Aktív témák

• SpaceKombajn

aktív tag

Sziasztok!

Olvasom a topicot már egy ideje, sok mindenre már meg is kaptam a választ, de lenne még kérdésem.
    Szóval onnan indultam, hogy tavaly félszemmel ránéztem az akkori TV kínálatra, akkor inkább LCD-re (ex500, ex700 és még c650)
    de mivel rosszabb minőségű helyi kébeltévé volt csak, aminél 1-2 csatorna CRT-n is csúnya volt így nem volt értelme.
    Idén megint elkezdtem nézni a TV-ket, mert már T-s sat TV van és a képe sokkal jobb (erről is volt itt is szó).

A lehető legjobb kép a cél(tudom, G30 :) ), főleg focimeccsek, F1, WTCC és egyéb sportok (plusz spektrum, discovery stb, tehát nem csak teljesen sport, ezek amúgy is jók lesznek, hogy más is menjen a TV-n, ja és sorozatok HD-ben, feliratosan) és úgy láttam, hogy erre a plazma a legjobb (meg ugye sima(jobb képű) ccfl-es jófajta lcd-k már nem is nagyon kaphatóak, mindben van valami semmire nem jó extra, vagy felhősödő led vagy 3d stb.).
    Játék se lesz rajta, se számítógép nem lesz rákötve (arra ott van a nagyon jó DELL monitor, ami tavaly váltott egy Mitsubishi Diamond Pro 930SB-t, ezt nagyon szerettem, nehéz is volt a váltás, ezért nehéz most a CRT tévéről is), arra kell a TV, amire kitalálták,a kép lehető legszebb megjelenítésre, egyéb hókusz-pókusz semmi nem kell (3d, internet stb.)

- beégés, ez kezelhető vagy inkább megelőzhető, oda tudok rá figyelni, cserébe jobb a kép SD és gyors mozgásokra (mint az LCD) (RTL-en csak Forma 1-et nézek, foci az a sport1/2 ami nem éppen legjobb a logók és az eredmény jelző miatt, de megy majd más is, ahogyan írtam)

- fogyasztás, ezt is néztem több oldalon(külföldieken is), ebben is nagyot lépett előre a plazma az elmúlt évekhez képest

- villódzás, és ez lenne az egyik kérdésem, hogy ez mennyire zavaró(persze egyén függő is). Futólag láttam hipermarketben (igen, nem ott kell nézni, de ha már ott voltam más okból, akkor megnéztem mi a kínálat) bár nagy fényben egyik üzletben sem az igazi) az U30-at és a C3-at és láttam a villogást, egy másik Eu... üzletben pedig az S30-at láttam, az nem villogott (persze más fényviszonyok, meg más is ment rajta, ezen éppen rajzfilm). Szóval van különbség köztük(elvileg mindegyik 600Hz) vagy csak a körülmények miatt lehetett ez, továbbá a G30 még jobb ebben a neoPDP-vel vagy ellenkezőleg, jobban villog?

- feliratos filmeknél a feliratok jól olvashatóak, gondolom igen, mert írták itt sokan, hogy néznek ilyen filmeket is

A G30 és az S30 a két kiszemelt, már erről is volt szó, hogy megéri-e a többlet, de szerintem inkább a full hd filmeket nézőknél jöhet ki jobban az előny. (azt is olvastam, hogy SD adásra elég a hd-ready is, mert a felbontása közelebb van az SD-hez és ezért szebb, viszont nekem a sport a legfontosabb és a mozgókép felbotása az S30-nak sokkal jobb mint a C3-nak vagy akár az U30nak). Megnéztem, azt is , hogy a G30 és az S30 is kb, egyfomán fogyaszt, pedig azt hittem, hogy a neoPDP miatt kevesebbet eszik a G30.

Az is ok, hogy a nagy felbontás miatt sokkal közelebb kell nézni a mai HD TV-ket, elhiszem, hogy úgy látni a különbséget, de nekem egy kicsit mintha túl közel lenne az "előírt" nézési távolság, a monitoromat se nézem túl közelről (sokan azt is elég közelről nézik szerintem).
    A szemnek nem káros ez a "közelről" nézés (tudom nem CRT, de az LCD-nél vagy plazmánál ez nem számít annyira)?

Majd lesz egy csak TV nézésre kihegyezett kör is a boltokba, akár Pestre is felmegyek, viszek olyan anyagokat amit nézek/nézni fogok.

Előre is köszönöm a válaszokat.

spacetime

Aktív témák