- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zegizeg
újonc
Sziasztok Tisztelt Fórumozók!
Lenne egy kérdésem, esetleg valaki tudja a választ.
PANASONIC TH 42PX8ES plazma tv került hozzám. Telekomos set top box-ról nézem a tv adást, a set top box távirányítójával kapcsolom ki és be a tv-t is.
Hdmi kábellel vannak csatlakozva egymáshoz, antenna kábel nincs bedugva a tv-be.
Bekapcsolás után a tv nem vált magától a Hdmi bemenetre.
Minden alkalommal a tv saját távirányítóján meg kell nyomnom az inputok közül a TV nyomógomb melletti AV nyomógombot, hogy átváltsam ahol már látja a Hdmi bemeneteket.
Nem sikerült a tv beállításai között megtalálnom, hogy bekapcsolást követően rögtön a HDMI portot találja meg bemenetnek, és ne a felszíni adásokat próbálja megjeleníteni.
Ha valaki tudja a választ, köszönöm a segítséget.
-
-
HoriTon
csendes tag
Nem tervezem bekapcsolni ezeket, egyszerűen csak nem értem, hogy miért nincsenek bent a menüben ezek az opciók. Csak nálam hiányoznak vagy más fórumtárs sem látja a menüben? (Annak ellenére, hogy a manual is ír róluk, valamint külföldi fórumokon is említik a témában forgó beállításokat)
-
BBéci
legenda
válasz HoriTon #90193 üzenetére
"24p Direct in",, ahol kiválasztható a 48Hz / 60Hz / 96Hz. Továbbá a "3:2 pulldown"
Szerintem ezekre semmi szükség sincs. Amilyen jelet kap a tévé, olyat jelenít meg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HoriTon
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban:
Boldog tulajdonosa lettem egy Németországban vásárolt Panasonic 55VTW60 plazma TV-nek. Vásároltam hozzá egy Xiaomi Mi Box S okosító android boxot is. A Xiaomi-ra rá van kötve USB-n keresztül egy külső HDD, amin tárolom a filmeket, maga a box pedig egy HDMI kábellel van összekötve a TV-vel. A napokban olvasgattam a kadenciahelyességről, ezért mindent elkövettem, hogy jók legyenek a beállítások. Jelenleg a Xiaomi box 1080p60Hz (4:4:4) beállítással működik, és amikor a Kodiban elindítom a filmet, akkor szépen átvált automatikusan a TV 24Hz-re a kapott jelnek megfelelően. A TV menüjében át is vált az "Intelligent Frame Creation" opció a "24p Smooth Film" opcióra, a "1080p Pure Direct" lehetőség is megjelenik a menüben a (4:4:4) miatt.
Viszont a problémám az, hogy nincs a menüben nekem olyan lehetőség, hogy "24p Direct in",, ahol kiválasztható a 48Hz / 60Hz / 96Hz. Továbbá a "3:2 pulldown" opciót sem látom. A manual-ban semmi különösebb dolgot nem írnak arról, hogy bekapcsolva kellene lennie valaminek, hogy elérhetőek legyenek ezek az opciók.Milyen feltételnek kell még megfelelnie, hogy látható legyen a menüben? Vagy esetleg a legújabb 3.885 verziójú firmware óta kikerült a beállításokból?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Bálint
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos itt nem kaptam segítséget senkitől (vagy nem tudtak) ezért magamtól kellett rájönnöm a dolgokra külföldi fórumokon keresztül, és ezt szívesen megosztom másokkal is.
Bár kevesen vagyunk de ha valaki késztetést érez és aktiválni szeretné az ISF profilokat a G9-es Pioneer Kuro monitorán, vagy kalibrálni szeretné (igaz a kalibráláshoz nem árt ha van műszer) vagy csak belépni szeretne a szerviz menübe az alábbiak szerint kell eljárni:
Amire szükség van:
Le kell tölteni a KuroControl programot.
Be kell szerezni három kábelt, egy RS232-es, és egy soros DB9-es (anya-anya) dugóval, és egy sima lan kábelt ami biztos van a háznál.ISF profilok aktiválása:
1, Feltelepíted az rs-232-es kábel drivert a gépre (nekem jött hozzá külön lemez), majd miközben kikapcsolt állapotban van a tv (monitor) összedugod őket. Én direktbe rákötöttem a lan kábelt a tv-ben lévő csatlakozóhoz, az rs-232-est a laptopba, ehhez hozzácsatlakoztattam a soros kábelt és bedugtam a tvben lévő csatihoz.
2, A DHCP-t engedélyezd a készüléken a beállításokban, és nézd meg mi a hozzátartozó ip címe (ezt nekem kiírta a kuro az ip address felületen)
3, Elindítod a KuroControl programot, beírod az ip címet amit korábban már kinéztél, (COM3-ra állítod a csatlakozást, legalábbis nekem ezen van) és connect-re kattintasz. Ha minden jól ment tudod ki be kapcsolni a tv-t a laptopról.
A KuroControlba a US verziót, kicseréled European verzióra, ha ezzel megvagy a készülék elkezdi felülírni a korábbi verziót, majd kiírja hogy kapcsold ki. (érdekesség nekem alapból európai volt mégse engedte aktiválni az ISF funkciókat, tehát flasheltem US-ra majd vissza EU-ra és így már jó volt)4, Ezt követően ha újra bekapcsolod, észre fogod venni hogy visszaállított minden beállítást gyárira, és újra rá kell csatlakoznod a programra, viszont ekkor már szabadon tudod aktiválni és állítani az ISF Day, Night, és auto módokat. Tehát kiválasztod hogy ISF day és mented (save) ugyanezt a night, auto stb. Sőt ha interneten találsz mások által készített ilyen beállításokat akkor simán be tudod tölteni a sajátodba a programon keresztül XML fájlként csak akkor a "load"-ra mész és azt töltöd be.
Lehet más egyéb dolgokat is csinálni benne, sőt igazából szinte bármelyik alap profilban állíthatsz bármit, azokon is amiket eddig nem tudtál a készüléken, pl optimum vagy a dynamic mód.
Szerviz menü:
1, Elindítod a KuroControl programot, a command szekcióban begépeled "FAY" majd send-re kattintasz, majd "FACS01" és ezt is elküldöd, ekkor a Kuron fel kell jönni a serviz menünek és a távirányítóval tudsz lépkedni.
2, Innentől láthatod, az üzemórát a ki/be kapcsolások számát...stb, a feszültséget is itt tudod állítani (PANEL -1 ADJ (+), VOL YKNOFS1 D, VOL YKNOFS3 D, VOL YKNOFS4 D) de véletlenül se menj a gyári minimum megengedett alá.
Ha változtattál bármin, akkor a command résznél beütöd "FACS00" majd a "FAN" ezt követően kapcsold ki a Kuro-t majd újra be.
Szeretném jelezni hogy mindenki csak saját felelősségre csinálja meg ezeket a dolgokat ha szeretné, noha galibát max a feszültségek megváltoztatásával lehet csak, bár ott is ha feljegyzi az ember mi volt a gyári alap beállítás max visszaállítja arra.
Én sem állítottam semmit a szerviz menüben, csak azért kezdtem bele mert szerettem volna aktiválni az ISF profilokat, vagy ha előjönne a "red tinting" probléma megpróbáljam korrigálni, és megnézni az üzemórát (amit végül nem tudtam, mert előtte csináltam meg a flash-elést és lenullázta a számlázót mire beléptem a szerviz menübe )
És végezetül, ez a módszer csak a 9. generációs KURO monitorokra érvényes, tehát a KRP500m/KRP600m és az Elite szériára. A KRP500A/KRP600A, LX5090, LX6090 tv-nél más az eljárás, ne kérdezd mi mert nem tudom, csak azt hogy azokon nem így működik.
Ezt pedig grátisz csak úgy itt hagyom.
Integrator szerviz menu:Ezt be tudod simán hozni a gyári távirányítón bizonyos gomb kombinációkkal ami az alábbi:
A távirányítón a display feliratot kb 3 másodpercig nyomva tartani, ha felengedjük és működik akkor az "input" felirat ott marad a tv-n, ekkor megnyomod egyszer a "Home menu" gombot, és már be is jött az integrator menu ahol plusz beállítások vannak rizikó nélkül. Slusz poén, sose tudtam hogy működik e a ventim hátul, na itt be lehet kapcsolni manuálisan és jelentem úgy pörögnek a 12 éves ventik mint egy helikopter, de legalább tudom szépen teszik a dolgukat ha szükségük lenne ráRöviden ennyi.
[ Szerkesztve ]
We are here for a good time, not a long time.
-
Dave567
addikt
Amúgy van valami különbség szemüveg/ szemüveg között, képminőségileg gondolom.
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Van egy Samsung PS64F8590 tévém, ehhez szeretnék 3d szemüveget venni, melyik lenne a legjobb hozzá?
Sony Tdg-BR250
Sony Tdg BT-400A -
lemmy9
őstag
Vagy esetleg a mikro, nano, atomi ledes gépek lehetnek alternatívák a videofileknek.
Szerintem!
-
lemmy9
őstag
Na így egy nap után csak ideböfögöm.
Egy Sony KD75-XH9005-ös lett, még 4 év garival.
Ez egy Full Array ledes gép, de sajnos kevés a ledek száma. Ez látszik bizonyos tartalmaknál, a feketeszint lokális szürkülése révén.
Amúgy a feketéje teljesen jó. Sőt. Visszafogott beállításokkal a képe szuper, nem szabad túlhúzni semmit.
A 4 sarkot kivéve totál homogén a panel, de ez egy hiányossága ezeknek. Az alsó-felső fekete sáv széles filmeknél olyan mint a plazmán, ugyanis egy-egy sor ledet ott lekapcsol,
úgyhogy ez jól néz ki este.
De pl egy apró (képernyőhöz képest) űrhajó elhaladásakor van körülötte egy köd, (blooming) de nem vészes. Műsor alatti feliratnál semmi zavaró, fekete háttérél szintén köd. HDR meg ilyen szarokkal még nem teszteltem, de nem is izgat. Mozgásmegjelenítéssel nincs bajom. A távja ultragagyi.
Összességében úgy gondolom az Oled lesz az alternatíva plazma után, de vannak remek Lcd-k is, amivel együtt lehet élni.
Be fogom kalibráltatni, egy profi biztos kihozza a maxot belőle, és érhet még pozitív meglepetés is.
Nézhetetlennek nem titulálnám.[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
peti_s
addikt
válasz svedmalac #90178 üzenetére
Nem állok úgy anyagilag, hogy a Kuro utódját megvehessem, meg amíg működik, nem is lenne nagyon értelme, de én egy SAMSUNG QE 55 Q95TATXXH modellel nagyon elégedett voltam.
Számomra nagyon barátságosak voltak a színek egy kis korrekció után, szép feketéje van, és jól érzi magát sötét témákkal, a mozgások is rendben voltak, egyedül az alacsonyabb felbontású tartalmakat nem látom olyan szépnek, mint a plazmán, ami azért manapság még számít.
-
svedmalac
tag
Van igazság abban, amit írtok, de valami konszenzusos jelölteket, ha szükséges azért talán lehetne támpontnak adni.
Meg persze ársávokban gondolkodva. Mert a top nyilván megvan a Pana megfelelő típusával, de pl. a 300 alatt és kb. 500 környékén is lehet valószínűleg elfogadható készüléket találni. Ha más alapján nem, akkor talán külföldi tesztek alapján, amit meg sokan nem ( nem tudnak) olvasnak.
Nem azt mondom, hogy a plazmás topik led/oled ajánlóvá váljék, de ha valaki váltana és esetleg van irány, amerre érdemes lenne keresgélni, azt támogatnám...
Azért elég sokan vagytok itt olyanok, akik százszor jobban képben vannak műszaki és egyéb paraméterek tekintetében.
Aztán részemről ennyi, nem akarok okos lenni az okosok között, csak úgy gondolom, nem lenne rossz talán, nyilván kultúrával kezelten...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
szika87
aktív tag
Sziasztok 9. generációs KURO tv-n (Monitor) ha jól tudom csak úgy lehet behozni a szervizmenüt, ha beszerzem az alábbi két kábelt:
Összekötöm laptopon/pc-n és végig haladok az instrukciókon ami a KuroControl programon belül van?
Egyelőre csak az üzemidőt, és a bekapcsolások számát szeretném megnézni, de a későbbiekben is hasznos lehet ha red tint-el stb... akkor inkább megoldom házon belül minthogy cipeljem ezt a bazi nagy és nehéz tv-t valakihez aki már ért hozzá
Köszönöm,
-
Bugarov
aktív tag
vágom h neki jo volt azert tettem idezojelbe mert ellentmondtak a szaraz technikai adatoknak tehat valamit 'rosszul' kellett h tapasztaljon - a kozvélekedes szerint
en ettől függetlenül leirnam akkor is ha hülyének néznek mert ha csak egy embernek segitek vele mar megerte[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Bugarov #90171 üzenetére
Hát pont, hogy jó volt, csak itt senki sem hitte el neki, hogy az neki tényleg jó volt.
Innentől kezdve kár is bármit leírni, ez egy szubjekív dolog, megnézed, ha tetszik használod, ha nem tetszik nem, ami az egyiknek jó, az a másiknak szar, szóval én tuti nem írnám le, mert aztán én lennék a hülye.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
oil120
senior tag
Bízom benn, hogy még 10 évig elmegy a Panám. Ahhoz, hogy váltás kényszerét érezzem, a gyártóknak elég meglepőt kellene dobniuk.
-
svedmalac
tag
válasz lemmy9 #90167 üzenetére
Azzal semmi gond, ha vált valaki, hisz sajnos lassan ez végbe fog menni, ha tetszik, ha nem.
Ellenben nagyon is fontos lenne szerintem, hogy a váltás tapasztalatiról is referáljon, aki csak tud!
Egy típus és arról egy akárcsak egy pár hónapos tapasztalat értékes lehet a "maradiaknak"...
Szóval előre is köszi![ Szerkesztve ]
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
lemmy9
őstag
Elköszönök.
Eladtam a plazmám, köszönöm a sok évnyi infókat, és hogy annó e topiknak köszönhetően 9 évig élvezhettem ezt a remek technológiát.Szerintem!
-
-
peti_s
addikt
Üdv.
8. generációs 50 collos Kurom van, 17500 üzemórával, 7300 ki/bekapcsolással.
Érdeklődni szeretnék, mennyit szoktak ezek elmenni, mire számíthatok, mostanában egyre többet megy.
Köszönöm előre is, amúgy végigolvastam az első hozzászólást, a fogyasztási adatokhoz képest az enyém 2x annyit fogyaszt, a 42 collos Philipsem is 2x annyit.
Üdv. peti_s
-
KTTech
veterán
válasz salapp #90159 üzenetére
Ez egyébként az operatőr és a rendező hibája. Nem megfelelően választották meg a svenkelés sebességét... utómunkánál ezért raknak rá extra motion blur-t, hogy még elmosottabb legyen. Szóval nem feltétlen a 24p hibája, hogy nem tudod elolvasni a feliratot. Sőt, lehetne 120p is lehet, akkor se tudnád ugyanis ha megállítod a képkockát és nem tökéletesen éles, akkor túl hosszú volt a záridő. Ha meg túl rövid, akkor jönnek az olyan hatások, hogy "visszafele" forog a kerék például, de minden éles lesz a képben (az élességi síkban).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Ijk
nagyúr
válasz salapp #90156 üzenetére
Látom időnként előjön a 24p judder vita.
Szerencsére nem sok esetben jelent gyakorlati problémát, pár másodperc ilyen jelenet van filmekben, eddig DLP projektorral volt legkevésbé zavaró számomra.
De a HFR videós hatást nem tudnám már megszokni filmeknél, kell a lassú képkocka hogy az agyam film üzemmódba kapcsoljon./人◕ ‿‿ ◕人\
-
KTTech
veterán
válasz salapp #90153 üzenetére
Igazából nem lett elkefélve. Az agy jutalmazza magát a 24p miatt - hogy ki tudja tölteni információval a hiányzó részleteket -, amire nincs szükség magasabb képkockaszámnál... és pont ez a "jutalom" hiányzik 48-50-60-120 stb Hz-nél.
-
salapp
addikt
A szappanoperát én sem szeretem, de ez, hogy nem lehet egy gyorsabban oldalirányban mozgó feliratot elolvasni, nekem ez is broáfff.
Lényegében az ilyen szerencsétleneknek, mint én "marad a szem", azzal nézzen valóságot, ne megjelenítőt, és nem lesz semmi baja.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Ispy
veterán
válasz salapp #90153 üzenetére
Én ha választhatok, akkor inkább kicsit döcögjön a kép kamera svenkeléskor, mintsem szappanopi képet nézzek. Egyébként is nekem a 24p miatt lesz mozifilm hatása, de gondolom ez csak a megszokás miatt van így. Nagyon vicces tud lenni egy Karib tenger kalózait nézni egy fullra húzott interpolációval, olyan, mintha valami török szappanopera lenne, broáfff.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
félisten
válasz KTTech #90150 üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, hisz nincs plazmás tapasztalatom, de spec tekintetében hiszek neked.
Bár CRT terén én monitokra gondolok elsősorban, egy Diamondtron csöves szépségem van a retró gépemhez (bár alkalmanként a modern gépemmel is használom), az az élmény, amit sötét szobában ad az a monitor, beszarás. És hogy ezt tudja VGA-tól UXGA-ig magas képfrissítéssel, és még felette is, csak ott már lassul. -
KTTech
veterán
válasz salapp #90149 üzenetére
Ha 48p-ben néznéd, akkor is jönne a szappanopi
A HDR nem felesleges, a felbontás növelése az. Bár a járulékos haszna nem teljesen, ugyanis jelentős minőségugrás, hogy nem 8 bites, hanem 10 bites az anyag (mármint ha nem kefélik el, bár HDR-nél nem tudnak kibújni alóla, viszont láttam már kritikán aluli 4K remastert is).
-
KTTech
veterán
válasz FoxiestFox #90148 üzenetére
A CRT-t messze meghaladta a plazma, kivétel a ditherzaj/pwm zaj terén. Sajnos az velejárója a technológiának... egy GT60 vagy VT60-as nyújtja azt, amit a plazmából ki lehetett hozni (vagy az abszolút csúcs, aminél soha nem készült jobb, a ZT60, de jobb áron mérik kilóját, mint az aranynak).
Az OLED-ekből is ki lehet hozni ezt a minőséget, ha megfelelően vannak hajtva a panelek (amik kevés kivételtől eltekintve mind az LG Displaytől származnak, módosítás nélkül). Egy tavalyi HZ2000-es (egyedi, módosított LGD panellel) azért már állva hagyja bármelyik plazmát, bármilyen téren. Az idei JZ széria meg el lett kefélve... (és nem tartom valószínűnek, hogy a beígért FW frissítés csodát fog művelni a fekete közeli megjelenítéssel, ami eddig etalon volt a Panasonic vonalon).
-
salapp
addikt
Én a HDR-t, de még a 4K-t (pláne még több káát) is teljesen feleslegesnek tartom. Illetve átfogalmazom. Sokkal jobban örültem volna annak, ha marad az 1080p, de egy eredeti blu-ray nem a béndzsa 24p-ben kattog le a szemem előtt. Megvettük a Baby Driver-t (nagy Edgar Wright fanok vagyunk, de bizony, ez a film is kedvenc, nem értem a fujjogókat) lemezen. Az elején van egy vágás nélküli utcajelenet, hát, botrányos, hogy a svenkek 24p-ben ilyen foschok, a fontos, a zenével összecsengő feliratokat gyakorlatilag nem lehet elolvasni. Ha mókolok rajta, akkor meg jön a szapiopi. Na, mindegy...
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
félisten
Én igazából a plazmában is a CRT képminőségét keresném.
Főleg a feketéjét és mozgásmegjelenítését.
Valahogy úgy érzem, sosem lesz még egy olyan univerzális és jól skálázható tech, mint az volt. -
BBéci
legenda
-
M@trixfan
addikt
válasz salapp #90144 üzenetére
Sokszor az az érzésem, hogy az emberek görcsösen ragaszkodnak kalibráláskor referencia fényerőkhöz, mert matematikailag ott lehet elérni a legmagasabb kontraszt értéket, ami egy szám. Én is látok mindent, DLP-n a szivárványt, plazmán is ha vibrál. Ehhez képest a 65VT60-on olyan selymes és nyugodt a kép, hogy öröm rajta videót vágni és monitorozni. Semmilyen szilárdtest LED-es LCD tévé nem hozza ezt a spektrumot amit a foszfor tud. Nekem még az OLED színkeverése sem ez a szint, eleve nem natív RGB. A MacBook Pro és az iPad Pro kijelzője is szúrósabb, jobban fárasztja a szemet olvasáskor. Ésszerű kontraszt értékkel még a desktop is zseniális a VT60-on. Sokan szerintem hanyatt esnének ha megtudnák milyen alacsony fényerőn jár nálam és néha milyen közelre beülök játszani. Mondjuk én meg a szemet égető értékeket nem értem
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
félisten
-
salapp
addikt
válasz FoxiestFox #90143 üzenetére
Még az is kérdés, hogy érzékeny vagy-e a plazma vibrálásra. Nekem X20-szal, G30-cal nem volt zavaró, de pl. GT60-on eléggé fárasztja a szemem. Egy-egy filmre, sorozat részre ok, de órákig nem tudnám azt nézni játékra, monitornak, stb.
Lehet, el kéne ezt engedned. Vannak újonnan 48-as OLED-ek, esetleg olyan irányba elmenni...(?)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
félisten
-
KTTech
veterán
válasz FoxiestFox #90138 üzenetére
A régi 720p-s plazmák feketéje nem jobb egy modern LCD-nél, a korabeli LCD-khez képest viszont jobbak voltak. Ahhoz, hogy jobb feketeszintet kapj, jóval újabb modellre lenne szükséged, legalább a Panasonic 50-es, de inkább 60-as szériájából, vagy az utolsó generációs Pioneert kellene megnézni. Ezek viszont nem férnek bele a keretedbe...
-
Bugarov
aktív tag
Nekem volt egy pioneer pdp 708xd - m (vagy xa?) na az 720p volt. Kedvenc tv-m ever (tobb kurom is volt a tobbi mind red tintingelt ezt kiveve).
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Nagyon ritkák voltak a 720p-s plazmák, FullHD-sat keress, ezekből sincs nagy kínálat szóval szerintem fogrdítsuk meg a kérdést és nézd meg mit kapni egyáltalán.
P42G30, P46G30 ha az 50" már nagy mondjuk. Ha egy ilyet ki tudnál fogni szerintem nem panaszkodnál: [link]
-
félisten
Sziasztok!
Sosem volt plazmám. A családban sem volt, és ismerősöknél sem láttam.
Egy 55"-ös LG LCD 4K tévénk van, és nem is azt szeretném lecserélni, hanem kipróbálni egy technológiát, ami kimaradt.Arra gondoltam, hogy bizonyos régebbi játékaimhoz PC-re kötve és emulátorozva egy plazma esetleg jó választás lehetne, tekintve, hogy többnyire éjjel játszom, és utálom az lcd-k szürke feketéjét.
Szóval mit érdemes nézni használtan ami méretét tekintve nem túl nagy (nincs sok helyem sajnos, már így is van egy lóbszó PC CRT a lakásban), és ideális lehetne ilyen felhasználásra?
Film és tv egyáltalán nem lesz nézve rajta. (Jó film talán, ha már egyszer ilyet veszek, csak megnézem, mit tud ilyen tekintetben).
Kell nekem az 1366x768 vagy ilyesmi natív plazma, vagy játszanak az 1024x1024-es darabok is?
Az élesség fontos lenne, ezért gondolom, hogyha egy játékot be tudok állítani natívan egy adott felbontásra ami a panel natív felbontása is, jobban járok, mintha rábíznék mondjuk egy 720p-t a tv elektronikájára, hogy az 1024x1024-es panelével csináljon belőle olyan képet, amin a szöveg is éles.Van tippetek, melyik gyártó, melyik modelljét nézegessem aprón?
30-40k-t szánnék rá. -
Katona78
újonc
Üdv mindenkinek! Keresek Pioneer krp-hez szinérzékelőt és hibás boxot vagy müködőt ami szép állapotú.
-
Wendelke
senior tag
válasz szaniszlokar #90132 üzenetére
Nem univerzális, hanem típusspecifikus, esetleg innét.
Nekem bevált."Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
sinick
senior tag
válasz Khaosz55 #90131 üzenetére
A tisztítás meg grafit nem megoldás ennél a típusnál, mert az a baj, hogy elveszti a tartását a gomb. Deformálódik és nem érintkezik. Én vettem ilyen gombokhoz való gumitappancs szettet és azzal javítottam. Kb. három éve csináltam, azóta hozzá sem kellett nyúlni. (Előtte egy évig kínlódtam a kb. kéthavonkénti tisztítással.)
-
kzotyesz
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek kölcsönbe egy 65"-os VT60 doboza? Szállításhoz kellene.
Akár eladó is. -
szaniszlokar
aktív tag
Sziasztok!
Van egy p42st60 tv itthon. A gyári távirányító kezd elhasználódni.
Hol lehetne venni hozzá gyári távirányítót?
Univerzális távirányítóval nem szeretnék szórakozni.
Köszi.Minden ellenállás hasztalan.
-
Khaosz55
addikt
Szisztok
55vt60-hoz csak az utángyártott UCT-045-ös távirányító a jó vagy van más utángyártott is?
Ez is beadta a kulcsot tisztítás grafitozás után sem működik sok gomb. Igaz nem drága az UCT-045 2-3000Ft csak gondolom megkérdem.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz batazs #90129 üzenetére
Az általam tesztelt ST60 műszeres kalibrálásakor homlokegyenest más értékek adódtak, köze nincs a kettőnek egymáshoz.
Teszteltünk és mértünk (Janos666 fórumtárssal) GT60-at, majd vettem egyet magamnak, János azt is kalibrálta. A két készülék értékei köszönő viszonyban sem voltak egymással. Ami az egyiken mínusz 17, az a másikon plusz 13.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
batazs
csendes tag
Sziasztok,
még a tanácsotokra vettem anno 2013ban egy 50st60 panát. Találtam a fórumban egy számomra teljesen megfelelő bállítási lehetőséget (kalibráció nélkül), amit most nem lelek. Tudnátok segíteni, hogy előkerüljön?
Köszönöm
Zsolt[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Szép napot. Ismerősöm kapott ajándékba egy plazma tv-t.
Panasonic TH-58PY700P . Azt meg tudnátok mondani, hogy melyik évjáratú a tv, és kb mennyi volt az utolsó elérhető ára?
Köszönöm előre is.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Márk
senior tag
Szervizmenüből bekapcsolva működnek....
Kérdeztem is Jánost, mikor nálam volt kalibrálni, hogy esetleg lehetne-e a szervizmenüből kényszeríteni, hogy menjenek egyfolytában, de azt mondta, hogy onnan csak tesztelni lehet, hogy bekapcsolnak-e.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
-
Márk
senior tag
válasz szika87 #90112 üzenetére
Tévedtem, 41°C-nál indulnak a ventillátorok.
Ennek ellenére fenntartom azt, hogy nálam még a büdös életben nem kapcsoltak be, mondjuk a tv nálam egyszerre maximum 3-4 órát megy.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
szika87
aktív tag
Köszönöm
Pontosan ezért kérdeztem mert idén voltak jó meleg nyári napok, de egyszer sem hallottam pörögni a ventiket.
Bár a 80 fokot nem hiszem hogy elérte volna bármikor is, mert árnyékos helyen van.
Ha sima adást nézek akkor meg be van kapcsolva mindenféle energiatakarékos funkció meg 15-20-as kontraszt, alig jön bármi hő belőle olyankor.
Mikor filmezek akkor ráadok minden kakaót természetesen és dynamicon megy de ilyen használat mellett nem gondolom h felmelegedne 80fokig, szóval valószínűleg sose fogom hallani a ventillátorokat. Mondjuk az elég biztató ha gyárilag simán engedik hogy 80 fokig felmenjen a hőmérséklete.[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz szika87 #90110 üzenetére
Először is gratulálok a tv-hez.
Nekem Pioneer Kuro PDP-LX5090-em van, ott hőmérséklet függvényében indulnak a ventillátorok (eddig még egyszer sem hallottam őket menni, a Service Manual szerint 80°C panelhőmérséklet fölött indulnak be), szerintem a KRP-600-nál is így van.
A szervizmenüben tudtommal nem lehet bekapcsolni, hogy egyfolytában menjen.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Valahogy manuális be lehet kapcsolni a hűtő ventiket plazma tvn vagy van benne egy szenzor ami érzékeli ha túl forró lenne és bekapcsol magától?
-
DM-Fan
Topikgazda
Külső forrásból érkező jelnél egészen biztos, hogy a TV a saját digital out kimenetén nem tol ki multichannel hangot, nagyon maximum sztereó downmix-et. De annak meg ugye nem sok értelme van, ha egyébként ott van az embernek az AVR-je, ami ugyanúgy tudja fogadni a külső forrás jelét, meg is szólaltatja multichannel-ben és az összes forrás képét pedig továbbküldi a TV felé.
Get Moded!
-
skoos
őstag
Wow! Először is köszönöm a témaindító vitát, sok újat tanultam!
Btw a hiba elhárult, már az AVR a direkt forrásból a falakra küldi a hangot. A tv meg csak teszi a dolgát
a tv-n állítottam a digital jelen és ki/be kapcsoltam minden CEC-t.egyetlen kérdésem maradt.
ilyenkor, ha látszólag a TV-ig nem is megy el a hang, a TV digital outja nem is ad ki semmit?továbbra is HDMi-n az asztali media player az egyetlen forrás.
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #90103 üzenetére
"ARC-on csak a TV-adás hangja megy ki multichannel-ben "
Plusz a beépített médialejátszóé is.
"a külső forrásból érkezőt szerintem tuti nem"
Valóban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
válasz DM-Fan #90103 üzenetére
Panasonic nem adta ki, de nem azért mert erre nem lett volna lehetőség, hanem egyszerűen direkt így volt megcsinálva.
Samsungok voltak meg LG-k amik régen is kiadták sima ARC-n is a külső forrásból a sokcsatornás hangot. De azok se mind.
Mostanában meg már nem teszik be ezt a korlátozást azért megy általában, nem azért mert ehhez eARC kéne.
Switch Tax
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MasterMark #90102 üzenetére
Tudtommal ARC-on csak a TV-adás hangja megy ki multichannel-ben (az viszont biztosan, mert a 65VT60-am is ki tudja tolni az 5.1-es TV-adás hangját az AVR-re HDMI2 ARC-on keresztül), viszont a külső forrásból érkezőt szerintem tuti nem - mondjuk ezt nagyon nem is csekkoltam sose, mivel nekem minden külső forrás az AVR-be megy HDMI-n és onnan csak egy HDMI jön a TV HDMI2-jébe, ami ARC-képes, tehát azon felül, hogy fogadja az AVR által továbbított összes eszköz képjelét, a TV hangját vissza is tudja küldeni az AVR-nek. Egyetlen készülékem megy az AVR-en felül közvetlenül is a TV-be: a Cambridge Audio CXUHD van a HDMI1-re kötve, mert ennek a 4KBD-lejátszónak 2 darab HDMI-kimenete van, így a képét közvetlenül a TV-be küldöm, hogy ott se legyen veszteség azáltal, hogy a képjel átmegy az AVR-en (ami még amúgy sem 4K- és HDR-képes), a hangját pedig a második HDMI-kimenetén keresztül az AVR-be. Szóval itt se derül ki, hogy a TV küldene-e ARC-on külső forrásból multichannel jelet, de szerintem kizárt.
Emlékeim szerint csak az LG egyes készülékei voltak képesek külső forrásból HDMI-n keresztül érkező jelet kitolni ARC-on, de erre sem esküdnék meg, valaki erősítsen vagy cáfoljon meg![ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz MasterMark #90100 üzenetére
Tud, de nem külső forrásból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest