Hirdetés
Aktív témák
-
Seelaard
tag
Kedves fórumozók. Nagyon sokat segít ez a fórum, az új tévém kiválasztásában. 50-es méretben gondolkodom, 250 ezres anyagi kerettel. Elsősorban dvd és blu-ray minőségű filmeket nézek rajta, a felesegém sokat tévézik, de ő rám bízta a döntést.
Mivel általában 4-5 méterről nézem a tévét, eleinte sima hd-ben gondolkodtam, de most már csak a full hd-ket nézem, a következő ok gondolat miatt:Miért nyújt nagyobb élvezetet egy nagy tv?
Azért mert nagyobb részt foglal el a látóterünkből. (Egy nagy mozivászon szinte teljesen beteríti azt.)
Tehát pl. egy 50 colos tv kb. ugyanolyan élvezeti értékkel bír (ugyanakkora részét foglalja el a látóterünknek) 4 méterről, mint egy 42 colos 3 méterről. Ezt az okfejtést követve könnyen belátható, hogy ha a fotelt közelebb húzom a tv-hez akkor egy csomó pénzt spóroltam a tévéméreten.
(Természetesen ezek csak elvi modellek a valóságban más tényezők és szempontok is szerepet játszanak.)
Ezt a logikát tovább követhetem a felbontásra is:
Ha 50 colosból sima hd-t veszek akkor 3 méternél közelebbről nem tudom nézni, az optimális távolság figyelembe vételével. Viszont ha full hd-t veszek, akkor 2 méterről is nézhetem és ugyanúgy élvezem, mint aki 60 colost néz 3 méterről.
Szóval a fantasztikusan újszerű felfedezésem összefoglalása :
Ha ugyanolyan méretű tv-ből hd helyett full hd-t veszek (és közelebb tudom húzni a fotelomat), az élvezeti értékre olyan, mintha nagyobb tv-t vettem volna.Szóval ezek a jelöltjeim :
LG 50PK950 - 240k
Pana TX-P50S20E - 240k
Pana P50 U30E 210KMelyiket javasoljátok?
A két Pana között nagy különbség van képminőségre?
köszi a válaszokat előre is(Csak a képminőség érdekel mindenféle szolgáltatás hidegen hagy, mivel csak elindítom a filmet és nézem.)
Szilárd
-
Seelaard
tag
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Formula-1
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Synology NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest