- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu89
senior tag
válasz
Samanbacsii #92294 üzenetére
Ha iPhoneod van akkor az AppleTV-t is nézd meg. Volt pár TV okosítóm, meg HTPC-m de ez egymagában egy álom.
-
5leteseN
senior tag
Érdekes "gyanú" merült fel azzal kapcsolatban, hogy "csalok" FPS-ben, mert a 60Hz-es plazmám sokkal jobb játszani, mint az ellenfél(barát egyébként) 50-60(?) Hz-es LED-TV-je.
...nekem szimpi lenne a helyzet
, de ez tényleg lehetséges: TX-P42GT20. A másik fél típusát nem tudom, egy átlagos árú LED-TV, nagy szórások ebben az ársávban szerintem nincsenek.
Elméletileg 400Hz-en "villogtatja" a kijelzőt, de ez a játékoknál érdekes késleltetést mennyiben befolyásolja?
Mi a helyzet késleltetés terén a (pl: a gamer
) monitorokkal összevetve.
Például: ha jóval kisebb a késleltetés, akkor ezzel mekkora Hz-es (TFT, ISL) monitor kompenzálás egyenértékű(ha jól emléxem, és tényleg nagyobbak a késleltetéseik)?Mindketten HDMI TV-bemenet használunk.
-
Samanbacsii
őstag
Köszi a tippeket!
-
M@trixfan
addikt
válasz
hunspikey #92212 üzenetére
Hú, rég nem néztem be ide, azt hittem nagyobb felzördülés lesz a sarkalatos véleményem miatt, micsoda kellemes meglepetés!
Igen, ezen én is gondolkodtam, hogy jól fogalmazom-e a spektrummal kapcsolatban. Szerintem a “color volume” harmadik dimenziója abból adódik, hogy a lefedett színtérből mit lehet megjelníteni egyes fényerőszintek mellett. Ha a plazma és az OLED “color volume” teréből vesszük egy közös részt, amit mindkét megjelenítő egyaránt lefed, szerintem akkor is más lesz a spektruma mindkét panelnek. Szerintem a plazma “vastagabb”, na itt nem tudom ezt megfogalmazni.Azt elismerem, hogy régebbi OLED-eket láttam vendégségekben kalibrálás nélkül, újabb QD OLED-et csak Mediamarkt üzletben. A natív mozgásmegjelenítés rögtön szemet szúrt a vendégségben, hogy stílszerű legyek!
-
KTTech
veterán
válasz
Én Google Chromecast with Google TV-t használok az 55VT65-ön (és egy 55-ös Samsung LCD-n). Netflix, Disney+, YT, Kodi, AppleTV+, Amazon Prime gond nélkül megy rajta, kadenciahelyesen. Ha nem tervezel upgrade-t, akkor elég a HD verzió is (nekem van HD és 4K, a HD van a plazmán). A 77"-os OLED-en meg egy nVidia ShieldTV van, de az más súlycsoport, árban is (és le se tudom váltani, mert még a legfrissebb Google TV Streamer sem tud DTS-t, igaz a Shield meg nem tud HDR-t a YT-on)...
-
sinick
senior tag
válasz
Én vettem egy Xiaomi TV Box S (2nd gen) médialejátszót, mert nem akarom még nyugdíjazni az 50GT60-at. WiFi-s de én jobb szeretem a LAN-t, amin van, ezért egy Gembird NIC-U3-02 LAN-USB átalakítóval raktam a hálózatra.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Van egy kiváló Panasonic Tx-p42gt60e készülékem, bekapcsoltam és a Netflix többé nem elérhető ezen a készüléken. Hogyan tudnám nézni rajta?
-
5leteseN
senior tag
válasz
liszi70 #92289 üzenetére
Majd figyelgetem, hogy mi lehet. Lehet, hogy tévedek, de mintha órákkal a kikapcsolás után is csinálta volna...
A jelenség kapott plusz pár százalék prioritást!
Most és sem tekintek(még) problémaként a dologra, de sok esetben úsztam meg komoly anyagi-, egyéb buktát, veszélyt, hogy megkerestem valami nem szokásos jelenség okát.
Rákuccsantok majd én is még erre az Fw frissítésre(ha nem felejtem el csak kevésszer).
+B.Ú.É.K. ám!
-
válasz
5leteseN #92286 üzenetére
"nekem is szokott relé-kattogósat csinálni, jóval a kikapcsolás után is."
Elnézésedet kérem, ha nagyon triviális számodra amit írok, de nem arról a relékattanásról van szó, ami a távirányítóval történő kikapcsolás, tehát a készenléti állapotba helyezés után néhány perccel történik? Mert az teljesen természetes. -
Sanyyka
aktív tag
Sziasztok,
a talán már 12 éve hibátlanul, szerintem mai viszonylatban is pazar képminőséggel működő Panasonic st65 plazmám sajnos random 1-3 óránként elkezdett kikapcsolgatni.
Semmi villogó led vagy ilyesmi, csupán standby-ba helyezi magát.
Remélnék még pár évet tőle, ezért komolyan aggaszt ez, van valakinek tapasztalata és főleg megoldás-javaslata erre?
Köszönöm szépen előre is, ha válaszol valaki! -
Skyhunter
őstag
Az én GT60-am is megvan, 11 éves múlt, kb 23.000 üzemóra van benne. Eldobozoltam, pihen a garázsban. (kereten még rajta van a gyári fólia
). Mivel nincs ára, ezért meghagytam "tartaléknak", vagy ha család-szűk baráti körnek szüksége lenne rá. Vágytam egy legalább 65 coll , 4K Oled-re, a Sony A95L-el jól jártam, embertelen képe van. Ha lenne hely a hálószobában, befognám esti tévézésre még a Panát. Netflix, YT gyári tényleg jól szolgál benne.
-
M_AND_Ms
veterán
Még mindig ez a fő tévé.
Filmek, játék, sportműsorok. Hibátlanul szolgál, csodás képpel. Chromecast-tal okosítva YouTube és egyéb streaming szolgáltatások. (a gyári YT, bár tényleg működik, de lassú és némileg butított)
De az elődje a G20 is teszi a dolgát, hibátlan képpel -
Sikerült kibányászni a régi DVD gyűjteményből a 2008 évi április 8.-ai képeket, a Panasonic 106cm FULLHD TH-42PZ85E plazma TV-m első napjai voltak, amint megláttam a képeket, nagyon szomorú vagyok, hogy nemrég kb. januárban selejtezve lett. -
Jenő76
tag
Még egy kérdésem lenne. Milyen hangokat tud visszaadni ez a tv az arc kimeneten az erősítő felé? Erre sehol nem találtam korrekt választ. Talán a dolby több csatornás hang átmegy, de a dts nem mert a Pana nem vette meg állítólag a licenszet. Gondolom a HD hangoknak is csak a core része megy át .
-
Jenő76
tag
Sziasztok! Sajnos alapra vissza kellet állítanom az 50 " GT 60 plazmámat.
Tudna valaki küldeni egy kalibrált beállítást vagy annak a linkjét?
Tudom minden TV más és más, de ez hozzávetőleges segítség lenne nekem.
Előre is köszönöm ! -
hunspikey
őstag
válasz
KTTech #92271 üzenetére
Na jó de ha a G3 full field is tudja a kitartott 300 nitet (50%-nál meg 500 nitet) akkor könnyű belátni hogy az általad említett és használt 40-es értékhez tartozó 210 nit fényerőt ABL nélkül képes akár full field arcba tolni ezért nem értem hogy tud ránézésre olyan lenni mint a vt60?!
A 96 nithez nagyságrendileg 7-es oled pixel fényerő dukál, és ezt édes mindegy hány százalékos fehér méretnél kéred tőle (én egyébként kb így netezek rajta)
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech #92269 üzenetére
Hát ez elég fura...
Pont nemrég küldte be az oled topicba Vhiktor a kalibráció alatt mért értékeket, tehát a g3 sdr fényerő alapján a következő niteket hozza :
8 - 100
13- 120
20 - 140
38 - 200
50 - 240
60 - 270
70 - 305
80 - 325
85 DEFAULT - 350
90 - 370
100 - 400Te 40-45-ös fényerő értéked stabilan 200 nit feletti ami ismeretlen tartomány egy vt60/65-nek
-
KTTech
veterán
válasz
hunspikey #92268 üzenetére
Nálam G3-nál ahhoz, hogy hozza a Pana VT65 fényerejét, kb. 40-45-ös Brightness beállítás kell. Az más kérdés, hogy a világosabb környezet miatt jobb a 60-as beállítás számomra, SDR-ben (a black level az 55-60 közt változik, külső fénytől függően). A peak brigthness ki van kapcsolva (nem tesz jót a régi filmeknek, mint pl. Blues Brothers, Back to the Future, túl "harsány" úgy), illetve, sokszor a gamma 2.2-re van visszaállítva, hogy a fekete közeli dolgok ne tűnjenek el (az SDR filmeket úgyis arra masterelik).
-
hunspikey
őstag
válasz
KTTech #92199 üzenetére
Bocs mester, szerintem a megfogalmazás ebben az esetben nem teljesen pontos és nem is fedi a teljes valóságot, mert egy oledet nem ugyanúgy lehet beégetni.
Ha egy oled megkapja a 4 óránkénti kikapcsolást akkor lefut a kis kompenzációs ciklus ami miatt gyakorlatilag beégethetetlen.
Az egyetlen valós beégetési lehetőség az ha valaki ténylegesen kotta ugyan azt a világos kontrasztos tartalmat hajtja hónapokon netán éven keresztül. Ezt a rtings beégés tesztjéből tudjuk, ők minden kompenzációs ciklust megadtak a tvknek és az igaz, hogy a cnn műsorának több évnyi nézését szimulálva oda kokszolt, bár az is igaz hogy ténylegesen csak agyament SDR fényerőnél lehet ezt is előadni. Hdr-ben nem lesz beégés.
Érdekes tény, hogy a plazmák 90 nit körüli fényerejét pl az általad és általam is használt LG G3 kb 7-es OLED pixel fényerővel tudja a 100-as skálán!!! Emiatt én azt mondom egy mai modern oled nem ég be csak ha mindent szándékosan megtesznek ezért.
-
Ricardo
titán
Sziasztok. Adott egy Lg plazma tv.
Párszor már előfordult. Utoljára ma.
Délelőtt kikapcsoltam. Napközben nem volt bekapcsolva. Aztan elmentem itthonról. Amikor jöttem haza észrevettem, hogy halványan világít a kèpernyő. Ilyenkor alul. Piros ( készenléti ) led nem világít, és a távirányítóra sem reagál, tehát bekapcsolni sem tudom. Ha kihúzom a konnektorból és visszadugom, megszűnik a derengés, és a led is feléled,és a távirányítóra is újra reagál.
Ez a derengés nappali fenynél vagy lámpafénynél nem látszik. Próbáltam rákeresni a topikban. De csak olyat találtam hogy kikapcsolás után egy ideig dereng aztán megszűnik. Itt viszont addig áll fent ez amíg ki nem húzom. Nem általános , de időnként előfordul. Így néz ki ilyenkor sötétben a kikapcsolt(!) TvNormálisan meg így.
Mi lehet ez? -
Márk
senior tag
válasz
kalmanchris #92265 üzenetére
Foglalkozik.
Nálam Kecskeméten szeptemberben kalibrálta a PDP-LX5090 Kuromat.
Nagyon jól sikerült, visszajöttek bele azok az igazi mély feketék.
-
kalmanchris
tag
Sziasztok!
Minap sikerült vennek egy Kuro KRP-600-at. Tud esetleg valaki hozzá magyar nyelvű használatí útmutató elérhetőséget?
Valamint kalibrálással kapcsolatban Janos666 még foglakozik valyon ilyesmivel? Gondolom nem árt kalibrálni. -
DVlad
őstag
Ciao!
Lehet tudni valamit axlrose32 mesterről? 23. 05. óta nem volt belépve a fórumon. -
István 67
tag
Sziasztok! Az lg C4-nél az 1LA-2LA jelölés mit jelent?
-
KTTech
veterán
válasz
tmscsaba #92257 üzenetére
Van akinek sikerült már, itt a topicban is... és nem 1-2 emberről van szó. Nekem sincs beégve sem az LG G3, sem a lassan 12 éves Panasonic 55VT65B plazmám (a 65-öst cseréltem az LG-re, de csak a méret miatt), de még az ennél öregebb 50G30-om se, de én tudatosan úgy használom... ellenben "égett" már be LCD-m (monitor - a diffuzer réteg sérült a folyamatos használattól, illetve sok pixel beragadt a legtöbbet használt részen), és a konyhai 55-ös Samsung LCD sem épp felhőtlen - szó szerint
-
robi-k
őstag
válasz
5leteseN #92254 üzenetére
Vannak mobiltelefon kijelző karcolások kijavítására szolgáló szettek (pl. temu, aliexpress), egy jobb minőségűvel megpróbálhatod, de kérdés, nincs-e a polikarbonáton külsőleg egy tükröződést gátló bevonat, mert akkor azt leszedi a polirozás. Vagy kipróbálhatod felöteni a karcolást valami hasonló módszerrel.
-
5leteseN
senior tag
-
robi-k
őstag
válasz
5leteseN #92252 üzenetére
Az attól függ, mennyire mély a karcolás és mit ért sérülés? Milyen típusú a TV?
Több modellnél (pl. Pana G sorozat) egy speciális filmréteg van az üvegfelületre felragasztva (így első sorban az sérül), más modelleknél (pl. Pana VT sorozat) egy plexi előtét üveg van az üveg kijelző előtt. -
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Az anyósék költözés közben megkarcolgatták a(z általam megvenni javasolt) plazma képernyőjét, és most megy a
+
Hogyan lehet-tudnám eltüntetni?
A végére: kicsit húzták a szájuk szélét, egész addig, amíg közöltem velük, hogy a "modern", cserébe rosszabb minőségű, új LCD-TV-k képernyője ennyitől elszokott repedni!
...az összes olyan helyen, ahol most "karcolás" látszik(...4-5 hely)!
... igen a kb négy-(+)szeres áron vett LCD-TV-k!
...és igen, ez nem lenne garanciás hiba, hanem "kidobós"!Kaptunk egy-egy békülős kv-t!
-
gergelyv
csendes tag
GT50-hez 3D szemüveget lehet kapni? Honnan vegyek? Köszi!
-
uriember
aktív tag
válasz
liszi70 #92243 üzenetére
https://www.sunnysoft.hu/z/518PXU-027/atalakito-rca-rol-cinch-hdmi-re-1080p.html?source=googleps&utm_source=google&utm_medium=nakupy&utm_campaign=google_feed&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=&utm_content=&utm_term&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA_qG5BhDTARIsAA0UHSIoNueY0zhd_d3-BIPTxjkhUwq1xuksg6AP9be4B9lmFmrKzM3mVUMaAgHxEALw_wcB ilyet használtam már többet is, normálisan működik mind. Régebbi AV kimenetről kellett átalakítani az új HDMI-s monitorhoz. A kép formátuma nem az átalakítón múlik, amilyen jön a forrásból, olyan lesz a megjelenítőn is.
-
válasz
MasterMark #92244 üzenetére
A fő cél a hdd-n lévő archiv anyag megnézése, nem kell felvétel, meg másik dvd. De az lesz, hogy elhozza hozzám a lejátszót, és én kinyerem neki belőle az anyagot PC-re. Ettől függetlenül, hozzám a kérdés úgy érkezett eredetileg, hogy lehet a tv-re kötni a lejátszót. Ha rászán pár ezrest, meg vállalja a rizikóját, hogy (szerintem) nem garantált a tökéletes működés, akkor így arra is van opció.
-
szika87
aktív tag
válasz
maxpayne #92237 üzenetére
Fotók alapján nem bánt vele kesztyűs kézzel
Senki se fogja meg venni ennyiért szerintem, jó ha 30-at ad érte valaki így ebben az állapotban de még lehet annyit se, főleg hogy ez még 8. generációs kuro, bár egész szép feketéket el lehet vele érni külföldi fórumokon alapján. -
maxpayne
csendes tag
Jófogáson van egy Pioneer LX608D 50 ezer forintért, ha esetleg valakit érdekel. Bár nem tudom, hogy bánt vele a tulaj a hirdetéshez feltöltött fotók alapján nem biztos, hogy best buy.
-
uriember
aktív tag
Én is ma vettem észre, írtam is neki, hogy egy nullával többet írt lányos zavarában, nézzen már körül, ennyiért (vagy jóval kevesebbért) utolsó szériás 65VT60 van eladó, ami az utolsó - ergo - legjobban sikerült szériája volt a Panának...Megjegyzem: 2024-ben az is erősen túlárazott, SZERINTEM.
-
Márk
senior tag
Nem szokásom hirdetéseket linkelgetni, de hihetetlen hogy milyen fogalmatlan emberek vannak......
-
Márk
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #92218 üzenetére
Aztán ha megvolt a kalibrálás kérnénk egy beszámolót!
-
Gabor970
addikt
-
maxpayne
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg használ vki plazma TV-hez media box-ot? Egy Panasonic P42ST60-ról van szó egyébként, amihez eddig egy laptopot rákötve használtam e célból (mini DP port - HDMI).
A lényeg az lenne, hogy lehessen youtube-ról betenni videókat, vimeo.com, mediaklikk.hu, filmio.hu amiken keresztül néztünk műsorokat, ill. néha 3Sat.Tehát fontos lenne, hogy webes böngészőből is le lehessen játszani filmeket, lehetőleg össze lehessen hozni egy vezetékes/vezeték nélküli billentyűzettel- ill. egérrel, hogy könnyebben lehessen írni & navigálni. Plusz jó lenne ha az mkv-ket (x264) is vinné pendrive-ról, vagy HDD-ről.
Max 25-30 ezer forintig mennék el, mivel a laptop is kb. annyit ér (Egy 2011-es 13"-os macbook pro). Úgyh legrosszabb esetben megtartom hozzá azt, de jó lenne valami alternatív megoldás.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Márk
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #92213 üzenetére
janos666-tal vedd fel a kapcsolatot, nálam volt kint múlt hét szombaton kalibrálni egy Pioneer Kuro 5090-et (kezdett már benne megemelkedni a fekete fényerő és egy minimális red tintinget is látni véltem felfedezni a képernyő alsó és felső részén) csodálatos lett az eredmény.
Előtte 2017 májusában kalibrálta a tv-t megvétel után, akkor írtam róla egy kis élménybeszámolót.
Ugyanakkor tudom, hogy sose lesz olyan mint egy OLED fekete tekintetében
Bízz Jánosban, majdnem OLED szintű feketéd lesz, ha kész lesz a kalibrálással le fog esni az állad ezt garantálom.
-
all6atos
tag
válasz
Ganz-[HUN] #92213 üzenetére
Ha még nem találtak meg, akkor ha minden igaz janos666 tud neked segíteni, legalábbis régen ő volt aki ezzel foglalkozott. Sok Kuro és Panasonic került ki a kezei közül, talán itt a topikban is találsz róla visszajelzéseket.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
A hétvégén vettem egy Pioneer Kuro 5090H-t, ami nincs beégve, nagyon szépek a színei, homogén, és nem látom az ijesztő piros tintet amit olvasok neten sok helyen hogy az az első nagyon rossz omen, de egy kalibráció nagyon nagyon ráférne, mert csúnyán világít a fekete, mint egy LCD háttér világítás. Párral fentebbi poszton már láttam, és olvastam hogy valamilyen szinten lehet kalibrálni szerviz menüben. Természetesen fizetnék is érte; nem ingyen kérném, csak azt szeretném kérdezni, hogy valaki ismer -e valakit, akinek az ismerőse talán ismer olyat akinek az ismerőse tud ilyet csinálni, vagy akár itt is lapul köztünk olyan fórum társ
Ugyanakkor tudom, hogy sose lesz olyan mint egy OLED fekete tekintetében, és mindig világítani fog egy kicsit sötétben, azért jó lene ha egy KURO kevésbé világítana mint a 2020-as low-end LG LCD TV-m.Ezt leszámítva, akárhányszor bekapcsolom, csak ámulok a színeken, pláne ha indítok egy Ratchet and Clank-et, jobb mint bármelyik LCD-m, vagy Trinitron CRT-n. Egyszerűen oda vagyok tőle és vissza, hogy mennyire jobb mint amim volt eddig, és a Last of Us is sokkal élvezhetőbb.
Amire még nem voltam felkészülve lelkileg az a plasma dithering, de ezt elnézem neki mert teljesen kárpótol minden tekintetben az egyéb tulajdonságaival. Úgy gondolom, hogy jól tettem, hogy nem egy LCD mellett tettem le a voksomat. Kellett a sok input a konzolok, és retró gépek miatt.Köszönöm szépen előre is a kedves segítséget!
-
hunspikey
őstag
válasz
M@trixfan #92176 üzenetére
Szerintem ha a plazma spekrálisan jobb lenne akkor nagyobb lenne a primér szín volumene (és ezt ne keverjük össze a színtér lefedettséggel) mint az OLEDnek, de ez nem teljesül. A mostani WOLED-ek is többet tudnak, a QDOLED-ről meg ne is beszéljünk, az egy másik galaxis tudásban.
-
5leteseN
senior tag
válasz
hunspikey #92208 üzenetére
Bizony-bizony: Igazakat szóltál, teljesen egyetértek!
Kis (OFF-os) magán-szösszebet:
A befolyt pár-millárd $-ból a mi földhöz ragadt valóságunk véleménye kicsit földbe-döngölődik. Mindez természetesen úgy, hogy a többiek(3-4-5 milliárd human-droid) közben lelkesen fizethessenek a újabb és újabb változatú csillám-pónikért és nézhessék mások sikereit, ahelyett, hogy csinálnának "sajátokat"!Vissza kanyarodva: mivel a mozi-nézett első Avatar-ra sem emlékszem (én "földhöz-ragadt"), ezért a másodikat már meg sem néztem(-tük).
Vissza a témához: El ne feledjem: Mivel(film, Yt-videó) teszteljem-állítsam be a plazmámat? Vannak esetleg a neten Csináld-magad-/S-k-/DIY-lehetőségek erre a dologra(aranyáras műszerek nélkül
)?
-
hunspikey
őstag
válasz
5leteseN #92207 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy a második rész gazdaságilag egy akkora ordenáré baromság, hogy arra már szó nincs. Az elsőben ugye van egy földi gigavállalat aki azt az ércet akarja ami pont a hupikék törpikék szent uborkafája alatt nő - fasza. Emiatt van értelme oda cigölni és háborút vívni a gigászi költségű interstelláris flottával. A film végén felgyújtották a nemes bonsai-t innen fogva törpikék zokogva balra el - kvázi lehet bányászni.
Na itt csöppenünk a második részbe ahol egy feltámaszott katona, a korábban elmondott kurva drága törpike gúnyában személyes háborút vív főhősünk ellen, valami totál pervez okokból kifolyólag amit senki sem ért, és ehhez természetesen rendelkezésére áll az egész földi csillagflotta és minden military cuccli. Ez így érthető nem?
Tehát ahelyett hogy a földiek vígan bányásznák a repülő kavicsot melynek immáron semmi akadálya sincs, inkább mennek csihi puhizni illetve bálnataknyot gyűjteni, mert az jobb mint a herka. Na ezen a ponton mondom én hogy édes fa...om nézhet ez akárhogyan ki innen fogva, a sztori megöli az egészet. Egy nVidia demóban értelmesebb dolgokat szoktam látni...
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #92206 üzenetére
A másodikról írtam. Ez elsőnél nagyrészt egyetértek, ott az újdonság ereje, és nevek-varázsa még megvolt és a kevesebb bakit-hiányt (nekem még) tudta ellensúlyozni.
A másodikkal csak lehúztak még egy(sokadik) bőrt "teljesen meglepő módon"
a (technikai szempontból tényleg műfajteremtő közeli) első filmről és a "Nagy-névről" amíg lehet.
-
5leteseN
senior tag
válasz
arcitec #92205 üzenetére
Ha a "nagy-nevek" és a gyártási költséget közelítő marketing költség nem támogatja meg, ugyanúgy bukik, mint az utolsó Mission Impossible, ahol Tom Cruise és a szcientológus háttér sem volt elég. Ez utóbbi marketing költségét elfogadnám!
......tudnék engedni a tizedéig!"Too big, to fail!" A nevek nélkül maradt volna egy mesteremberek által jól megcsinált CGI-mozi, szinte történet nélkül, egy MI-s szintű pénztári buktával.
Technikailag valóban kiemelkedő színvonalú. 5-10 évig nagyon jó lesz TV-tesztelőnek a kicsit fénymentes részekkel.Az elsőt egyébként láttam, arra sem emlékszem már, pedig jó a memóriám!
Vannak persze egyéni-ízlésbeli szórások. Mint most, az enyém volt. -
arcitec
addikt
válasz
DM-Fan #92204 üzenetére
Az első rész az abszolút rendben van. Újdonságot hozott és u.u látványos is volt.
Jó film. A másodikkal nekem az bajom, hogy ügye a víz alatti történésekre, mondhatni inkább látványra hajazott ami nem igazán hatott meg, na meg a filmekkel főleg az baj,
hogy maga a történet, a cselekmény, tartalom az mi nem igazán tud sikerülni, mert bizony a látványon felül az is nagyon fontos. Összességében nem történ újdonság az első részhez képest. Mára meg már a sok cgi akciók és semmi történet filmek tömkelege születik. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
hunspikey #92202 üzenetére
Abszolút HDR transzfer mindkettő.
Jövő hónapban pedig moziban a Romulus. Jó kis Fede Alvarez horrornak ígérkezik.
arcitec #92203:
Elsősorban technikai értelemben beszéltem a filmről az előző HSZ-emben. Mondjuk sosem értettem az első rész sztoriját kritizálókat sem, szerintem jól megírt történet, fordulatos. Nekem nem volt bajom a második részes szereplőfeltámasztással sem, abszolút bele tudtam feledkezni. Ezerszer szarabb, klisésebb sztorik fel vannak manapság magasztalva ennél, amikkel a többségnek semmi baja. Az Avatar-t első perctől divat fikázni, pedig olyan mennyiségű munkát ember nem sok filmbe tett bele, mint Cameron csak az első részbe, pláne, hogy azóta kb. már az ötödiket forgatja belőle.
-
arcitec
addikt
válasz
DM-Fan #92201 üzenetére
Az első rész után is? Hááát mindenkinek más jön be. Nekem az első rész után csak szenvedés volt, semmi újat nem hozott, no meg visszahozni az első rész szereplőt és ott azon nyomban ugyan azt folytatni semmi új. Szánalmas....
Persze, ha neked a látvány így bejött, az részedről a szerencse... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
hunspikey #92200 üzenetére
Mi is IMAX HFR 3D-ben néztük az Avatar 2-t 2022. decemberében, nekem hihetetlen nagy élményt nyújtott. Annyira beszippantott a film, különösen a vége felé, az akciódús jelenetek, hogy teljesen belefeledkeztem, tényleg, mintha az események részesei lettünk volna, elképesztő volt, amit Cameron megint letett az asztalra.
Ha már Cameron: Tavasszal megrendeltem az USA-ból az Abyss és az Aliens 4K remasterelt deluxe BD-ket, amelyeknek transzferjéhez az AI-t is bevetették. Sokan ekézték, hogy az Aliens-ről eltűnt a film grain nagyrésze és hogy túl steril lett. Hát nem tudom… cserébe meg olyan részletgazdag képi világot kaptunk, ahogy még sose láttuk azt a filmet, nekem személy szerint az is nagyon tetszett, csak ajánlani tudom, rajongóknak egyenesen kötelező.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest