyse a színhűséget akartam bemutatni hanem a feketét.
Arról nem beszélve hogy a fehér szín is sokkal tisztább lett, korábban szemcsés és foltos volt picit. Szóval arra jutottam, az OLED még továbbra is várhat számomra[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz hunspikey #92049 üzenetére
Akkor okés, nem is akartam hogy támadásnak vedd csak tényleg rosszul vagyok ettől a legyünk zőődek és micsoda boszorkányság a nagy fogyasztású készülékek.
Jó is hogy írod, szerintem sokan vannak hogy rendelkeznek OLED tv otthon, de ki se használják a képességeit, pl jah Dolby Vision, HDR, valós 4K-val etetni, netán egy kalibráció a tv-nek. (Sőt szerintem sok olyan van aki DVD-t néz rajta, amúgy a plazma ebbe nagyon jó, az OLED tűéles 4K megjelenítésén szerintem valami iszonyat pocsék lehet a DVD, a plazma legalább kicsit elfedi a grízes megjelenítéssel, és mozgással)
A Streaming szolgáltatók pedig nem tudom mennyire adnak erre lehetőséget hogy kihasználják az OLED képességeit, szerintem a nagyja még mindig csak fullhd vagy nem? (Lehet hogy ez már nincs így nem tudom, nem vagyok benne annyira ebben)
Egyébként olyat meg főleg keveset ismerek akik ténylegesen megveszik a 4K lemezt mivel brutál drága, még kevesebb akinek a tv mellett van értékelhető hangrendszere és nem a készülék hangszóróját használja házimozizásra. Pedig nem utolsó dolog egy Dolby Atmos, vagy DTS:X márpedig egy jó kis 4K forráshoz ez is jár(na).
Egyébként igen, technikailag nézve tényleg halott a plazma, ahogy a CRT is. De hidd el egy jó kis Sony Trinitronos CRT-n iszonyatosan jó retro játszani, olyan jó feelinget ad, és a képi megjelenítés egy egy régi játéknak elképesztő, amiket az új monitorok nem tudnak már kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz hunspikey #92047 üzenetére
Megértem amit írsz, ettől függetlenül sose értettem annyira ezt a fogyasztást dolgot hogy ezen menjen a vita..persze legyünk zöldek támogatom ha ez a cél, de lehet nem a tv készülékekkel kéne kezdeni vagy a személy-gépkocsikkal, hanem mondjuk a tanker hajókkal meg az olajfinomítókkal és akkumulátor gyárakkal, a rengeteg műanyaggal amivel tele szennyezünk a földet, de mindegy ez nem az a fórum, csak ne e mögé bújjunk hogy azért jobb az alacsony fogyasztás mert megmentjük a földet.
Az átlag felhasználót maximum annyiban érdekli a fogyasztás, hogy mennyivel nyomja meg a havi számlát...jelzem nem sokkal.
Ha ezzel az állandó értékkel számolok (ami nyilván nem valós, hiszen nem állandó) de mondjuk a plazmánál (65-ös) legyen 350w/h, napi 8 árával számolva az havi 2710 Ft
A 65-ös OLED-ek (gyors guglizás után) talán ilyen 150w/h, napi 8 óra/hó 1170 Ft
Én nem mondom hogy ez nem jelentős első ránézésre, de a mai világba, mikor egy gyros pitában nem kapsz 1500 Ft-ért, kétlem hogy ez a havi 1500 Ft nagyban megnyomná a háztartási költségeket, vagy ez lenne az indok hogy valaki plazmát vált OLED-re mert nem bírja fizetni az üzemeltetését
Az OLED-ek ára folyamatosan csökken, de szerintem még mindig ki kell csengetni legalább 400 ezret, és akkor nem is a csúcs kategóriát kapod meg.
Aki úgy áll anyagilag hogy ezt nem engedheti meg magának (rengetegen vannak), véleményem szerint annak igenis megéri használtan venni egy plazmát mondjuk 50-80 ezerért, akár egy KURO-t, akár egy jobb fajta Panasonic-ot.
Akkor kap egy nagyon jó minőségű képi megjelenítőt, és a pénztárcát se kellett kiürítenie teljesen.Néha úgy érzem ezeket az örökkévalóságnak gyártották olyan jól bírják mai napig.Mindezt csak azért írtam le, mert gyakran látom hogy szapulod a plazmát igen kihalt tudjuk, igen többet fogyaszt tudjuk, igen jobb az OLED tudjuk.
De van az a réteg akiknek számít a képminőség de mégse engedheti meg magának mondjuk az OLED--et, őket ne riasszuk már el ezzel halott technológiával ami csak 1/20-ad hatékonysággal üzemel a végén még elmegy és vesz valami rossz LCD-tWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz MasterMark #92033 üzenetére
Persze hogy nem fogyasztott, az a maximum fogyasztása, akkor ha valaki állandó jelleggel fehér hátteret néz rajta. Átlag használat mellett, mindegy hogy tv műsor, film vagy játék megy rajta, olyankor az átlag fogyasztás szerintem jó ha 250-300 watt.
-
szika87
aktív tag
Ha valakit esetleg érdekel, 3 napja raktak fel egy Pioneer Kuro LX6090-es tv-t marketplacen, 99-ért. Ebből még gondolom lehet alkudni helyszínen.
[link]We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz hunspikey #91704 üzenetére
Nem vitatom hogy van igazság abban amiket írsz, lévén hogy használtál egy jó minőségű plazmát. Nem vagyok elfogult, ha beszarik a jelenlegi és nem találok jó áron egy másik felső kategóriás plazmát (drágán már én se vennék) akkor én is OLED-et fogok venni, és el kell engedni őket.
DE néhány észrevétel:
-Egyrészt szivárvány effekt- a 2500 herzes képi tartalom "belövés" miatt mozgó fehér/világos tartalmak színes pacákat hagynak maguk mögött (Nekem ezek a színes pacák nem rémlenek hogy láttam volna)-foszfor trail - a zöld foszfor lustább mint a többi minden mozgó világos test zöld csíkot húz (Létező jelenség, de én ezt nem tapasztaltam használat közben, ha 20 centiről nézném elképzelhető hogy látnám, de a mindennapi felhasználásban 1,5-2m-ről nem érzékeltem.)
-folyamatos remegés, vibrálás, a fizikai képfrissítés miatt (Ezt néha tényleg tapasztaltam, de általában mikor nagy fehér felületet jelenített meg, ilyenkor egyébkét társult a buzzing jelenséggel is ugye amikor jobban elkezd zúgni a tv)
-nincs valós fekete - a scanline-ok miatt csak sötét szürke van (Az OLED abszolút feketéjétől tényleg nem jobb, és már már szürkésnek hathat aki már OLEDHEZ van szokva, hiszen a plazma tényleg nem tud valós zéró feketét. Viszont külföldi fórumokon azt olvasni hogy az OLED pedig nem tud fekete árnyalatokat elő varázsolni és rengeteg részlet elvész a sötét jelenetekben, ebben pedig a plazma jobb mert annak vannak fekete árnyalatai "near black")
-black crush - hát igen pl Oblivion Morgan Freeman szivaros jelenete, OLED az egész arcot mutatja, a VT60 nem tudta -ez volt a kedvenc tesztem (Ez a black crush nálam maximum akkor volt, mikor el volt állítva az RGB színtér és nem full-ra volt állítva, hanem az egyik részen limited a másikon pedig full. Mikor be van állítva rendesen plusz ISF day-n nézem a filmet gyönyörűen kivehetők a háttérben lévő sötét jelenetek (sőt néha azt mondom már már túl sokat is megjelenít). De jó is hogy írod, az Oblivion az egyik kedvenc filmem, megnézem ezt a jelenetet nálam hogy fest.
-iszonyú dither zaj - mivel egy plazma pixel csak 8 fényességi állapotot vehet fel, időben kell villogtatni a további árnyalatokhoz (ettől remeg) - de még a dithert is vastagon be kell vetni, hogy sötét közeli árnyalatokat meg tudja jeleníteni. (Technológiájából adódóan ez is egy létező dolog. De tegyük fel hogy minden igaz és tény amit leírtál és nem vitatom, ezen "hibák" miatt van az hogy plazma tv mozis hatást kelt. A dither, a vibrálás, a foszfor trail....stb ezek mind adnak egyfajta finom szemcsés képet az egésznek és ettől szerintem igenis mozis hatása van és én ezt imádom benne. OLED pedig tükör sima steril, semmi zaj, finom szemcsés hiba, semmi..olyan steril, nem tudom máshogy megfogalmazni. Tény, lemásznak a képernyőről a megjelenített képek olyan szépek de valahogy nincs olyan "fun" faktor mint ahogy plazma jeleníti meg.
SD tartalom esetén egyébként nem tudom hogy viselkedik az OLED mert úgy még nem láttam, de az köztudott hogy plazma nagyon jól.Ha ettől mondjuk csak úgy a poén kedvéért mind, mind eltekintünk akkor ott van a maximális 90 nites SDR fényerő -lehet rá mondani, hogy mozis, de ez kb olyan mintha a Sokol rádióra azt mondanánk egy házi mozi rendszerhez képest, hogy meghitt - szóval maradjunk annyiban, hogy nappal nézhetetlen, HDR-t elfelejtheted, nem is tudja, appok lejártak róla stb stb, a lista végtelen. (Ebben teljesen egyetértek néha én is kevésnek érzem a 90 nites fényerőt, főleg nappal, esetleg ha be is süt a nap, akkor tényleg vannak gondok, viszont vak sötét szobába még ez a 90 is erős szerintem. A végére hagyok egy mega plazma fanboy kijelentést -----> Nappal nem nézünk plazmát, le keee húúzni a redőnyt
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Na valamelyik itteni kolléga jól árt, 27-ért el vitte a TV-t.
Őszintén szólva 20-ig én is licitáltam rá Gondoltam megfér a szüleimnél ha itt megáll a sztori, meg úgy voltam vele ha beszarik a krp-600as majd kicserélem erre. De mivel sok a de, és a jövőbeni dolog, úgy voltam vele elengedem, pedig 60-at is megért volna.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz arcitec #91624 üzenetére
Nyilván ha beszarik OLED lesz Bár hazudnék ha azt mondanám nem nőtt a szívemhez a Kuro, külföldi áron nem is venném újra, kivéve ha marketplacen egy tudatlan eladó kínálja 70-50 ezer közt ebben az esetben újra ilyet vásárolnék egy jelenlegi OLED helyett. Tekintve hogy a legalja még itt hardveraprón is 300 ezer használtan az OLED-nek (ami mondjuk már 65'-ös) visszalépni nem szeretnék 42-55'-re.
Ispy: [91625] Köszönöm az infót, ha csak néhány csavar fogja ezt is, akkor lehet végig megyek majd rajta finoman ecsettel és a sűrített levegőt kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz arcitec #91622 üzenetére
Az enyém már van 14 éves is de szeretném sokáig használni mert ha beszarik az életbe nem szerzek újra egy krp-600-ast az is biztos, mert ritka mint a fehér holló még külföldön is. Ezért szeretnék mindenféle karbantartást eszközölni rajta hogy minél tovább húzza
Nincs mese, venni kell légtisztítót[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz KTTech #91620 üzenetére
Köszi a visszajelzést
Érdemes egyébként foglalkozni vele, vagy ha még a ventik se nagyon indulnak be hátul melegedés miatt akkor engedjem el?
Olvastam korábban olyat is hogy kevesebb volt a zaj (búgás) ez a buzzing jelenség takarítás és csavarok újra meghúzása után, de nem tudom ez mennyire igaz vagy csak helyi legendaNyilván nem tudom mi igaz belőle hiszen ezt a jelenséget a már elhasznált táp meg kondik okozzák nem?
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Az jutott eszembe hogy mióta megvan a TV sose takarítottam meg belülről. Érdemes ezeket időközönként kitakarítani vagy nem szükséges? Meg mennyire macerás a hátlapjuk le szerelése? (Pioneer Kuro) Belül gondolom semmi kemikália vagy alkohol csak sűrített levegő spray, meg egy finom ecset amivel a port leszedem a kondikról meg elektronikáról?
Elrontani se szeretnék semmit, ezért filózok rajta hogy egyáltalán belefogjak-e vagy ne.
Köszi előre is akinek van tapasztalata ebbenWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz M@trixfan #91554 üzenetére
Nem mondom hogy nincs így de én fektetve szállítottam a 60-as KURO-t kocsiba kb 250 km-en keresztül, hála istennek köszöni szépen jól van már vagy 3 éve. Igaz próbáltam úgy kialakítani a hátsó részt hogy tükörsima felületen legyen lefektetve hogy ne feszüljön, mondanom se kell úgy vezettem hazáig mintha tükör sima jégen vezetnék olyan finoman vezettem. De ahova ki akartam lyukadni, beszéltem több olyan emberrel akik németből hoznak be TV-ket azt mondta állandóan fektetve hozzák őket és sosincs semmibajuk...
Nem mondom hogy jót tesz neki fektetve, de ezekre alapozva, azt gondolom ha gondosan be van bugyolálva szállítás során és sima felületen van ahol nem feszül, éppen fektetve is lehet szállítani. Bár tény ha van rá lehetőség állítva szállítanám én is mert lehet csak szerencsém volt, de sajnos ott és akkor erre nem volt lehetőségem.[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz MasterMark #91522 üzenetére
Uhhh durva, na ezek tényleg szemmel látható különbségek, ezt nem gondoltam hogy ennyire más a kettő megjelenítése retro terén.
Köszönöm a szemléltetéstWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz MasterMark #91517 üzenetére
Értem köszi, akkor nagy különbségek lennének megjelenítésben.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Elkezdtem picit retro gamelni (ps1,ps2,wii, néha emulátoron snes,n64 játékok)
És az lenne a kérdésem hogy régi CRT Tv-n/Monitoron jobb lenne a képminőség?
Vagy a plazma viszonylag közel áll ahhoz a minőséghez mint amit egy CRT nyújtott anno?
Sima LCD-n szánalom azt össze tudtam hasonlítani a Plazma jóval szebben adja vissza a képet attól, de érdekel hogy lenne-e ugrás egy CRT-hez képest.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz KTTech #91427 üzenetére
Otthon nekem is egy krp 600-as van és nem szívesen mennék vissza az 50-es képátlóhoz.
De az eredeti gondolatmenetem az volt, hogy VT50 Vs Krp500, azonos képátló, szinte azonos képminőség, a VT50-et mégis 3x annyiért hirdetik úgy általában. És erre értettem azt hogy ár/érték arányban a Pio sokkal jobban megéri.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz xy.zsolt #91421 üzenetére
Hasonlóan vagyok én is a Pio-val Ettől függetlenül tudom hogy minimális eltérések lehetnek képminőség terén a két készülék között, az egyik mégis 3x annyiba kerül. A realitás talaján maradva, ha beszarna a mostani, simán vennék egy 50-es KURO-t 75-80-ért, nem azért mert ennyire szeretem magát a márkát, hanem azért amiért ilyen minőséget nyújt ennyi pénzért. Ha a VT50/VT65 kerülne ennyibe a KURO pedig 250 ezerbe, akkor simán VT-ket venném.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz sambenez #91418 üzenetére
Én se adnék érte annyit, de eleve nem is értem, biztos én vagyok elvakult Pioneer plazma fan. De miért venne bárki is egy VT50-et 250 ezerért, holott most is van HA-n legalább 3 db 9. generációs KURO tv, ráadásul 75-80-ért már hozzád vágják.
Még ha a VT50 szebb képet is adna (de kétlem hogy verné a krp500-ast, esetleg LX5090-et) de tegyük fel mégis, olyan minimális különbség lehet amit max méréssel lehetne látni, ezek fejében nem értem miért vadászik mindenki a VT50 vagy VT65-re, 3x-os áron egy KURO-hoz képest.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Én ezt használom mert az én Tv-mnek sincs sok hdmi bemenete.
Teljesen jól teszi a dolgát már vagy 2 éve, hibamentesen, ráadásul olyat vettem aminek van optikai kimenete így probléma nélkül rá tudtam csatlakoztatni a Logitech Z-5500-at.
Igaz ez 1.4 HDMI de mivel nem 4K-s a tv ezért úgy voltam vele ez bőven elég és felesleges hogy 2.0-ás HDMi legyen.[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz all6atos #91248 üzenetére
Szerintem ABL miatti szürkülés elkerülhetetlen, technológiájából adódóan ha nagy felületen van világos/fehér felület nem tolja rá a teljes fényerőt (védelmi mechanizmus). E miatt valóban nem olyan tökéletes fehér a fehér (mint egy LCD vagy OLED esetén), még egy kalibárt tv esetében sem. Inkább egy kicsit grízes/szürkés.
Akkor zavaró ha pl tv-ben megy nagy világos felületű reklám, vagy csak sima fehér felület. Normál használat mellett film/játék nem zavaró, gondolom azért se mert ha van fehér/világos felület azt a tv teljes fényerővel ki tudja tolni arra a kis felületre így az jóval tisztább fehér.
A szürkés fehéret a legtöbb felhasználó észre se veszi csak aki hajlamos az ilyenekre.Más készülékekkel nehéz az összehasonlítás, régen láttam VT60-at akkor áll leejtős élményem volt (igaz akkor még én is LCD-t használtam otthon ), egymás mellet nem láttam őket VT60/KURO.
A Pioneeren belüli "minimális" eltérés annyi hogy az LX szériának minimálisan gyengébb feketéje van mint a KRP szériának, de szerintem ez csak mérésekkel látszik.
Ha beszarik a jelenlegi és nem javítható simán vennék egy LX6090-et.A legszebb, legmélyebb feketéje a KRP-500nak van a KURO szériából (ezt szokták nevezni 9.5 gen-nek is, mert megkapott néhány olyan tech-et "állítólag" ami a későbbi tv-kben lett volna) valóban lehet benne valami mert láttam 500-ast és 600-ast egymás mellett. Viszont ettől függetlenül se választanék 500-ast, a jelenlegi 600-as helyett, mert annyival jobb élményt ad egy nagyobb képátló, hogy ezt nem kompenzálja nekem a picit mélyebb fekete és ezáltal jobb összkép.
Megbízhatóságra, ezek úgy lettek megépítve mint egy tank. Szerintem az enyémnek már feleződött a fényereje, és még így is kitolja teljes fehér háttérnél egy körülbelüli 76cd/m2-t, nem a leg acélosabb de teljesen lesötítétett szobába még ez is néha elvakítja a szemem, max ha besüt a nap akkor érzem a gyengeségét ilyen téren. (bár napsütötte szobába szerintem mindegyik elvérzik)
Ami zavaró lehet, szerintem a pioneereknek az egyik leghangosabb a "buzzing" jelenség, nagyon világos háttérnél, csöndben, vagy éppen néma jelenetnél ha figyel az ember hallja a zúgást, szerintem a Panasonic-ok nem annyira hajlamosak erre.
De mivel 13 éves készülékről beszélünk, valószínűleg van kilóméter a kondikban bőven ezért is adhat hangot, ez az amit szoktak cserélni benne, vagy komplett tápegységgel.
Más fajta meghibásodásokról nem olvastam, de ez sem jellemző.
Ja és mint nyilván minden plazma, ez is tud fűteni rendesen, de mióta használom még sosem kapcsoltak be a ventik hogy hűteni kellene (pedig működnek )Zár szónak csak annyit ahogy te is megfogalmaztad hogy az OLED túl "plasztikus" ez a legjobb szó rá, valahogy hiányzik belőle az élet, az a "fun" faktor, ami olyan élvezetessé teszi ha nézünk rajta valamit.
Ettől függetlenül nem szeretnék plazma hívőnek tűnni ha még jobban beesik az áruk az OLED-eknek, és ne adj isten jelenlegi plazma elromlik, nyilván mondanék nemet egy szép 75-ös OLED-nek.
De amíg az apróhirdetésekben ki lehet fogni 80-100ért KURO plazmákat, vagy picit drágábban VT60-at eszembe se jutna 400-600ért venni OLED-et. (De az is igaz, hogy 300-at se adnék ki egy 13 éves plazmáért, bármokkra királyak is voltak (vannak).[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Nem ez az "Andrea0707"-es felhasználó volt egyszer az aki meghirdetett egy VT60-at jófogáson valami 80-100-ért, majd néhány percre rá fel vitte 300+ra?
Márk (91217) Függetlenül attól hogy nekem is ez van, én is inkább ezt a KRP600-ast választanám a 300 ezres pana helyett, mindkettőt rizikó megvenni ennyi évesen, a képminőség pedig szerintem kb ugyanaz lehet a kettőnek (max mérésekkel lehet eltéréseket látni), éppen ezért nem indokolt 3x-os ár a panaáért.
És ha tegyük fel tönkre megy 1-2 éven belül, inkább bukjon az ember cca 100 ezert, mintsem 300-at.[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Nem tervezem eladni én sem a Pioneer KRP-600M-et, boldogan használom mai napig, félelmetes belegondolni hogy 13 éves és mégis milyet mutat.
Én nem Dune HD Duo-val használom Hanem rá van kötve a HTPC-re, de néhány klasszikus megvan blu-ray lemezen is természetesen, ilyenkor pedig szépen lejátsza a playstation 3 is, kristály tiszta képet adva Valamelyik nap voltam sógoromnál mutatta büszkén az új tv-t amit vett, valamilyen philips 4K HDR, ledes, hangulat világításos csodamasina és abszolút nem estem hanyatt tőle, ne értsetek félre szép képet adott DE közel se volt olyan összhatása mint amit a plazma nyújt. Ez annyiból szomorú hogy ennyi év alatt se raktak még össze jobb kijelzőket mint amik ezekbe vannak, oké az OLED lehet jobb, de azt még nem láttam ismerősöknél.
Múltkor néztük az Avatar 2-t párommal moziba 4DX 3D-ben, és film közbe odafordult hozzám hogy otthon sokkal szebb képe van a filmeknek, valami rossz a vetítőben?
De hogy írjak valami negatívumot, ennyi idő elteltével, világos nagy fehér háttérnél már azért hallatszik a "Buzzing" azaz a zúgás, de csak akkor hallom ha le némítom a filmet közbe. Ez ugye gyerekbetegsége minden plazmának, csak valamelyik gyártónál csendesebb, valamelyiknél hangosabb. Lehet cserélni kéne benne a kondikat, és/vagy meghúzni néhány csavart hátul, hallottam más csoportokban hogy ez is sokat segít, de én nem foglalkoztam vele mert annyira nem zavaró csak ha néma csend van.We are here for a good time, not a long time.
-
-
szika87
aktív tag
Szeretném kicsit támogatni a magyar Pioneer KURO közösséget ezért hoztam nektek egy újdonságot.
Akinek olyan mobiltelefonja van amiben van infra (IR port) akkor telefonon keresztül be lehet hozni a szervízmenüt, harmony készülék, vagy laptop és kábelek nélkül.1, Play áruházból letölteni az alábbi app-ot -----> irplus - IR - Remote
2, Az appon belül a készülék hozzáadásánál Pioneer TV (code 170) kiválaszt
3, Beállítások ----> Ismétlési frekvenciát 500-ról levinni 10-re. (mentés)
4, Az alábbi kódot kimásolni:"0000 0068 0000 0022 0168 00b4 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0043 0016 0043 0016 0043 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0016 0043 0016 0016 0016 0043 0016 03dd"
5, Appon belül szerkesztés kiválasztás, majd "tools" felület, az itt található kódot kitörölni teljesen, majd a korábban kimásolt kódot beilleszteni. ("ok")
Ezt követően pedig ha minden igaz már lehet is használni, a tools gombot megnyomva fel is is jön a szervíz menü és állíthatunk amit szeretnénk (Üzemóra, Ki/be kapcsolások száma, feszültség állítás, YKNOFSAD, X-SUS_B, ABL, RSTP...stb)
Működik 8G és 9G panelekkel is (én a saját 9G KRP-600-on teszteltem)
Csak saját felelősségre használd, és csak akkor állíts át bármit is, ha tudod mit csinálsz.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz tobias40 #91066 üzenetére
Lehet nem ez volt a kérdésed, és igaz nem Pana (Pioneer) de nekem mindig azaz alap, vagy legalábbis azt hozza be ami éppen aktív.
Tehát ha bekapcsolom a tv-t alapból nem ad semmilyen képet (hiszen nem kap jelet), de ha indítok egy DIGI-t akkor egyből kapcsol arra, ha közbe bekapcsolom a számítógépet ami szintén rá van kötve akkor pedig átvállt és a PC-re kötött képet hozza be, ha közbe psezni van kedvem, bekapcsolom a ps-t és azonnal átvált arra.
Mondjuk nekem van egy ilyen HDMI switcherem, ezzel szoktam váltogatni mindig a bemeneteket, ha oda-vissza kell ugrálnom éppen.[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz Csöves #91053 üzenetére
Hahaha nem valószínű hogy lesz ilyen, kivéve ha egy egy apróhirdetésben kifog az ember jó áron, mivel az eladó nincs tisztában ezeknek a tvknek az árával. (Bár mivel Magyarországról van szó, valószínűleg senki se fog adni értük annyit, mint amennyiért ebay-en futnak ezek)
És a legdurvább, hogy mennyi megfigyelő van rájuk ilyen árak mellett is.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz KTTech #90958 üzenetére
Köszönöm
Mostmár csak arra lennék kíváncsi, de hátha tudsz ebben segíteni, hogy ez jó vagy rossz értéknek számít egy 13 éves g9-es kuro-nál? (nem tudom mennyi lehetett a gyári érték) Illetve hogy ebből az értékből lehet-e következtetni arra hogy mennyit volt használva?We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Légyszi ne kövezzetek meg csak a saját magam szórakoztatására letöltöttem play áruházból egy fénymérő applikációt (lux light meter) ami a telefon kamerájának érzékelőjét használja, a P20 Pro-nak ráadásul viszonylag jó kamerája és érzékelője van, (nyilvánvalóan) nincs olyan profi mint egy eleve erre kitalált eszköz (feketét pl nem is alkamas mérni vele mert tizedes, százados értékeket nem mutat így az csimplán 0 ha próbálnám mérni), de a max fényerőnek a körülbelüli értékét talán ki lehet vele számolni. Teljesen lesötétített szobában ISF day módban beraktam egy csak fehér felületet lejátszó videót, kb 1m távolságból és az átlag érték 76 LUX lett, erre van valami képlet hogy meg tudjam ez hány cd/m2-et jelent?
-
szika87
aktív tag
Frászt hozzátok rám, kihúztam én is a dugót a tv-ből egy hétre nyaralás miatt, meg zivataros időket mondtak múlt hétre, mondom az hiányzik hogy becsapjon a villám és be van dugva. De mikor visszajöttem (tegnap), úgy csináltam hogy visszadugtam, vártam néhány percet. Majd bekapcsoltam a tv-n a főkapcsolót, igy beállt stand by üzemmódba, innen vártam még néhány órát hadd szokja és utána kapcsoltam be és kopp kopp minden rendben.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok (bár lehet inkább htpc topic) de hátha más is használja a plazmáját pc-vel összekötve. Úgy játsza le a filmeket a mediaplayer classic minthogyha néhány másodpercenként ugrana egy kicsit a kép. Kapcsoltam vsyncet lejátszón belül, valamennyit javított, megszűnt a néhány mp-nél előforduló ugrás/szaggatás, de mintha nem lenne az igazi mégse a mozgás így sem...
Nvidia beállításon belül, a monitor 60hz van beállítva, a Pioneer krp-n pedig 24hz (Extended kiterjesztés, nem klónozott), és ISF profilon játszom le dot by dot-al. Hol lehet a hiba vagy mi lehet a probléma? Vagy hogy tudom elérni hogy rendesen szabályosan menjen a 24hz?[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Nem voltam elég körültekintő, és nem kevés összegért vettem a pioneer KURO-hoz egy fehér holló ritkaságú krp-m01 média vevőt, gondoltam jól fog mutatni a szett együtt. De sajnos valóban csak külsőre mutatna jól, ugyanis az enyémmel nem is lesz kompatibilis (csak a krp-A és krp-P szériás tvkhez jó)
Ha érdekel valakit jelezze és megbeszéljük, jövő héten fog megérkezni, ha itt nem lesz igény rá, akkor már hirdetem is meg ebayen hogy tovább adhassam valakinek.
KösziWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, egész biztosan codec baja volt.
Lepucoltam mindent ami k-lite szoftver volt, újra raktam az egészet és nem a megát, hanem a standard változatot, igaz külön be kellett tennem a madvr-t mert azt nem tartalmazta. Most megint jó.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok a HTPC csoportba nem tudtak segíteni de lehet a tv-n állítottam el valamit, és itt tudtok.
A lényeg hogy úgy használom a krp600-as tvt, hogy hdmi splitteren keresztül belemegy a (digi,ps3,pc) és tudok váltogatni köztük.
Mindegyiknél működött a hang hdmi-n keresztül, majd egyik napról a másikra ha pc-ről akarok filmet nézni a hangot nem viszi át, de csak a filmeknek. (alapból 5.1-ből szoktam filmezni de szeretném ha meglenne a tv hangszóróból jövő hang lehetőség is)Windows hangok, értesítések jönnek belőle, youtube, játék, sőt a zenelejátszó is ad hangot, de amint filmet indítok nem.
Próbaként kirpóbáltam hogy különböző lejátszókkal próbálkozom, zenelejátszó, régi media player, filmek+tv alkalmazás stb és mind süket (vicces tud lenni mikor jetaudion hallgatom a zenét és tökéletesen van hang hdmi-n keresztül, amint viszont berakok egy filmet hogy azt játszon le, rögtön süket lesz minden )
Viszont most találtam egy plusz érdekességet, ha a microsoft fényképekkel játszok le filmet, akkor van hang most komolyan ki érti ezt...
Most mondhatnám szuper használom ezzel, csakhogy a media player classicban a madVR piszkosul jól be van állítva és szép képet ad, nem szívesen mondanék le erről.Amiket eddig próbáltam kábel ki be húzgálása, teljes nvidia driver törlése majd újra telepítése, több fajta lejátszó kipróbálása, tv-n állítgattam az audio input felületet, de egyik sem hozott eredményt.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Valakit érdekelhet egy gyári Pioneer AXD1495 távirányító? Ezt kaptam anno a tvhez de alapból ez nem az én tipusomhoz való. Azóta meg be szereztem a gyári hozzá való távirányítót, igy ezt már nem használom, az alap funkciókat szerintem mindegyik Pio megjelenítővel kezeli. (hangerő szabályzás, csatornaváltás, ki be kapcsolás stb) minőségi nehéz cucc.
-
szika87
aktív tag
válasz salapp #90701 üzenetére
Bevallom side by side nem hasonlítottam össze egy normálisabb plazmát OLED-el, ezért hagyatkozom az olyan írásokra mint amiket az itteni fórumtársak írnak. Abban egyetértek veled, hogy a plazma zúgása van hogy engem is zavar, de ugye ez csak a világosabb jeleneteknél és ha éppen teljesen csend van a filmben/tv adásban akkor lehet hallani. A vibrálás engem nem zavar, se a dither zaj (filmnézési távolságból) a 720p-re is olvastam több helyen hogy nem néznek ki jól az OLED-en, a plazma azokat is gyönyörűen kezeli véleményem szerint. De mondom nem akarok elfogult lenni a plazmával kapcsolatban, szimplán nincs tapasztalatom az OLED-el. Én örülnék neki a legjobban, ha behal a plazmám, akkor le tudom cserélni egy OLED-re ami csak jobb lehet.
-
szika87
aktív tag
Köszönjük a részletes leírást Tehát akkor nem rossz az OLED, de míg van az embernek egy jó működőképes plazmája, nem éri meg lecserélni mert vannak gyerekbetegségei az OLED-nek is.
Két napja unalmamba pont raktam fel youtube-ra egy kis 1 perces videót a KURO 600m-ről, összevágva néhány korábbi képet meg videót, mondom legyen meg az emléke ha 10 év múlva már más tv-m lesz
Érdekes egyébként projektorra még sosem gondoltam, de lehet utána nézek azoknak is.[Itt a videó róla] ha valakit érdekel.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Költözés után azt hittem beszart a tv-m mert mikor összekötöttem a digivel ilyen lilás képet adott na mondom f*sza. De kiderült hogy csak át kellett állítanom YCbCr 444-re. Mivel korábban rgb limited-en volt a upc. Viszont most meg ha ps-ezek vagy filmezek pc-ről akkor meg vissza kell állítanom rgb-re, így inkább automatán hagytam és majd beállítja magának attól függően mit kap.
Igazából a kérdésem csak az hogy a upcnél miért ment rgb-n míg a digi-nél ycbcr-en?
Valamint a KURO jól beállítja magát automatán?Köszönöm,
-
szika87
aktív tag
válasz kicsi kecske #90639 üzenetére
Szia,
Nekem ilyen van mert a KURO-n nekem is csak két hdmi bemenet van:
[Vention 3 az 1-ben elosztó]Plusz ebben van toslink csatlakozó is, így rá tudtam kötni optikán a hangrendszert is, így ha váltok a csatornák között szépen szól mindegyikből az 5.1-es hang is.
-
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Költözés miatt úgy alakult hogy a tv és a számítógép két külön szobába került. Korábban majdcsak egymás mellett voltak és HTPC-ként néztünk filmet, vagy klónoztam a képernyőt és játszottam rajta de ez a ritkább eset volt, elsődleges filmezésre van használva. Már kérdeztem itt egyéb fórumokon, de azért fel teszem itt is hátha van aki szintén került hasonló helyzetbe és érdekel hogy oldotta meg a "buta" plazmáját ilyen esetben.
Vagy az van hogy húzok egy 10m-es hdmi kábelt a két szobán keresztül. Vagy veszek egy médiaboxot (Nvidia Shield, Roku, Amazon fire tv) Tehát kvázi okosítom a tv-t. De nagyon nem magyarázta el senki hogy ezek mire jók és mikre lehet használni. Oké kb minden streaming szolgáltatót bejön rajta, meg mobilos játékokkal lehet játszani rajta.De nekem az elsődleges az, hogy ugyanolyan minőségben tudjak nézni a tv-n filmet pc-n keresztül de lehetőleg akkor már kábelezés nélkül, mivel két külön helyiségben van az eszköz.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz Andy975 #90588 üzenetére
Ez de rossz már....
Nem mintha meg akartam volna venni, de amennyiért tegnap fenn volt, az tényleg jó ár volt. Így már maximum az veszi meg aki kizárólag ezt a típust keresi. Átlag user nem fog kifizetni egy használt tv-ért ennyit.
De mondjuk nem is értem, valaki szólt neki hogy héé ez a tv többet ér, ez miért lenne jó egy neppernek? Ő is drágábban venné meg akkor tőle.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Hogy vissza hozzam a topicot kicsit ezeknek a plazmáknak belsejét kell vagy nem kell néha portalanítani belülről is pl mint egy pc-t? Ha kell, akkor érdeklődnék hogy szerintetek ki lehet portalanítani a tv-t úgy hogy nem kell szétszedni a hátulját, hanem befújok hátul a rácsokon keresztül sűrített levegővel? Vagy ezt nem szabad mert sérülhet benne valami?
Köszi,[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz liszi70 #90484 üzenetére
Egyetértek veled, ha nekem valamikor a közel jövőben beszarna a 12 éves PIO KRP 600-am biztos hogy először ebayről néznék alkatrészt hozzá, és a vicc az egészben hogy van is, tápegység, alaplap...stb az árak nyilván változóak 30-60ezer-ig, de annyira szeretem azt a minőséget amit ad, hogy inkább bekockáztatom hogy megjavítom, mintsem kidobjam.
-
szika87
aktív tag
Köszi mindenkinek akkor marad a Full RGB
-
szika87
aktív tag
Csak nem tudok túl lenni ezen az RGB beállításon....valahányszor belekezdek csak plusz kérdések születnek
PC-ről (media player+madvr) nézek filmet hdmi-n kikötve a tvre.Az alábbi felállások vannak, teljesen szubjektív vélemény alapján:
PC limited rgb ---> hdmi ----> krp600 limited rgb ----> normál kép (normál fekete)
PC limited rgb ---> hdmi ----> krp600 full rgb ----> szürke a fekete (ez nyilván rossz)
PC full rgb ---> hdmi ----> krp600 full rgb ----> Hasonló mint a "normál kép" de több a megjelenő részlet ami eddig rejtve volt (ezáltal olyan mintha kevesebb lenne a fekete egy picivel), és mintha egy kicsit mosottabb lenne maga az összhatás.
PC full rgb ---> hdmi ----> krp600 limited rgb ----> Az én szememnek ez tűnik a legjobbnak, erősebbnek érzékelem a feketét a "normál kép"-hez képest, igaz kevesebb a megjelenített részlet mint a full-full-nál, de valahogy a filmek és a játékok is jobban néznek ki. (pedig ezt hívják black crush-nak külföldi fórumokon ami gondolom nem jó)És mégis mikor teszteltem a gyűrűk urával, amikor pl benn vannak Mória bányáiban a full-full-nál belátok kb mindent, értem hogy jóval több mindent jelenít meg képernyőn, de elvész az hogy ők most egy sötét helyen vannak, míg a full-limited-nél lehet nem látszanak már annyira a pillérek de sokkal jobban kijön az árnyék hatás a falakon, az emberek arcain stb...
Miért van ez, a szemem becsap?
Mert azt olvastam hogy mindkét oldalnak egyeznie kell tehát limited-limited, vagy full-full különben nem lesz jó a megjelenítés.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz salapp #90410 üzenetére
Igen csak pl a Sony A9-es is, cca 400ezer, és "csak" 121cm a képátló, mióta megvan a 153 centis KURO, nehezen szoknék vissza a kisebb képátlóhoz (mondom ezt úgy, hogy mikor beraktam a szobába fogtam a fejem hogy nem vagyok normális hogy ilyen bazi nagy tv-t vettem, most meg már azt mondom nem kéne kisebb ha egy mód van rá.)
Nyilván nem akarok senki pénztárcájába vájkálni, de ez nem kevés pénz, ezért írtam hogy remélem nem megy tönkre a jelenlegi addig, míg nem már el lesz árasztva a piac OLED-ekkel, és jó áron le lehet majd csapni egy egy szép állapotban lévő használt néhány éves csúcs kategóriás OLED-re.[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Azért mert a mai napig nagyon megvagyok elégedve azzal amit produkál minőségben. Nyilván a váltás egy OLED lesz ha minden kötél szakad (visszafelé nem fejlődünk) de ha van rá esély, hogy egy OLED tv töredékéért valaki megjavítja a jelenlegit egy esetleges hiba esetén, akkor inkább választanám azt a variációt, mintsem hogy kifizessek legalább 300 ezret új OLED-re, ami ráadásul az OLED tv-k legalja. És bár nem néztem utána nagyon, az alsó kategória sose jelent jót, nem véletlenül van 800ezer-1 millióért is OLED tv.
-
szika87
aktív tag
válasz B.attila #90400 üzenetére
Szia,
Egyik legbelsőbb félelmem hogy beszarik a pio plazmám...
Ha jól tudom egyébként itt a csoportba van 1-2 szaki, aki vállal plazma tv javítást. De bevallom már nem emlékszem hogy kik voltak.Update: közbe látom már megválaszolták axlrose32
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Ha már ennyire távirányító témában vagyunk, valaki tudja esetleg hogy Pioneer tv/monitor gyári távirányítóját hogy lehet programozni hogy azon tudjam kezelni a upc távkapcsot, meg mondjuk az 5.1 hangrendszert? Bosszantó hogy 3-4 távirányító van mellettem. De a gyári távkapcs nagyon jó minőségi cucc azon szeretném kezelni a többit is.
-
szika87
aktív tag
Jelent valamit ha az nvidia panelben a színmélységet beállítom 12 bit/color kimenetre? A tv elvileg tudja a 36-bitet (KURO), ami valójában valami 12x48-bit nem tudom nem értek hozzá igazából.
Valamint hogy külön kell e állítani hogy RGB FULL/LIMITED vagy YBCC, YCBCR? Jelenleg limited rgb van pc-n is beállítva és a tv-n is.Egyáltalán a windows media player figyelembe veszi-e ezt a beállítást, vagy hagyjam a fenébe mert a legtöbb film 24 bit-nél egyébként sem tud többet?
-
szika87
aktív tag
Beindult a plazma topic úgy látom
Én csak annyit tennék hozzá hogy szerintem sincsen párja az OLED-nek jelenleg (mondom ezt KURO tulajként), bár olvastam hogy annak is vannak hibái pl "black crush" jelenség, valamint érdekes hogy anno a plazmák szenvedtek a burn-in-től, erre most az oled-ek, a plazmáknál 2008-tól nem nagyon volt jellemző. Viszont az akkor is elképesztő technológia volt, amit anno lerakott az asztalra a Pio és a Pana, hogy több mint 10 év után, csak az oled tudja felülmúlni őket (és nem óriási előnnyel), ráadásul nem is mindenben pl egy 600hz-es képfrissítés még mindig jó dolog[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz Szmuty #90209 üzenetére
Szia!
Panasonicnál a VT60, vagy ZT60, vagy Pioneer krp500/krp600, LX5090/LX6090.
Egyébként itt a hardverAprón pont van egy eladó Pioneer LX5090 ha jól láttam. Esetleg még Samsung F8500. De egyik se olcsó jószág pedig nem mai egyik sem, de hát nem véletlen találnak gazdára még mindigWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos itt nem kaptam segítséget senkitől (vagy nem tudtak) ezért magamtól kellett rájönnöm a dolgokra külföldi fórumokon keresztül, és ezt szívesen megosztom másokkal is.
Bár kevesen vagyunk de ha valaki késztetést érez és aktiválni szeretné az ISF profilokat a G9-es Pioneer Kuro monitorán, vagy kalibrálni szeretné (igaz a kalibráláshoz nem árt ha van műszer) vagy csak belépni szeretne a szerviz menübe az alábbiak szerint kell eljárni:
Amire szükség van:
Le kell tölteni a KuroControl programot.
Be kell szerezni három kábelt, egy RS232-es, és egy soros DB9-es (anya-anya) dugóval, és egy sima lan kábelt ami biztos van a háznál.ISF profilok aktiválása:
1, Feltelepíted az rs-232-es kábel drivert a gépre (nekem jött hozzá külön lemez), majd miközben kikapcsolt állapotban van a tv (monitor) összedugod őket. Én direktbe rákötöttem a lan kábelt a tv-ben lévő csatlakozóhoz, az rs-232-est a laptopba, ehhez hozzácsatlakoztattam a soros kábelt és bedugtam a tvben lévő csatihoz.
2, A DHCP-t engedélyezd a készüléken a beállításokban, és nézd meg mi a hozzátartozó ip címe (ezt nekem kiírta a kuro az ip address felületen)
3, Elindítod a KuroControl programot, beírod az ip címet amit korábban már kinéztél, (COM3-ra állítod a csatlakozást, legalábbis nekem ezen van) és connect-re kattintasz. Ha minden jól ment tudod ki be kapcsolni a tv-t a laptopról.
A KuroControlba a US verziót, kicseréled European verzióra, ha ezzel megvagy a készülék elkezdi felülírni a korábbi verziót, majd kiírja hogy kapcsold ki. (érdekesség nekem alapból európai volt mégse engedte aktiválni az ISF funkciókat, tehát flasheltem US-ra majd vissza EU-ra és így már jó volt)4, Ezt követően ha újra bekapcsolod, észre fogod venni hogy visszaállított minden beállítást gyárira, és újra rá kell csatlakoznod a programra, viszont ekkor már szabadon tudod aktiválni és állítani az ISF Day, Night, és auto módokat. Tehát kiválasztod hogy ISF day és mented (save) ugyanezt a night, auto stb. Sőt ha interneten találsz mások által készített ilyen beállításokat akkor simán be tudod tölteni a sajátodba a programon keresztül XML fájlként csak akkor a "load"-ra mész és azt töltöd be.
Lehet más egyéb dolgokat is csinálni benne, sőt igazából szinte bármelyik alap profilban állíthatsz bármit, azokon is amiket eddig nem tudtál a készüléken, pl optimum vagy a dynamic mód.
Szerviz menü:
1, Elindítod a KuroControl programot, a command szekcióban begépeled "FAY" majd send-re kattintasz, majd "FACS01" és ezt is elküldöd, ekkor a Kuron fel kell jönni a serviz menünek és a távirányítóval tudsz lépkedni.
2, Innentől láthatod, az üzemórát a ki/be kapcsolások számát...stb, a feszültséget is itt tudod állítani (PANEL -1 ADJ (+), VOL YKNOFS1 D, VOL YKNOFS3 D, VOL YKNOFS4 D) de véletlenül se menj a gyári minimum megengedett alá.
Ha változtattál bármin, akkor a command résznél beütöd "FACS00" majd a "FAN" ezt követően kapcsold ki a Kuro-t majd újra be.
Szeretném jelezni hogy mindenki csak saját felelősségre csinálja meg ezeket a dolgokat ha szeretné, noha galibát max a feszültségek megváltoztatásával lehet csak, bár ott is ha feljegyzi az ember mi volt a gyári alap beállítás max visszaállítja arra.
Én sem állítottam semmit a szerviz menüben, csak azért kezdtem bele mert szerettem volna aktiválni az ISF profilokat, vagy ha előjönne a "red tinting" probléma megpróbáljam korrigálni, és megnézni az üzemórát (amit végül nem tudtam, mert előtte csináltam meg a flash-elést és lenullázta a számlázót mire beléptem a szerviz menübe )
És végezetül, ez a módszer csak a 9. generációs KURO monitorokra érvényes, tehát a KRP500m/KRP600m és az Elite szériára. A KRP500A/KRP600A, LX5090, LX6090 tv-nél más az eljárás, ne kérdezd mi mert nem tudom, csak azt hogy azokon nem így működik.
Ezt pedig grátisz csak úgy itt hagyom.
Integrator szerviz menu:Ezt be tudod simán hozni a gyári távirányítón bizonyos gomb kombinációkkal ami az alábbi:
A távirányítón a display feliratot kb 3 másodpercig nyomva tartani, ha felengedjük és működik akkor az "input" felirat ott marad a tv-n, ekkor megnyomod egyszer a "Home menu" gombot, és már be is jött az integrator menu ahol plusz beállítások vannak rizikó nélkül. Slusz poén, sose tudtam hogy működik e a ventim hátul, na itt be lehet kapcsolni manuálisan és jelentem úgy pörögnek a 12 éves ventik mint egy helikopter, de legalább tudom szépen teszik a dolgukat ha szükségük lenne ráRöviden ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok 9. generációs KURO tv-n (Monitor) ha jól tudom csak úgy lehet behozni a szervizmenüt, ha beszerzem az alábbi két kábelt:
Összekötöm laptopon/pc-n és végig haladok az instrukciókon ami a KuroControl programon belül van?
Egyelőre csak az üzemidőt, és a bekapcsolások számát szeretném megnézni, de a későbbiekben is hasznos lehet ha red tint-el stb... akkor inkább megoldom házon belül minthogy cipeljem ezt a bazi nagy és nehéz tv-t valakihez aki már ért hozzá
Köszönöm,
-
szika87
aktív tag
Köszönöm
Pontosan ezért kérdeztem mert idén voltak jó meleg nyári napok, de egyszer sem hallottam pörögni a ventiket.
Bár a 80 fokot nem hiszem hogy elérte volna bármikor is, mert árnyékos helyen van.
Ha sima adást nézek akkor meg be van kapcsolva mindenféle energiatakarékos funkció meg 15-20-as kontraszt, alig jön bármi hő belőle olyankor.
Mikor filmezek akkor ráadok minden kakaót természetesen és dynamicon megy de ilyen használat mellett nem gondolom h felmelegedne 80fokig, szóval valószínűleg sose fogom hallani a ventillátorokat. Mondjuk az elég biztató ha gyárilag simán engedik hogy 80 fokig felmenjen a hőmérséklete.[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Valahogy manuális be lehet kapcsolni a hűtő ventiket plazma tvn vagy van benne egy szenzor ami érzékeli ha túl forró lenne és bekapcsol magától?
-
szika87
aktív tag
válasz maxpayne #90077 üzenetére
Igen csak egy VT60 vagy ZT60 esetleg egy Pioneer Kuro KRP600, még mindig nem ritkán 400-600 ezerért árulják akár ebayen is. Ennyit nem érnek szerintem, akkor sem ha mai napig gyönyörű képük van, de meg kell érteni, hogy ezek már 15 éves készülékek.
Nem lehet tudni mikor megy szét bennük valami. Mondom ezt úgy hogy boldog tulajdonosa vagyok egy Pioneer Krp600-nak. Ennyi pénzért már én is inkább egy új oled-et néznék, kivéve ha 150-200 ezer körül ki tud fogni az ember a fenti csúcs plazma közül egy megkíméltet, mert ennyi pénzért jobb képet max úgy kap ha 4x ilyen drága tvt vesz. Viszont olcsón max az adja el aki nem ért hozzá, aki tudja miről van szó az vagy nem adja el vagy megkéri az árát mert tisztában van vele mit nyújt egy ilyen masina.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz salapp #89978 üzenetére
Igen sajnos csak a minőség nem fogja magát eladni, "geek" körökben akik tájékozódnak tudják de aki csak a tvt meg az újságokat nézi, vagy ne adj isten az eladóra hallgat akinek el kell adnia azt az lcd tv-t nyilván nem fogja azt mondani hogy inkább menj el és vegyél egy használt plazmát Plusz valahol múltkor olvastam h pont egy elektronikai szaküzlet eladója mondta hogy ugye a full kivilágított termekben, úgy tűnt hogy az lcd tv-nek sokkal szebb volt a képe mint egy plazmának a nagy fényerő miatt, ezért nem is nézték őket nagyon a vásárlók (mikor még voltak kiállítva sem) és inkább a a LED/LCD társait vették meg, mintsem a fényben halványabbnak tűnő plazmákat, plusz ugye a marketing bullshit, ennyi elég is volt a halálukhoz.
-
szika87
aktív tag
Akkor nem vagyok egymagam ezekkel a gondolatmenetekkel jó tudni
-
szika87
aktív tag
Uraim ez a Pioneer tv valami nagyon komoly, konkrétan újra nézem a filmgyűjteményem.
Valamint egyúttal mélységesen sajnálom hogy a plazma kiszorult a piacról, pont múltkor voltam a média markt-ba és mindenféle elfogultság nélkül, a méreg drága tvk között sem találtam olyat amire szívesen lecserélném, oké egy oledre igen.
De azt jelenleg is kevesebben viszik mert mai napig drága, az lcd meg led tvk pörögnek. Mikor elmesélem egy egy ismerősömnek hogy vettem egy 12éves plazmát, kb nettó hülyének néznek hogy miért vettem egy ezeréves plazmát (beég,sokat fogyaszt,elromlik, nem jobb mint egy új lcd...stb), holott ennyiből vadiúj garis tvt kapsz . Aztán mikor lejönnek van áll leejtés rendesen . Pontosan az ilyen felfogás miatt szorult ki a plazma, be vették a reklámszövegek marhaságait. Nagyon remélem hogy még ki fog szolgálni jó néhány évig, és addigra már hátha normalizálódik az oled tvk ára, addig pedig köszönöm szépen tökéletesen el leszek a 12 éves plazmával
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
szika87
aktív tag
Sziasztok! Van egy Pioneer KURO krp 600-as tvm, de nincs hozzá gyári hangszóró, viszont találtam hozzá egy Pioneer házimoziról két frontot. És még a kialakítása is olyan, viszont ha jól olvastam a specifikációban a tv 6ohm-os hangszórókat tud kezelni, amit rá kötöttem viszont 4 ohmos. Tudom hogy a tv erősítője így jobban dolgozik, de csak halkan normál hangerőn hallgatom rajta a tv műsorokat, mivel ha filmezünk akkor az 5.1ről megy. A kérdésem az h lehet e valami baja a tvnek vagy nem?
KöszönömWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
-
szika87
aktív tag
Biztos lehetetlent kérek de nem porosodik a sarokba valakinek egy Pioneer KURO KRP600M tvhez gyári hangszóró Pioneer KRP-S02, de más cikkszámú hangszórók is szóba jöhetnek mert kompatibilis vele: 151FD vagy SMW2026-A.
Ebay van, persze mocsok drága, sokszor nem is maga a hangszóró mert az már van új kb 30-ért, de mindegyik az USA-ból jönne és még egyszer ennyi rá a szállítás.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Valamelyik nap arra jöttem haza hogy itthon nagy takarítás közbe leporolták/letisztították valamivel a plazma tv-met az itthoniak és gondolom ami az üveget befedi/védi ez a speciális felület vagy réteg szépen lejött, olyan néhány helyen a tv mintha smirglivel végig mentek volna rajta,tehát ezek nem karcok hanem inkább olyan mintha súrlódás vagy marás lenne ami lekapta néhány helyen a felületet.Ezért ha világos van a szobába nagyon látszik és tükröződik azokon a helyeken,sőt ha nagyon figyelem filmeken is kiüt világos részeken de nem feltűnő, mások lehet észre se veszik de engem bosszant mert tudok róla,sötét szobában nem látszik csak ha rásüt a nap.
Ötlet?
Lehet ezzel valamit kezdeni,újra lefújni xD vagy új bevonatot tenni rá,vagy ez már így marad?
Garancia nincsen már.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Tesóm plazmája mostanába nem sokkal bekapcsolás után kb 5perc elteltével kikapcsol a tvje majd egyből magától vissza, utána nem jön elő a hiba többet aznap. És egyszer olyat is csinált hogy magától bekapcsolt a tv valamikor hajnalba.Ezeket mi okozhatja?
-
szika87
aktív tag
Bár a riogatások ellenére mégis megvettem a használt Samsung PS-42C96HD és egyáltalán nem bántam meg (mernék mást mondani mi ) külső sérülési nyomok nincsenek rajta,szervizben elvileg nem volt,beégés nulla, keveset használt,ha mindez valóban így van és kibír nálam 1-1,5évet már megérte.
És írtátok hogy ez már nagyon régi konstrukció és hogy nagyon le van maradva az új plazmáktól, összehasonlítási alapom ebből csak annyi van, hogy tesóm nemrég vett magának egy új Samsung PS43D490 3D Plazma Tv-t, összehasonlítottuk a kettőt és nem volt őszinte a mosolya mikor meglátta hogy az enyém,elég durván szemmel láthatóan szebb képet és színeket produkál 2D-ben mint az ő új kategóriás plazmája.Persze,az övé kevesebbet eszik,meg nyilván 3D az enyém meg nem,talán még kecsesebb is újabb dizájn picit mint az enyém mert vékonyabb valamivel,de attól a szemünk nem hazudott mikor megláttuk a különbségeket.
Csak azért írtam le ezeket hogy egyenlőre nem bántam meg a vételt,köszi a segítséget nektek mindenesetre.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
3,5 éves
Kb 50ért tudnám elhozniGonzol kösziszépen
Gabor970 köszi, persze először megnézem, az nem annyira gond h sokat fogyaszt mert annyira nem lesz használva (meg úgy tudom a régebbi sokat fogyasztó paneleknek szebb képe volt mint néhány energia takarékos újabbnak.Hát 35ért nem,hanem 50ért hoznám el,és nem nyaralóba hanem a nappalinkba mivel még nem volt lapos tévénk.
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
Uraim van valakinek tapasztalata ezzel a tv-el kapcsolatba samsung PS42C96HD?
Gyorsan kéne az információ mert ma elkéne mennem érte ha kellene,adatok alapján nem rossz kis hdready plazma de nemigazán találok tesztet róla hátha valaki látott már ilyet.
KösziWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz kalmanchris #28519 üzenetére
Köszi a segítséged
[ Szerkesztve ]
-
szika87
aktív tag
válasz kalmanchris #28504 üzenetére
Értem, köszi szépen a választ.Most elgondolkodtam h lehet várok és hátha összegyűlik még 20ezer.
Azonban ha mégis marad a használt,akkor a szervizmenüben mennyi lenne azaz érték aminél már nem érdemes elvinni a Tv-t mert sokat futott?
köszi
üdvWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Plazma tv vásárlás előtt állok, mivel még fősulira járok kevés keretem van hozzá ezért csak használt tv-ben tudok gondolkodni,tudom lutri mert lehet rosszak fogok ki de tegyük fel kifogok egy jót alig használtat,mire kell odafigyelni?Mindenképp plazma kell mert leginkább filmeket fogok nézni rajta valamint fontos a nagy képátló tehát minimum 42 vagy 50es kellene inkább 50-es mert nappaliba szánnám.Semmi 3D-s móka nem kell,valamint az se fontos hogy fullHD legyen mert a fórum alapján sokszor ez sem annyira mérvadó a plazmáknál hogy most fullHd vagy "csak HDready"
Amit nagy vonalakba tudok ha lehet mindenképp panasonicba gondolkodnék mert úgy tudom a samsung és az lg-nél is vannak problémák beégés ghosting stb és talán a panákba kevésbé jellemző.Persze ha van/volt valami jó régebbi széria Lg-nél és samsungnál azt megoszthatjátok.
A másik kérdésem,ahogy olvasom néhányan panaszkodnak hogy az "újabb" üzemtakarékosabb plazmák nem olyan szépek mint a régebbi típusok amik többet fogyasztottak,ez igaz?
Másik dolog ami érdekelne Panasonicnál melyik G panelnek (G11 G12 G13 G14..stb) volt a legszebb legkontrasztosabb képe ha lehet ilyet kérdezni vagy tudni?
A keretem kb 80-90Ezer forint,mint mondtam kevés,de használtba gondolkodok,ennyiért csak kapok ami megfelel a kritériumoknak...vagyis remélem.
Előre is köszönöm nektek
üdv
SzikaWe are here for a good time, not a long time.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple notebookok